Off-Road.gr

Θέματα Forums Αρχεία

  · Κεντρική σελίδα

Επιλογές
· Θέματα
· Κορυφαία άρθρα
· Αγγελίες
· Αναζήτηση

-------------------------
· Συζητήσεις - Forums
· Downloads
· Σύνδεσμοι
· Λέσχες
 


Web Links
  · NoraStudio.gr
· Motobet
· Nora Agapi - Photographer
· TheWorldOffRoad.com
· Νάουσα Ημαθίας
· Qashqai Club
· Η ιστοσελίδα των Μεθάνων
· Σύλλογος Τετρακίνησης Μαγνησίας
· JimnyClub.gr
· MotoRidersClub
 

 
Enduro 4X4 - Λασπομαχίες!

Enduro 4X41Χιόνια την Τετάρτη που πέρασε - καπάκι καταρρακτώδεις βροχές.....
Έριχνε και ποτιστική την ώρα του αγώνα....
Τι παραπάνω να ζητήσει κανείς για την προετοιμασία κατάλληλου εδάφους για ένα αγώνα εκτός δρόμου;
Suzuki VitaraΤρισευτυχισμένοι  είναι οι συμμετέχοντες στο enduro 4Χ4 της Εκάλης που διοργανώθηκε την Κυριακή 12/3/2006. Λάσπη – λάσπη και....  ξανά λάσπη.
Τα ρυάκια φουσκωμένα όπως και οι νερολακούβες.  

Έχοντας την ευκαιρία να κάνουμε τη διαδρομή με μοτοσικλέτα (πώς θα μπορούσαμε άλλωστε να ... είμαστε παντού και να τους προλαβαίνουμε όλους για τις απαραίτητες φωτογραφίες) κάτω από τη βροχή, το ευχαριστηθήκαμε εξίσου με τους συμμετέχοντες.

Ρε παιδιά ..... Σας είπα ότι είχε ΤΗ ΛΑΣΠΟΓΛΙΤΣΑ;
Η εκκίνηση έγινε με τον ήλιο κρυμμένο πίσω από βαριά συννεφιά. Σύντομα και ενώ οι αγωνιζόμενοι βρίσκονταν στην περιοχή της Πεντέλης, ξεκίνησε το... πανηγύρι...

Λίγο αργότερα οι έμπειροι Κυλίτης – Ηλιακάκης είχαν τη στιγμή τους, όταν παραλίγο να ... πλαγιάσουν. Ευτυχώς όλα πήγαν καλά και επανήλθαν γρήγορα στη διαδρομή.

Εντωμεταξύ η διαδρομή – ήδη βρεμένη – πέρασε στο επόμενο στάδιο.
Πατινάζ στη γλίτσα – κομμάτια με απύθμενη λάσπη και ένας οργωμένος δρόμος που λαχτάρησε αρκετούς. Εκπληκτικό πέρασμα εδώ από τους Παϊδα – Δουρίδα, το ξαναόργωσαν (!), ενώ επιδέξια οδήγησαν το ελαφρύ Jimny οι Αθανασίου - Κιμωνίδης.

Συνέχεια με το γλιστερό κατέβασμα, υπό γωνία ενδιάμεσα από ελιές – λίγο πριν από την ένωση δύο ρυακιών. Οι Κωνσταντάκος – Ραβάνης και Εγγλεζόπουλος-Εγγλεζοπούλου πήγαν σαν τον άνεμο κουτρουβαλώντας χωρίς δισταγμό την πλαγιά!
 
Λίγο πριν την κλασσική –πλέον- ΕΥΔΑΠ δεν μπορούσες να μείνεις στο δρόμο. Τα αμπέλια της περιοχής «ρούφηξαν» αρκετά οχήματα και η επάνοδος στη διαδρομή έγινε ύστερα από αρκετό κόπο!


Land Rover 110Απ’ την άλλη σκηνή απείρου κάλους όταν μέσα στη διαδρομή «πάλευαν» τετρακίνητοι να μείνουν στο δρόμο (και εγώ με τη μοτοσυκλέτα να σταθώ όρθιος) όπου σκαει μύτη ηλικιωμένος αγρότης με δικίνητο pickup και σχεδόν καραφλά λάστιχα, να κυκλοφορεί χαλαρός. ΜΑΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΥΣ!

Πρώτη ειδική δοκιμασία μέσα στη χωμάτινη πίστα της Terradura. Ένας – ένας έπαιρνε τη σειρά του, για δύο γύρους Full Power μέσα στη γλιστερή διαδρομή.
Μερικοί ήταν λίγο παραπάνω από .... ενθουσιώδεις και αρκετά λάστιχα έφυγαν απ’ τη θέση τους – και όχι μόνο!

Εκπληκτικό θέαμα από τους Μαρκάτο – Ζαφείρη -έκαναν σχεδόν όλη τη διαδρομή με κάποιο-κάποιους τροχούς μόνιμα στον αέρα και τους Μπατή – Γκεργκέτζου που «δεν ίσιωσαν πουθενά»!

