Off-Road.gr

Θέματα Forums Αρχεία

  · Κεντρική σελίδα

Επιλογές
· Θέματα
· Κορυφαία άρθρα
· Αγγελίες
· Αναζήτηση

-------------------------
· Συζητήσεις - Forums
· Downloads
· Σύνδεσμοι
· Λέσχες
 


Web Links
  · NoraStudio.gr
· Motobet
· Nora Agapi - Photographer
· TheWorldOffRoad.com
· Νάουσα Ημαθίας
· Qashqai Club
· Η ιστοσελίδα των Μεθάνων
· Σύλλογος Τετρακίνησης Μαγνησίας
· JimnyClub.gr
· MotoRidersClub
 

 
Πήλιο 2006: Επιδρομή (raid) στο μαγικό βουνό...

Θα βρέξει – δε θα βρέξει – θα βρέξει – δε θα.....

Αυτές οι σκέψεις γύρναγαν στο μυαλό όλων τη βδομάδα πριν τον αγώνα.
Τελικά τα πράγματα ήταν κάπου ενδιάμεσα. Ένα καλό μπουρίνι, βραδάκι Παρασκευής φρόντισε να ποτίσει, τα χώματα το Πηλίου.

Ο ήλιος του Σαββάτου, «πήρε το πολλά – πολλά» και άφησε ένα έδαφος, απρόσμενο για μέσα Ιουνίου.
Νερολακούβες και λασπούλα στα «σκεπαστά» ελαφριά σκόνη και κράτημα στα ανοικτά!

Η φύση έχει ξυπνήσει και δουλεύει σε πυρετικό ρυθμό με στόχο, να καλύψει τα πάντα με πράσινο.

Με 60 συμμετοχές ξεκίνησε το παιχνίδι, το πρωινό της Κυριακής.
Το γλέντι που είχε στήσει, την προηγούμενη ο φιλόξενος Δήμος Ζαγοράς, είχε κρατήσει όσο έπρεπε, ώστε να μην έχουμε απώλειες...

07:30 ο πρώτος αναβάτης, βούρ για το καλημέρα με  επίσκεψη στην άμμο της παραλίας του Χορευτού.
Σύντομα το μαγικό δάσος του Πηλίου αγκάλιασε τους αγωνιζόμενους. Αρωγός και η χαμηλή νέφωση, έστησε μια παραμυθένια εικόνα.

Η διαδρομή στα χιλιόμετρα, μέχρι το Βόλο, σφικτή.
2α – 3η – 2α -1η!

Δεν ισιώνει πουθενά: Φυτευτή πέτρα, βρεμένο –γλιστερό- τσιμεντάκι. Όταν δεν στρίβεις, ανεβαίνεις, κατεβαίνεις ή πηδάς αναχωματάκια!
Φτέρες, κλαδιά, πράσινο και σχεδόν πουθενά ουρανός από ταν πυκνή βλάστηση!
Καταπληκτική και η θέα στο κατέβασμα από τα δρομάκια του χιονοδρομικού. Μετά το «χάος» της Ρούμελης, το πετρωτό κομμάτι πριν το Βόλο, έμοιαζε με παιχνιδάκι....

Ακολουθεί, ξερό, σκληρό χώμα, αρκετή σκόνη, αλλά η στεναδούρα παραμένει. Σύντομη επίσκεψη στην «αποξηραμένη» λίμνη Κάρλα, που δείχνει ότι θέλει να πάρει το έδαφος που της ανήκει πίσω. Γελάδια, κατσίκια, άλογα και φυσικά.... γουρουνάκια, πετάγονται παντού στη διαδρομή.

Μετά την Κερασιά επιστροφή στα «σκεπαστά» του βουνού των Κενταύρων. Η ζέστη έχει αρχίσει να δουλεύει.

Στο πέρασμα της διαδρομής από τα παλιά Μίτζελα, το δροσερό ποταμάκι και η μαγευτική παραλία έβαλαν αρκετούς στο δίλημα: Στην παραλία ή στον αγώνα;

Θεατές φρόντιζαν να διατηρούν το ρυθμό των αγωνιζομένων σε ψηλά επίπεδα. Ο δρόμος που ανοίχτηκε, ξεκινώντας από το Αττικό και συνεχίζοντας στη Ρούμελη, δείχνει να είναι ο σωστός. Το επίπεδο των συμμετεχόντων, διαρκώς αυξάνει και πλέον τα 220 χιλιόμετρα της διαδρομής βγήκαν με άνεση.

