Off-Road.gr

Θέματα Forums Αρχεία

  · Κεντρική σελίδα

Επιλογές
· Θέματα
· Κορυφαία άρθρα
· Αγγελίες
· Αναζήτηση

-------------------------
· Συζητήσεις - Forums
· Downloads
· Σύνδεσμοι
· Λέσχες
 


Web Links
  · NoraStudio.gr
· Motobet
· Nora Agapi - Photographer
· TheWorldOffRoad.com
· Νάουσα Ημαθίας
· Qashqai Club
· Η ιστοσελίδα των Μεθάνων
· Σύλλογος Τετρακίνησης Μαγνησίας
· JimnyClub.gr
· MotoRidersClub
 

 
WEC Παγκόσμιο Enduro: Schilpario, Ιταλία

WEC 2005 ItalyΜέσα σε μια καταπληκτική φύση, γύρω από το χιονοδρομικό κέντρο του Schilpario, πραγματοποιήθηκε ο επίλογος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Enduro - Maxxis FIM WEC.

Ομάδες, αναβάτες και χιλιάδες θεατές, κατέκλυσαν τους λόφους, τα ποταμάκια και τις πλαγίες, ενώ ο καιρός στάθηκε αρωγός, με μια υπέροχη –σπάνια για την περιοχή- λιακάδα.

Κατά γενική ομολογία, η ειδική Enduro, ήταν κάτι παραπάνω από σκληρή – απαιτητική και αρκετοί αναβάτες, ακόμα και από τους πρωτοπόρους, είχαν πτώσεις.

Οι μάχες μεταξύ των αναβατών στα Ιταλικά βουνά, ήταν σκληρές!Πρώτη μέρα: Σάββατο - Ιταλικές νίκες


Οι τοπικοί ανταμείφθηκαν με τον καλύτερο τρόπο, με νίκες από τους Ιταλούς αναβάτες,

Πρώτα από τον Alessandro Belometi (Ι-ΚΤΜ), που πήρε την πρώτη θέση στην κατηγορία Enduro 1 (την πρώτη του νίκη στο WEC) και αμέσως μετά από τον Paolo Bernadi (Ι-Honda), που κατέκτησε την Enduro Junior, στον τελευταίο γύρο.

Στις άλλες κατηγορίες, ο David Knight (GB-KTM), έκανε σκόνη τον συναγωνισμό στην Enduro 3, επιτυγχάνοντας διαδοχικά όλο και καλύτερους χρόνους, γύρο με γύρο, ενώ ο Stefan Merriman (AUS-Yamaha), συμπλήρωσε τις πρόσφατες νίκες του, με μια ακόμα στον Enduro 2.


WEC 2005 - Italy

Enduro 1
Στον τερματισμό ο Belometti ήταν ενθουσιασμένος!
Με τη σιγουριά που έδωσε στην ομάδα Farioli Factory KTM Team, η κατάκτηση του τίτλου για την κατηγορία Ε1 από τον Ivan Cervantes στον αγώνα της Ελλάδας, προχώρησε σε αλλαγές.
Έτσι o Belometti έδωσε το δίχρονο 125 του στον Cervantes και πήρε το τετράχρονο 250 του πρωταθλητή:

«Για μένα το τετράχρονο είναι καλύτερη επιλογή, ειδικά για την σημερινή ειδική Enduro, που ήταν ιδιαίτερα απαιτητική.
Ακόμα δεν μπορώ να πιστέψω ότι νίκησα στον αγώνα της πατρίδας μου και τόσο κοντά στο σπίτι μου στο Sarnico.
Είμαι πολύ – πολύ ευτυχισμένος» είπε ο Ιταλός.

Ο Marc Germain (F-Yamaha), τερμάτισε 20 δευτερόλεπτα πίσω από τον Belometti, στη δεύτερη θέση, αναφέροντας ότι δεν αντιμετώπισε προβλήματα, πέρα από την ιδιαίτερα απαιτητική ειδική enduro.

Τρίτος ο φετινός παγκόσμιος πρωταθλητής E1, Ivan Cervantes, που δεν είχε την ευκαιρία να προπονηθεί με το δίχρονο, μια και ήρθε απευθείας από τον αγώνα της Ελλάδας, μεθυσμένος ακόμα από τον τίτλο (και κανα-δυό πάρτι στη διαδρομή…):

«Το ευχαριστήθηκα σήμερα, δεν έχω πίεση πλέον και το δίχρονο είναι ότι πρέπει για τις ειδικές Cross, αλλά στις Enduro θα προτιμούσα το 250, που το έχω συνηθίσει» είπε στην απονομή.


