Off-Road.gr

Θέματα Forums Αρχεία

  · Κεντρική σελίδα

Επιλογές
· Θέματα
· Κορυφαία άρθρα
· Αγγελίες
· Αναζήτηση

-------------------------
· Συζητήσεις - Forums
· Downloads
· Σύνδεσμοι
· Λέσχες
 


Web Links
  · NoraStudio.gr
· Motobet
· Nora Agapi - Photographer
· TheWorldOffRoad.com
· Νάουσα Ημαθίας
· Qashqai Club
· Η ιστοσελίδα των Μεθάνων
· Σύλλογος Τετρακίνησης Μαγνησίας
· JimnyClub.gr
· MotoRidersClub
 

 
Δοκιμή: Νέο Michelin Latitude CrossΜε στόχο να  καλύψει με τον καλύτερο τρόπο τους οδηγούς SUV με ιδιαίτερες Off-Road ανησυχίες, η Michelin, πρόσθεσε στην γκάμα της το νέο ελαστικό Latitude Cross.

Αξιοποιώντας στο έπακρο τις νέες τεχνολογίες σχεδίασης, σε συνδυασμό με προσεκτική έρευνα αγοράς και φυσικά με την εμπειρία της Michelin το Latitute Cross υπόσχεται να κάνει αυτά που άλλα ελαστικά All Terrain αδυνατούν...

Λίγη ιστορία
Η γκάμα ελαστικών 4x4 της Michelin αναθεωρήθηκε ολοκληρωτικά σε λιγότερο από δύο χρόνια.

Όλα τα ελαστικά αυτού του τύπου υιοθετούν μια κοινή ονομασία : Michelin Latitude.
Κάτω από την επωνυμία αυτή, βρίσκουμε ελαστικά που δουλεύουν από τους βορειότερους μέχρι τους πιο μεσογειακούς δρόμους της Ευρώπης, από τις πολύ υψηλές επιδόσεις μέχρι την οδηγική καθημερινότητα καλύπτοντας όλες τις χρήσεις των 4x4 τελευταίας γενιάς.


Έτσι η γκάμα έχει:
  • τα Latitude Sport που απευθύνονται σε πολυτελή πανίσχυρα SUV για κίνηση σχεδόν αποκλειστικά στην άσφαλτο
  • τα Latitude Tour HP με 90% ασφάλτινο προσανατολισμό και 10% χωμάτινο
  • τα νέα Latitude Cross με σχεδίαση για χρήση το 65% της ζωής του στην άσφαλτο και για το 35% εκτός δρόμου, σε χώμα, χιόνι, λάσπη ή γρασίδι.


Με στόχο την πιο Off-Road χρήση
Με Latitude Cross, η Michelin προσεγγίζει τη φιλοσοφία του All Terrain ελαστικού από την πλευρά του χώματος.

Ο σχεδιασμός του πέλματος θυμίζει αρκετά χειμερινό ελαστικό, αφού οι αυλακώσεις είναι εξίσου πολλές, ενώ το ασύμμετρο design έχει χαρακτηριστικά που μειώνουν τόσο το θόρυβο, όσο και την κατανάλωση καυσίμου, στο μέτρο που αυτό είναι δυνατό.

Προσεκτική έρευνα αγοράς από την Michelin έδειξε ότι για την πλειονότητα των ιδιοκτητών SUV, η οδήγηση στην άσφαλτο  παραμένει η συχνότερη πρακτική. 

Άρα το ελαστικό θα πρέπει να συμπεριφέρεται εξαιρετικά σε υψηλές ταχύτητες, να αντέχει στη φθορά και τις θερμοκρασίες, και να μπορεί να μεταφέρει το περίσσιο βάρος των SUV.

Ταυτόχρονα οι οδηγοί θέλουν να έχουν την δυνατότητα έστω και περιστασιακά, να επωφελούνται στο μέγιστο βαθμό, των δυνατοτήτων που προσφέρουν τα 4x4 τους. Αυτό σημαίνει πιο επιθετική σχεδίαση πέλματος που θα βοηθά στον αυτοκαθαρισμό.

Και όλα αυτά χωρίς να κάνει θόρυβο και φυσικά να μην έχει κραδασμούς και να προσφέρει εξαιρετική άνεση...
Δύσκολο το παζλ για ένα ιδανικό ελαστικό.

Είμαι on-road αλλά θέλω και image Off-Road
Η δημιουργία ενός ελαστικού που να παρέχει, ταυτοχρόνως, αποτελεσματικότητα σε μη ομαλό έδαφος και άνεση στο δρόμο, ήταν η ανταπόκριση της Michelin.

