Off-Road.gr

Θέματα Forums Αρχεία

  · Κεντρική σελίδα

Επιλογές
· Θέματα
· Κορυφαία άρθρα
· Αγγελίες
· Αναζήτηση

-------------------------
· Συζητήσεις - Forums
· Downloads
· Σύνδεσμοι
· Λέσχες
 


Web Links
  · NoraStudio.gr
· Motobet
· Nora Agapi - Photographer
· TheWorldOffRoad.com
· Νάουσα Ημαθίας
· Qashqai Club
· Η ιστοσελίδα των Μεθάνων
· Σύλλογος Τετρακίνησης Μαγνησίας
· JimnyClub.gr
· MotoRidersClub
 

 
Out of Africa - Ρεκόρ non-stop οδήγησης για το Fiat Panda
Το Fiat Panda ολοκληρώνει ένα non-stop ταξίδι 10.000 μιλίων για φιλανθρωπικό σκοπό

Το βράδυ της 11ης Φεβρουαρίου 2013 δύο τολμηροί Βρετανοί οδηγοί και ένα αξιόπιστο Fiat Panda έσπασαν το παγκόσμιο ρεκόρ οδήγησης non-stop, οδηγώντας από το Κέιπ Τάουν ως το Λονδίνο.

Οι περιπετειώδεις Philip Young και Paul Brace ξεκίνησαν το εξαντλητικό ταξίδι των 10.000 μιλίων, την 1η Φεβρουαρίου, με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για το φιλανθρωπικό ίδρυμα Farm Africa, και οδήγησαν αδιάκοπα περνώντας από 13 χώρες και δύο ηπείρους με ένα Fiat Panda.

Φτάνοντας στο Marble Arch του Λονδίνου οι συνταξιδιώτες κατέγραψαν χρόνο 10 ημερών, 13 ωρών και 28 λεπτών καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ για την απόσταση για περισσότερο από μία ημέρα.

Για να ολοκληρώσουν το ταξίδι τους σε λιγότερο από 11 μέρες, ο Phillip και ο Paul έπρεπε να οδηγήσουν κατά μέσο όρο 1.000 μίλια την ημέρα με ταχύτητα 40 μίλια/ώρα, κάτι που δεν τους φάνηκε δύσκολο να επιτύχουν με το αυτοκίνητο πόλης τους με τον κινητήρα 0.9lt TwinAir, το Fiat Panda.
Το δημοφιλές hatchback ήταν κανονικής παργωγής, εκτός από μερικές ζωτικής σημασίας τροποποιήσεις, όπως η επιπλέον δεξαμενή καυσίμου, οι δύο εφεδρικοί τροχοί, τα προστατευτικά του κάρτερ, σκληρότερα ελατήρια ανάρτησης, και μια εισαγωγή αέρα που μετακινήθηκε στο πάνω μέρος του κινητήρα.

Αποφεύγοντας τη χρήση ενός μεγάλου αυτοκινήτου 4x4 -καθώς ο Phillip και ο Paul θεώρησαν πως το επίτευγμα θα ήταν "πολύ εύκολο" - το Fiat Panda επιλέχθηκε για το χαμηλό του βάρος, την απόδοσή του και την οικονομία καυσίμου. Και παρά το μικρό μέγεθος του αυτοκινήτου, το κρεβάτι των συν-οδηγών ήταν ένα κομμάτι στρώματος αφρού στο πίσω κάθισμα!

Η μακρά και βασανιστική πορεία προς τη Βρετανία περιελάμβανε σκληρούς και κακοτράχαλους δρόμους, διαδρομές μέσα από ξηρά κομμάτια της ερήμου στη Νότια Αφρική, την Μποτσουάνα, τη Ζάμπια, την Τανζανία, την Κένυα, την Αιθιοπία, το Σουδάν, την Αίγυπτο, τη Λιβύη και την Τυνησία πριν οι συνταξιδιώτες διασχίσουν τη Μεσόγειο για την τελική ευθεία μέσα από την Ιταλία και τη Γαλλία ως το Hyde Park του Λονδίνου.

«Ήταν αξιοσημείωτες οι στιγμές στο δρόμο -συναρπαστικές- και το Fiat Panda ήταν εκπληκτικό», λέει ο Philip Young. «Οι δρόμοι ήταν ύπουλοι, η ζέστη αφόρητη και το χρονοδιάγραμμα κουραστικό, αλλά το αυτοκίνητο ποτέ δεν έχασε το στοίχημα. Αυτή ήταν μια εξαιρετικά δύσκολη διαδρομή, και η Fiat μπορεί να είναι υπερήφανη για την αξιοπιστία και την ανθεκτικότητα του Fiat Panda.»

 

Πληροφορίες για το ίδρυμα Farm Africa
Το Farm Africa είναι μια φιλανθρωπική οργάνωση που εργάζεται με οικογένειες σε αγροτικές περιοχές της Αφρικής, βοηθώντας να παράγουν τρόφιμα πιο αποτελεσματικά. Με την παροχή εκπαίδευσης και υποστήριξης βοηθά τους αγρότες να βελτιώσουν τον τρόπο που διαχειρίζονται τις καλλιέργειές τους, τα ζώα, τα δάση και την πρόσβαση στο νερό, βοηθά τις οικογένειες να οικοδομήσουν ένα μέλλον απαλλαγμένο από την πείνα. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Farm Africa επισκεφθείτε το http://www.farmafrica.org

 
Επιμέλεια: [Σπύρος Κατσιμαλής]
Φωτογραφίες: [Fiat Press]


Παλαιότερα άρθρα
Panda 4X4: Tετρακίνητo σε μίνι συσκευασία


More articles

 

 


 


 
Επιλέξτε γλώσσα

ΑγγλικήΕλληνική
 


 
Google
 [ Page created in 0.041514 seconds. ]