Off-Road.gr

Θέματα Forums Αρχεία

  · Κεντρική σελίδα

Επιλογές
· Θέματα
· Κορυφαία άρθρα
· Αγγελίες
· Αναζήτηση

-------------------------
· Συζητήσεις - Forums
· Downloads
· Σύνδεσμοι
· Λέσχες
 


Web Links
  · NoraStudio.gr
· Motobet
· Nora Agapi - Photographer
· TheWorldOffRoad.com
· Νάουσα Ημαθίας
· Qashqai Club
· Η ιστοσελίδα των Μεθάνων
· Σύλλογος Τετρακίνησης Μαγνησίας
· JimnyClub.gr
· MotoRidersClub
 

 
Dakar 2009 Argentina - Chile: Κύριοι κλείσαμε!
Etienne Lavigne: To Dakar πρέπει να είναι ο σκληρότερος αγώνας στον κόσμο!

Με περισσότερες από 550 συμμετοχές έκλεισαν οι λίστες στο Dakar του 2009. Ο νέος αγώνας είναι  κιόλας επιτυχία, ανακοινώνουν οι οργανωτές!

Το πνεύμα του Dakar σε κάθε ανακοίνωση της, διαφημίζει η ASO. Ο περίφημος αγώνας, άλλαξε προορισμό και φέτος θα διεξαχθεί στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού, στην Αργεντινή και τη Χιλή από 3-18 Ιανουαρίου 2009.

Ύστερα από τις παράξενες συνθήκες κάτω από τις οποίες ματαιώθηκε το Dakar του 2008, η ASO έχει ήδη εξασφαλίσει τις συμμετοχές που χρειάζονται ώστε ο νέος αγώνας τύπου «DAKAR» να δείχνει για γκόλ από τα αποδυτήρια.

Η νέα έκδοση του αγώνα, σύμφωνα με την οργάνωση, θα συνεχίσει να φέρει τη φήμη του δυσκολότερου στην υδρόγειο.

Το σίγουρο είναι ότι στη νότιο Αμερική υπάρχουν όλες εκείνες οι φυσικές συνθήκες που μπορούν να φέρουν ανθρώπους και μηχανές στα όρια τους.Από τις 15 Μαίου έως τις 15 Ιουνίου, ήταν η περίοδος που είχαν την ευκαιρία οι αγωνιζόμενοι από το Dakar 2008 να δηλώσουν συμμετοχή στο νέο αγώνα. 65% των παλαιότερων αγωνιζομένων θα είναι εκεί και το 2009.

Στις έξι εβδομάδες που ακολούθησαν περισσότερες από 500 ομάδες δήλωσαν συμμετοχή, με αποτέλεσμα η οργάνωση να «κλείσει» πολύ πριν το τυπικό τέλος των συμμετοχών.

Ήδη η οργάνωση έχει βάλει το κεφάλι κάτω και γράφει το δρομοβιβλίο του αγώνα, πάνω στα αρχικά της σχέδια.Συνέντευξη με τον Etienne Lavigne

Ποια είναι τα συμπεράσματα σας, από τις συμμετοχές για το 2009;
Τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά! Είναι μια πραγματική επιτυχία.
Έχουμε αγγίξει πλεον τις 600 αιτήσεις. Υπάρχει πραγματικά πολύ μεγάλος ενθουσιασμός για την έκδοση του 2009. Αυτό αποδεικνύει, απλά, ότι το Dakar είναι μοναδικό – πάντα μια μεγάλη περιπέτεια και είναι απαράμιλλο. Το Dakar προχωρά και συνεχίζει να εμπνέει όνειρα.

Θα ήθελα να επωφεληθώ της συνέντευξης και να εκφράσω τις ευχαριστίες μου σε όλους τους αγωνιζόμενους που δήλωσαν στο Dakar 2009, παρόλες τις δύσκολες καταστάσεις που είχαμε, στους ανθρώπους που έχουν εμπιστοσύνη σε μας.

Μπορείτε να μας πείτε λίγα λόγια για τον αγώνα του 2009;
Θα είναι πραγματικά μια μεγάλη εκδήλωση!
Πιστέψτε με, σπάνια είμαστε τόσο ενθουσιασμένοι όσο τώρα, ύστερα από αυτά που είδαμε στις αναγνωρίσεις της διαδρομής – Τι ανακάλυψη!

Τοπία που κόβουν την ανάσα και τόσο μεγάλη ποικιλία! Σταματήσαμε αμέτρητες φορές τη διαδρομή μας, μόνο και μόνο για να θαυμάσουμε την ομορφιά γύρω μας.
Είναι απίστευτο, η φύση στην αγνή της μορφή!

Πείτε μας λίγα λόγια για τη διαδρομή
Η διαδρομή είναι απίστευτη, θυμηθείτε θα έχουμε 6000 χιλιόμετρα ειδικών!
Θα έχει τρομερή ποικιλία –γρήγορη, πολύ γρήγορη, τεχνική, με άμμο και αμμόλοφους οι οδηγοί θα πρέπει να προσαρμόζονται κάθε μέρα σε διαφορετικές καταστάσεις. Η διαδρομή θα είναι απαιτητική. Οι άνθρωποι θα πρέπει να είναι πολύ καλά προετοιμασμένοι – σε φυσική κατάσταση.

Οργανώνουμε το Dakar όχι μια βόλτα στο πάρκο και το Dakar πρέπει να είναι ο σκληρότερος αγώνας του κόσμου.

