Off-Road.gr

Θέματα Forums Αρχεία

  · Κεντρική σελίδα

Επιλογές
· Θέματα
· Κορυφαία άρθρα
· Αγγελίες
· Αναζήτηση

-------------------------
· Συζητήσεις - Forums
· Downloads
· Σύνδεσμοι
· Λέσχες
 


Web Links
  · NoraStudio.gr
· Motobet
· Nora Agapi - Photographer
· TheWorldOffRoad.com
· Νάουσα Ημαθίας
· Qashqai Club
· Η ιστοσελίδα των Μεθάνων
· Σύλλογος Τετρακίνησης Μαγνησίας
· JimnyClub.gr
· MotoRidersClub
 

 
2o Trail Ride Ελευσίνια Μυστήρια - 30/4

Απρίλης ψεύτης...

Για αυτό ακριβώς τον λένε ψεύτη!
Γιατί ενώ σε ξεγελάει με τις ομορφιές του θυμίζοντας την εδραίωση της άνοιξης, νά σου μια νεροποντή και πάλι πίσω στο μουντό χειμώνα! Κάτι πέρυσι με το σκληροπηρυνικό, κάτι τώρα με την Ελευσίνα... ο βαθμός δυσκολίας διπλασιάστηκε!

Τα εύκολα έγιναν δύσκολα και τα δύσκολα... υπερβολές!
Πάντως, άλλος λίγο, άλλος πολύ, δοκίμασε την γλιστερή πέτρα της Ελευσίνας, πριν απολαύσει τα εδέσματα της Hellinmoto και τα προσπεράσματα του Melandri... 
*** Περιγραφή και βαθμολογία κυπέλλου ***

Οι 52 πάντως τολμηροί που έφτασαν το πρωί πρωί στις εγκαταστάσεις της Hellinmoto δεν μάσησαν από την πρωινή βροχή που έπεφτε εκνευριστικά από έναν μαύρο ουρανό...

Ο πρωινός καφές και τα donuts πριν τα αδιάβροχα, όπλισαν με δυνάμεις τους συμμετέχοντες που ξεχύθηκαν στην Πέτρα του Πατέρα και του Καντηλιού.
Η εκκίνηση δόθηκε στις 10:00 ακριβώς.

Τα πρώτα ασφάλτινα χιλιόμετρα, οδηγούσαν στο γεφύρι κάτω από την εθνική οδό, και μετά γρήγορα το χώμα έπαιρνε την πρωτοβουλία.
Οι πρώτες ανηφόρες ήταν ήδη βρεγμένες και δύσκολες!

Η βοήθεια και η ομαδική εργασία αποδείχτηκαν απαραίτητες. Η πέτρα είχε ήδη δείξει το σκληρό την πρόσωπο!
Το κατηφορικό μονοπάτι κάτω από το μοναστήρι του Άγιου Μελέτη κατέβαινε εύκολα... Η επόμενη ανηφόρα όμως... ήταν η... πίκρα!

Κολλημένοι για πολλή ώρα, με τις εξατμίσεις να καπνίζουν και τα λάστιχα να λιώνουν στην γλίτσα! Αυτό το αργό πέρασμα είχε χαλάσει τελείως...
Το κατηφορικό που ακολουθούσε έπαιξε με την ισορροπία των αναβατών, και η αμφίβολη τουλίπα ανάγκασε πολλούς σ ένα αναγκαστικό κυκλάκι! Άλλη μια ανηφόρα που... ήθελε φόρα, βγήκε τελικά από όλους, αν και αρκετοί μετάνιωσαν που δεν είχαν καινούργιο λάστιχο!

Η θέα του αγωγού φυσικού αερίου στην αρχή έμοιαζε σωτήρια, αλλά μετά έγινε τρομακτική! Ευτυχώς, η άνοδος της τεράστιας ανηφόρας δεν ήταν δυνατή, οπότε σειρά είχε το πρώτο off-road πέρασμα!

Αυτό δοκίμασε τις ικανότητες πλοήγησης των εντουράδων, που έψαχναν να βρουν τα ίχνη μέσα στο μικρό δασάκι. Απέναντι από το στρατόπεδο των Μεγάρων, περίμενε στεγνό το κουλουριώτικο ξεροπόταμο το οποίο εξάντλησε πλέον την αντοχή πολλών!

Γρήγορη φλαταδούρα και βουρ για το κατηφορικό στα «καμένα»! Λίγα μέτρα ακροπολικής πριν τον οικισμό στα Παλαιοκούντουρα και μετά  δυσκολότερη κατάβαση της διαδρομής!

