Off-Road.gr

Θέματα Forums Αρχεία

  · Κεντρική σελίδα

Επιλογές
· Θέματα
· Κορυφαία άρθρα
· Αγγελίες
· Αναζήτηση

-------------------------
· Συζητήσεις - Forums
· Downloads
· Σύνδεσμοι
· Λέσχες
 


Web Links
  · NoraStudio.gr
· Motobet
· Nora Agapi - Photographer
· TheWorldOffRoad.com
· Νάουσα Ημαθίας
· Qashqai Club
· Η ιστοσελίδα των Μεθάνων
· Σύλλογος Τετρακίνησης Μαγνησίας
· JimnyClub.gr
· MotoRidersClub
 

 
Συνάντηση τετρακίνητων μελών 4Χ4 Off-Road.gr στην Πάρνηθα


13 τετρακίνητα και 1 εκπαιδευόμενος με enduro, (για να «σπάσει» το γρουσούζικο 13), συγκεντρώθηκαν την Κυριακή στην πρώτη φθινοπωρινή συνάντηση μελών του Off-Road.gr.


Το ραντεβού ήταν για τις 10:15, άλλα ο bisba έφτασε στις 10:45 και χωρίς βενζίνη!!! Πανδαιμόνιο μέχρι να φτάσουμε στην διασταύρωση μετά την Φυλή προς τη Μονή Κλειστών, μια και τα έργα της Αττικής οδού, είχαν επιφέρει αρκετές αλλαγές και η πρώτη ομάδα, χάθηκε αρκετά, με αποτέλεσμα η δεύτερη ομάδα με το superspy να.... τους ρίξει στα αυτιά και όχι μόνο να φτάσει πρώτη στο σημείο συνάντησης άλλα, να περιμένει κιόλας!

Αισίως 11:45 πατήσαμε χώμα. Η διαδρομή είχε ελεγχθεί από το Σάββατο, με μοτοσικλέτα και τα νέα ήταν, ότι παντού είχε περάσει μπουλντόζα και υπήρχε και πολύ σκόνη. Έτσι προστέθηκε ένα μέτριας δυσκολίας κομμάτι στην αρχή, με πολλά νεροφαγώματα, πολύ στενό και ανήφορο-κατηφορικό......

Μετά τις πρώτες ελαφριές γρατζουνίτσες!!! (ηρεμήστε παιδία, με ένα γυάλισμα όλα θα στρώσουν), σταματήσαμε στο πρώτο νεροφάγωμα.

Λόγω της πολυμορφικότητας της ομάδας, ο superspy πέρασε το disco του και το «άραξε» σε σημείο που δεν εμπόδιζε με σκοπό να δώσει οδηγίες, σε όσους τις χρειάζονταν.

Ο Pavlox, όντας δεύτερος στο εμπόδιο, με το Niva του, δεν ήταν όμως σε καλή φόρμα και μας ανησύχησε αρκετά. (Ακούστε τα σχόλια του τρίτου, στο εμπόδιο στο video 1).

Παρόλαυτα, κατάφερε να περάσει το νεροφάγωμα, από το πλάι, με μια κίνηση που ήθελε μεγάλη «προσωπικότητα» λόγω της κλίσης που πήρε το όχημα και του επικείμενου κινδύνου, να πέσει με το πλάι στο νεροφάγωμα. Οι υπόλοιποι, ανήσυχοι μετά από αυτό, τοποθέτησαν πέτρες μέσα στο νεροφάγωμα (άμα υπάρχουν πολλά χέρια όλα γίνονται) και έτσι πέρασαν με ασφάλεια όλα τα οχήματα. Ακόμα και τα SUV της παρέας δεν αντιμετώπισαν πρόβλημα και έτσι αυξήθηκε η αυτοπεποίθηση τους.

Η συνέχεια φυσικά στον περιφερειακό δασικό από το κάστρο Φυλής προς την Αυλώνα. Κάπου εκεί συναντήσαμε και τον Dr. Format, όπου ενημερωμένος ότι ερχόμαστε, μας περίμενε να γνωριστούμε από κοντά. Dr. Format, την επόμενη, πρέπει οπωσδήποτε να συνταξιδέψουμε!

