Off-Road.gr

Θέματα Forums Αρχεία

  · Κεντρική σελίδα

Επιλογές
· Θέματα
· Κορυφαία άρθρα
· Αγγελίες
· Αναζήτηση

-------------------------
· Συζητήσεις - Forums
· Downloads
· Σύνδεσμοι
· Λέσχες
 


Web Links
  · NoraStudio.gr
· Motobet
· Nora Agapi - Photographer
· TheWorldOffRoad.com
· Νάουσα Ημαθίας
· Qashqai Club
· Η ιστοσελίδα των Μεθάνων
· Σύλλογος Τετρακίνησης Μαγνησίας
· JimnyClub.gr
· MotoRidersClub
 

 
Dakar 2006: Εξαιρετικό Rally Raid!

Euromilhoes DakarΤο πρωινό τις 22/11/2005, οι οργανωτές του Euromilhoes Dakar, παρουσίασαν τη διαδρομή και τις συμμετοχές, της 28ης έκδοσης του αγώνα, που θα λάβει χώρα από τις 31 Δεκεμβρίου έως τις 15 Ιανουαρίου της νέας χρονιάς.

Το Rally, με τις συμμετοχές συμπληρωμένες από τον Ιούλιο (!!!) σε όλες τις κατηγορίες, θα ξεκινήσει για πρώτη φορά από την Πορτογαλία, με 508 πληρώματα!

Για την ακρίβεια, 240 μοτοσυκλέτες, 188 αυτοκίνητα και 80 φορτηγά, μαζί με 240 οχήματα υποστήριξης, θα βρίσκονται στη Λισσαβόνα από τις 28 Δεκεμβρίου για διοικητικό έλεγχο, έλεγχο εξακρίβωσης και την εκκίνηση του αγώνα.

Αμέσως μετά τις δύο νέες ειδικές σε Ευρωπαϊκό έδαφος, όπου οι αγωνιζόμενοι θα χρονομετρηθούν σε περίπου 200 χιλιόμετρα, το καραβάνι θα φτάσει στην Αφρική και διασχίζοντας το Μαρόκο, την Μαυριτανία (με ημέρα ανάπαυσης στο Nouakchott), Μάλι, Γουινέα και Σενεγάλη, θα καταλήξει στο μεγάλο στόχο, στην ακτή της Ροζ λίμνης.

9043 χιλιόμετρα, με παραπάνω από 5000 από αυτά ειδικές, με έμφαση στην πλοήγηση, θα χρειαστεί να διασχίσουν οι αγωνιζόμενοι.

Οι χρήση GPS θα περιοριστεί, αναγκάζοντας τους οδηγούς / αναβάτες και τους συνοδηγούς να πλοηγούνται βασιζόμενοι στις οδηγίες του Road Book. Περιορισμός της ταχύτητας των μοτοσυκλετών καθώς και μικρότερες απαιτήσεις αυτονομίας, υιοθετήθηκαν (σε σχέση με την πρόταση της FIM για περιορισμό των κυβικών στα 450) για να βελτιώσουν τις συνθήκες ασφαλείας.

Οι τιτλούχοι, Cyril Despres στις μοτοσυκλέτες, Stephane Peteransel στα αυτοκίνητα και Firdaus Kabirov στα φορτηγά, θα έχουν να αντιμετωπίσουν σκληρό ανταγωνισμό.

Ο Despres (ΚΤΜ), θα έχει να αντιμετωπίσει τους Ισπανούς Marc Coma, Isedre Esteve Pujol και τον νεαρό Jordi Duran, όλοι με «ίδια» μοτοσυκλέτα σαν τη δική του.
Φυσικά όλοι τους, δεν θα πρέπει να υποτιμήσουν τον David Fretigne με την «μικρή» του Yamaha.

Στα αυτοκίνητα, ο «Peter» θα έχει εσωτερικό ανταγωνισμό από τον Luc Alphand.

Ταυτόχρονα η φετινή πρωταθλήτρια Volkswagen με το γνωστό Race Touareg, θα φροντίσει να κάνει το παιχνίδι ακόμα πιο ενδιαφέρον, έχοντας ισχυρούς οδηγούς στην ομάδα της: Jutta Kleinschmidt, Bruno Saby, Giniel De Villers, Mark Miller και τον νεοφερμένο στα Rally Raid, Carlos Sainz!

Αλλά και οι παλαιότεροι νικητές, Jean-Louis Schlesser, Hiroshi Masuoka, Kenjiro Shinozuka και Hubert Auriol (!!!), μπορεί να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο.

Στα φορτηγά, η ΚΑΜΑΖ που έχει κυριαρχήσει στο χώρο με τους Tchaquine και Kabirov, από το 2002, θα έχει να αντιμετωπίσει επιθέσεις από την DAF, Tatra, Hino και Mercedes.

Βασίλης Ορφανός
Ο καταξιωμένος αναβάτης μας, δεν θα συμμετέχει στο φετινό αγώνα. Μιλώντας μαζί του μας εξήγησε, ότι αυτό οφείλεται σε δύο λόγους.

Η Honda ήταν ιδιαίτερα θετική, για να συμμετέχει και πάλι με μοτοσυκλέτα της, αλλά θέτοντας σαν περιορισμό το XR400, ενώ ο ίδιος είχε προτείνει τη συμμετοχή με μια πιο εξελιγμένη, όπως CRF X 450 ή XR650 που θα του έδινε τη δυνατότητα για καλύτερες θέσεις.

Ταυτόχρονα βρίσκεται πλέον στην Aprilia και ενώ δεν τίθεται θέμα περιορισμού από την ίδια, ο ίδιος επέλεξε να περιμένει και να προετοιμάσει τη συμμετοχή του για την επόμενη χρονιά με μοτοσυκλέτα της εταιρίας.


[Σπύρος Κατσιμαλής]Συμμετοχές μοτοσυκλέτας.
Συμμετοχές αυτοκινήτου.
Συμμετοχές φορτηγών.

Διαβάστε ακόμα:

Το Dakar 2006 πλησιάζει....

Οι συμμετοχές για το Dakar 2006, έκλεισαν για όλα τα οχήματα...
,

Το DAKAR 2006, έκλεισε τις συμμετοχές για τις μοτοσυκλέτες!

Το Dakar 2006 θα ξεκινήσει από τη Λισσαβόνα!

O Patrick Zaniroli, παραιτείται από την ASO ύστερα από 13 χρόνια...

Το Dakar 2006 θα ξεκινήσει από την Λισσαβόνα!

Dakar 2005: Επιτέλους DAKAR!

PARIS - DAKAR: Η ιστορία του αγώνα 1977-2004Off-Road.gr Περιπέτεια: Τυνησία - Dakar 2003: Ο επίλογος!


Dakar.com

More articles

 

 


 


 
Επιλέξτε γλώσσα

ΑγγλικήΕλληνική
 


 
Google
 [ Page created in 0.041734 seconds. ]