Off-Road.gr

Θέματα Forums Αρχεία

  · Κεντρική σελίδα

Επιλογές
· Θέματα
· Κορυφαία άρθρα
· Αγγελίες
· Αναζήτηση

-------------------------
· Συζητήσεις - Forums
· Downloads
· Σύνδεσμοι
· Λέσχες
 


Web Links
  · NoraStudio.gr
· Motobet
· Nora Agapi - Photographer
· TheWorldOffRoad.com
· Νάουσα Ημαθίας
· Qashqai Club
· Η ιστοσελίδα των Μεθάνων
· Σύλλογος Τετρακίνησης Μαγνησίας
· JimnyClub.gr
· MotoRidersClub
 

 
Land Rover Spring Meeting 2009: Ανοιξιάτικη συνάντηση ιδιοκτητών Land Rover στη Ζήρια
- Καιρός: αίθριος
- Θερμοκρασίες: -3 έως 18
- 35 συμμετοχές

Μετά την απόλυτη επιτυχία της 1ης συνάντησης Ιδιοκτητών Land Rover τον περασμένο Νοέμβριο και στη συνέχεια του Land Rover Winter Festival 2009 η δραστήρια ομάδα του LRMeeting, διοργάνωσε ένα εκπληκτικό σαββατοκύριακο στο βουνό για τους πραγματικούς λάτρεις της μάρκας.

Μια προσπάθεια για συνάντηση – γνωριμία και παιχνίδι για όλους τους κατόχους – ερωτευμένους με τα Land Rover που έλαβε χώρα στη Ζήρια.

Τα πρώτα αυτοκίνητα συναντήθηκαν το πρωινό του Σαββάτου λίγο πριν το Κιάτο. Η πρόσβαση στο χώρο της βραδινής κατασκήνωσης δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς παρά μόνο εκτός δρόμου!

Λίγα χιλιόμετρα αργότερα πατάμε ξεχασμένο – χορταριασμένο δρομάκι. Ένα δρομάκι που ... έκρυβε παγίδες και τελικά σε μια από αυτές «βούτηξε» το υπερτροφοδοτούμενο MPI του Κώστα. No problem!

Εργάτες και φωτογραφικές σε λειτουργία και λίγο αργότερα είμαστε ξανά στη διαδρομή. Τα χορτάρια τελειώνουν και ακολουθούμε τον αρχαίο δρόμο που ενώνει την Σικυώνα (Κιάτο) με τη Στυμφαλία.

Οι λάσπες σε αυτό το κομμάτι ήταν λιγοστές, αλλά το τοπίο που αντικρίζαμε ανεβαίνοντας μας αποζημίωνε σε κάθε στροφή. Η ομάδα έδεσε με τη μία και το κονβόι κατάπινε τα χιλιόμετρα με γρήγορο ρυθμό. Στάση για καφέ στη Λαύκα. Πλημμύρισε η πλατεία του χωριού με Land Rover!

Ο ανοιξιάτικος ήλιος και τα καλμπούρια με τους απομάχους του χωριού μας κράτησαν για λίγο παραπάνω. Κλείσαμε και το δρόμο και δεν μπορούσε να κάνει αναστροφή το ΚΤΕΛ.

Πληρώσαμε 12 ευρώ για 30 καφέδες. Ευτυχώς υπάρχουν ακόμα τίμια καφενεία σε αυτή τη χώρα!
Γρήγορα στα αυτοκίνητα για την επόμενη ετάπ.

Στο πυκνό δάσος του Ολίγυρτου συναντήσαμε τα πρώτα χιόνια. Παιχνιδάκι για ένα Land Rover. Αργότερα στο οροπέδιο της Σκαφιδιάς πατήσαμε τις πρώτες λάσπες και θαυμάσαμε από μακριά το κοπάδι των άγριων αλόγων που υπάρχει στην περιοχή και χρόνο με το χρόνο όλο και μεγαλώνει.

Το στενό ξεχασμένο μονοπάτι που βγαίνει στη λίμνη Δασίου ήταν το κερασάκι της διαδρομής. Λάσπη αρκετή αλλά όχι τόση που να δυσκολέψει ένα Land Rover. Μεγαλύτερο παιχνίδι είχαμε πιο κάτω στην πλημμυρισμένη πίστα enduro, όταν όλοι έκαναν τη βουτιά τους στο σκάμα πριν από το άλμα.

Οι πρώτες στάλες βροχής έπεσαν την ώρα που στήναμε τις σκηνές μπροστά στο αθλητικό κέντρο Ζήριας. Οικοδεσπότης μας ο Λαγός γνωστός από τα παλιά και νυν ιδιοκτήτης Discovery, φροντίζει την περιοχή και το κέντρο.

Φρόντισε να κρατήσει το χώρο για μας και με το πέσιμο του ήλιου στήθηκε τρελό τσιμπούσι. Στην κόντρα το εξαιρετικό κοντοσούβλι και η τοπική προβατίνα του Λαγού, με την προβατίνα των παιδιών από τη Θήβα. Έγινε το έλα να δεις!

Φυσικά και πήγαμε και βραδινή βόλτα, εντελώς εκτός δρόμου (και κάτω από το νερό)
Αργότερα το νυκτερινό ύπνο στο οροπέδιο δε στάθηκε δυνατό να διακόψουν ούτε τα δυνατά πριονίσματα από κάποιες σκηνές.

Η επόμενη μέρα
Το πρωινό ήρθε λίγο αργά για τους περισσότερους μια και το πάρτι συνεχίστηκε και μετά τη χθεσινοβραδινή βόλτα.

Σιγά – σιγά μαζεύτηκαν και άλλα Land Rover και συμπλήρωσαν την ομάδα, ανεβάζοντας τον αριθμό στα 32 LandRover. Η Κυριακάτικη διαδρομή περιελάμβανε ένα γύρο 50 χιλιόμετρων στην περιοχή μέσα από «κρυφά» δρομάκια.

Αν και πασχίζαμε να βρούμε δυσκολίες τίποτα δεν μπορούσε να σταματήσει τα Land Rover. Εμπόδια που στους «αμύητους» μοιάζουν ακατόρθωτα και δημιουργούν σκέψεις για σπασίματα, αποτελούν πρωινό για ένα φανατικό Landrovερά. Μεσημέρι πλέον ευχαριστήσαμε και αποχαιρετίσαμε το Λαγό, που μας φρόντισε και γεμίσαμε τις ταβέρνες στην Καρυά, ανανεώνοντας το ραντεβού μας για τις αρχές του καλοκαιριού με στόχο την επίσκεψη μας σε πιο βόρειες περιοχές!

Σκοπός των συναντήσεων της ομάδας LRMeeting, είναι η γνωριμία των κατόχων,η ανταλλαγή απόψεων, γνώσεων και εμπειριών σχετικών με τον κόσμο του Land Rover καθώς και του τρόπου ζωής που προσφέρει.

Πληροφορίες μπορείτε να πάρετε από το lrmeeting@yahoo.gr, στο forum του Off-Road.gr και στο 6909 768080 (09:00-18:00).
 

Σχετικά Links
1ο Φωτορεπορτάζ
2ο Φωτορεπορτάζ
Συζήτηση στο Forum
More articles

 

 


 


 
Επιλέξτε γλώσσα

ΑγγλικήΕλληνική
 


 
Google
 [ Page created in 0.033641 seconds. ]