Off-Road.gr

Θέματα Forums Αρχεία

  · Κεντρική σελίδα

Επιλογές
· Θέματα
· Κορυφαία άρθρα
· Αγγελίες
· Αναζήτηση

-------------------------
· Συζητήσεις - Forums
· Downloads
· Σύνδεσμοι
· Λέσχες
 


Web Links
  · NoraStudio.gr
· Motobet
· Nora Agapi - Photographer
· TheWorldOffRoad.com
· Νάουσα Ημαθίας
· Qashqai Club
· Η ιστοσελίδα των Μεθάνων
· Σύλλογος Τετρακίνησης Μαγνησίας
· JimnyClub.gr
· MotoRidersClub
 

 
Αρκτούρος: Υιοθεσία αρκούδας & και αγέλης λύκων

Η υποστήριξη των εκστρατειών του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ γίνεται σήμερα μέσω προγραμμάτων ενίσχυσης και υιοθεσιών αρκούδας και αγέλης λύκων, που αποσκοπούν στην κάλυψη μέρους των αναγκών συντήρησης των καταφυγίων που λειτουργούν στη Φλώρινα, καθώς και στην κάλυψη δαπανών για μελέτη αρκούδων και λύκων που ζουν ελεύθερα στους ορεινούς όγκους που παρακολουθούνται από τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ.
Υιοθετήστε μία από τις φιλοξενούμενες αρκούδες του καταφυγίου

Στο Περιβαλλοντικό Κέντρο ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ φιλοξενούνται αρκούδες που είχαν υποστεί κακομεταχείριση, ως αρκούδες-χορεύτριες.
Καθώς δεν μπορούν να βρουν πλέον μόνες τους τροφή και να επανενταχθούν στο φυσικό τους περιβάλλον, φιλοξενούνται σε περιφραγμένη δασική έκταση, το Καταφύγιο της Αρκούδας.

Για την περίθαλψη, διατροφή και διασφάλιση της ασφαλούς διαβίωσης των ζώων που φιλοξενούνται στο Κέντρο, ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ ζητά και τη συμβολή ιδιωτών, με τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα υιοθεσιών. Για να υιοθετήσετε μία αρκούδα, αρκεί το ποσό των 200 ευρώ (150 ευρώ για σχολικές τάξεις) για ένα χρόνο. Με τα χρήματα αυτά καλύπτεται ένα σημαντικό μέρος από την απαιτητική διατροφή της αρκούδας, καθώς και τα έξοδα για την ιατρική τους περίθαλψη.

Αίτηση για υιοθεσία αρκούδας.

Bear ArcturosΥιοθετήστε μια αγέλη λύκων που φιλοξενείται στο καταφύγιο

Στην Ελλάδα ο λύκος έχει εξαφανιστεί από την Πελοπόννησο και την Κρήτη, και τον συναντάμε μόνο σε ορεινές και ημι-ορεινές περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Η αρνητική προκατάληψη για τον λύκο και η μείωση της φυσικής του λείας έχουν οδηγήσει σε μείωση του πληθυσμού του με κύριο αίτιο τον άνθρωπο. Πολύ πρόσφατα στην Ελλάδα (1991) έπαψε να θεωρείται επιζήμιο είδος, ενώ σε όλη την Ευρώπη είναι προστατευόμενο είδος (Σύμβαση Βέρνης, Οδηγία 92/43). Επίσημα χαρακτηρίζεται ως τρωτό είδος, καθώς οι πληθυσμοί του μειώνονται συστηματικά.

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ δραστηριοποιείται από το 1998 για τη διατήρηση των πληθυσμών του λύκου σε όλη την Ελλάδα, με έμφαση στη συγκέντρωση στοιχείων για τη διαβίωσή του στις περιοχές που αποτελούν βιότοπο του λύκου και όπου αποτελεί προστατευόμενο είδος (Στερεά Ελλάδα).

Μεγάλο μέρος των προσπαθειών του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ αφορά η εκστρατεία για την εξάλειψη του φαινομένου της παράνομης κατοχής λύκων σε αιχμαλωσία από ιδιώτες, στις ορεινές περιοχές. Ακόμη, αυτή τη στιγμή γίνεται ραδιοπαρακολούθηση λύκων στη Στερεά Ελλάδα, με στόχο τη συγκέντρωση στοιχείων σχετικών με την οικολογία του ελληνικού λύκου, απαραίτητων για οποιοδήποτε σχεδιασμό διαχείρισης του είδους.

Από τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ λειτουργεί στην Αγραπιδιά Φλώρινας κέντρο φιλοξενίας λύκων, το Καταφύγιο Λύκων, που προσφέρει περίθαλψη και φιλοξενία σε λύκους που είχαν μεγαλώσει σε αιχμαλωσία ή βρέθηκαν πληγωμένοι. Τα ζώα που κατάσχονται στειρώνονται και φιλοξενούνται στο Καταφύγιο του Λύκου για το υπόλοιπο της ζωής τους εφόσον η προσωρινή έστω παραμονή τους σε συνθήκες αιχμαλωσίας αποκλείει την επανένταξη και ελεύθερη διαβίωση τους στο φυσικό περιβάλλον.

Υιοθετώντας μια αγέλη λύκων, της αγέλη του Χορτιάτη ή την αγέλη της Λύκαινας, συμβάλλετε στην καταπολέμηση του φαινομένου της αιχμαλωσίας λύκων και της προκατάληψης απέναντι του καθώς και υποστηρίζετε την εκστρατεία διάσωσης και διατήρησης του είδους στις ορεινές περιοχές της χώρας μας. Για να υιοθετήσετε μια αγέλη λύκων, αρκεί το ποσό των 200 ευρώ (150 ευρώ για σχολικές τάξεις) για ένα χρόνο.

Αίτηση για υιοθεσία λύκου.
More articles

 

 


 


 
Επιλέξτε γλώσσα

ΑγγλικήΕλληνική
 


 
Google
 [ Page created in 0.039298 seconds. ]