Off-Road.gr

Θέματα Forums Αρχεία

  · Κεντρική σελίδα

Επιλογές
· Θέματα
· Κορυφαία άρθρα
· Αγγελίες
· Αναζήτηση

-------------------------
· Συζητήσεις - Forums
· Downloads
· Σύνδεσμοι
· Λέσχες
 


Web Links
  · NoraStudio.gr
· Motobet
· Nora Agapi - Photographer
· TheWorldOffRoad.com
· Νάουσα Ημαθίας
· Qashqai Club
· Η ιστοσελίδα των Μεθάνων
· Σύλλογος Τετρακίνησης Μαγνησίας
· JimnyClub.gr
· MotoRidersClub
 

 
Athens Enduro 2006

Η αυλαία ενός μεγαλειώδους εγχειρήματος!

Το Σαββατοκύριακο 2-3 Δεκεμβρίου ολοκληρώθηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro με το διήμερο Athens Enduro που έγινε στις Αφίδνες με κέντρο αγώνα το χώρο του Auto Festival.

Ήταν ένας πρωτότυπος αγώνας!
Ιδιαίτερα απαιτητικός, με όμορφη κι ενδιαφέρουσα διαδρομή, μεγάλες και πολλές ειδικές διαδρομές, άρτια οργάνωση και φοβερή αίσθηση ασφάλειας για όλους τους αγωνιζόμενους! Πάνω από 200 άτομα στελέχωσαν τον αγώνα, σε κάθε πόστο, κάτι πρωτοφανές σε Ελληνικό αγώνα Enduro.
H κυκλική διαδρομή των 77 χιλιομέτρων που επαναλαμβανόταν 3 φορές, είχε τρεις ειδικές διαδρομές που πρόσφεραν το απόλυτο θέαμα!

Η πρώτη, ήταν μέσα στο χώρο του Auto Festival, μια Extreme Ειδική με τεχνητά και φυσικά εμπόδια, λάστιχα και ξύλα, άλματα και νερολακκούβες. Εκεί συγκεντρώθηκαν και οι περισσότεροι θεατές.

Η δεύτερη, ήταν στο χώρο της Δροσοπηγής, στην λεγόμενη California, με μήκος 6 χιλιόμετρα, τύπου Motocross, με πολλές ανηφόρες - κατηφόρες, μονοπάτια, λάσπες και δύσκολα περάσματα.

Τέλος, αποκορύφωμα ήταν η ειδική διαδρομή Cross Country, καθώς ήταν η μεγαλύτερη ειδική που έχει γίνει ποτέ σε ελληνικό αγώνα, με μήκος 9 χιλιόμετρα!
Κατηφορική στην αρχή, με φουρκέτες και δυνατά φρένα, ανηφορική στην συνέχεια με αρκετή πέτρα και μια δύσκολη πέτρινη ανηφόρα, δυσκόλεψε αρκετούς αναβάτες.

Την Κυριακή συμμετείχαν και αναβάτες με ελάχιστη εμπειρία στο Enduro, σε μια ειδική κατηγορία, παίρνοντας το βάπτισμα του πυρός σε έναν αγώνα που παρόλη την δυσκολία του δεν είχε αδιάβατα σημεία ακόμη και για άπειρους.

Οι 75 αναβάτες που συμμετείχαν τελικά στον αγώνα απόλαυσαν ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο χώμα, θέαμα κι εκπλήξεις!

Οι πρωταθλητές αναδείχτηκαν μέσα από τις τελευταίες ειδικές της χρονιάς!