Μια σύντομη στάση στην Αγ. Παρασκευή, να καταλαγιάσει και η σκόνη, από τα οχήματα και ακολουθώντας αριστερά τον εγκαταλελειμμένο χωματόδρομο, ταρακουνηθήκαμε για τα καλά από τη φυτευτή πέτρα και τα νεροφαγώματα. Το επόμενο κομμάτι μέχρι και το σημείο ανάπαυσης, ακολούθησε χωρίς απρόοπτα, αν εξαιρέσουμε ότι οι προτελευταίοι κατάφεραν να χάσουν τον τελευταίο!!!

Υπενθυμίζω το βασικό κανόνα, που πρέπει να ακολουθούμε πάση θυσία όταν ταξιδεύουμε σε άγνωστη διαδρομή: Φτάνοντας ο πρώτος σε μια διασταύρωση, περιμένει να έρθει ο δεύτερος. Ο πρώτος έπειτα συνεχίζει, μέχρι την επόμενη διασταύρωση, ενώ ο δεύτερος περιμένει να έρθει ο τρίτος και μετά συνεχίζει να βρει τον πρώτο. Ο τρίτος περιμένει τον τέταρτό και αυτό συνεχίζεται μέχρι να περάσει τη διασταύρωση και ο τελευταίος. Δικλείδα ασφαλείας σε περίπτωση που κάποιος χαθεί, είναι πάντα η επιστροφή στην τελευταία γνωστή διασταύρωση, έτσι ώστε να μπορέσει να τον βρει και η ομάδα.

Ευτυχώς οι ασύρματοι και τα κινητά, βοήθησαν τον τελευταίο να μας βρει στο σημείο ανάπαυσης, στην κορυφή του βουνού πάνω από την Αυλώνα. Έκπληξη ήταν η πίεση του juan στον superspy, στην κακοτράχαλη ανηφόρα για το σημείο ανάπαυσης. Το maverick μια και δεν έχει «κοντά» αναγκαζόταν να πηγαίνει «τάπα γκάζι» για να μένει μέσα στην ροπή, με αποτέλεσμα να φτάσει και να πιέζει τον superspy με το disco που απολάμβανε αμέριμνος την χαλαρή ανάβαση με 2α κοντή στο disco....

Ακολούθησε πικ-νικ και κουβεντούλα για όλα τα θέματα, από 4x4 έως το.... γιατί η σέλα στο KTM 950 είναι τόσο σκληρή!!!!!

Παρότι το αρχικό σχέδιο ήταν για 90-100 χιλιομετράκια χώμα, η καθυστέρηση με τις αρκετές στάσεις και την σκόνη ήταν αρκετή και κάπου εκεί η ομάδα χωρίσθηκε οι μεν για επιστροφή στο σπίτι από άσφαλτο, οι δε «σκληροπυρηνικοί» χωματεροί, ακολούθησαν τον πετρώδη χωματόδρομο από Αυλώνα προς Αγ. Μερκούριο, όπου είχαν την ευκαιρία να παίξουν μια δεύτερη παρτίδα «νεροφαγώματα»

Με την έξοδο μας στην άσφαλτο, σταματήσαμε για αποχαιρετισμό και ανανεώσαμε το ραντεβού μας για την επόμενη συνάντηση του off-road.gr μετά τις πολύ αναμενόμενες βροχές.

Οι φωτο είναι του Pavlox και μερικές του Superspy.
Με κλικ θα τις δείτε σε μέγεθος 640-480.


Τα video είναι σε wmv και είναι καλύτερα να τα κατεβάσετε πρώτα με δεξί κλικ και save target as.... και μετά να τα δείτε στον media player.Video 1 - 1,25MB
Video 2 - 2,55 MBMore articles

 

 


 


 
Επιλέξτε γλώσσα

ΑγγλικήΕλληνική
 


 
Google
 [ Page created in 0.041991 seconds. ]