Off-Road.gr

Θέματα Forums Αρχεία

  · Κεντρική σελίδα

Επιλογές
· Θέματα
· Κορυφαία άρθρα
· Αγγελίες
· Αναζήτηση

-------------------------
· Συζητήσεις - Forums
· Downloads
· Σύνδεσμοι
· Λέσχες
 


Web Links
  · NoraStudio.gr
· Motobet
· Nora Agapi - Photographer
· TheWorldOffRoad.com
· Νάουσα Ημαθίας
· Qashqai Club
· Η ιστοσελίδα των Μεθάνων
· Σύλλογος Τετρακίνησης Μαγνησίας
· JimnyClub.gr
· MotoRidersClub
 

 
Off-Road.gr trips: Τον Οκτώβριο στο Πάντα Βρέχει;

Ξεκίνημα περιόδου για τα Off-Road.gr Trips με μια διήμερη εξόρμηση στις κορυφές της Ευρυτανίας και της Φθιώτιδας, το Σαββατοκύριακο 20-21 Οκτωβρίου!
Μια καταπληκτική περιοχή στόχος του κάθε τετρακίνητου.
Εσείς; Που θα είστε;Εσείς μας το ζητήσατε, εμείς το κάνουμε...
To Off-Road.gr μεταφέρει την εμπειρία του στην οργάνωση μηχανοκίνητων δραστηριοτήτων και στον τομέα των εκδρομών!
Στόχος μας η απόλαυση που προσφέρει η οδήγηση εκτός δρόμου, η εκμάθηση των σωστών τεχνικών αντιμετώπισης των δυσκολιών αλλά και το «κάτι παραπάνω» για τους πιο μυημένους, με κοινό παρανομαστή την ασφάλεια οχημάτων και πληρωμάτων που είναι για εμάς το κύριο μέλημα.Αυτή τη φορά θα έχουμε μια διήμερη εξόρμηση!
Θα συναντηθούμε το βράδυ της Παρασκευής στην περιοχή του Καρπενησίου. Η επιλογή της διαμονής είναι ελεύθερη, ενώ υπάρχει η δυνατότητα διαμονής σε προτεινόμενο ξενώνα.

Σάββατο: Καρπενήσι – Κρίκελο – Πάντα Βρέχει - Καλιακούδα
Το φαράγγι Πάντα Βρέχει σχηματίζεται από τα νερά του ορμητικού Κρικελοπόταμου και βρίσκεται στο χωριό Ροσκά του δήμου Δόμνιστας.

Ελάχιστοι είχαν την τύχη να βρεθούν σε ένα τέτοιο περιβάλλον. Οι οδηγοί βουνού που το «ανακάλυψαν» το ονόμασαν «πάντα βρέχει» και έλεγαν ότι βρίσκεται κάπου στην Ευρυτανία, κρατώντας μυστικό το ακριβές στίγμα του.

Στην πραγματικότητα είναι απλώς το στενότερο πέρασμα του ποταμού ανάμεσα στα όρη Πλατανάκι και Καλιακούδα.
Η διαδρομή, μας περνά από την πιο εντυπωσιακή, σχεδόν εξωτική, έξαρση του πλούσιου ευρυτανικού τοπίου.Χρειάζεται περίπου μισή ώρα πεζοπορία στο ποτάμι. Η αποκάλυψη συμβαίνει εκεί όπου το φαράγγι στενεύει πολύ και ο επισκέπτης βρίσκεται μέσα σε συνεχή «βροχή». Εδώ χύνονται πηγές από τα γύρω βουνά που συναντούν τον Κρικελοπόταμο συνθέτοντας ένα τοπίο μοναδικό στο οποίο… πάντα βρέχει!

Σαν σε τοπίο των τροπικών, τα νερά πέφτουν από την κορυφή των τοιχωμάτων του φαραγγιού και είναι αδύνατο να αντισταθεί ο επισκέπτης στην πρόκληση να περπατήσει μέσα σε αυτή τη «βροχή».
Ακόμα και οι βράχοι είναι καταπράσινοι από τα βρύα ενώ τα νερά σχηματίζουν υδάτινες κουρτίνες και μικρές λίμνες βάθους ενός μέτρου!Το μήκος του δεν ξεπερνά τα 100 μέτρα αλλά σε αυτήν την μικρή απόσταση, μπορεί να χορτάσει κανείς σαν να είχε δει όλα τα φαράγγια μαζί!
Η βιοποικιλότητα της περιοχής είναι εντυπωσιακή και ακόμα δεν έχει καταγραφεί πλήρως.