Στην κατηγορία Α1 125 διπλός νικητής ήταν ο Γιάννης Τρίγκας με Gas Gas, αν και ο τίτλος πήγε στον Δημήτρη Πρέππα με Husqvarna που τερμάτισε 3ος και 2ος αντίστοιχα.
Στην Α2 250 2Τ ο Φώτης Σκαρής με ΤΜ και ο Γιώργος Θεοδοσόπουλος την Κυριακή με Husqvarna που στέφθηκε και πρωταθλητής.
Στην Β3 250 4Τ ο ήδη πρωταθλητής Βασίλης Σιαφαρίκας με Honda μονοπώλησε το ενδιαφέρον της κορυφής, κερδίζοντας και την γενική της πρώτης μέρας.
Στην Β4 450 4T ο Σταμάτης Μαντάς κέρδισε τον τίτλο πάνω στο Husqvarna του, τις δύο ημέρες, και την γενική του Σαββάτου.

Μεγάλη μάχη δόθηκε στην κατηγορία Β5 Open 4T όπου την πρώτη μέρα κέρδισε ο Σάββας Καπαγερίδης με Honda και την δεύτερη ο Μιχάλης Τράντζας με ΚΤΜ, αν και ο τίτλος παιζόταν ανάμεσα στον Τάκη Μανιάτη με Husqvarna και τον Δημήτρη Κόκκινο με ΚΤΜ με τελικό νικητή τον πρώτο!

Στην Γ6 κατηγορία των βετεράνων αναβατών o Στράτος Μυρογιάννης με ΚΤΜ κέρδισε το Σάββατο αλλά τραυματίστηκε την Κυριακή, κι έτσι ο τίτλος πήγε στο Χάρη Βόβλα με ΚΤΜ με 2 δεύτερες θέσεις. Νικητής της Κυριακής ο Γιώργος Κακολύρης με ΚΤΜ.

Στην κατηγορία νέων αναβατών Γ7, διπλός νικητής ήταν ο Απόστολος Ζβιντερίκος με ΚΤΜ αν και ο τίτλος πήγε στον Γιάννη Σεβαστόπουλο με ΚΤΜ επίσης.

Τέλος, στους αναβάτες του Enduro Trophy, επικράτησε ο Στέλιος Παπαδάκης με Yamaha.

H ώρα της απονομής την Κυριακή συνοδεύτηκε με περισσότερες από 40 σαμπάνιες και έντονα χειροκροτήματα για νικητές και πρωταθλητές, ρίχνοντας με τον καλύτερο τρόπο την αυλαία του φετινού πρωταθλήματος.

Χορηγοί του Athens Enduro 2006 ήταν τα Hell in Store, η ΚΤΜ Hellas, η Ι. Τζωρτζόπουλος ΕΠΕ (Shoei, Sidi, Sinisalo), τα Spiliotis SP Products, τα Ελαστικά Χατζηγεωργίου, η Michelin και οι UFO – Blackbird του Ερρίκου Καρρέρ.

Χορηγοί επικοινωνίας ήταν το περιοδικό μοτοσυκλέτας και δράσης 0-300, το www.motorsite.gr και φυσικά το www.off-road.gr, που ήταν και ο επίσημος χορηγός επικοινωνίας του αγώνα και στο οποίο μπορείτε να βρείτε όλα τα αποτελέσματα στην επίσημη ιστοσελίδα του Αthens Enduro,

Δελτίο Τύπου
Φωτογραφίες:  Στέλιος ΕυφραιμόπουλοςΑποτελέσματα 1ης μέρας
Κατηγορία Α1
Κατηγορία Α2
Κατηγορία Β3
Κατηγορία Β4
Κατηγορία Β5
Κατηγορία Γ6
Κατηγορία Γ7
Γενική

Αποτελέσματα 2ης μέρας
Κατηγορία Α1
Κατηγορία Α2
Κατηγορία Β3
Κατηγορία Β4
Κατηγορία Β5
Κατηγορία Γ6
Κατηγορία Γ7
Γενική

Δ8


Σχετική συζήτηση στο forum


More articles

 

 


 


 
Επιλέξτε γλώσσα

ΑγγλικήΕλληνική
 


 
Google
 [ Page created in 0.044582 seconds. ]