Enduro 2
H οδήγηση του Merriman, ήταν για ακόμα μια φορά εκπληκτική, αφήνοντας τον νέο Παγκόσμιο Πρωταθλητή 2005, Samuli Aro (SF-KTM), 43 δευτερόλεπτα πίσω:

«Ήταν μια ευχάριστη μέρα, αλλά η πρώτη ειδική Cross, γλίστραγε πολύ, ενώ η ειδική enduro ήταν ιδιαίτερα τεχνική.
Έχω ακόμα κίνητρο για τη νίκη, παρόλο που ο Samuli, είναι ήδη πρωταθλητής από τον αγώνα της Ελλάδας, μια και πρέπει να εξασφαλίσω τουλάχιστον τη δεύτερη θέση στη βαθμολογία», σχολίασε ο Merriman.

Ο Aro, ακολούθησε στη δεύτερη θέση, απολαμβάνοντας τη μέρα, ανάφερε: «…. δεν  πήρα ρίσκα, μια και ο τίτλος είναι πλέον εξασφαλισμένος…». 
Τρίτος ο Alessandro Botturi (Ι-ΚΤΜ).Ο Ιταλός βετεράνος Stefano Passeri (I-Aprillia), συνέχισε την εξέλιξη του επαναστατικού V-2, με στόχο την πλήρη εργοστασιακή συμμετοχή για τον τίτλο του 2006 και πήρε την 16η θέση, παρά τις επανελλημένες πτώσεις του, κατά τη διάρκεια που «έψαχνε» τα όρια της μοτοσυκλέτας.

Φήμες αναφέρουν ότι ο Botturi, θα είναι το 2006 επίσημος αναβάτης της Aprillia. Επίσημη ανακοίνωση αναμένεται αύριο από τον Ιταλό κατασκευαστή.


Enduro 3

Ο David Knight (GB-KTM), κυριάρχησε για μια ακόμα φορά στην E3:
«Είχα μια πολύ καλή μέρα και με ενθάρρυνε το γεγονός ότι ήρθαν να με δουν πολλοί φίλοι, από το Manx. Πέρα από μια μικρή πτώση στην τελευταία ειδική Enduro και ένα μικρό θέμα με το γκρίπ στην ειδική Cross, δεν αντιμετώπισα άλλα προβλήματα»

Ο Marko Tarkkala, από την άλλη, αντιμετώπισε προβλήματα και ιδιαίτερα μετά την μέση του τελευταίου γύρου, όπου τον άφησε ο συμπλέκτης του KTM του και έτσι έπεσε από τη 2η θέση, που ήταν μέχρι τότε, στην 4η.

Αμέσως μετά τον τερματισμό, οργάνωση ανακοίνωσε, ότι και οι δύο αναβάτες της ΚΤΜ τιμωρήθηκαν, γιατί δεν εμφανίστηκαν στο χρόνο τους, στο τελευταίο κοντρόλ, λίγο πριν τον τερματισμό.
Οι αναβάτες ισχυρίστηκαν ότι ο χώρος, ήταν αποκλεισμένος από παρκαρισμένα αυτοκίνητα και καθυστέρησαν να βρουν το σημείο.

Το αποτέλεσμα ήταν ότι οι ποινές, έβγαλαν εντελώς έξω από το παιχνίδι τους Knight και Tarkkala.
Οι Sebastian Guilluame (F-Gas Gas), Mika Ahola (SF-Husky) και Alessio Paoli (Ι-ΤΜ), βγήκαν κερδισμένοι από τις ποινές των Knight και Tarkkala, τερματίζοντας έτσι στην 1η, 2η και 3η θέση αντίστοιχα.

Στον αγώνα έλαβε μέρος ο διευθυντής της ομάδας ΚΤΜ και 7 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Kari Tiainen:
«…απλά για διασκέδαση, μια και ένας αγώνας στην κοιλάδα του Bergamasche είναι πάντα ευχάριστος…» και απέδειξε ότι ακόμα είναι γρήγορος, παίρνοντας την 8η θέση στην Ε3.Enduro Junior

Η νίκη του Bernadi οφείλεται σε δύο λόγους: Στην εκπληκτική του απόδοση στην τελευταία ειδική enduro και στο λάθος που υπέπεσε ο Jake Stapleton (AUS-TM), στην ειδική Xtreme:
«Είμαι ευχαριστημένος για μένα και την ομάδα μου. Κέρδισα στην Ιταλία και αυτό είναι στ’ αλήθεια φανταστικό», σχολίασε ο αναβάτης της HM Honda Junior.

