Off-Road.gr

Θέματα Forums Αρχεία

  · Κεντρική σελίδα

Επιλογές
· Θέματα
· Κορυφαία άρθρα
· Αγγελίες
· Αναζήτηση

-------------------------
· Συζητήσεις - Forums
· Downloads
· Σύνδεσμοι
· Λέσχες
 


Web Links
  · NoraStudio.gr
· Motobet
· Nora Agapi - Photographer
· TheWorldOffRoad.com
· Νάουσα Ημαθίας
· Qashqai Club
· Η ιστοσελίδα των Μεθάνων
· Σύλλογος Τετρακίνησης Μαγνησίας
· JimnyClub.gr
· MotoRidersClub
 

 
Ο γύρος του κόσμου «εκτός δρόμου»!Δύο Έλληνες ξεκινούν με ένα Land Rover Discovery3 για το γύρο του κόσμου σε 800 ημέρες.
Μέσα από «εκτός δρόμου» διαδρομές!

Η αποστολή The World Offroad («ο κόσμος εκτός δρόμου») είναι πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα!!
Το πλήρωμα, που αποτελούν ο δημοσιογράφος του περιοδικού 4Τροχοί Άκης Τεμπερίδης και η χορογράφος Βούλα Νέτου, πρόκειται να διασχίσει περισσότερες από 85 χώρες και στις πέντε ηπείρους με τη φιλοδοξία να φτάσει στους πιο απομακρυσμένους τόπους του πλανήτη.

Και όλα αυτά μέσα σε 800 ημέρες!
Το συνολικό μήκος της διαδρομής αναμένεται να ξεπεράσει τις 200.000 χιλιόμετρα!


Για ποιο λόγο το ζευγάρι από τη Θεσσαλονίκη τολμά ένα τέτοιο εγχείρημα;
«Για να γνωρίσουμε τον κόσμο από μέσα και να γίνουμε λίγο πιο σοφοί και ανθρώπινοι», λένε οι ίδιοι. Σκοπός τους είναι να βιώσουν την απόλυτη περιπέτεια έχοντας σαν σπίτι και γραφείο το ίδιο το αυτοκίνητο.
Η ζωή τους θα είναι σπαρτιάτικη – πραγματική επιβίωση δηλαδή. Ο προϋπολογισμός της αποστολής δεν θα ξεπερνά τα 100 ευρώ την ημέρα.

Το στοιχείο που κάνει την περιπέτεια των δύο Ελλήνων να ξεχωρίζει είναι ότι θα εργάζονται καθ’ οδόν ως δημοσιογράφοι ώστε να καλύπτουν τα καθημερινά τους έξοδα διαβίωσης. Εφοδιασμένοι με κάμερες, laptop και δορυφορικό τηλέφωνο, θα μεταφέρουν τις εμπειρίες τους μέσα από άρθρα στα περιοδικά 4ΤΡΟΧΟΙ, 4Auto, Men’s Health κ.α., θα δίνουν ανταποκρίσεις σε δημοφιλείς ραδιοφωνικούς σταθμούς (Best Radio 92,6 και Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5 FM), ενώ ξεκινούν και συνεργασίες με τηλεοπτικές εκπομπές, όπως το «Νηστικό Αρκούδι» της ΝΕΤ και το «Επί Τροχών» της ΕΤ3.Στο δικτυακό τόπο www.theworldoffroad.com, μπορείτε να βλέπετε σε πραγματικό χρόνο πού βρίσκεται το Land Rover της αποστολής, να διαβάζετε το ημερολόγιο και να βλέπετε τις φωτογραφίες και τα βίντεο που θα ανεβάζουν καθημερινά τα μέλη της.

Η αποστολή θα αναχωρήσει μέσα στο Μάρτιο από τη Θεσσαλονίκη. Το πράσινο, ολοκαίνουργο Discovery3 βρίσκεται στην Ελλάδα και εξοπλίζεται κατάλληλα για να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες του πρώτου σκέλους της διαδρομής, στην Αφρική.

Αφού διασχίσουν την Ευρώπη, ο Τεμπερίδης και η Νέτου θα περάσουν με πλοίο στο Μαρόκο απ’ όπου θα φτάσουν στη Σενεγάλη ακολουθώντας τα χνάρια του ράλλυ Ντακάρ. Σε τρεις μήνες συνολικά αναμένεται να φτάσουν στο Κέιπ Τάουν απ’ όπου θα επιστρέψουν μετά από τρεις μήνες στην Ελλάδα, περνώντας από τις χώρες της ανατολικής Αφρικής. Μετά από μικρό διάλειμμα, θα αναχωρήσουν για Αυστραλία, μέσα από τις χώρες της νοτιοανατολικής Ασίας.

Μια μεγάλη, Eλληνική περιπέτεια, μόλις αρχίζει!

e-mail: info@theworldoffroad.com
Web: http://www.theworldoffroad.com/  


Το The World Offroad χρησιμοποιεί ηλεκτρονικό εξοπλισμό SONY, δορυφορικά συστήματα Navarino Telecom, ηλιακό σύστημα Conergy, είδη κατασκήνωσης Ζαμπέτας και ρολόγια Suunto. Ταξιδιωτική υποστήριξη Ευ Ζην Journeys, δημιουργία-φιλοξενία site, Vertigo Studios.
 
 


More articles

 

 


 


 
Επιλέξτε γλώσσα

ΑγγλικήΕλληνική
 


 
Google
 [ Page created in 0.030106 seconds. ]