Off-Road.gr

Θέματα Forums Αρχεία

  · Κεντρική σελίδα

Επιλογές
· Θέματα
· Κορυφαία άρθρα
· Αγγελίες
· Αναζήτηση

-------------------------
· Συζητήσεις - Forums
· Downloads
· Σύνδεσμοι
· Λέσχες
 


Web Links
  · NoraStudio.gr
· Motobet
· Nora Agapi - Photographer
· TheWorldOffRoad.com
· Νάουσα Ημαθίας
· Qashqai Club
· Η ιστοσελίδα των Μεθάνων
· Σύλλογος Τετρακίνησης Μαγνησίας
· JimnyClub.gr
· MotoRidersClub
 

 
California Superbike School

Με ένα διήμερο μαθημάτων ασφαλούς οδήγησης για μοτοσυκλέτα, το οποίο θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο, 16 και 17 Απριλίου, ξεκινά και για φέτος ο εκπαιδευτικός κύκλος του California Superbike School Greece, που λειτουργεί υπό την αιγίδα του περιοδικού μοτοσυκλέτας και δράσης 0-300.
Στο πρώτο αυτό εκπαιδευτικό διήμερο για το 2005, που θα πραγματοποιηθεί στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών, θα συμμετάσχουν 126 μαθητές από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι θα παρακολουθήσουν και τα 4 Levels των μαθημάτων.

Τη διδασκαλία και τη γενική εποπτεία των μαθητών αναλαμβάνουν όπως κάθε χρόνο Βρετανοί και Έλληνες πιστοποιημένοι εκπαιδευτές, που θα μυήσουν τους συμμετέχοντες στην "τέχνη του στριψίματος" (the art of cornering).

Η σειρά μαθημάτων του California Superbike School εφοδιάζει τους μοτοσυκλετιστές με την απαραίτητη γνώση, ώστε να οδηγούν με ασφάλεια και αυτοπεποίθηση, να απολαμβάνουν την οδήγηση και – κυρίως - να γίνουν ικανότεροι οδηγοί, συμβάλλοντας στη μείωση των ατυχημάτων!

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται με τη συνεργασία της HONDA – ΣΑΡΑΚΑΚΗΣ ΑΕBE, που διαθέτει και τις μοτοσυκλέτες των εκπαιδευτών.
Πλήρης η γκάμα των supersport μοντέλων της εταιρείας (CBR600F, CBR600FS, CBR600RR, CBR954RR, CBR1000RR, VFR800, VTR SP1 και Hornet 900), δείχνει στα χέρια των έμπειρων εκπαιδευτών της σχολής τον ορθό τρόπο οδήγησης μοτοσυκλέτας.

Χορηγοί του California Superbike School Ελλάδας είναι η εταιρεία Eliofil (με τον εξοπλισμό αναβατών SPYKE, KBC και DAYTONA), τα εργαλεία “USAG”, τα βελτιωτικά προϊόντα για μοτοσυκλέτες supersport “Valter Moto”, ενώ οι μοτοσυκλέτες των εκπαιδευτών είναι εφοδιασμένες με ελαστικά MICHELIN.

Το California Superbike School Ελλάδας έχει προγραμματίσει για το 2005 τέσσερις (4) ακόμα σειρές μαθημάτων ασφαλούς οδήγησης μοτοσυκλέτας, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στις εξής ημερομηνίες: 28 - 29 Μαΐου, 25 – 26 Ιουνίου,  17 - 18 Σεπτεμβρίου, 15 - 16 Οκτωβρίου.

Τι είναι το California Superbike School (CSS)
To California Superbike School ιδρύθηκε πριν από 28 χρόνια στις ΗΠΑ από τον Keith Code, που για περισσότερα από 40 χρόνια ερευνά την οδήγηση μοτοσυκλέτας.

Η σχολή έχει επεκταθεί και στην Αυστραλία και στη Βρετανία και τα μαθήματά της έχουν ήδη παρακολουθήσει περισσότεροι από 100.000 μαθητές.

