Off-Road.gr

Θέματα Forums Αρχεία

  · Κεντρική σελίδα

Επιλογές
· Θέματα
· Κορυφαία άρθρα
· Αγγελίες
· Αναζήτηση

-------------------------
· Συζητήσεις - Forums
· Downloads
· Σύνδεσμοι
· Λέσχες
 


Web Links
  · NoraStudio.gr
· Motobet
· Nora Agapi - Photographer
· TheWorldOffRoad.com
· Νάουσα Ημαθίας
· Qashqai Club
· Η ιστοσελίδα των Μεθάνων
· Σύλλογος Τετρακίνησης Μαγνησίας
· JimnyClub.gr
· MotoRidersClub
 

 
BP Ultimate Acropolis Rally of GreeceΑυτή θα είναι πλέον η ονομασία του εθνικού μας αγώνα, που αποκτά στα 53α του «γενέθλια» και title sponsor.

Την ανακοίνωση αυτή έκανε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου για την παρουσίαση του Ράλι Ακρόπολις 2006, που θα διεξαχθεί από τις 1 έως τις 4 Ιουνίου, ο πρόεδρος της ΕΘ.Ε.Α. κ. Αλέξανδρος Μανιατόπουλος.

Η συνέντευξη δόθηκε στο συγκρότημα κινηματογράφων Odeon Kosmopolis, με τον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του αγώνα Βασίλη Δεσποτόπουλο, τον Αλέξανδρο Μανιατόπουλο, την αλυτάρχη του αγώνα Ανίτα Πασαλή, τον επικεφαλής του γραφείου τύπου Άκη Τεμπερίδη και τον υπεύθυνος μάρκετινγκ της BP Αλέκο Πανουργιά να βρίσκονται στο πάνελ.
Πρόκληση χαρακτήρισε ο κ. Δεσποτόπουλος την φετινή διοργάνωση που μετά από 8 χρόνια θα τερματίσει και πάλι στην Αθήνα και μάλιστα με μια υπερειδική στο Ολυμπιακό Στάδιο. Έτσι ακριβώς όπως και θα αρχίσει.

Την ανάγκη της εκ νέου σχεδίασης και όχι της απλής αναβάθμισης του Ράλι Ακρόπολις 2006, εξήγησε ο κ. Μανιατόπουλος.  

«.. Μεταφέραμε τον αγώνα στην Αθήνα διότι μετά την περυσινή επιτυχία της υπερειδικής, θέλαμε και πάλι να πρωτοπορήσουμε. Με τη διεξαγωγή της υπερειδικής για δεύτερη φορά την Κυριακή θα κάνουμε ένα πανηγυρικό τερματισμό στο Ολυμπιακό Στάδιο, σε ένα περιβάλλον ιδιαίτερα επιβλητικό. Αυτό δεν ήταν δυνατό να επιτευχθεί παρά μόνο με διεξαγωγή του αγώνα στους νομούς Αττικής, Βοιωτίας και Κορινθίας».

Βέβαια η περσινή διάκριση, «Αγώνας της χρονιάς 2005», του εθνικού μας αγώνα δημιουργεί αυξημένες υποχρεώσεις, όμως όλοι έδειξαν να πιστεύουν ότι ο επαγγελματισμός όλων των εμπλεκομένων είναι ικανός να κάνει τον αγώνα να διεκδικήσει την ίδια διάκριση για 2η συνεχόμενη χρονιά.

Την παρουσίαση του αγώνα που αποτελείται από 18 ειδικές διαδρομές συνολικού μήκους 355,62 χλμ, έκανε η αλυτάρχης του αγώνα.
Συνοπτικά : το συνολικό μήκος του αγώνα, που θα κινηθεί στους νομούς Αττικής, Κορινθίας και Βοιωτίας είναι 1278,55 χλμ.

Υπάρχουν 8 διαφορετικές ειδικές διαδρομές εκτός από την υπερειδική, που και φέτος θα γίνει στο ΟΑΚΑ,που θα γίνουν όλες από δύο φορές. Οι ειδικές διαδρομές κάθε σκέλους είναι διαφορετικές και διεξάγονται δύο φορές με ενδιάμεσο σέρβις στο ΟΑΚΑ. Η μεγαλύτερη ε.δ. είναι 37,33 χλμ (Ε.Δ. 9/12 – Κινέτα) και η μικρότερη 11,44 χλμ (Ε.Δ. 2/5  - Υμηττός).

Όλες οι ειδικές διαδρομές έχουν χρησιμοποιηθεί εν μέρει σε παλιά Ράλι Ακρόπολις αλλά καμία με τη φετινή της μορφή. Τέλος η υπερειδική διαδρομή που θα γίνει την Πέμπτη 1η Ιουνίου στις 18:00 αλλά και την Κυριακή 4 Ιουνίου στις 14:30 το μεσημέρι στο ΟΑΚΑ, θα έχει εντελώς διαφορετική χάραξη από αυτήν του 2005 με στόχο την μεγιστοποίηση της παράλληλης κίνησης των αυτοκινήτων.


Την ανάγκη της συμβολής όλων για την εξασφάλιση στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό της άψογης διεξαγωγής του αγώνα και ειδικά σε θέματα που αφορούν στην ασφάλεια των θεατών, κάτι που αποτελεί πρωταρχικό μέλημα της οργάνωσης, επεσήμανε η κ. Πασαλή τονίζοντας: 

«Με δεδομένο ότι αναμένεται μεγάλη προσέλευση κοινού οι προσβάσεις και οι θέσεις παρακολούθησης στις ειδικές διαδρομές θα είναι αυστηρά ελεγχόμενες.
Για να αποφύγουν την ταλαιπωρία, οι θεατές φέτος θα πρέπει να είναι ενημερωμένοι όσο ποτέ ώστε να γνωρίζουν από πριν πού μπορούν να κινηθούν και πού όχι.
Υποχρέωση όλων μας, λοιπόν, είναι να τους ενημερώσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μέσα από τα έντυπα του αγώνα, το internet και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
Σημαντικό είναι, τέλος, να ευαισθητοποιήσουμε το κοινό, έτσι ώστε η επιβάρυνση του φυσικού περιβάλλοντος να είναι μηδενική».

Σημαντική καινοτομία είναι η συνεργασία της ALMAN SPORT, της εταιρίας που έχει αναλάβει την εμπορική εκμετάλλευση του αγώνα με την e-Centric, για την πώληση των εισιτηρίων της υπερειδικής μέσω του διαδικτυακού συστήματος i-Ticket, κάτι που αναμένεται να βοηθήσει χιλιάδες φίλους του Ράλι Ακρόπολις να προμηθευτούν εύκολα και γρήγορα τα εισιτήρια της υπερειδικής.Πρώτο Σκέλος1

More articles

 

 


 


 
Επιλέξτε γλώσσα

ΑγγλικήΕλληνική
 


 
Google
 [ Page created in 0.022770 seconds. ]