Η παλιά κατηφόρα του «Αττικού» που είχε καταστραφεί τελείως! Ευτυχώς όμως που ήταν κατηφόρα!
Ένα τελευταίο off-road πέρασμα αφαιρέθηκε με εντολή στο ΣΕΔ, καθώς τα χρονικά όρια είχαν ξεπεραστεί, και προβλεπόταν να έχει δυσκολέψει πολύ με την βροχή, που μια έκοβε, μια δυνάμωνε!


Κατά τις 2 το μεσημέρι εμφανίστηκαν οι πρώτοι!
Αλλά νωρίτερα είχαν φανεί κάποιοι εγκαταλείψαντες... Ο Σπύρος Παλαιολόγου οδηγώντας ένα ΚΤΜ 200 ήταν ο καλύτερος, ολοκληρώνοντας την διαδρομή χωρίς το παραμικρό λάθος, κερδίζοντας την πρώτη θέση στην Enduro κατηγορία.
2ος ο συνεχώς βελτιούμενος Σταύρος Ανανιάδης με ΚΤΜ 525, ενώ 3ος ο γκουρού των Trail Ride Χάρης Καμαρούλιας που απαρνήθηκε τα τετράχρονα για χάρη ενός δίχρονου Gas Gas!

Πιο πίσω, ο Αλέξανδρος Ψωφάκης, που άφησε το Raptor του για ένα βολικό KTM 200, και βρέθηκε σε ένα τερέν πολύ γνώριμο με αυτό που δουλεύει!
Ο Θόδωρος Χριστοδούλου με ΚΤΜ 250 και ο Σπύρος Τσιμέκας με Honda CRE 450 συμπλήρωσαν την εξάδα στη κατηγορία enduro αλλάκαι στην άτυπη γενική. Στους βετεράνους, τα πράγματα ήταν πιο δύσκολα, αφού η κούραση αποδείχτηκε καθοριστική!

Έτσι, από τις λίγους που τερμάτισαν εντός χρόνου, νικητής αναδείχτηκε ο Ζαφείρης Καπετανάκος με ΚΤΜ 200. Κάτι ανάλογα συνέβη και στα βαριά on-off με τον Σταύρο Κωστάκο να τερματίζει πρώτος.

Η δυσκολία ήταν δεδομένη!
Για αυτό αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους αυτούς που κατάφεραν να τερματίσουν! Αλλά ακόμη και σε αυτούς που έφτασαν μέχρι όπου μπορούσαν, αφού η οργάνωση αναγκάστηκε να διακόψει την προσπάθειά τους λόγω καθυστέρησης!

Στα αποτελέσματα όμως, αλλά και στην βαθμολογία του Κυπέλλου, θα συμπεριληφθούν όλοι όσοι έφτασαν στον τερματισμό, με τις όποιες καθυστερήσεις, καθώς και μόνο η συμμετοχή και η προσπάθεια μέχρι κάποια σημεία είναι σημαντική και πρέπει να αναγνωριστεί!

Η ανταμοιβή τουλάχιστον στις γαστριμαργικές μας ορέξεις ήταν υπέρ του δέοντος παχυλή, αφού οι χιλιάδες μεζέδες που πρόσφερε η Hellinmoto ως βασικός χορηγός ήταν για τα διπλάσια τουλάχιστον άτομα!

Χορηγοί του 2ου Trail Ride ήταν επίσης η ΑΧΟ, η ΜΑΚΑΝ, τα Ελαστικά Χατζηγεωργίου, το Speed Wheel, το Hell in Store 001-018 και η Art Metron. Επίσης κληρώθηκαν αρκετά δώρα από την Hellinmoto και το Moto Χατζηγεωργίου.

Το επόμενο Trail Ride θα γίνει στις 9 Ιουλίου, με υποχρεωτικό μπάνιο!
Ελπίζουμε, αυτή τη φορά, το μπάνιο να μην γίνει από την... βροχή, αλλά στην παραλία που θα τερματίσουμε, κάτω από έναν λαμπρό ήλιο, με μπύρες και χορό!
Η διαδρομή θα είναι "παιχνιδάκι" και θα βγαίνει ακόμα και με βαριά on-off. Καλοκαίρι γαρ!

Κείμενο: [Δημήτρης Doc Αθανασουλόπουλος]
Φωτογραφίες: [Γιώργος Cuspid Φυτάς]

Downloads - Links
Αποτελέσματα σε pdf
Βαθμολογία κυπέλλου σε pdf
Σχετική συζήτηση στο forum
Διαβάστε τι έγινε στον πρώτο αγώνα του κυπέλλου


Επικοινωνήστε με το φωτογράφο του αγώνα σο 694 5436515 για να παραγγείλετε τις δικές σας


More articles

 

 


 


 
Επιλέξτε γλώσσα

ΑγγλικήΕλληνική
 


 
Google
 [ Page created in 0.039914 seconds. ]