Το 2002 η Ελλάδα έγινε η τέταρτη χώρα στον κόσμο, στην οποία πραγματοποιήθηκαν μαθήματα από το CSS. Συγκεκριμένα, τα μαθήματα διεξάχθηκαν στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών, σε συνεργασία με το περιοδικό μοτοσυκλέτας και δράσης “0-300”.
Παράλληλα, η συνεργασία του CSS με το 0-300 έγινε ακόμα στενότερη το 2003, με την παράδοση μαθημάτων Supermotard στη Βρετανία, με εκπαιδευτές τους συντάκτες του περιοδικού “0-300”.

Τέλος, το “0-300 Riding School”, η σχολή ασφαλούς οδήγησης του περιοδικού “0-300” περιλαμβάνει από το 2004 επίσημο παράρτημα της CSS στην Ελλάδα, το California Superbike School Greece, το οποίο είναι το τέταρτο στον κόσμο.


Πως γίνονται τα μαθήματα CSS
Τα μαθήματα διεξάγονται σε τέσσερα επίπεδα εκπαίδευσης (1, 2, 3 & 4). Τα μαθήματα απευθύνονται σε όλους τους μοτοσυκλετιστές, με ή χωρίς εμπειρία, ανεξάρτητα από την ικανότητά τους στην οδήγηση, τη σωματική τους διάπλαση ή την ηλικία τους.

Κάθε επίπεδο διαρκεί μία ημέρα. Οι μαθητές χωρίζονται σε τρία group ανάλογα με τις οδηγικές τους ικανότητες, για να επιτευχθεί μέγιστη δυνατή ομοιομορφία στην πρακτική εξάσκηση.

Κάθε group αποτελείται από 15-21 άτομα και ανά τρεις μαθητές αναλογεί ένας εκπαιδευτής. Κάθε επίπεδο (level) περιλαμβάνει πέντε (5) θεωρητικά σκέλη και ισάριθμα σκέλη πρακτικής μέσα στην πίστα.

Τα θεωρητικά κομμάτια της εκπαίδευσης εναλλάσσονται με τα πρακτικά ανά 20’, έτσι ώστε να μπορούν οι μαθητές να εφαρμόζουν αμέσως στην πράξη αυτά που έχουν διδαχτεί μέσα στην αίθουσα, πάντα υπό την καθοδήγηση και την επίβλεψη των εκπαιδευτών.

Στο τέλος της ημέρας, όλοι οι μαθητές παραλαμβάνουν αναμνηστικό δίπλωμα του επιπέδου που παρακολούθησαν, ενώ οι εκπαιδευτές βραβεύουν (με βιβλία και άλλα δώρα της σχολής) τους τρεις μαθητές, που σημείωσαν τη μεγαλύτερη πρόοδο στη διάρκεια της ημέρας (star students).

Οι εντυπώσεις των μαθητών μας Εκατοντάδες «μαθητές» μοτοσυκλετιστές έχουν ήδη συμμετάσχει στα μαθήματα του California Superbike School Ελλάδας.

Ανάμεσά τους συγκαταλέγεται και μια ομάδα ορθοπεδικών γιατρών – μοτοσυκλετιστών από το Νοσοκομείο ΚΑΤ, οι οποίοι δήλωσαν πως "αν μπορούσαν όλοι οι οδηγοί μοτοσυκλέτας να παρακολουθήσουν αυτά τα μαθήματα, τα περιστατικά που αντιμετωπίζουμε καθημερινά στην εργασία μας θα μειώνονταν εντυπωσιακά".

Για περισσότερες πληροφορίες: Μάνια Μουσούρη (210-2851300, mania@0300.gr)

[Δελτίο Τύπου]


More articles

 

 


 


 
Επιλέξτε γλώσσα

ΑγγλικήΕλληνική
 


 
Google
 [ Page created in 0.027910 seconds. ]