Off-Road.gr

Θέματα Forums Αρχεία

  · Κεντρική σελίδα

Επιλογές
· Θέματα
· Κορυφαία άρθρα
· Αγγελίες
· Αναζήτηση

-------------------------
· Συζητήσεις - Forums
· Downloads
· Σύνδεσμοι
· Λέσχες
 


Web Links
  · NoraStudio.gr
· Motobet
· Nora Agapi - Photographer
· TheWorldOffRoad.com
· Νάουσα Ημαθίας
· Qashqai Club
· Η ιστοσελίδα των Μεθάνων
· Σύλλογος Τετρακίνησης Μαγνησίας
· JimnyClub.gr
· MotoRidersClub
 

 
California Superbike School: Η "τέχνη της στροφής"

California Superbike SchoolΈπεσε η αυλαία για φέτος…
Το πέμπτο και τελευταίο διήμερο του California Superbike School Greece (CSS) για το 2005 ολοκληρώθηκε στο Αυτοκινητοδρόμιο Μεγάρων το Σαββατοκύριακο 15-16 Οκτωβρίου.

Μαθητές από όλη την Ελλάδα, παρακολουθήσαν και τα διάφορα επίπεδα (Levels) των μαθημάτων που πραγματοποιήθηκαν από τους πιστοποιημένους εκπαιδευτές του καλύτερου σχολείου στον κόσμο πάνω στην… "τέχνη του στριψίματος", που αντιπροσωπεύεται στη χώρα μας από τη σχολή ασφαλούς οδήγησης του περιοδικού μοτοσυκλέτας και δράσης "0-300".Το συγκεκριμένο διήμερο, μάλιστα, ήταν και το δεύτερο που έγινε στο Αυτοκινητοδρόμιο των Μεγάρων, που αποδεικνύεται ιδανική πίστα για τέτοιου είδους εκδηλώσεις και μαθήματα.

Ο καιρός ήταν ηλιόλουστος και δροσερός και οι μαθητές, το επίπεδο των οποίων ήταν ιδιαίτερα υψηλό, παρακολούθησαν εναλλάξ 5 θεωρητικά τμήματα και 5 πρακτικές εκπαιδεύσεις οδήγησης στην πίστα, χωρισμένοι σε τρία γκρουπ.

Πρακτικές και θεωρητικές απορίες συζητήθηκαν και λύθηκαν και αρκετά λάθη διορθώθηκαν. Η μοτοσυκλέτα και οι νόμοι της φυσικής που συνοδεύουν την κίνησή της εξηγήθηκαν από τους εκπαιδευτές και όλοι έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις, έχοντας πλέον σημαντικά εφόδια και εμπειρίες για την περαιτέρω οδηγική τους εξέλιξη.

Οι εναλλαγές θεωρίας και πράξης δεν έμειναν μόνο στην υπόσχεση μεταμόρφωσης και βελτίωσης του οδηγικού επιπέδου των μαθητών αλλά το έκαναν και πράξη, καθώς οι 126 μαθητές έφυγαν όλοι πιο ασφαλείς και πιο γρήγοροι, με τις καλύτερες εντυπώσεις από τους Βρετανούς και τους Έλληνες εκπαιδευτές της σχολής.
Οι μαθητές που σημείωσαν τη μεγαλύτερη βελτίωση κατά τη διάρκεια των μαθημάτων βραβεύτηκαν στο τέλος των μαθημάτων.

Τα μαθήματα του CSS πραγματοποιούνται με τη συνεργασία της HONDA – ΣΑΡΑΚΑΚΗΣ ΑΕBE, που διαθέτει και τις μοτοσυκλέτες των εκπαιδευτών.

Πλήρης η γκάμα των supersport μοντέλων της εταιρείας (CBR600FS, CBR600RR, CBR900RR, VTR SP1 και VFR 800), δείχνει στα χέρια των έμπειρων εκπαιδευτών της σχολής τον ορθό τρόπο οδήγησης μοτοσυκλέτας.

Χορηγοί του California Superbike School Ελλάδας είναι η εταιρεία Eliofil (με τον εξοπλισμό αναβατών SPYKE, KBC και DAYTONA), τα εργαλεία “USAG”, τα βελτιωτικά προϊόντα για μοτοσυκλέτες supersport “Valter Moto”, ενώ οι μοτοσυκλέτες των εκπαιδευτών είναι εφοδιασμένες με ελαστικά MICHELIN και κινούνται με βενζίνη BP Ultimate 100 οκτανίων.

Το California Superbike School Ελλάδας ολοκλήρωσε και φέτος τον κύκλο του και ετοιμάζεται πλέον για την καινούργια χρονιά με ένα ακόμη πιο πλούσιο και ολοκληρωμένο πρόγραμμα για το 2006, καθώς η αυξανόμενη ζήτηση από τους μοτοσυκλετιστές το έχει επιβάλει.

