Off-Road.gr

Θέματα Forums Αρχεία

  · Κεντρική σελίδα

Επιλογές
· Θέματα
· Κορυφαία άρθρα
· Αγγελίες
· Αναζήτηση

-------------------------
· Συζητήσεις - Forums
· Downloads
· Σύνδεσμοι
· Λέσχες
 


Web Links
  · NoraStudio.gr
· Motobet
· Nora Agapi - Photographer
· TheWorldOffRoad.com
· Νάουσα Ημαθίας
· Qashqai Club
· Η ιστοσελίδα των Μεθάνων
· Σύλλογος Τετρακίνησης Μαγνησίας
· JimnyClub.gr
· MotoRidersClub
 

 
Η προετοιμασία του Boorman και της BMW για το Dakar

BMW Dakar 2006Κανένας αγώνας στον κόσμο δεν μπορεί να συγκριθεί με το Rally Dakar. Ενέχει τη μεγαλύτερη σωματική καταπόνηση αλλά και πνευματική πρόκληση, αντίστοιχα, για τους αγωνιζομένους, από οποιοδήποτε γεγονός του μηχανοκίνητου αθλητισμού, και μόνον οι καλύτεροι οδηγοί και αναβάτες έχουν πιθανότητες να τερματίσουν.

Ένας από τους συμμετέχοντες στο Rally Dakar 2006 είναι ο Charley Boorman της τηλεοπτικής σειράς Long Way Round, ο οποίος θα αγωνιστεί με μία BMW F 650 GS Dakar.
Το περίεργο είναι ότι ο Charley δεν είχε αγωνιστεί ποτέ στο παρελθόν με μοτοσικλέτα, πριν αποφασίσει να συμμετάσχει σ’ αυτόν τον παγκοσμίως διάσημο αγώνα-πρόκληση.....BMW Dakar 2006Κατά τη διάρκεια του μαραθωνίου των 16-ημερών, οι αγωνιζόμενοι θα διανύσουν πάνω από 8,500 km, παλεύοντας να επιβιώσουν στις πιο σκληρές εδαφικές συνθήκες που μπορεί να συλλάβει ο ανθρώπινος νους και δοκιμάζοντας τις πνευματικές ικανότητες και φυσικές τους αντοχές στο απόλυτο όριο.
Εκατοντάδες αγωνιζόμενοι συμμετέχουν κάθε χρόνο με δίτροχες και τετράτροχες μοτοσικλέτες, αυτοκίνητα και φορτηγά, αλλά ένα ποσοστό κάτω του 40% καταφέρνει τελικά να τερματίσει.

 
Το 2006, οι συμμετέχοντες στον αγώνα, θα ξεκινήσουν από την Πρωτεύουσα της Πορτογαλίας, Λισσαβόνα, θα συνεχίσουν νότια, μέσω Ισπανίας, και θα φτάσουν στο Μαρόκο, όπου θα πάρουν την πρώτη γεύση από οδήγηση στην έρημο.

Ο αγώνας τους θα συνεχιστεί μέσα από τη Μαυριτανία έως τη Μαύρη Αφρική του Μαλί, τη Γουινέα και τη Σενεγάλη, εκεί όπου οι ικανότητες πλοήγησης των αγωνιζομένων θα κρίνουν την επιτυχία.
Στη Σενεγάλη θα οδηγήσουν μέσα από πυκνή βλάστηση και αναρίθμητα ποτάμια, στοχεύοντας στη γραμμή του τερματισμού στο Dakar – αν καταφέρουν να φτάσουν τόσο μακριά. 

Πως μπορεί λοιπόν να προετοιμαστεί ένας επίδοξος αναβάτης μοτοσικλέτας για ένα rally όπως το Dakar;
«Ήθελα να τρέξω στο Dakar από μικρό παιδί» δήλωσε ο Charley. «Αφού λοιπόν ο Ewan [McGregor] κι εγώ διασχίσαμε πέρσι ολόκληρο τον κόσμο, σκέφτηκα ότι μπορώ να προσπαθήσω να κάνω το όνειρο πραγματικότητα. Κατά την προετοιμασία μου για το Long Way Round, γνώρισα τους εκπαιδευτές off-road της BMW, Simon Pavey και Nick Plumb, που είχαν ήδη αγωνιστεί αρκετές φορές στο Dakar, οι οποίοι και με έπεισαν ότι μπορούσα να τα καταφέρω».

Το 2004, οι Charley Boorman και Ewan McGregor διάνυσαν 20,000 μίλια από το Λονδίνο μέχρι τη Νέα Υόρκη με μοτοσικλέτες BMW R 1150 GS Adventure. Το δίδυμο πέρασε από Ευρώπη, Ουκρανία, Ρωσία, Καζακστάν, Μογγολία και Σιβηρία, πριν πετάξει για την Αλάσκα στον Καναδά και συνεχίσει την οδήγηση στις ΗΠΑ μέχρι τον τερματισμό στη  Νέα Υόρκη. Η τηλεοπτική σειρά Long Way Round έχει προβληθεί σε όλο τον κόσμο, από την Αφρική έως το Ουζμπεκιστάν, καθιστώντας τον Charley έναν οικείο τηλεοπτικό αστέρα σε όλα τα σπίτια, αλλά και έναν αξιόπιστο «ανεπίσημο» πρέσβη της BMW.

