Off-Road.gr

Θέματα Forums Αρχεία

  · Κεντρική σελίδα

Επιλογές
· Θέματα
· Κορυφαία άρθρα
· Αγγελίες
· Αναζήτηση

-------------------------
· Συζητήσεις - Forums
· Downloads
· Σύνδεσμοι
· Λέσχες
 


Web Links
  · NoraStudio.gr
· Motobet
· Nora Agapi - Photographer
· TheWorldOffRoad.com
· Νάουσα Ημαθίας
· Qashqai Club
· Η ιστοσελίδα των Μεθάνων
· Σύλλογος Τετρακίνησης Μαγνησίας
· JimnyClub.gr
· MotoRidersClub
 

 
Trial 4X4, Λέσχη Εκάλη, 3/12/2006

Με ιδιαίτερη επιτυχία και κάτω από ιδανικές συνθήκες ολοκληρώθηκε ο αγώνας Trial 4X4, που διοργάνωσε η λέσχη της Εκάλης στους πρόποδες της Πεντέλης, την Κυριακή 3/12/2006.

Ιδιαίτερα τεχνικά εμπόδια μέσα σε ένα υπέροχο φυσικό περιβάλλον, είχαν να αντιμετωπίσουν οι 21 συμμετέχοντες του αγώνα.

Καθοριστική απεδείχθη η δεύτερη δοκιμασία μια και «έστειλε» αρκετούς για επισκευές, τόσο εξωτερικά του οχήματος –το δέντρο δεν... ήθελε να υποχωρήσει- αλλά και μηχανικές – ημιαξόνια κλπ.

Δεν έλειψαν και τα πλαγιάσματα, ευτυχώς χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, με εξαίρεση τον τραυματισμό ενός θεατή που... πάνω στην προσπάθεια να απομακρυνθεί από τον τόπο του... πλαγιάσματος, τραυματίστηκε από πτώση.

Αποτελέσματα - Φωτογραφίες

Η μέρα ξεκίνησε από την πλατεία της Πολιτείας και ύστερα απ΄ τον σύντομο διοικητικό και έλεγχο εξακρίβωσης, οχήματα, οδηγοί και θεατές μετακινήθηκαν στην περιοχή του Κοκκιναρά, στο σημείο που υπάρχουν τα μικρά «πιστάκια» προπόνησης motocross.

Ο καλός καιρός, το μέρος και το γεγονός ότι με αυτόν έκλεισε και η χρονιά, βοήθησαν να συγκεντρωθούν οι περισσότεροι θεατές των τελευταίων αγώνων Trial 4X4.

Μια σχετικά εύκολη εισαγωγή, για ζέσταμα αποτελούσε το πρώτο εμπόδιο.

Το... παιχνίδι όμως ξεκινούσε απ’ τη δεύτερη δοκιμασία. Ένα σύντομο ανηφορικό, περιελάμβανε ένα μικρό «σκαλοπάτι» που είχε δημιουργηθεί από τις ρίζες παρακείμενου δέντρου.

Και ενώ στην αρχή το εμπόδιο ήταν απλά ένα δύσκολο ύπο μεγάλη κλίση ανηφορικό, σύντομα εξελίχθηκε σε ιδιαίτερα τεχνικό, μια και τα λούκια βάθαιναν πέρασμα, με πέρασμα.

Αρκετές επαφές με το ακλόνητο δέντρο και ακόμα περισσότερα ημιαξόνια έβγαλαν απ’ το παιχνίδι μερικές συμμετοχές.

Το τρίτο εμπόδιο εκ΄ πρώτης όψης δεν σου γέμιζε το μάτι, αλλά τελικά ήταν βαρβάτο!


Πολλοί ήταν αυτοί που γλίτωσαν το πλάγιασμα στο τελείωμα του, ήρθε όμως το Jeep του Γιασημάκου και τελικά ... ενέδωσε.

