Off-Road.gr

Θέματα Forums Αρχεία

  · Κεντρική σελίδα

Επιλογές
· Θέματα
· Κορυφαία άρθρα
· Αγγελίες
· Αναζήτηση

-------------------------
· Συζητήσεις - Forums
· Downloads
· Σύνδεσμοι
· Λέσχες
 


Web Links
  · NoraStudio.gr
· Motobet
· Nora Agapi - Photographer
· TheWorldOffRoad.com
· Νάουσα Ημαθίας
· Qashqai Club
· Η ιστοσελίδα των Μεθάνων
· Σύλλογος Τετρακίνησης Μαγνησίας
· JimnyClub.gr
· MotoRidersClub
 

 
Εκδρομή στην Κεντρική Εύβοια με το Lada Niva Club: «Η δύναμη του λαού»

Το πάντα δραστήριο Niva Club οργάνωσε ακόμα μια πετυχημένη εκδρομή στις 28/1/2007.
 
Ήταν μια εκδρομή - επίδειξη δύναμης, αφού πάνω από 50 αυτοκίνητα (στην συντριπτική πλειοψηφία τους φυσικά Niva) συγκεντρώθηκαν για να περιηγηθούν στα ορεινά περάσματα και τους δασικούς δρόμους του όρους Μαυροβούνι.

Το τεράστιο κομβόι θύμιζε περισσότερο... εκστρατεία, αφού οι στενοί χωματόδρομοι γέμισαν από τα τετρακίνητα των... μπολσεβίκων και το πέρασμα μέσα από τα χωριά έκανε τους κατοίκους να σταματούν τις εργασίες τους και να κοιτούν με δέος!


Το πρωινό ραντεβού ήταν στο πάρκινγκ του γνωστού αμερικάνικου ταχυφαγείου στην έξοδο της Εθνικής Οδού προς Λαμία.

Πριν ακόμα ξημερώσει εντελώς, τα μέλη και οι φίλοι του Club άρχισαν να καταφθάνουν.... μαζικά.
Παρέα με τον Σαράντη Αποστολίδη, επιβαίνοντας σε ένα Niva που μας πρόσφερε η ελληνική αντιπροσωπεία φτάσαμε από τους πρώτους, οπότε είχαμε την ευκαιρία να δούμε τα αυτοκίνητα της εκδρομής να γίνονται από πέντε... δέκα ...δεκαπέντε...εικοσιπέντε, μέχρι που χάσαμε τον λογαριασμό!

Ο καιρός παρά το τσουχτερό πρωινό κρύο προμηνυόταν καθαρός από βροχή. Ευτυχώς, γιατί μία τόσο μαζική εκδρομή αν γινόταν με δύσκολες καιρικές συνθήκες θα χρειαζόταν πάνω από ένα εικοσιτετράωρο για να ολοκληρωθεί!

Τελικά κατά τις 9:00 ξεκινήσαμε γύρω στα 55 αυτοκίνητα και κατευθυνθήκαμε προς τον Ωρωπό
.

Κάτω από την καθοδήγηση του προέδρου του Niva Club, του πάντα χαμογελαστού Χρήστου Τσιμπούκη επιβιβαστήκαμε σε φέρυ (φυσικά το γεμίσαμε) και περάσαμε απέναντι στην Ερέτρια.

Ακολουθήσαμε κατεύθυνση προς Αλιβέρι και στην συνέχεια προς Κύμη. Αφήσαμε τον κεντρικό δρόμο μετά το χωριό Χάνια και ξεκίνησε η περιήγηση στα γραφικά χωριά της Ανατολικής Εύβοιας προς τους πρόποδες του όρους Μαυροβούνι .

Οι φίλοι του Niva Club είχαμε δημιουργήσει μια σειρά από αυτοκίνητα με μήκος πάνω από μισό χιλιόμετρο με αποτέλεσμα σε κάθε στάση να δημιουργείται κυκλοφοριακό χάος!

Ο ανεφοδιασμός φυσικά ήταν μια χρονοβόρα διαδικασία και η ταχύτητα του κομβόι μέσα στους χωματόδρομους ήταν παρόμοια με την ταχύτητα στην Ακαδημίας σε ώρα αιχμής, όμως ήταν άκρως εντυπωσιακό να βλέπεις στα ανεβάσματα στις πλαγιές, τον φιδίσιο δρόμο μπροστά σου γεμάτο ως εκεί που φτάνει το μάτι σου από Niva!


Οι πιο... τολμηροί είχαν την ευκαιρία να εκτονωθούν κατά την διάρκεια των στάσεων που γίνανε σε ενδιαφέροντα σημεία της διαδρομής που περιελάμβαναν λάσπη, δύσκολες ανηφοροκατηφόρες και γλιστερό γρασίδι.

Μερικοί κατάφεραν να κολλήσουν στην λάσπη (μεταξύ αυτών και εμείς) και χρειάστηκε να γίνει απεγκλωβισμός με την βοήθεια των υπολοίπων.

Κάποιος σύντροφος προσπάθησε να μετατρέψει το NIVA του σε υποβρύχιο, εισερχόμενος σε ποτάμι σε σημείο που το βάθος ήταν... απαγορευτικό. Εντυπωσιακή ήταν η μαζική προσφορά για βοήθεια και σε λίγα λεπτά το τολμηρό NIVA επέστρεψε στην στεριά!

Το κέφι των εκδρομέων ήταν σταθερά υψηλό σε όλη την διάρκεια της ημέρας και μέσα από τα αυτοκίνητα ακουγόντουσαν συνεχώς δυνατή μουσική και τραγούδια, ενώ σε κάθε στάση τα τσίπουρα και οι ρακές έκαναν την εμφάνισή τους για να ζεστάνουν περαιτέρω την ατμόσφαιρα (πάντα όμως με μέτρο).

Τα περισσότερα χωμάτινα χιλιόμετρα πάντως τα «έγραψε» η σκύλα της συντρόφισσας Ξένιας αφού ακολουθούσε το αυτοκίνητο της αφεντικίνας της στο μεγαλύτερο μέρος των χωματόδρομων, τρέχοντας ακούραστα μπροστά και πίσω στο κινούμενο κομβόι!
Αργά το απόγευμα το «εκστρατευτικό σώμα» των μπολσεβίκων κατέληξε στο χωριό Σέτα όπου δύο ταβέρνες ανέλαβαν να ικανοποιήσουν την όρεξη μας με τα εδέσματά τους.

Οι συζητήσεις και οι διηγήσεις άναψαν, έγινε απολογισμός της ημέρας, διατυπώθηκαν προτάσεις για μελλοντικές εξορμήσεις και το βράδυ ξεκινήσαμε για να προλάβουμε το τελευταίο φέρυ προς Ωρωπό.

Περάσαμε μια όμορφη Κυριακή, συμμετέχοντας σε αυτήν την εκδρομή!

Ήταν μια διαφορετική εμπειρία με κύριο χαρακτηριστικό την μαζικότητα (με τα καλά και τα κακά που την ακολουθούν) και την συντροφικότητα που ίσως μόνο οι κάτοχοι των ξεχωριστών αυτών τετρακίνητων μπορούν να προσδώσουν σε μια εκδήλωση λέσχης.

Εμείς μπορούμε μόνο να πούμε μπράβο και να αναμένουμε την επόμενη εκδρομή του CLUB.

Κείμενο - Φωτογραφίες: [Γιώργος - cuspid - Φυτάς]


More articles

 

 


 


 
Επιλέξτε γλώσσα

ΑγγλικήΕλληνική
 


 
Google
 [ Page created in 0.049678 seconds. ]