Off-Road.gr

Θέματα Forums Αρχεία

  · Κεντρική σελίδα

Επιλογές
· Θέματα
· Κορυφαία άρθρα
· Αγγελίες
· Αναζήτηση

-------------------------
· Συζητήσεις - Forums
· Downloads
· Σύνδεσμοι
· Λέσχες
 


Web Links
  · NoraStudio.gr
· Motobet
· Nora Agapi - Photographer
· TheWorldOffRoad.com
· Νάουσα Ημαθίας
· Qashqai Club
· Η ιστοσελίδα των Μεθάνων
· Σύλλογος Τετρακίνησης Μαγνησίας
· JimnyClub.gr
· MotoRidersClub
 

 
Επίσημη παρουσίαση DC100 Defender 2015 στη Φρανκφούρτη


DC100 και DC100 Sport


13 Σεπτεμβρίου 2011

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η επίσημη παρουσίαση της πρότασης που στόχο έχει να αντικαταστήσει το Defender από το 2015. Πρόκειται για το DC100, μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση στον όρο Land Rover Defender από αυτή που είχε εδραιώσει το κλασσικό όχημα σαν το καλύτερο 4Χ4ΧFar.

Φωτογραφίες και στοιχεία είχε ήδη προωθήσει η Land Rover τις τελευταίες εβδομάδες στον τύπο, αν και με προσέγγιση του «αυτό ίσως να είναι ο αντικαταστάτης του Defender το 2015» με σκοπό να σφυγμομετρήσει την αγορά.


Ήδη από τα τέλη Αυγούστου που κυκλοφόρησαν οι πρώτες φωτογραφίες του DC100, οι πλειονότητα των φανατικών του Defender έδειξε να απογοητεύτηκε, ενώ ταυτόχρονα «νέο αίμα» εραστών παρουσιάστηκε ερωτευμένο με το όχημα.
Σχόλια όπως «αυτό είναι ένα παραφουσκωμένο Mini» ή «μοιάζει σαν ένα μεγάλο Yeti» κυκλοφόρησαν παράλληλα με άλλα που δήλωναν ότι πρόκειται «για το απόλυτο 4Χ4» και «η Land Rover προχωρά μπροστά».Το σίγουρο είναι ότι η Land Rover έκανε ένα γενναίο βήμα, αλλάζοντας εκ βάθρων την έννοια Defender για να συνεχίσει, όπως αναφέρει, το Defender στον 21 αιώνα και σίγουρα θα πρέπει να δούμε το νέο όχημα πέρα από τις φωτογραφίες για να κρίνουμε.

Η αντικατάσταση ενός θρύλου όπως το Defender δεν είναι εύκολο πράγμα, φέρνει μεγάλη ευθύνη και μια εταιρία σαν την Land Rover σίγουρα θα έχει βάλει όλα της τα δυνατά για την ναυαρχίδα της, το μοντέλο που χαρακτηρίζει την ίδια την εταιρία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρίας, η σχεδίαση πραγματοποιήθηκε από την ομάδα Land Rover Advanced Design, βασισμένη στις αρχές του κλασσικού μοντέλου αλλά με απώτερο στόχο μια νέα παγκόσμια αγορά, καλύπτοντας τόσο τον επαγγελματία όσο και τον ιδιώτη.Τα βασικά στοιχεία του DC100
  • Αμάξωμα με χρήση αλουμινίου
  • Υψηλής τεχνολογίας υλικά
  • Το σύστημα διόπτευσης Terrain-i, προειδοποιεί τον οδηγό για τα επερχόμενα εμπόδια και προτείνει διαφορετικές διαδρομές.
  • Το σύστημα Wade-Aid χρησιμοποιεί τεχνολογία sonar για να μετρήσει το βάθος των υδάτινων περασμάτων και προτείνει στο οδηγό τη βέλτιστη ταχύτητα.
  • Το τελευταίας γενιάς Land Rover Terrain Response, ρυθμίζει αυτόματα το αυτοκίνητο για οποιοδήποτε περιβάλλον
  • Ειδικές ζάντες και ελάστικα που με ενεργοποίηση από το εσωτερικό, βγάζουν καρφιά στην επιφάνεια του ελαστικού (πολύ διαστημικό αυτό!!!)
  • Μόνιμη τετρακίνηση με κιβώτιο 8 ταχυτήτων και έξυπνο σύστημα Start/Stop και βοηθητικό κιβώτιο
  • Δίλιτροι τετρακύλινδροι κινητήρες πετρελαίου και βενζίνης με δυνατότητες Hybrid και plug-in
Παράλληλα παρουσιάστηκε και το concept DC 100 Sport ενώ αίσθηση προκάλεσε η ανακοίνωση για το νέο λογότυπο της κοινής εταιρίας Jaguar και Land Rover, της Jaguar Land Rover ή JLR.

Είναι σίγουρα ακόμα πολύ νωρίς και το νέο Defender έχει ακόμα πολύ δρόμο μέχρι να βγει στην αγορά από το Concept που παρουσιάστηκε σήμερα στην Φρανκφούρτη . Είναι σίγουρο επίσης ότι θα παρακολουθήσουμε στενά την εξέλιξη αυτή!

Καλώς ήλθες DC100!


Κείμενο: [Σπύρος Κατσιμαλής]
Φωτογραφίες: [Land Rover]
 

Σχετικά download – Links
Συζήτηση στο forum


Video από την επίσημη παρουσίαση του DC100 στην Φρανκφούρτη
(Η παρουσίαση περιλαμβάνει την ανακοίνωση για την JLR, τη νέα Jaguar και τα DC100 – DC100 Sport από το 23:14’’ )

Land Rover DC100 and DC100 Sport Concept theme

 DC100 & DC100 Sport Off-Road.gr GalleryMore articles

 

 


 


 
Επιλέξτε γλώσσα

ΑγγλικήΕλληνική
 


 
Google
 [ Page created in 0.028683 seconds. ]