Οι θεατές σκορπούσαν σαν μυρμήγκια δεξιά και αριστερά, και κάπου εκεί ένας από αυτούς, πάνω στην τρεχάλα, χυμάρισε, με αποτέλεσμα να ψιλό-τραυματιστεί στο δεξί πόδι. Μεταφέρθηκε ταχύτατα με αυτοκίνητο της οργάνωσης στο KAT.

Συνέχεια στην τέταρτη δοκιμασία: Πανωλεθρία για τα περισσότερα «τέρατα» εδώ, μια και τα ανηφορικά λούκια σε συνδυασμό με τον ιδιαίτερα στριφτό ελιγμό που έπρεπε να πραγματοποιηθεί, λίγο πριν την έξοδο από το εμπόδιο, καθάρισε αρκετούς.

Το τέρας του Μαγιάφη, ξεζαντάρισε το ελαστικό του, παρότι είχε 20+ πίεση!

Το πέμπτο και τελευταίο, εμπόδιο της ημέρας, διεξαγόταν μέσα στην κοίτη ενός μικρού ρέματος.

Μεγάλες πέτρες και μια γλιστερή πλαγιά – ανέβασμα προσέφεραν το απαραίτητο κερασάκι δυσκολίας. Σε αυτή την τελευταία δυσκολία, μπήκαν μέσα μόνο τα «εξελιγμένα» αυτοκίνητα της Κ2.

Το «διάβασμα» της διαδρομής, πριν την είσοδο στο εμπόδιο, είναι ιδιαίτερα σημαντικό και αυτή τη φορά έπαιξε μεγάλο ρόλο.

Δεν έλλειψαν αυτοί που ενώ τα πήγαν ικανοποιητικά μέσα στο εμπόδιο, κόντεψαν ή και έχασαν την πόρτα εξόδου μια και δεν ... ήξεραν που τελείωνε!

Ιδιαίτερα σχόλια έγιναν από τους παρευρισκόμενους, προς ένα «κουμανταδόρο» που αψηφώντας τους κανόνες του παιχνιδιού, πλοηγούσε έναν αγωνιζόμενο.

Η αλήθεια βέβαια είναι ότι τελικά μεγαλύτερο κακό του έκανε μια και τον «έστελνε» δεξιά και αριστερά πάνω στις πέτρες, αντί να τις αποφεύγει!

Με εξαιρετικό τρόπο, πέρασε το εμπόδιο, ο πρωτοεμφανιζόμενος Γιώργος Ζανιάς με Lada.

Με την ολοκλήρωση και του τελευταίου εμποδίου, ο χώρος άδειασε γρήγορα!
Οι αγωνιζόμενοι συγκεντρώθηκαν γύρω απο το αυτοκίνητο -γραμματεία του αλυτάρχη και περιμέναν καλαμπουρίζοντας την έκδοση των αποτελεσμάτων που έγινε ταχύτητα.

Αξιέπαινη η προσπάθεια τις λέσχης Εκάλης καθώς και των συντελεστών της.
Ο αγώνας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις σε όλους που δήλωσαν κατενθουσιασμένοι, μιλώντας για «αντρικό» παιχνίδι που ολοκλήρωσε όπως έπρεπε την αγωνιστική χρονιά.

Εμείς από την πλευρά μας, να επισημάνουμε ότι σημαντικό ρόλο στο κέφι και την καλή εντύπωση, έπαιξε και το ότι διεξήχθη μέσα σε ένα υπέροχο φυσικό περιβάλλον σε πραγματικά φυσικά εμπόδια. Μια εξαιρετική κίνηση που ίσως τελικά αυτή να είναι και η καλύτερη λύση.

Κείμενο: Σπύρος Κατσιμαλής
Φωτογραφίες: Nora Agapi
Σχετικοί σύνδεσμοι - downloads
Αποτελέσματα σε pdf
Συζήτηση στο forum


Υπάρχουν περισσότερες απο 300 φωτογραφίες απο τον αγώνα.
Ζητήστε τις δικιές σας κάνοντας click εδώ


More articles

 

 


 


 
Επιλέξτε γλώσσα

ΑγγλικήΕλληνική
 


 
Google
 [ Page created in 0.018839 seconds. ]