Έτσι, κύκλοι μαθημάτων του CSS θα πραγματοποιηθούν την άνοιξη, το καλοκαίρι και το φθινόπωρο του 2006, τόσο στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών όσο και στα Μέγαρα, με ακόμη περισσότερες εκπλήξεις και παροχές προς τους μαθητές, που έχουν ήδη "φουσκώσει" τις λίστες αναμονής…Τι είναι το California Superbike School (CSS)
To California Superbike School ιδρύθηκε πριν από 28 χρόνια στις ΗΠΑ από τον Keith Code, που για περισσότερα από 40 χρόνια ερευνά την οδήγηση μοτοσυκλέτας.

Η σχολή έχει επεκταθεί και στην Αυστραλία και στη Βρετανία και τα μαθήματά της έχουν ήδη παρακολουθήσει περισσότεροι από 100.000 μαθητές.

Το 2002 η Ελλάδα έγινε η τέταρτη χώρα στον κόσμο, στην οποία πραγματοποιήθηκαν μαθήματα από το CSS. Συγκεκριμένα, τα μαθήματα διεξάχθηκαν στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών, σε συνεργασία με το περιοδικό μοτοσυκλέτας και δράσης “0-300”.

Παράλληλα, η συνεργασία του CSS με το 0-300 έγινε ακόμα στενότερη το 2003, με την παράδοση μαθημάτων Supermotard στη Βρετανία, με εκπαιδευτές τους συντάκτες του περιοδικού “0-300”.

Τέλος, το “0-300 Riding School”, η σχολή ασφαλούς οδήγησης του περιοδικού “0-300” περιλαμβάνει από το 2004 επίσημο παράρτημα της CSS στην Ελλάδα, το California Superbike School Greece, το οποίο είναι το τέταρτο στον κόσμο.

Πως γίνονται τα μαθήματα CSS
Τα μαθήματα διεξάγονται σε τέσσερα επίπεδα εκπαίδευσης (1, 2, 3 & 4).
Τα μαθήματα απευθύνονται σε όλους τους μοτοσυκλετιστές, με ή χωρίς εμπειρία, ανεξάρτητα από την ικανότητά τους στην οδήγηση, τη σωματική τους διάπλαση ή την ηλικία τους. Κάθε επίπεδο διαρκεί μία ημέρα. 

Οι μαθητές χωρίζονται σε τρία group ανάλογα με τις οδηγικές τους ικανότητες, για να επιτευχθεί μέγιστη δυνατή ομοιομορφία στην πρακτική εξάσκηση.
Κάθε group αποτελείται από 15-21 άτομα και ανά τρεις μαθητές αναλογεί ένας εκπαιδευτής. Κάθε επίπεδο (level) περιλαμβάνει πέντε (5) θεωρητικά σκέλη και ισάριθμα σκέλη πρακτικής μέσα στην πίστα.

Τα θεωρητικά κομμάτια της εκπαίδευσης εναλλάσσονται με τα πρακτικά ανά 20’, έτσι ώστε να μπορούν οι μαθητές να εφαρμόζουν αμέσως στην πράξη αυτά που έχουν διδαχτεί μέσα στην αίθουσα, πάντα υπό την καθοδήγηση και την επίβλεψη των εκπαιδευτών.

Στο τέλος της ημέρας, όλοι οι μαθητές παραλαμβάνουν αναμνηστικό δίπλωμα του επιπέδου που παρακολούθησαν, ενώ οι εκπαιδευτές βραβεύουν (με βιβλία και άλλα δώρα της σχολής) τους τρεις μαθητές, που σημείωσαν τη μεγαλύτερη πρόοδο στη διάρκεια της ημέρας (star students).

Οι εντυπώσεις των μαθητών μας
Εκατοντάδες «μαθητές» μοτοσυκλετιστές έχουν ήδη συμμετάσχει στα μαθήματα του California Superbike School Ελλάδας.

Ανάμεσά τους συγκαταλέγεται και μια ομάδα ορθοπεδικών γιατρών – μοτοσυκλετιστών από το Νοσοκομείο ΚΑΤ, οι οποίοι δήλωσαν πως "αν μπορούσαν όλοι οι οδηγοί μοτοσυκλέτας να παρακολουθήσουν αυτά τα μαθήματα, τα περιστατικά που αντιμετωπίζουμε καθημερινά στην εργασία μας θα μειώνονταν εντυπωσιακά".

Για περισσότερες πληροφορίες: Μάνια Μουσούρη (210-2851300, mania@0300.gr)

[ Δελτίο τύπου ]More articles

 

 


 


 
Επιλέξτε γλώσσα

ΑγγλικήΕλληνική
 


 
Google
 [ Page created in 0.021177 seconds. ]