Θα έχουμε Bivouac;
Φυσικά! Κάθε μέρα!
Εδώ είναι ακόμα ένα σημείο που οι συμμετέχοντες θα μείνουν έκπληκτοι. Έχουμε επιλέξει φανταστικά σημεία για τις κατασκηνώσεις – για παράδειγμα, δίπλα στον Ατλαντικό ή στον Ειρηνικό Ωκεανό!

Στη μέση της Pampa θα προσφέρουμε μοναδικά σημεία. Θα βρεθούμε σε σημεία όπου θα ρουφήξουμε την ομορφιά της φύσης!

Το πνεύμα των Bivouac με το catering, τις ενημερώσεις, το πλησίασμα των αγωνιζομένων είναι το πνεύμα του Dakar, αυτές είναι οι αξίες μας.

Οπότε οι συμμετέχοντες δε θα μένουν σε ξενοδοχεία;
Όχι! Όπως στην Αφρική, αυτή είναι μια προσωπική επιλογή.
Αυτοί που θέλουν να μείνουν σε ξενοδοχεία, θα μπορούν να οδηγούν λίγα χιλιόμετρα και να βρίσκουν αυτό που θέλουν.

Πώς βλέπει ο κόσμος της νοτίου Αμερικής το Dakar;
Για τους φίλους μας στην Αργεντινή και τη Χιλή, η φιλοξενία του Dakar είναι σαν να οργανώνουν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα!

Όταν 500.000 θεατές υποδέχονται τους  αγωνιζόμενους η έκφραση «ανθρώπινη ζεστασιά» γίνεται πραγματικότητα. Ο ενθουσιασμός που δημιουργεί το Dakar στην Αργεντινή και τη Χιλή, είναι ιδιαίτερα έντονος, οι συμμετέχοντες θα λάβουν υποδοχή ηρώων!

Αλλαγές στους κανονισμούς;
Οι τεχνικοί κανονισμοί για τα αυτοκίνητα, τις μοτοσυκλέτες και τα φορτηγά θα είναι οι ίδιοι όπως και για το Dakar του 2008.

Και η κάλυψη του αγώνα;
Δεν υπάρχουν ανησυχίες για αυτό! Το Dakar θα μεταδοθεί σε 180 χώρες. Τα μέσα επιδιώκουν να είναι μέρος της περιπέτειας.

Οι ερασιτέχνες θα είναι η εμπροσθοφυλακή και θέλουμε να εκμεταλλευτούμε αυτό το νέο Dakar για να θυμίσουμε στους ανθρώπους κάποιες βασικές αξίες: Αυτός ο αγώνας φτιάχνεται πάνω από όλα για τους ερασιτέχνες με την υποστήριξη των επαγγελματικών ομάδων.

Εκεί βρίσκεται η μαγεία του Dakar. Η κατηγορία T2 θα υποστηρικτή επίσης πολύ. Για να σας δώσω ένα παράδειγμα, τα αυτοκίνητα της T2 θα ξεχωρίζουν από το έντονο χρώμα στο υπόβαθρο των αριθμών συμμετοχής, έτσι ώστε οι δημοσιογράφοι να τους ξεχωρίζουν γρήγορα.


Κάποια πρόβλεψη;
Σε όλες οι κατηγορίες ο συναγωνισμός θα είναι έντονος, όπως και στο Central Europe Rally.

Πάνω από όλα θα ευχαριστηθούμε ένα υπέροχο αγώνα από τους ερασιτέχνες! Gache, Delecour, Lavieille, Muller, Monteiro, Gordon, Henrard, Jahle, Patissier, Errandonea, Vigouroux…. Και η μάχες στην T2!

Στις μοτοσυκλέτες και πάλι η μάχη θα είναι μεγάλη! Και τέλος τα φορτηγά που θα μας προσφέρουν το δέος!

Πώς είναι το ημερολόγιο σας για τους επόμενους μήνες;
Θα κάνουμε την τρίτη μας αναγνώριση ξεκινώντας από το τέλος Ιουλίου, συνεχίζοντας το Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο. Μετά η προετοιμασία για τον τεχνικό έλεγχο. Έχω ένα πολύ σφικτό πρόγραμμα!Dakar 2009 η διαδρομή
Στις αχανείς εκτάσεις της Αργεντινής και της Χιλής, θα πραγματοποιηθεί ένας μεγάλος κύκλος των 9000 χιλιόμέτρων με 6000 χιλιόμετρα από αυτές ειδικές. Το Buenos Aires θα είναι η εκκίνηση και ο τερματισμός του αγώνα.

Οι αγωνιζόμενοι πρώτα θα κινηθούν προς τα νότια και συγκεκριμένα στις έρημες ξηρές εκτάσεις της Παταγονίας και μετά θα έχουν να διασχίσουν τις Άνδεις, λίγο πριν από την ημέρα ανάπαυσης στο Valparaiso, στις ακτές του Ειρηνικού.

Το ταξίδι της επιστροφής θα τους περάσει από την έρημο Atacama και στη συνέχεια μέσω Catamarca, Rioja και Cordoba θα επιστρέψουν πίσω, εκεί που ξεκίνησαν.

Κείμενο: [Σπύρος Κατσιμαλής]
Φωτογραφίες: [ASO - Maindru Photo]

More articles

 

 


 


 
Επιλέξτε γλώσσα

ΑγγλικήΕλληνική
 


 
Google
 [ Page created in 0.019194 seconds. ]