Εμείς θα παίξουμε σε αυτή τη διαδρομή το Σάββατο (περίπου 100 χιλιόμετρα) και αν ο καιρός το επιτρέπει θα επισκεφτούμε και τους καταρράκτες (το νερό είναι κρύο ενώ είναι απαραίτητα μποτάκια και ρούχα που θα χρειαστεί να τα βρέξουμε!)
Κυριακή: Καρπενήσι – Κοκκάλια – Γραμμένη Οξιά – Βαρδουσία – Οίτη

Η μάχη μεταξύ Γαλατών και Αιτωλών στα Κοκκάλια

Το 279 π.Χ. πολυάνθρωπη στρατιά Γαλατών (200 χιλιάδες) με αρχηγό τον Βρέννο Β' πραγματοποίησε εισβολή στη Μακεδονία και προχώρησε στη Θεσσαλία, λεηλατώντας και καταστρέφοντας τα πάντα. Μπροστά στον κίνδυνο συμμαχούν, τότε, οι ελεύθερες πόλεις της κεντρικής Ελλάδος (Αιτωλία, Βοιωτία, Λοκρίδα, Φωκίδα, Μέγαρα και Αθήνα) και αναθέτουν την αρχηγία του ελληνικού στρατού (30 χιλιάδες περίπου) στον Αθηναίο στρατηγό Κάλλιππο τον Μοιροκλέους.

Οι Γαλάτες, έχοντας ως πρώτο στόχο το Μαντείο των Δελφών όπου υπήρχαν θησαυροί, κατέβηκαν από τη Θεσσαλία στη Φθιώτιδα και, αφού πέρασαν το Σπερχειό, λεηλάτησαν την Ηράκλεια και επιτέθηκαν στους Έλληνες που είχαν πάρει θέσεις στο στενό των Θερμοπυλών.

Στη σύγκρουση οι Έλληνες, αν και ήταν πολύ λιγότεροι, αντιστάθηκαν με γενναιότητα και ανάγκασαν τους Γαλάτες να υποχωρήσουν. Ο Βρέννος, τότε, για να εξασθενήσει την παράταξη των Ελλήνων, έστειλε, για αντιπερισπασμό, 40 χιλιάδες Γαλάτες εναντίον της Αιτωλίας με την ελπίδα ότι, έτσι, θα αναγκάζονταν οι Αιτωλοί να φύγουν από τις Θερμοπύλες για να υπερασπίσουν τη χώρα τους.Το τμήμα αυτό των Γαλατών, με αρχηγούς τον Ορεστόριο και τον Κόμβουτιν, πέρασε το Σπερχειό προς τα πίσω, και μέσω της Θεσσαλίας εισέβαλε στην Ευρυτανία που αποτελούσε μέρος της Αιτωλίας.

Οι βάρβαροι βρήκαν τη χώρα των Αιτωλών ανυπεράσπιστη και διέπραξαν φοβερά ανοσιουργήματα. Έσφαξαν γέροντες και νήπια, απ' τα οποία έπιναν το αίμα και έτρωγαν τις σάρκες, τις δε γυναίκες μεταχειρίστηκαν με φοβερούς εξευτελισμούς, βιάζοντάς τες μέχρι θανάτου.

Την καταστροφική μανία των Γαλατών δέχθηκε προπαντός το Κάλλιο, που φέρεται ως πρωτεύουσα της Αιτωλίας και εντοπίζεται στο χώρο του σημερινού Κλαυσιού.

Όταν οι Γαλάτες ολοκλήρωσαν την καταστροφή και έκαψαν το Κάλλιο, επέστρεφαν από τον ίδιο δρόμο για να συναντήσουν το κύριο σώμα του βαρβαρικού στρατού στις Θερμοπύλες. Αλλ' ο ίδιος δρόμος τους έφερε πάλι στον φυσικό αυχένα (τα Κοκκάλια), από τον οποίο είχαν εισβάλει στην Αιτωλία.Εκεί όμως βρέθηκαν αντιμέτωποι με τις οκτώ πλέον χιλιάδες Αιτωλούς που κατέφθασαν από τις Θερμοπύλες με τους στρατηγούς των Πολύαρχον, Πολύφρονα και Λαοκράτη. Αλλά και οι Καλλιείς όπως και οι άλλοι Ευρυτάνες κατεδίωκαν τους επιδρομείς, ζητώντας εκδίκηση για όσα έπραξαν σε βάρος τους. Ο Παυσανίας λέγει, ότι στην καταδιωκτική εκστρατεία πήραν μέρος εθελοντικά και γυναίκες, γιατί μισούσαν τους Γαλάτες περισσότερο από τους άνδρες.

