Off-Road.gr

Θέματα Forums Αρχεία

  · Κεντρική σελίδα

Επιλογές
· Θέματα
· Κορυφαία άρθρα
· Αγγελίες
· Αναζήτηση

-------------------------
· Συζητήσεις - Forums
· Downloads
· Σύνδεσμοι
· Λέσχες
 


Web Links
  · NoraStudio.gr
· Motobet
· Nora Agapi - Photographer
· TheWorldOffRoad.com
· Νάουσα Ημαθίας
· Qashqai Club
· Η ιστοσελίδα των Μεθάνων
· Σύλλογος Τετρακίνησης Μαγνησίας
· JimnyClub.gr
· MotoRidersClub
 

 
Off-Road.gr Trips: Λίγο πριν τα Χριστούγεννα: Οίτη - Γκιόνα και άλλες περιπέτειες...Η Οίτη και Γκιόνα είναι δύο από τα πιο όμορφα βουνά που έχουμε δίπλα στην πόρτα μας.
Είναι τόσο κοντά μεταξύ τους αλλά και ταυτόχρονα τόσο διαφορετικά!

Στα δρομάκια τους επιλέξαμε για μια διήμερη εξόρμηση στις 14-15-16 Δεκεμβρίου.

To Off-Road.gr μεταφέρει την εμπειρία του στην οργάνωση μηχανοκίνητων δραστηριοτήτων και στον τομέα των εκδρομών!

Στόχος μας η απόλαυση που προσφέρει η οδήγηση εκτός δρόμου, η εκμάθηση των σωστών τεχνικών αντιμετώπισης των δυσκολιών αλλά και το «κάτι παραπάνω» για τους πιο μυημένους, με κοινό παρανομαστή την ασφάλεια οχημάτων και πληρωμάτων που είναι για εμάς το κύριο μέλημα.

Υψηλή ποιότητα, γνώση του αντικειμένου, ασφάλεια και παιχνίδι είναι αυτά που μπορεί να βρει κανείς μέσα από τις ολιγομελείς δραστηριότητες μας, προσφερόμενες από ανθρώπους με γνώση και αγάπη για το χώρο.Ξεφεύγοντας από τα τετριμμένα των μονοήμερων, οι διήμερες εξορμήσεις με λίγα αυτοκίνητα σε βάζουν πιο μέσα στον όρο «εκδρομή».

Φτάνεις στον προορισμό σου αργά το βράδυ της Παρασκευής, πιθανότατα κουρασμένος από όλη την ημέρα στη δουλειά συν το άγχος του ταξιδιού.

Όμως το επόμενο πρωινό ξυπνάς μέσα στην φύση, γνωρίζοντας ότι έχεις μια πλήρη μέρα στο βουνό, με χαλαρούς ρυθμούς. Τα χωριουδάκια σε περιμένουν να τα ανακαλύψεις και σε  προκαλούν για στάση.

Το μυαλό καθαρίζει και τελικά η διασκέδαση και η ψυχική ηρεμία έρχεται γρήγορα.

Αφήνεις ξεκάθαρα πλέον τους ρυθμούς τις πόλης πίσω και ο εγκέφαλος μπαίνει σε άλλο mode λειτουργίας.

Στο κάτω – κάτω η Κυριακή και η απογευματινή επιστροφή είναι ακόμα μακριά....

Αυτή τη φορά θα συναντηθούμε το βράδυ της Παρασκευής στην περιοχή της Καλοσκοπής.

Η επιλογή της διαμονής είναι ελεύθερη (ακόμα και κατασκήνωση παίζει) ή στον προτεινόμενο από εμάς ξενώνα (επικοινωνήστε μαζί μας)Σάββατο: Προσπάθεια διάσχισης της Γκιόνας
Η Γκιόνα, το πέμπτο σε ύψος βουνό της Ελλάδας και το ψηλότερο της Ρούμελης, είναι από μόνο του μία πρόκληση. Πρόκειται για το αγαπημένο βουνό των ορειβατών. Η κορυφογραμμή της θυμίζει ξαπλωμένη κοπέλα για αυτό και λένε ότι η Γκιόνα έχει θηλυκή ομορφιά.

Τα χωριά σε όλη την περιοχή του ορεινού όγκου είναι πανέμορφα με σοκάκια, παραδοσιακά σπίτια και γραφικές πλατείες. Η Γκιόνα είναι γεμάτη με βελανιδιές και καστανιές, ελατοδάση και πανέμορφα λιβάδια που τη θερινή περίοδο είναι γεμάτα με κρόκους και νάρκισσους.

Εμείς θα ξεκινήσουμε από την Οίτη. Το έδαφος της είναι μαλακό και προσφέρεται για ατελείωτα παιχνίδια θα μας δώσει μια πρόγευση για την επόμενη μέρα.

Όμως ο πραγματικός στόχος μας θα είναι η διάσχιση της Γκιόνας και συγκεκριμένα η Βαθιά Λάκα, ένα από το εντυπωσιακότερα σημεία στα Ελληνικά βουνά!

Μέσα Δεκεμβρίου, αυτό δεν θα είναι και το πιο εύκολο εγχείρημα μια και ο δρόμος που θα ακολουθήσουμε περνά αρκετά ψηλά.

Το παιχνίδι μας θα εξαρτηθεί άμεσα λοιπόν από τα γούστα του καιρού. Το χιόνι είναι πολύ κοντά.

Πρώτο μας μέλημα η  ασφαλής διάσχιση της περιοχής. Η ομάδα θα πρέπει να έχει όρεξη για περιπέτεια και προετοιμασία για κρύο.Κυριακή: Οίτη και ... άλλα κόλπα!