Το τελείωμα της ειδικής, βρήκε τους αγωνιζόμενους στις παρυφές της Ζαγοράς. 20 λεπτά αργότερα η απλή, τους έφερνε ξανά στην παραλία του Χορευτού, να περνούν  μπροστά από την ταβέρνα του πολυπόθητου τερματισμού!

Η κούραση και η θερμοκρασία, έσβηναν γρήγορα με μια βουτιά στην θάλασσα. Όσοι δεν βούτηξαν μόνοι τους, φρόντισε η οργάνωση να τους.... βουτήξει...


Αγωνιστικά τώρα η μέρα περιελάμβανε δύο μετρήσεις:

Πρώτη μέτρηση
Στη Μ1, πρώτος πέρασε ο τοπικός Γιάννης Στρουγγής, ακολουθούμενος από το Σίμο –Pino- Μιχαηλίδη και το Σπύρο Τσιμέκα.
Στη Μ2 η τριάδα πήγε στους τοπικούς, Δημήτρη Βογιατζάκη, Ηλία Γεωργίου και Γιώργο Κύρκα.

Στα quad οι συνήθεις ύποπτοι, Αλέξανδρος Ψωφάκης, Σταύρος Κανελλέας και Σάββας Μυλωνάς κράτησαν τη σκυτάλη.

Περνώντας στα αυτοκίνητα, πρώτοι στη Α1: Open οι Δημήτρης Κούτσικος / Γεωργία Γεωργαλά, ακολουθούμενοι με διαφορά μόλις ενός δευτερολέπτου (!!!) από τους Παναγιώτη Εγγλεζόπουλο / Μπέτη Εγγλεζοπούλου. Τρίτοι οι Γιώργος Κουτάς / Πέτρος Κουντούρης.

Στα A2: Normal, οι Βασίλης Δηλές / Σπύρος Ματιάτος κρατήθηκαν στην κορυφή. Οι Πέτρος Φίλης / Στράτος Γιαννάκος, χρησιμοποιώντας σωστά το «καινούργιο» εργαλείο τους (Cherokee) συμπλήρωσαν τη δεύτερη θέση. Τρίτοι με διαφορά 20 δευτερολέπτων οι «νέοι» Νεκτάριος Καλογερόπουλος / Κωνσταντίνος Καπίρης.

Δεύτερη μέτρηση
Αρκετά χιλιόμετρα αργότερα και ελάχιστα πριν τον πανηγυρικό τερματισμό, στη Μ1, πέρασε πρώτος ο Σπύρος Τσιμέκας, ακολουθούμενος από το Σίμο Μιχαηλίδη (4’’ διαφορά!!!) και τον Χάρη Καμαρούλια.
Στη Μ2, ο Ηλίας Γεωργίου, δεν άφησε περιθώρια και ελπίδες στους άλλους. Καταπόδας ο τοπικός Γιώργος Κύρκας, ακολουθούμενος από τον Κώστα Παπαδόπουλο.

Αποδεκατισμός στα quad. Πρώτος πέρασε ο Αλέξανδρος Ψωφάκης, ακολουθούμενος απο το Σταύρο Καννελέα. Την τριάδα έκλεισε ο Σάββας Μυλωνάς.

Στην Α1 των αυτοκινήτων, οι Δ. Κούτσικος / Γ. Γεωργαλά συνέχισαν την πορεία τους προς τη νίκη. Ακολουθήθηκαν από τους Ι. Ορφανό / Α. Καραμηνά, ενώ τρίτοι ήταν οι Γ. Παϊδας / Λ. Δουρίδας.
Στην Α2, καλύτεροι οι Ν. Καλογερόπουλος / Κ. Καπίρης. Δεύτεροι οι Λ. Μασλίας / Α. Πάλλη. Την τριάδα έκλεισαν οι Π. Μάλλιος / Θ. Παπαστάθης.