BMW Dakar 2006
  
   
Στο πλαίσιο της προετοιμασίας για το επικό τους ταξίδι, οι Charley και Ewan ολοκλήρωσαν το διακεκριμένο σεμινάριο Off-Road Skills της BMW στη Νότια Ουαλία. Σ’ αυτό το διήμερο σεμινάριο, διδάχθηκαν τις βασικές αρχές της εκτός δρόμου (off-road) οδήγησης από τον Simon Pavey (με πέντε συμμετοχές στο Dakar) και τον Nick Plumb (τρεις συμμετοχές στο Dakar).

«Ο Ewan και εγώ μάθαμε πολλά για την εκτός δρόμου οδήγηση στο σεμινάριο της BMW», δήλωσε ο Boorman. «Ο Ewan δεν είχε οδηγήσει ποτέ σε off road συνθήκες πριν το σεμινάριο της BMW, αλλά χάρη στην αποτελεσματική εκπαίδευση, καταφέραμε και οι δύο να ανταπεξέλθουμε σε απίστευτες εδαφικές δυσκολίες κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μας».

Μετά το τέλος της σειράς Long Way Round, ο Charley ήρθε πολλές φορές στη νότια Ουαλία, για να εκπαιδευτεί από τον Simon Pavey, που θα αποτελεί και μέλος της ομάδας στο Rally Dakar 2006.

Τρίτος αναβάτης θα είναι ο Matt Hall, που θα κινηματογραφεί και τις προσπάθειες της ομάδας στα πλαίσια μιας καινούργιας τηλεοπτικής σειράς και ενός βιβλίου με θέμα την εμπειρία που λέγεται Rally Dakar.
Αποστολή του Simon ήταν να βοηθήσει τον Charley να φτάσει στα επίπεδα φυσικής κατάστασης και ικανοτήτων που απαιτούνται για έναν τέτοιο αγώνα rally. Έτσι, ο Boorman ολοκλήρωσε ένα προχωρημένο σεμινάριο off-road της BMW στην Ουαλία, αλλά και την περιπέτεια με την επωνυμία «World of BMW’s Brecon Beacons Adventure». Επίσης, η τριάδα ταξίδεψε πρόσφατα στο Dubai, ώστε να οδηγήσει για πρώτη φορά στην άμμο τις αγωνιστικές εκδόσεις των μοτοσικλετών που έχουν προετοιμαστεί ειδικά για το Dakar.

«Η οδήγηση σε αμμόλοφους αποτελεί εξαιρετική εμπειρία. Είχαμε έναν οδηγό που μας συνόδευε κάθε μέρα στην έρημο, ώστε να δοκιμάσουμε την απόδοση των μοτοσικλετών αλλά και την αντοχή μας. Δεν έχει μείνει και πολύς χρόνος μέχρι την έναρξη του Rally Dakar 2006, και οι τελικές μας προετοιμασίες θα περιλαμβάνουν ακόμα περισσότερη εκπαίδευση με τον Simon στη νότια Ουαλία, λίγη οδήγηση στην Αυστραλία και πιθανώς άλλη μια επίσκεψη στο Dubai».

Στη φάση της προετοιμασίας του, ο Charley συμμετείχε σε αρκετούς αγώνες στο Ηνωμένο Βασίλειο, συμπερ. διαφόρων αγώνων λεσχών (clubs), έναν γύρο του Βρετανικού Πρωταθλήματος Enduro, ακόμα και μια συμμετοχή δίπλα σε Παγκόσμιους Πρωταθλητές στο πλαίσιο του βρετανικού γύρου του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Enduro. Παρακολούθησε επίσης το Great African GS Challenge της BMW στη Νότια Αφρική, ενώ οδήγησε και τη νέα HP2 Enduro στο Aras Rural Enduro Park στην Ισπανία.

BMW Dakar 2006  


BMW Dakar 2006 Team


Διαβάστε ακόμα:

Στόχος; Το Dakar!

Dakar 2006: Απο τη Λισσαβόνα έως ... την 6η ειδική!

Dakar 2006: Εξαιρετικό Rally Raid!
Αναγνωρίση εδάφους για το Dakar 2006: Πρώτο μέρος
Αναγνωρίση εδάφους για το Dakar 2006: Δεύτερο μέρος
Αναγνωρίση εδάφους για το Dakar 2006: Τρίτο μέρος
Αναγνωρίση εδάφους για το Dakar 2006: Τέταρτο μέρος
Αναγνωρίση εδάφους για το Dakar 2006: Πέμπτο μέρος

Το Dakar 2006 πλησιάζει....
Οι συμμετοχές για το Dakar 2006, έκλεισαν για όλα τα οχήματα...
,
Το DAKAR 2006, έκλεισε τις συμμετοχές για τις μοτοσυκλέτες!
Το Dakar 2006 θα ξεκινήσει από τη Λισσαβόνα!
O Patrick Zaniroli, παραιτείται από την ASO ύστερα από 13 χρόνια...

Off-Road.gr Περιπέτεια: Τυνησία - Dakar 2003: Ο επίλογος!

Η ιστορία του Paris - Dakar: 1977-2004

Dakar 2005: Επιτέλους Dakar!

Dakar.com

More articles

 

 


 


 
Επιλέξτε γλώσσα

ΑγγλικήΕλληνική
 


 
Google
 [ Page created in 0.026621 seconds. ]