Off-Road.gr

Θέματα Forums Αρχεία

  · Κεντρική σελίδα

Επιλογές
· Θέματα
· Κορυφαία άρθρα
· Αγγελίες
· Αναζήτηση

-------------------------
· Συζητήσεις - Forums
· Downloads
· Σύνδεσμοι
· Λέσχες
 


Web Links
  · NoraStudio.gr
· Motobet
· Nora Agapi - Photographer
· TheWorldOffRoad.com
· Νάουσα Ημαθίας
· Qashqai Club
· Η ιστοσελίδα των Μεθάνων
· Σύλλογος Τετρακίνησης Μαγνησίας
· JimnyClub.gr
· MotoRidersClub
 

 
Θάνατος του Richard Sainct στο Rally Φαραώ!

Ο συμπαθέστατος τρεις φορές νικητής του Dakar Γάλλος Richard Sainct, πέθανε σήμερα 29/9/2004 στο Αιγυπτιακό Ράλλυ ύστερα από δυστύχημα.

O 34χρονος Γάλλος αναβάτης έπεσε στο 285 χιλιόμετρο της πρώτης ειδικής από την Baharia προς Σίβα, μια γρήγορη ειδική με άμμο και ελαφρώς ανώμαλο έδαφος.
Τελικά δεν υπήρχαν μάρτυρες του ατυχήματος και οι οργανωτές ενημερώθηκαν αργότερα από άλλους αναβάτες που έφθασαν στο σημείο του ατυχήματος μερικά λεπτά αργότερα.
Ο Sainct μεταφέρθηκε αναίσθητος αλλά ακόμα ζωντανός στην κινητή κλινική, όπου μετά απο λίγο υπέκυψε.
Δεν γνωρίζουμε ακόμα την ακριβή αιτία θανάτου του, το σώμα του μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Σίβας και από εκεί στο Καϊρο ανακοίνωσε ο οργανωτής του αγώνα Massimo Garbaccio.

Πριν απο λίγο η οργάνωση ανακοίνωσε με δελτίο τύπου:
Η τέταρτη ειδική του rally Φαραώ, σημαδεύτηκε από το τραγικό δυστύχημα του αναβάτη Richard Sainct.
Παρόλη την άμεση παροχή βοήθειας από την ιατρική μονάδας, ο Γάλλος αναβάτης απεβίωσε.

Είναι δύσκολο να βρεις λόγια να περιγράψεις μια τραγωδία, αλλά από σήμερα ο Richard Sainct δεν είναι πια κοντά μας. Μια πτώση του στο 285 χιλιόμετρο της τέταρτης ειδικής του αγώνα, ήταν μοιραία και παρά την άμεση ιατρική βοήθεια που του παρασχέθηκε από την ομάδα του ελικοπτέρου, δεν υπήρχε κάτι που μπορούσε να γίνει. Ο Richard είχε ξαναπέσει στο 120 χιλιόμετρο της ειδικής, φέρνοντας αρκετές τούμπες, αλλά όπως είχε πει στον Fabrizio Meoni που σταμάτησε να τον βοηθήσει, ήταν καλά αν και λίγο ζαλισμένος από την πτώση του.

Επίσης είπε και στο service του, που επισκεύασε την μοτοσυκλέτα, ότι ήθελε να τελειώσει την ειδική, αλλά στο 240 χιλιόμετρο, η δεύτερη πτώση του, απέβη μοιραία. Ήταν μόνος του σε αυτό το σημείο και ο πρώτοι που τον είδαν ήταν οι Lee Palmer και Jordi Duran.

Η ιατρική ομάδα ειδοποιήθηκε άμεσα από τους ίδιους, η οποία έφθασε στον τόπο του δυστυχήματος, περίπου δεκαπέντε λεπτά αργότερα. Προσπάθησαν πάνω από μιάμιση ώρα να τον συνεφέρουν αλλά δυστυχώς οι προσπάθειες τους ήταν άκαρπες.

Ο Jacky Ickx μίλησε στους δημοσιογράφους φανερά συγκινημένος "Πολύ λίγα μπορούμε να πούμε σε αυτές τις περιπτώσεις, ένας φίλος μας άφησε και κανείς δε θα ήθελε να μιλήσει γιαυτό. Όλοι το γνωρίζουν και πρώτοι οι αναβάτες, ότι τα μηχανοκίνητα αθλήματα είναι επικίνδυνα, αλλά όταν τα δυστυχήματα συμβαίνουν όλοι κλονίζονται. Ακόμα δεν έχει παρθεί απόφαση, αλλά πιθανών η αυριανή ειδική να μην πραγματοποιηθεί "

Η ΚΤΜ απέσυρε αμέσως όλη την ομάδα της από τον αγώνα σε ένδειξη τιμής στην μνήμη του Richard.
Οι σκέψεις μας είναι στην οικογένεια και τα παιδιά του.

H Altadis, χορηγός του Sainct τα τελευταία 12 χρόνια, ανακοίνωσε:
Με μεγάλη λύπη ενημερωθήκαμε το θάνατο του Richard και εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήρια στη γυναίκα και το παιδί του.
Το δυστύχημα του ήταν ένα λυπηρό γεγονός για μας, μια και ο Richard δεν ήταν απλώς ένας από τους κορυφαίους αναβάτες της εποχής μας, αλλά πίσω από την σεμνή παρουσία του, υπήρχε ένας άνθρωπος με υψηλά ιδανικά και εξαιρετικές δυνατότητες στρατηγικής,
ανακοίνωσαν ο Jean-Dominique Comolli και ο Pablo Isla, πρόεδροι της Atladis.

Εκτός από τις τρεις νίκες του στο Dakar (1999, 2000 & 2003), ο Sainct είχε κερδίσει δύο φορές το Rally Τυνησίας, (1998 & 1999), το Rally Μαρόκου τέσσερις φορές (1997, 1998, 2001 & 2002), μια φορά το Rally Φαραώ (2002) και ήταν από τους πρωταγωνιστές στο Dakar του 2004.

 


More articles

 

 


 


 
Επιλέξτε γλώσσα

ΑγγλικήΕλληνική
 


 
Google
 [ Page created in 0.039591 seconds. ]