Το άθροισμα των μετρήσεων έβγαλε:
Στη Μ1, πρώτος ο Σίμος Μιχαηλίδης (Suzuki DRz400 – Off-Road.gr Rally Raid Team) με δεύτερο τον ταχύτατο Σπύρο Τσιμέκα (Honda CRE450 – Moto Fast Trans Οδική βοήθεια).
Τρίτος ο Χάρης Καμαρούλιας (Yamaha WR250f- DBR – ATD Kassimis Team).

Στη Μ2, πρώτος ο Ηλίας Γεωργίου (Honda XR600), με δεύτερο τον Γιώργο Κύρκα (Yamaha TTR600) και τρίτο τον Κώστα Παπαδόπουλο (KTM LC4 640 – Blue Tech – Riders Shop).

Με μόλις τρία γουρουνάκια στον τερματισμό, η κατάταξη διαμορφώθηκε ως εξής: Πρώτος ο Αλέξανδρος Ψωφάκης (Yamaha Raptor 660 – QRT Team – Off-Road.gr Rally Raid Team – Μοτοδυναμική ΑΕΕ). Δεύτερος ο Σταύρος Κανελλέας με το καινούργιο του quad (Yamaha Raptor 660 – Metron – Sinisalo – Μυλωνάς Service). O Σάββας Μυλωνάς (Kawasaki KVF 750 – Africa Team – QRT – Mυλωνάς Service) , ταλαιπωρήθηκε από ένα κλαταρισμένο ελαστικό, 100 χιλιόμετρα πριν τον τερματισμό, αλλά δεν το έβαλε κάτω και ήρθε τρίτος.

Στην Α1 των αυτοκινήτων οι Δημήτρης Κούτσικος / Γεωργία Γεωργαλά (Range Rover Classic) δεν άφησαν περιθώρια σε κανέναν άλλο για την πρώτη θέση. Ακολουθήθηκαν από τους Ιγνάτιο Ορφανό / Άκη Καραμηνά (Mitsubishi Pajero – 4Wheel Drive) και τους Άκη Καραφωτιά / Γιάννη Ευσταθίου (Jeep Cherokee – 4Wheel Drive).

Στην Α2, νικητές οι Νεκτάριος Καλογερόπουλος / Κωνσταντίνος Καπίρης (Suzuki Grand Vitara), ακολουθούμενοι από τους Λεωνίδα Μασλία / Αγγελική Πάλλη (Daihatsu Feroza). Τρίτοι οι Πάνος Μάλλιος / Θωμάς Παπαστάθης (Mitsubishi Pajero).

Χορηγοί ήταν τα ρούχα ένδυσης μοτοσυκλέτας AXO, που μάλιστα προκηρύσσει και για φέτος το AXO Challenge με ειδικές παροχές σε είδη ένδυσης για τους συμμετέχοντες και ιδιαίτερα τους νικητές, τα Ελαστικά Εγγλεζόπουλος και το κατάστημα μοτοσυκλετών και αξεσουάρ Fast Gear στο Βόλο.

Χορηγοί επικοινωνίας, το περιοδικό μοτοσυκλέτας και δράσης 0-300, το εξειδικευμένο περιοδικό για εκτός δρόμου αυτοκίνητα 4Χ4 magazine και φυσικά η απόλυτη χωμάτινη ιστοσελίδα στο internet, το Off-Road.gr.

Με τον αγώνα του Πηλίου, έκλεισε η πρώτη περίοδος του Π.Π. Rally Raid. Επόμενος αγώνας, μετά το καλοκαίρι στις αρχές Οκτωβρίου.Κείμενο: [Σπύρος Κατσιμαλής]
Φωτογραφίες: [Γιώργος -Cuspid- Φυτάς]


Downloads - Links
Αποτελέσματα Μοτο
Αποτελέσματα 4Χ4
Εντυπώσεις στη συζήτηση στο Forum!


Υπάρχουν περισσότερες απο 500 φωτογραφίες απο τον αγώνα. Επικοινωνήστε με το φωτογράφο στο 6945436515, για να παραγγείλετε τις δικές σας.
More articles

 

 


 


 
Επιλέξτε γλώσσα

ΑγγλικήΕλληνική
 


 
Google
 [ Page created in 0.024277 seconds. ]