Off-Road.gr

Θέματα Forums Αρχεία

  · Κεντρική σελίδα

Επιλογές
· Θέματα
· Κορυφαία άρθρα
· Αγγελίες
· Αναζήτηση

-------------------------
· Συζητήσεις - Forums
· Downloads
· Σύνδεσμοι
· Λέσχες
 


Web Links
  · NoraStudio.gr
· Motobet
· Nora Agapi - Photographer
· TheWorldOffRoad.com
· Νάουσα Ημαθίας
· Qashqai Club
· Η ιστοσελίδα των Μεθάνων
· Σύλλογος Τετρακίνησης Μαγνησίας
· JimnyClub.gr
· MotoRidersClub
 

 
Trail Ride 0300 - Αυλώνας 29/2/2004

Με 103 συμμετοχές, έγινε την Κυριακή 29/2/2004 το trail ride του 0-300. Η διαδρομή, γνώρισε στους αναβάτες την ευρύτερη περιοχή του Αυλώνα και της Ασωπίας. Δυστυχώς και εδώ έλειψε η λάσπη που σαν γνήσιοι τρελαμένοι του χώματος, αναζητάμε σε διάφορες διοργανώσεις από πέρσι!
Η ηλιόλουστη μέρα πάντως, βοήθησε στην μεγάλη συμμετοχή και ο χώρος δίπλα στην κεντρική πλατεία του Αυλώνα, γέμισε από νωρίς με κάθε λογής δίκυκλα, από Varadero (!!!) μέχρι trial 125, καθώς και μερικά ATV. (Τρία αυτή τη φορά).
Η διαδρομή, μετά την Αυλώνα, κινήθηκε προς την περιοχή του Αγ. Θωμά, της Δαφνούλας, της Ασωπίας και κάνοντας ένα κύκλο κατέληγε πάλι στην Αυλώνα, όπου οι πεινασμένοι και κατασκονισμένοι εντουρό-βίοι, έπρεπε να «βρουν» την ταβέρνα του τερματισμού για το καθιερωμένο πλέον φαγοπότι! (Φήμες λένε, ότι πάλι οι ταβερνιάρηδες δεν «μας» θελαν στα μαγαζιά τους!)

Ο Φλεβάρης κι αν φλεβήση, καλοκαίρι θα μυρίσει και όλη η διαδρομή μας το θύμισε αυτό! Μερικές λασπολακούβες, που και που κατάφεραν απλώς να «πιτσιλίσουν» τους αναβάτες (μερικούς περισσότερο από έπρεπε!).
Ο ρυθμός ήταν πολύ γρήγορος και τα 83 μόλις χιλιόμετρα διαδρομής καλύφθηκαν σε χρόνους κάτω από 2 ώρες! Κρίμα που δεν μπορούσαν να λάβουν μέρος και τετρακίνητα. Η διαδρομή ήταν πολύ εύκολη και θα μπορούσαν να διασκεδάσουν και αυτά μαζί μας.

Στην γνωστή φιλόξενη ταβέρνα του «Τσέλιγκα», ακολούθησε μεγάλο φαγοπότι, από τα γνωστά κοντοσούβλια και τα παϊδάκια μέχρι αρνάκι και κοκορέτσι! Με το… μάζεμα και των τελευταίων, έγινε η κοπή της πίτας του 0300 και η απονομή των κυπέλλων στους νικητές.

Απόψεις από τη θέση του του αναβάτη!
Η ουσιαστική βελτίωση από τα προηγούμενα trail rides του 0300, ήταν η υιοθέτηση της μορφής του δρομοβιβλίου που χρησιμοποιήθηκε από το Off-Road.gr πέρσι στην Πάρνηθα και φέτος στο Ξυλόκαστρο. Μια κίνηση προς τη σωστή κατεύθυνση, που σίγουρα θέλει αρκετά παραπάνω προετοιμασία, από τα περσινά «σχεδιάκια» αλλά βοηθάει ουσιαστικά στην πλοήγηση.

Χρειάζεται ακόμα όμως αρκετή δουλειά και κυρίως να μην τυπώνονται μπρός – πίσω οι σελίδες! Δεν είναι λογικό, να πρέπει να σταματάς, να βγάζεις έξω τη μια σελίδα του δρομοβιβλίου, μέσα από το σελοφάν και μετά να την ξαναβάζεις πίσω! Έτσι καταργείται ουσιαστικά η χρησιμότητα του δρομοβιβλίου!

Επίσης καλό θα ήταν η διαδρομή να χωρίζεται σε επιμέρους τμήματα, από όπου να μηδενίζεται η μέτρηση των χιλιομέτρων, έτσι ώστε αν κάποιος χάσει λίγο στα μέτρα, να μην χρειάζεται να μηδενίζει σε κάθε διασταύρωση, αλλά να του δοθεί η ευκαιρία να ξεκινά τη μέτρηση από την αρχή, σε κάποιο σημείο της διαδρομής.

Οι νικητές στο trail ride βγήκαν με βάση το χρόνο γι’ αυτό καλό θα ήταν αφού γίνεται η χρονομέτρηση, να γίνεται σε δευτερόλεπτα και όχι στρογγυλοποιημένη σε λεπτά! Επίσης ενώ η εκκίνηση στην αρχή γινόταν ανά 30”, ξαφνικά, συνέχισε ανα 15” με αποτέλεσμα να γίνουν τεράστια κομβόι!!! Τα 30”, πρέπει να είναι ο μικρότερος χρόνος μεταξύ δύο αναβατών για λόγους ασφαλείας!

Τέλος το θέμα με τις κατηγορίες, ακόμα δεν δείχνει να έχει ξεκαθαρίσει: Ποια είναι τα κριτήρια για να ανήκεις στα Solo ή On-Off;

"Μην είν' το ψηλό φτερό, μην είν' τα κυβικά; Είναι το βάρος το πολύ ή τα τρακτερωτά τα ελάστικα;"

Πάντως το 0300 δείχνει να κάνει τα βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση και τα trail rides του, πέρα από απλή περιήγηση, έχουν και την «αγωνιστική» τους σπιρτάδα, προσελκύοντας ολοένα και περισσότερους συμμετέχοντες!

Ετοιμαστήκατε για το επόμενο; Οι φήμες λένε ότι θα είναι πολύ δύσκολο!ΑποτελέσματαΦωτογραφίες: Off-road.gr, Γ. Φυτάς, Ayrton, Steliosh, http://www.steliosh.net


More articles

 

 


 


 
Επιλέξτε γλώσσα

ΑγγλικήΕλληνική
 


 
Google
 [ Page created in 0.017898 seconds. ]