Off-Road.gr

Θέματα Forums Αρχεία

  · Κεντρική σελίδα

Επιλογές
· Θέματα
· Κορυφαία άρθρα
· Αγγελίες
· Αναζήτηση

-------------------------
· Συζητήσεις - Forums
· Downloads
· Σύνδεσμοι
· Λέσχες
 


Web Links
  · NoraStudio.gr
· Motobet
· Nora Agapi - Photographer
· TheWorldOffRoad.com
· Νάουσα Ημαθίας
· Qashqai Club
· Η ιστοσελίδα των Μεθάνων
· Σύλλογος Τετρακίνησης Μαγνησίας
· JimnyClub.gr
· MotoRidersClub
 

 
To Dakar του 2009 τελικά στην Νότιο Αμερική!Παρά την επίσημη διάψευση της οργάνωσης μόλις ένα μήνα πριν ότι το Dakar δεν έχει καμία συζήτηση με τους Νότιοαμερικάνους, με δελτίο τύπου η οργάνωση του αγώνα ανακοίνωσε ότι τελικά το Dakar του 2009 θα πραγματοποιηθεί στη Νότιο Αμερική μια και ... το συζητάνε πολλά χρόνια.

Αμέσως ξέσπασαν και οι συζητήσεις, του τελικά κατά πόσο η ακύρωση του αγώνα του 2008 οφειλόταν πράγματι σε τρομοκρατική απειλή ή ότι τελικά το όλο σκηνικό δε εκμεταλλεύτηκε απλά το γεγονός της δολοφονίας των τεσσάρων τουριστών τα περασμένα Χριστούγεννα, μόνο και μόνο για να μπορέσουν να μεταφέρουν τον αγώνα από την περιοχή της Αφρικής στη Νότιο Αμερική.

Μήπως τελικά οι ισχυρισμοί των αξιωματούχων της Μαυριτανίας και της Σενεγάλης, ότι δηλαδή δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα ασφαλείας, αληθεύουν;

Πώς αλήθεια θα μπορούσε η ASO να πάρει τον αγώνα από την Αφρική, μια πετυχημένη οργάνωση από το 1978, η οποία κάθε χρονιά συγκεντρώνει όλο και περισσότερους συμμετέχοντες και να τον πάει στην άλλη άκρη του κόσμου, χωρίς κάποιο σοβαρό λόγο;

Ένα έξυπνο τρυκ ή μια καθαρή κίνηση μάρκετινγκ, από αυτές που σε κάνουν να αηδιάζεις;

Μήπως η ASO, μια εταιρία διοργάνωσης που εκτός από το Dakar έχει στο palmares της, δεκάδες άλλες πετυχημένες οργανώσεις θέλει να ανοικτή και στη άλλη πλευρά του ατλαντικού;

Πόσο επηρέασαν το θέμα του κορυφαίου αγώνα οι «ισχυροί» παράγοντες της Βορείου Αμερικής που ήθελαν τον αγώνα πιο κοντά;

Πως ο αγώνας θα λέγεται Dakar αλλά θα βρίσκεται στην άλλη άκρη του κόσμου; Ερωτήματα που σίγουρα θέλουν αρκετή σκέψη και παράλληλα χρόνο για να απαντηθούν.

Ο χρόνος θα δείξει. Προς το παρόν ας δούμε το δελτίο τύπου της οργάνωσης. Με μια προσεκτική ανάγνωση, ο αναγνώστης θα μείνει σε σημεία όπως, «τα τελευταία 30 χρόνια», «φήμη», «Αφρική», «διαφύλαξη αξιών» αλλά και «νομαδική εκδήλωση», «πρόσκληση», «ενθουσιασμός», «αποπλάνηση».


To Dakar 2009 στα μονοπάτια της Νοτίου Αμερικής

Ο Patrice Clerc, πρόεδρος της Amaury Sport Organisation και ο Etienne Lavigne, διευθυντής του Dakar, ανακοινώνουν ότι το Dakar του 2009 θα πραγματοποιηθεί στην Αργεντινή και τη Χιλή από τις 3 έως τις 18 Ιανουαρίου (2009). Υπόσχονται μια εκπληκτική διαδρομή, μήκους 9000 χιλιομέτρων, με τα 6000 από αυτά να είναι επιλεγμένες διαδρομές μεταξύ Buenos Aires, Valparaiso και Buenos Aires.

Το rally Dakar, ο μυθικός αγώνας του Off-Road, για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθεί στη Νότιο Αμερική το 2009.
Τα τελευταία 30 χρόνια, ο αγώνας έκτισε τη φήμη του, γύρω από την Αφρική, η οποία τον βοήθησε να μεγαλώσει και να λάβει μια ιδιαίτερη θέση και σημασία στο αγωνιστικό ημερολόγιο.
Το Dakar γνωρίζει πως να διαφυλάξει τις αξίες του και το μοναδικό του πνεύμα.
Είναι ένα εξαιρετικό μίγμα αγώνα, στο οποίο έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν τόσο διάσημοι πρωταθλητές όσο και ερασιτέχνες, έχει προσελκύσει όλα αυτά τα χρόνια συμμετοχές από 52 εθνικότητες.

Ταυτόχρονα το Dakar, συγκεντρώνει το πνεύμα της περιπέτειας και της εξερεύνησης. Πρόκειται για μια νομαδική εκδήλωση, το οποίο σε όλα τα χρόνια του έχει επισκεφτεί 21 αφρικανικές χώρες και έχοντας σα στόχο να εξερευνήσει της ερήμους του κόσμου, η ASO μελετά την πιθανότητα για όλες τις περιοχές που θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν τον αγώνα.

Διατηρώντας αναλλοίωτη την πρόκληση, η έκδοση του 2009 δέχτηκε την κοινή πρόσκληση της Αργεντινής και της Χιλής, χώρες με τις οποίες η ASO είναι σε επαφή τα τελευταία χρόνια.

Οι οργανωτές, «αποπλανήθηκαν» από την ανακάλυψη περιοχών όπου η πλοήγηση, η άμμος και η διάσχιση αποτελούν τον πρώτο λόγο. Η Αργεντινή και η Χιλή, συγκεντρώνουν όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά για ένα φανταστικό Dakar, τόσο σε τοπογραφικά θέματα όσο και σε θέματα υποδομών. Ο ενθουσιασμός που υπάρχει για την ιδέα υπόσχεται ένα ακόμα μεγάλο Dakar.

Οι εγγραφές για αυτή τη νέα πρόκληση θα ξεκινήσουν στις 15 Μαίου 2008. Οι αγωνιζόμενοι που είχαν δηλώσει συμμετοχή στον αγώνα του 2008 θα έχουν προτεραιότητα και θα έχουν την ευκαιρία μέσα στη διάρκεια ενός μήνα να επωφεληθούν από τον ίδιο τιμοκατάλογο με τον αγώνα της τελευταίας χρονιάς.


Κείμενο: [Σπύρος Κατσιμαλής]


Σχετική συζήτηση στο Forum
More articles

 

 


 


 
Επιλέξτε γλώσσα

ΑγγλικήΕλληνική
 


 
Google
 [ Page created in 0.026809 seconds. ]