Σύμφωνα με την εταιρία, το ελαστικό αυτό συνδυάζει πολλές επιδόσεις οι οποίες, μέχρι τώρα, δεν είχε ποτέ καταστεί δυνατό να εναρμονιστούν σε τέτοιο επίπεδο :

  • Διαθέτει ελκτική ικανότητα ισοδύναμη εκείνης ενός ελαστικού «εκτός δρόμου» : η πρόσφυση στη λάσπη, και το φρενάρισμα και η κίνηση  σε χαλαρά εδάφη, είναι εξαιρετική.
  • Η άνεση στην οδήγηση του Michelin Latitude Cross φτάνει στο επίπεδο εκείνης ενός ελαστικού προοριζόμενου εξ ολοκλήρου για την άσφαλτο, ενώ ταυτοχρόνως προβλέπεται για μεικτή χρήση, στο δρόμο κατά 65%, και  35% εκτός δρόμου. Από την άλλη πλευρά, το ελαστικό αυτό αποδεικνύεται εξ ίσου αθόρυβο με το Michelin Latitude Tour HP, αναγνωρισμένο για τα χαρακτηριστικά του ως προς την άνεση.
  • Το Michelin Latitude Cross προσφέρει εξαιρετική χιλιομετρική απόδοση.

Για να τα καταφέρει αυτά η Michelin χρησιμοποίησε στο έπακρο τις νέες τεχνολογίες στο χώρο της παραγωγής ελαστικών.
 
  • Το νέο Michelin Latitude Cross διαθέτει επιθετικό σκάλισμα με πολλαπλές εγκοπές. Σε λασπώδες έδαφος, στο χώμα ή στο βρεγμένο χορτάρι, το ελαστικό Michelin Latitude Cross επιτυγχάνει εξαιρετικές επιδόσεις, ως προς την πρόσφυση, τη συγκράτηση και την κίνηση προς τα εμπρός.
  • Από πλευράς άνεσης, το σχέδιο των κυβιδίων γόμας μελετήθηκε ώστε να μειώνει τους θορύβους κύλισης.  Για τη Michelin δεν ετίθετο καν ζήτημα οι εκτός ασφάλτου ικανότητες του νέου ελαστικού
  • να επιτευχθούν εις βάρος των πλεονεκτημάτων του στο δρόμο. Ακριβώς το αντίθετο, οι τελευταίες αυτές σημειώνουν ένα πραγματικό άλμα προς τα εμπρός, σε σχέση με το ελαστικό της προηγούμενης γενιάς.
  • Τέλος, το μείγμα γόμας που χρησιμοποιήθηκε για το πέλμα του Michelin Latitude Cross εμπνέεται από δοκιμασμένες τεχνολογίες, τις « Terrain-proof compound » των ελαστικών Michelin για χωματουργικά μηχανήματα. Και ασφαλώς, είναι παρούσες και εξαιρετικές, και η αντοχή στα κτυπήματα και η χιλιομετρική απόδοση.

Στην πράξη
Είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε το ελαστικό σε κοντινό ταξίδι στην Ορεινή Κορινθία. Η συμπεριφορά στην άσφαλτο ήταν πράγματι υποδειγματική και ο θόρυβος απουσίαζε.

Το ζουμί –όμως- από πλευράς Off-Road.gr ήταν η συμπεριφορά του ελαστικού εκτός δρόμου.

Η διαδρομή που ακολουθήσαμε είχε όλα τα είδη εδάφους που μπορεί να ζητήσει κανείς να δουλέψει το συγκεκριμένο ελαστικό και ίσως και ένα κλικ παραπάνω όπως τα τελευταία χιλιόμετρα λίγο πριν τη λίμνη του Φενεού.

Σε αρκετά σημεία το αυτοκίνητο έβρισκε, διαδικασία που μάλλον δεν θα ακολουθήσει εύκολα ένας οδηγός SUV. Το ελαστικό πάντως δεν... προβληματίστηκε και ανταποκρίθηκε όπως έπρεπε. Έκανε τη δουλειά του αφήνοντας σε εμάς την ευχαρίστηση.

Συμπερασματικά με το νέο Cross η Michelin, προσπάθησε και πέτυχε να παρουσιάσει ένα ελαστικό με σαφώς πιο χωμάτινο προορισμό χωρίς υποχωρήσεις στον τομέα της άνεσης, του θορύβου και στην συμπεριφορά εντός δρόμου.

Έτσι πλέον οι ιδιοκτήτες των SUV θα είναι έτοιμοι για εκείνο το δύσβατο χιλιομετράκι παραπάνω προς την κορυφή του βουνού, ενώ θα επιστρέψουν σπίτι με ταχύτητες εκτός ορίων για ένα καθαρόαιμο εκτός δρόμου ελαστικού.

Το Latitude Cross παράγεται σε δείκτη ταχύτητας Τ, διάμετρο από 15 ως 18 ίντσες, σήμανση M+S και απευθύνεται στους στα Compact SUV, τα οικογενειακά 4x4, βαριά πολυτελή SUV ή ακόμη και Pick Up οχήματα.
Η διάθεσή του στην αγορά έχει ήδη αρχίσει.

Κείμενο: [Σπύρος Κατσιμαλής]
Φωτογραφίες: [Michelin, Off-Road.gr]

www.michelin.gr


More articles

 

 


 


 
Επιλέξτε γλώσσα

ΑγγλικήΕλληνική
 


 
Google
 [ Page created in 0.021295 seconds. ]