Off-Road.gr

Θέματα Forums Αρχεία

  · Κεντρική σελίδα

Επιλογές
· Θέματα
· Κορυφαία άρθρα
· Αγγελίες
· Αναζήτηση

-------------------------
· Συζητήσεις - Forums
· Downloads
· Σύνδεσμοι
· Λέσχες
 


Web Links
  · NoraStudio.gr
· Motobet
· Nora Agapi - Photographer
· TheWorldOffRoad.com
· Νάουσα Ημαθίας
· Qashqai Club
· Η ιστοσελίδα των Μεθάνων
· Σύλλογος Τετρακίνησης Μαγνησίας
· JimnyClub.gr
· MotoRidersClub
 

 
Λέσχη 4Χ4 Εκάλης: "Ανδρική" εκδρομή 2007 - Νότια ΕυρυτανίαΤο ραντεβού ήταν στο χωριό Ελατού πάνω από την Ναύπακτο, την Παρασκευή 15/12.
17 πληρώματα με τετρακίνητα έτοιμα για όλα!

Ιμάντες, εργάτες και «τρακτερωτά» λάστιχα μαζί με πολλή διάθεση για περιπέτεια υπόσχονταν δύο συναρπαστικές ημέρες στα βουνά της Ευρυτανίας που τόσο καλά γνωρίζει ο πρόεδρος Αλέκος Αποστολίδης.


Ακολουθήσαμε την εκδρομή μοιραζόμενοι με τον Σαράντη Αποστολίδη ένα Niva της αντιπροσωπείας και πραγματικά περάσαμε ένα πολύ όμορφο σαββατοκύριακο.

Από την Ελατού το κομβόι κινήθηκε βόρια προς Δενδροχώρι, Κλεπά και Άμπλιανη, μέσα από στενούς δασικούς δρόμους με απαιτητικό έδαφος.

Οι πολύ καλές καιρικές συνθήκες των τελευταίων ημερών είχαν περιορίσει την λάσπη σε πολύ λίγα σημεία, τα νεροφαγώματα, οι κορμοί και τα βράχια ήταν όμως εκεί για να προσθέσουν και οδηγικό ενδιαφέρον στα πανέμορφα ορεινά περάσματα.

Η διάσχιση του Εύηνου ήταν σχετικά εύκολη πάντως αφού η στάθμη των νερών ήταν χαμηλή.Το απόγευμα τα τετρακίνητα κατέληξαν στο όρος Οξυά κοντά στην κορυφή του οποίου συναντήσαμε και λιγοστό χιόνι.
Ο ήλιος άρχισε να δύει, κατασκήνωση λοιπόν στους πρόποδες κοντά στο χωριό Γαρδίκι στα όρια με τον νομό Φθιώτιδος.

Η εντυπωσιακή φωτιά «ζέστανε» την ατμόσφαιρα και σύντομα άρχισε το ψήσιμο των κρεατικών. Το κρασί και το ρακόμελο φρόντισαν και για το άναμμα του κεφιού με αποτέλεσμα όλοι να γίνουν μια παρέα, ενώ όλοι τίμησαν και την φασολάδα του προέδρου.

Τα χρώματα του ουρανού και των τριγύρω βουνοκορφών κατά την ανατολή του ηλίου ήταν μαγευτικά, με την εξαιρετική διαύγεια της ατμόσφαιρας να κάνει τις συνθήκες ιδανικές για φωτογράφηση.
Μια από τις πολλές στιγμές που η ελληνική φύση επιβραβεύει αυτούς που προτιμούν να ξυπνούν στην αγκαλιά της από το να μένουν κλεισμένοι στο τσιμέντο της πόλης.


Το πρωί όλοι ξύπνησαν γεμάτοι όρεξη για νέες «τετρακίνητες περιπέτειες» και σύντομα η διαδρομή τους αποζημίωσε με το πέρασμα από τις βουνοκορφές του όρους Κοκκάλια ακριβώς πάνω στο διοικητικό σύνορο Ευρυτανίας - Φθιώτιδας.
Στην συνέχεια κινηθήκαμε προς το χωριό Μυρίκι ακολουθώντας ορεινούς δρόμους που περνούσαν μέσα από εξαιρετικής ομορφιάς τοπία, δικαιώνοντας την φήμη της Ευρυτανίας σαν μία από τις πιο γραφικές περιοχές της χώρας.
Καταλήξαμε κοντά στο Καρπενήσι όπου και o απόλυτος στόχος της εκδρομής:
Το πέρασμα από ένα εγκαταλειμμένο μονοπάτι της περιοχής μήκους 500 περίπου μέτρων.
Ένα μονοπάτι εξαιρετικά δύσκολο, με βράχους και κορμούς δέντρων να προσδίδουν μεγάλο βαθμό δυσκολίας στο μεγάλο χαντάκι που το διέσχιζε σε ένα μεγάλο μέρος του.
Ήταν σαν μια δύσκολη ειδική του Transylvania Trophy.
Με σκληρή δουλειά με τις τσάπες και τις βαριοπούλες (!!) για ώρες και φυσικά με την χρήση των εργατών των αυτοκινήτων, πέντε από τα τετρακίνητα κατάφεραν να διασχίσουν μέρος του μονοπατιού κάνοντας τους κατόχους τους υπερήφανους, πριν το τέλος της μέρας μας αναγκάσει να εγκαταλείψουμε την προσπάθεια.

Το βράδυ μας βρήκε κουρασμένους σε ταβέρνα του Καρπενησίου για αναπλήρωση δυνάμεων και ανταλλαγή εμπειριών από δύο ημέρες γεμάτες με εικόνες της ελληνικής φύσης.

Κείμενα - φωτογραφίες: [Γιώργος -cuspid- Φυτάς]


More articles

 

 


 


 
Επιλέξτε γλώσσα

ΑγγλικήΕλληνική
 


 
Google
 [ Page created in 0.028171 seconds. ]