Ο Ηρακλής...
Σύμφωνα με την μυθολογική παράδοση, ο Ηρακλής φορώντας τον δηλητηριασμένο μανδύα της Δηιάνειρας έφτασε στην Οίτη για να πεθάνει και να ανεβεί στον Όλυμπο, κοντά στους Θεούς.

Εκεί μάζεψε σωρό ξύλα και ζητούσε κάποιον  να ανάψει φωτιά για να καεί και να λυτρωθεί. Αυτό δέχτηκε να το κάνει ο Φιλοκτήτης όπου για αντάλλαγμα του έδωσε ο Ηρακλής τα βέλη του που ήταν θανατηφόρα.

Όταν οι φλόγες περικύκλωσαν  το σώμα του Ηρακλή ο Δίας μη αντέχοντας να βλέπει τον γιο του να υποφέρει, έστειλε κεραυνούς και σύννεφα, που ανέβασαν τον Ηρακλή στον Όλυμπο κάνοντας τον αθάνατο.

Ο Ηρακλής στη συνέχεια παντρεύτηκε την Ηβη θεότητα της νιότης. Κατά μία άλλη εκδοχή ο Δίας θέλοντας να δροσίσει τον γιο του έριξε ένα κεραυνό στην Οίτη και αμέσως ανάβλυσε νερό.....και η Παπαδιά!

Επιχείρηση «HARLING»: Άγγλοι σαμποτέρ στα ελληνικά βουνά
Ήταν σούρουπο της 28ης του Σεπτέμβρη του 1942, γύρω στις 8.30 μ.μ., όταν από το αεροδρόμιο Φαγίντ της Αιγύπτου απογειώθηκαν, με προορισμό την ηπειρωτική Ελλάδα, τρία βρετανικά αεροπλάνα. Το καθένα από αυτά μετέφερε από μία ομάδα τεσσάρων σαμποτέρ όπου ένας ήταν αρχηγός, ένας ειδικός στις ανατινάξεις, ένας χειριστής ασυρμάτου κι ένας γνώστης της ελληνικής γλώσσας.

Μετά τα μεσάνυχτα της 28ης προς 29η του Σεπτέμβρη τα αεροπλάνα βρίσκονταν πάνω από τα βουνά της Ρούμελης, με τους σαμποτέρ έτοιμους να πέσουν στα προκαθορισμένα σημεία όπου θα έπρεπε να υπήρχαν αναμμένες φωτιές: Η πρώτη και η τρίτη ομάδα θα έπεφταν στην Γκιόνα και η δεύτερη στην περιοχή του Ν. Ζέρβα στο Σακαρέτσι.

Όμως, φωτιές δεν εντοπίστηκαν, ρίψη αλεξιπτωτιστών δεν έγινε και ύστερα από άσκοπους γύρους δύο ωρών τα αεροπλάνα γύρισαν στη βάση τους.

Δύο μέρες αργότερα η επιχείρηση επαναλήφθηκε. Αυτή τη φορά με μεγαλύτερη επιτυχία. Έτσι, οι δύο από τις τρεις ομάδες έπεσαν στην περιοχή της Γκιόνας ενώ η τρίτη έπεσε στην περιοχή του Καρπενησίου σε επόμενη επιχείρηση, περίπου ένα μήνα αργότερα.

Η μοναδική γέφυρα στην περιοχή που δεν ανατινάχθηκε κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου ήταν αυτή της Παπαδιάς.
Παρότι από το Σεπτέμβριο Βρετανοί κομάντος και Έλληνες αντιστασιακοί είχαν στόχο τα τρία κατορθώματα της γεφυροποιίας της περιοχής (Γοργοπόταμος, Ασωπός, Παπαδιά) η επιχείρηση στην  γέφυρα της Παπαδιάς είχε από την αρχή αποκλειστεί, διότι φυλασσόταν από πολυάριθμη φρουρά.

Πλούσια ιστορία λοιπόν και όχι μόνο...

Η Οίτη κρύβει ένα θησαυρό από ξεχασμένα λασπωμένα δρομάκια. Εκεί θα «στήσουμε» το εκπαιδευτικό παιχνίδι της Κυριακής.Τι χρειάζεται για να έρθω;
Να... συμπληρώσετε τη δήλωση συμμετοχής, ένα οποιοδήποτε τετρακίνητο όχημα σε καλή κατάσταση με μόνη προϋπόθεση την ύπαρξη μιας δέστρας μπροστά και μιας πίσω.
Αυτή τη φορά συνιστούνται αλυσίδες.

Τι θα γίνει στην εκδρομή;
Δημιουργούμε ένα convoy και ακολουθούμε δασικούς δρόμους με μερικά «ειδικά» κομμάτια όπου και περνάμε ελεγχόμενα ακολουθώντας τις οδηγίες του ανθρώπου της οργάνωσης που είναι εκεί για να σε βοηθήσει.
Κόστος συμμετοχής: 120€ + ΦΠΑ ανά όχημα

Στην τιμή περιλαμβάνονται
Εξοπλισμένα οχήματα συνοδείας – υποστήριξης με έμπειρους συνοδούς.
Σεμινάρια εκτός δρόμου οδήγησης και χρήσης εξοπλισμού.
Παροχή τεχνικής υποστήριξης.
Φάκελος δραστηριότητας που περιλαμβάνει πρόγραμμα, δήλωση συμμετοχής, έντυπο με πληροφορίες κ.α.
Φωτογραφίες από το site του Off-Road.gr


Μέγιστος αριθμός οχημάτων εκτός συνοδείας πέντε

Περισσότερες πληροφορίες: 697 5923759 και εδώ
More articles

 

 


 


 
Επιλέξτε γλώσσα

ΑγγλικήΕλληνική
 


 
Google
 [ Page created in 0.025850 seconds. ]