Ο Stapleton, οδήγησε την κατηγορία σχεδόν όλη την ημέρα:
«Έκανα ένα λάθος, σε μια ανηφορική στροφή – εντελώς δικό μου λάθος. Παρόλαυτα ο Paolo έκανε έναν εκπληκτικό χρόνο στην τελευταία ειδική enduro και του αξίζει η νίκη.»

O Daryl Bolter (GB-Husky), ήταν 3ος και παρόλο που ακολούθησε με διαφορά μεγαλύτερη του ενάμιση λεπτού τον Stapleton, δήλωσε ευχαριστημένος.


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

Enduro 1
.
Enduro 2
.
Enduro 3
.
Enduro Junior
.
Δεύτερη μέρα: Κυριακή - Ο Albergoni, πήρε μια νίκη στην πατρίδα του


Η δεύτερη μέρα του ατμοσφαιρικού Bergamasche Valley Grand Prix, συνεχίστηκε κάτω από υπέροχο καιρό, για του αναβάτες και τους χιλιάδες θεατές, που ήρθα να δουν τις μάχες στα Ιταλικά βουνά.
Με τρεις γύρους και τέσσερις ειδικές σε κάθε ένα από αυτούς, το σκηνικό είχε στηθεί για μεγάλες κόντρες.

Ο Simone Albergoni (I-Honda), πήρε την πρώτη του νίκη στην Ε1 για το 2005, με τη μοτοσυκλέτα που θα έχει το 2006, ικανοποιώντας το εθνικό συναίσθημα των συμπατριωτών του.

Ο David Knight (GB-KTM), άφησε πίσω την απογοήτευσή του για την χθεσινή ποινή και πήρε για ακόμα μια φορά τη νίκη στην Ε3.

Ο νέος πρωταθλητής Ε2, Samuli Aro (SF-KTM) τελείωσε τη χρονιά με μια νίκη στην Ε2, ενώ στην Enduro Junior, ο Jake Stapleton (AUS-TM) απέφυγε την επανάληψη του χθεσινού του λάθους και πήρε την τρίτη νίκη του στο φετινό πρωτάθλημα.
Enduro 1
Στον τερματισμό, ο Albergoni ήταν ενθουσιασμένος:
«Η νέα μου μοτοσυκλέτα μου ταιριάζει καλύτερα. Ταυτόχρονα η υποστήριξη των συμπατριωτών μου χθές ήταν τόσο μεγάλη, που με παρότρυνε να προσπαθήσω ακόμα περισσότερο σήμερα.
Μια νίκη στην πατρίδα σου, μετρά πάντα περισσότερο.
Ο Alessandro, αντιμετώπισε πρόβλημα στην εκκίνηση, αλλά μετά δώσαμε σκληρές μάχες!»

Ο νικητής της χθεσινής μέρας Alessandro Belometti (I-KTM), ήταν στην πραγματικότητα πιο γρήγορος στις ειδικές, αλλά αντιμετώπισε πρόβλημα με την εκκίνηση της μοτοσυκλέτας του το πρωί και πήρε ποινή 10 δευτερολέπτων:
«Έχω πλέον συνηθήσει την μοτοσυκλέτα. Φυσικά ήταν ατυχία, αυτό που έγινε το πρωί στην εκκίνηση, αλλά αξίζουν συγχαρητήρια στον Simone για τη νίκη του» σχολίασε αργότερα.

Οδηγώντας τον αγώνα, νωρίτερα σήμερα, ο Ivan Cervantes (ESP-KTM), κατέληξε στην τρίτη θέση, ύστερα από μια μεγάλη πτώση σε μια ειδική: «Πίεσα πάνω από το όριο, στην ειδική enduro με αποτέλεσμα να πέσω και να χτυπήσω τον ώμο μου. Το δίχρονο είναι δύσκολο στο χειρισμό στις ρίζες των δέντρων!», σχολίασε στο Parc Ferme


Enduro 2
O Aro ξεκίνησε τη μέρα, ζεστά και τερμάτισε με διαφορά μεγαλύτερη από ενάμιση λεπτό από τον δεύτερο.
Στο parc ferme, αστειεύτηκε με τους δημοσιογράφους, σχολιάζοντας:
«Αυτό το Σαββατοκύριακο ήταν εφιαλτικό για μένα!
Από την Ελλάδα, το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, θέλω να επιστρέψω σπίτι και να γιορτάσω με την οικογένεια μου. Χρειάστηκε να ψάξω αρκετά μέσα μου, ώστε να βρω κίνητρο για αυτό τον αγώνα και σήμερα έγινε.
Δεν αντιμετώπισα, κανένα πρόβλημα και τώρα είμαι ευχαριστημένος που τελειώνει η φετινή περίοδος.»