Η σύγκρουση υπήρξε σφοδρότατη και συνεχίστηκε για μέρες. Όπως φαίνεται, οι Γαλάτες είχαν κυκλωθεί και οι περισσότεροι εξοντώθηκαν από τους Αιτωλούς. Λείψανα από την φονικότατη εκείνη μάχη υπάρχουν και σήμερα. Απειράριθμα θρυμματισμένα κόκαλα βρίσκονται σκορπισμένα στο έδαφος, απ' τα οποία η τοποθεσία ονομάζεται "ΚΟΚΚΑΛΙΑ". Παλαιότερα, που στην περιοχή καλλιεργούσαν σίκαλη από το γειτονικό χωριό Κρίκελο, το υνί έφερνε στην επιφάνεια και τεμάχια από διάφορα εξαρτήματα και όπλα.Η διαδρομή της Κυριακής (περίπου 130 χιλιόμετρα) θα μας περάσει από εκπληκτικά αλπικά τοπία μοναδικά στην Ελλάδα! Θα καταλήξουμε περίπου στις 17:00 το απόγευμα στην περιοχή της Παύλιανης.Τι χρειάζεται για να έρθω;
Να... συμπληρώσετε τη δήλωση συμμετοχής, ένα οποιοδήποτε τετρακίνητο όχημα σε καλή κατάσταση με μόνη προϋπόθεση την ύπαρξη μιας δέστρας μπροστά και μιας πίσω και... πολλή-πολλή όρεξη.Και εγώ που έχω SUV;
Φυσικά και μπορείς να έρθεις!
Οι «δυσκολίες» της διαδρομής είναι σχεδιασμένες και για οχήματα χωρίς κοντές σχέσεις ενώ σε περίπτωση που κάποιο πέρασμα χαλάσει λόγω καιρικών συνθηκών υπάρχει πάντα η δυνατότητα παράκαμψης του.

Τι θα γίνει στην εκδρομή;
Δημιουργούμε ένα convoy και ακολουθούμε δασικούς δρόμους με μερικά «ειδικά» κομμάτια όπου και περνάμε ελεγχόμενα ακολουθώντας τις οδηγίες του ανθρώπου της οργάνωσης που είναι εκεί για να σε βοηθήσει.
Το όχημα μου θα με πάει τη Δευτέρα στη δουλειά;
Η ασφάλεια είναι πρωταρχικό μέλημα για εμάς, έτσι το αυτοκίνητο σου δεν θα πάθει απολύτως τίποτα εφόσον ακολουθείς τους κανόνες του convoy και ακούς τις οδηγίες των μελών της οργάνωσης.Κι αν πάθω βλάβη στο βουνό;
Εάν ακινητοποιηθείς από μηχανική βλάβη σε δύσβατο κομμάτι η οργάνωση αν δεν μπορέσει να σε βοηθήσει θα σε «βγάλει» μέχρι εκεί που μπορεί να φτάσει η οδική βοήθεια ενώ θα πάρει μαζί της μέχρι το σπίτι εσένα και τους συνεπιβάτες εάν αυτό επιθυμείς.Κόστος συμμετοχής: 120€ + ΦΠΑ ανα όχημα (ανεξαρτήτως επιβαινόντων) που περιλαμβάνουν
- Εξοπλισμένα οχήματα συνοδείας – υποστήριξης με έμπειρους συνοδούς.
- Εκπαιδευτικά σεμινάρια κατά την διάρκεια της εκδρομής
- Παροχή τεχνικής υποστήριξης.
- Φάκελο που περιλαμβάνει πρόγραμμα, δήλωση συμμετοχής, έντυπο με πληροφορίες
- Φωτογραφίες της εκδρομής από το site του Off-Road.gr

Η επιλογή της διαμονής είναι ελεύθερη, ενώ υπάρχει η δυνατότητα διαμονής σε προτεινόμενο ξενώνα, με ιδιαίτερα χαμηλές τιμές.

Μέγιστος αριθμός οχημάτων εκτός συνοδείας πέντε

Περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις: 697 5923759 και εδώMore articles

 

 


 


 
Επιλέξτε γλώσσα

ΑγγλικήΕλληνική
 


 
Google
 [ Page created in 0.020888 seconds. ]