Εντωμεταξύ η ώρα περνούσε και η ΜΩΤ είχε πάρει την κάτω βόλτα. Ήδη είχαμε και τις πρώτες εγκαταλείψεις. Μεγάλοι άτυχοι οι Καραφωτιάς – Πέτροβιτς, προδόθηκαν από ηλεκτρικά και αποφάσισαν να το «φυλάξουν» για τον επόμενο αγώνα.

Σειρά είχε η Πάρνηθα, όπου το σκηνικό με την λάσπη συνεχίστηκε μέχρι την δεύτερη ειδική. Μια ειδική που ουσιαστικά δεν έγινε, καθώς μόνο οι Αθανασίου – Κιμωνίδης κατάφεραν να «βγάλουν» ενώ το αμέσως επόμενο πλήρωμα των έμπειρων Πέτραινα – Lowes «βούλιαξαν» και χρειάστηκαν τη βοήθεια από την οργάνωση.

Βοήθεια που... ακόμα και η ίδια η οργάνωση δε μπορούσε με ευκολία να δώσει. Όταν τελικά απεγκλωβίσανε το όχημα η ειδική είχε γίνει αδιάβατη και έτσι οι υπόλοιποι αγωνιζόμενοι, πήραν τον χρόνο των Αθανασίου – Κιμωνίδη.

Το ταξίδι της λασπο-περιπέτειας συνεχίστηκε, για την τρίτη και τελευταία ειδική του Enduro, στην περιοχή του Αγ. Στεφάνου.
Εδέησε και ο καιρός και αποφάσισε να χαλαρώσει.
Μια στριφτερή διαδρομή με νεροφαγώματα και λούκια, φρόντισε για το παιχνίδι.


Toyota Land Cruiser

Ένα ψιλό-μπέρδεμα στην εκκίνηση και οι Αθανασίου – Κιμωνίδης ξεκινάνε χωρίς να ξέρουν ότι βρίσκονται μέσα στην ειδική. Τελικά γίνεται αντιληπτό – υπήρχε και άφθονος χρόνος, όντας μπροστά με διαφορά και όλα διορθώνονται.

Υπερ-ενθουσιώδεις εδώ οι Σιβισίδης – Χολέβας!!!
Στην κυριολεξία πέταξαν σε όλη τη διαδρομή μέχρι λίγα μέτρα πριν το τέλος, όπου.... προσγειώθηκαν κάπου στη μέση από ένα μεγάλο χαντάκι....
Ευτυχώς χωρίς περαιτέρω απρόοπτα αλλά θα έπρεπε να ήσασταν εκεί να βλέπατε το θηριώδες 110 με τον πίσω τροχό πάνω από 1 μέτρο από το έδαφος και τον Χολέβα στον προφυλακτήρα να κάνει «τραμπάλα...»

Σύντομα η διαδρομή έφερε τους καταταλαιπωρημένους, αλλά ταυτόχρονα – τρισευτυχισμένους συμμετέχοντες στον τερματισμό, μερικά κιλά ελαφρύτερους σωματικά αλλά ταυτόχρονα με βαρύτερα, από τη συσσωρευμένη λάσπη αυτοκίνητα.
Ήταν σίγουρα μια γεμάτη –εμπειρίες- ημέρα, που βρήκε νικητές στη  Normal κατηγορία τους Αθανασίου – Κιμωνίδη (Suzuki Jimny). Καταπόδας, ακολούθησαν οι Πέτραινας – Lowes (Jeep Cherokee). Την τριάδα έκλεισαν οι Μαρκάτος – Ζαφείρης (Suzuki Samurai).

Στην κατηγορία Open οι Παϊδας – Δουρίδας (Mitsubishi Pajero) πήραν τη νίκη, ακολουθούμενοι από τους Ορφανό – Μπραζιώτη (Mitsubishi Pajero) και Εγγλεζόπουλο – Εγγλεζοπούλου (Suzuki Vitara).
Ο αγώνας προσμετρούσε και στο κύπελλο Tetrakinisi-Mag 2006.

Ο επόμενος αγώνας Enduro της Εκάλης, προγραμματίζεται για τις 8 Ιουλίου!
Από την απόλυτη λάσπη – στην απόλυτη σκόνη!

[Σπύρος Κατσιμαλής]Downloads - Links
Αποτελέσματα
Διαβάστε και γράψτε εντυπώσεις απο τον αγώνα στο forum


Διαβάστε ακόμα

Evros Adventure Trophy 2006

1ο Trial Fedima Cup 2006

Rain Forest Challenge 2005: Υπέρτατη Off-Road Δοκιμασία - Πρώτο μέρος!

Rain Forest Challenge 2005: Υπέρτατη Off-Road Δοκιμασία - Δεύτερο μέρος!

Rain Forest Challenge 2005: Υπέρτατη Off-Road Δοκιμασία - Τρίτο μέρος!

Rain Forest Challenge 2005: Λίγο πρίν την εκκίνηση!Φωτογραφίες: Off-Road.gr

Υπάρχουν πάνω απο 150 φωτογραφίες απο τον αγώνα. Επικοινωνήστε με το φωτογράφο στο 694 5436515


More articles

 

 


 


 
Επιλέξτε γλώσσα

ΑγγλικήΕλληνική
 


 
Google
 [ Page created in 0.040450 seconds. ]