Ο Stefan Merriman (AUS-Yamaha), ήταν 2ος ύστερα από μια άσχημη πτώση που είχε στην απαιτητική ειδική Enduro. Αμέσως μετά οδήγησε πιο προσεκτικά με στόχο τον τερματισμό και την εξασφάλιση της δεύτερης θέσης στο φετινό πρωτάθλημα.

Παρά τα εξαιρετικά αποτελέσματα που είχε φέτος, με την ομάδα της UFO Corse Team, φημολογείται ότι του χρόνου θα περάσει στην ομάδα της Husqvarna. Σχετική ανακοίνωση αναμένεται σύντομα.

Τρίτος και πρώτη φορά φέτος στο βάθρο ο Bjorne Carlsson (S-Husaberg), ενθουσίασε την ομάδα του.


Enduro 3
O Knight κυριάρχησε για μια ακόμα φορά στην E3, σε ικανοποίηση πολλών θαυμαστών του, που ήρθαν ειδικά για αυτόν από την πατρίδα του:
«Η παρουσία των θαυμαστών μου, έκανε δυσκολότερο για μένα τον αγώνα, μια και κάθε φορά που έβλεπα έναν απ΄ αυτούς, άνοιγα το γκάζι χωρίς περιορισμό, κάτι που… δεν ήταν πάντα το πρέπον.» σχολίασε χαμογελώντας ο αναβάτης της Farioli Factory KTM.

Σημαντικά ήταν τα νέα για τον Knight, σχετικά με τις χθεσινές ποινές, μια και η οργάνωση ανακοίνωσε ότι πράγματι υπήρχε κάποιο πρόβλημα στην πρόσβαση του χθεσινού τερματισμού.

Knight και Tarkkala, που τιμωρήθηκαν με ποινές χθες στο συγκεκριμένο σημείο, θα απευθυνθούν πλέον στην FIM για το θέμα.Δεύτερος στην κατηγορία, ο Mika Ahola (SF-Husqvarna):
«Χθες, γλίστραγα συνεχώς, αλλά ρυθμίσαμε διαφορετικά την ανάρτηση για σήμερα και έτσι μπόρεσα να πάω αρκετά πιο γρήγορα.
Είναι ωραίο που ανέβηκα ξανά στο βάθρο!»

Η τρίτη θέση, πήγε στον Sebastian Guillaume (F-Gas Gas), εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα και την τρίτη θέση στο φετινό πρωτάθλημα.


Enduro Junior
Ο Stapleton τερμάτισε χαλαρά, μπροστά από το χθεσινό νικητή Paolo Bernardi (I-Honda): «Δεν έκανα λάθη σήμερα!», σχολίασε χαμογελώντας, ο Αυστραλός στην απονομή.

O Daryl Bolter (GB-HVA) ήταν τρίτος, επηρεασμένος –καθώς και η μοτοσυκλέτα του- από το υψόμετρο, κάτι που επηρέασε και άλλους αναβάτες αυτό το Σαββατοκύριακο.


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Enduro 1
.
Enduro 2
.
Enduro 3
.
Enduro Junior
.WEC 2005 – Τέλος. Πάμε για το WEC 2006. Θα 'ρθείτε;

Με τον αγώνα της Ιταλίας, έκλεισε και το φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Enduro.
Το 2006, είναι πλέον κοντά και όλοι, ομάδες, αναβάτες, χορηγοί και θεατές ετοιμάζονται για το επόμενο World Enduro Championship, το Off-Road.gr θα σας μεταφέρει «ζεστά» τα γεγονότα.

[ Σπύρος Κατσιμαλής ]

Φωτογραφίες: Dario Agrati, abc-wec.com, off-road.gr, B. Κωστάκος


More articles

 

 


 


 
Επιλέξτε γλώσσα

ΑγγλικήΕλληνική
 


 
Google
 [ Page created in 0.039933 seconds. ]