Off-Road.gr

Θέματα Forums Αρχεία

  · Κεντρική σελίδα

Επιλογές
· Θέματα
· Κορυφαία άρθρα
· Αγγελίες
· Αναζήτηση

-------------------------
· Συζητήσεις - Forums
· Downloads
· Σύνδεσμοι
· Λέσχες
 


Web Links
  · NoraStudio.gr
· Motobet
· Nora Agapi - Photographer
· TheWorldOffRoad.com
· Νάουσα Ημαθίας
· Qashqai Club
· Η ιστοσελίδα των Μεθάνων
· Σύλλογος Τετρακίνησης Μαγνησίας
· JimnyClub.gr
· MotoRidersClub
 

 
Αγώνες; Ποιοι αγώνες;

Και θέλουμε να κάνουμε αγώνες ή αθλητικές συγκεντρώσεις σε πίστα; Χα... ΠΩΣ;
Αφού από το 2002 κάθε αγώνας οποιουδήποτε αθλήματος που γίνεται σε αθλητικές εγκαταστάσεις, πίστες κλπ είναι παράνομος!
ΠΩΣ;;; Δεν το ξέρατε;
Τα πράγματα είναι λίγο σκούρα για το 2005 μια και το «κράτος» συνειδητοποίησε ότι ήρθε η ώρα να εφαρμόσει τον νόμο!
Και ανησυχούμε για το πια μορφή θα έχουν τα trial την επόμενη χρονιά ή τι κατηγορίες θα έχουμε στα motocross αλλά ... που θα γίνουν αυτά;
Για διαβάστε τι «λαυράκι» έβγαλε ο Βασίλης Καραχάλιος στο editorial του MOTO!catch 22 Του Βασίλη Καραχάλιου
Διευθυντή Σύνταξης του περιοδικού ΜΟΤΟ
vkara@mototech.gr
Αδεια, ποιά άδεια;
όπου βρισκόμαστε μπροστά σε μια ιστορία ελληνικού παραλόγου
(απ' τα καλύτερα παγκοσμίως, αν δεν το είχατε πάρει χαμπάρι), απ' αυτές που νομίζει πως σου κάνουν πλάκα όταν στις πουν, αλλά μετά υποκλίνεσαι στο μεγαλείο της πραγματικότητας:
Κυρίες, κύριοι και αγαπητά μας παιδιά, η παράσταση "Αγώνες στην Ελλάδα; Πού αγώνες;" αρχίζει!

και να θέλεις να είσαι νόμιμος σ' αυτή τη χώρα, δεν σου το επιτρέπει το κράτος. Αλλά σε τιμωρεί αν δεν είσαι...

  "...αναβάλλεται επειδή η άδεια λειτουργίας του εν λόγω αγωνιστικού χώρου έχει λήξει και δεν υπάρχει δυνατότητα άμεσης ανανέωσής της διότι δεν έχει συσταθεί ακόμη αρμόδιος φορέας από το ελληνικό κράτος που να διεκπεραιώνει τέτοιου είδους υποθέσεις. Ως εκ τούτου, το Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως δεν παραχωρεί άδεια τέλεσης αγώνων".
   Το απόσπασμα είναι από δελτίο Τύπου της IRON TEAM, οργανωτή του πρωταθλήματος supermoto, με την αναγγελία της αναβολής του αγώνα supermoto που θα γινόταν στο Kartodromo, στις 28/11.
Παρακολουθούμε την εξέλιξη του ζωντανού ρεπορτάζ, από τα στούντιο της Ηλία Ηλιού 81:

- Και γιατί αναβάλλεται ο αγώνας;
- Το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης δεν δίνει άδεια για την τέλεση του.

- Και γιατί δεν δίνει το Υπουργείο άδεια;
- Διότι η πίστα δεν έχει άδεια λειτουργίας αγωνιστικού χώρου.

- Ε, να πάνε να βγάλουν!
- Δεν μπορούν! Από το '99, που έγινε ο νέος αθλητικός νόμος, απαιτείται άδεια λειτουργίας αγωνιστικού χώρου για να γίνονται αγώνες, αλλά κανείς κρατικός φορέας δεν μπορεί να τη βγάλει.

- Και ποιος είναι αρμόδιος να δώσει αυτή την άδεια;
- Ο Γενικός Γραμματέας κάθε περιφέρειας, όπως ορίζει ο νόμος 3057 του 2002, που θα συγκροτεί ειδική επιτροπή που θα αποφασίζει για τις άδειες.

- Άντε ρε παιδί μου, να, το Βρήκαμε! Και γιατί δεν πάει ο ιδιοκτήτης της πίστας στην Περιφέρεια να ζητήσει έκδοση νέας άδειας;
- Να πάει στο Υφυπουργείο, να πάει στην Περιφέρεια, να πάει στη Νομαρχία, να δει τους ανθρώπους, να πιουν ένα καφέ, αλλά μέχρι εκεί. Άδεια να μη ζητήσει, αφού από το '99 δεν έχει συσταθεί επιτροπή ή φορέας τέλος πάντων που να δίνει τέτοιες άδειες. Οι αγώνες στις πίστες καρτ γίνονταν με τις προηγούμενες άδειες λειτουργίας, της Νομαρχίας, που έχουν πια λήξει, κι έτσι κι αλλιώς δεν ίσχυαν για τέλεση αγώνων, αφού υπήρχε ο νόμος 2725 του '99.

- Και πώς ξαφνικά το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης ζητάει τέτοιες άδειες, που μέχρι τώρα δεν ζήταγε, κι έδινε έγκριση τέλεσης των αγώνων;
- Το Δημόσιας Τάξης έδινε άδεια, αφού είχε προηγηθεί η σύμφωνη γνώμη της ΕΛΠΑ, όπως ορίζει ο νόμος. Αλλά η ΕΛΠΑ, μετά το εξώδικο που της κοινοποιήθηκε, δεν δίνει την έγκρισή της πια...

- Κάτσε, κάτσε! Ποιο εξώδικο;
-Το εξώδικο από την Πάτρα, που έστειλε ο Φώτης Δούβρης, ιδιοκτήτης της εκεί πίστας καρτ, στις 16/11, προς την Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, Αστυνομικό Τμήμα Καπανδριτίου, με κοινοποίηση προς τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ανατολικής Αττικής, το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, την ΕΘΕΑ της ΕΛΠΑ και την Athens Kart ΕΠΕ.
Μιλήσαμε μαζί τoυ, στις 25/11, και μας είπε πως τον Σεπτέμβρη του, ήρθε έγγραφοαπό την αστυνομία (το έχουμε στα χέρια μας), που του ζητούσε "άδεια λειτουργίας αθλητικού χώρου" για τη λειτουργία της πίστας καρτ.
Πήγε στην Περιφέρεια Αχαΐας, όπου του είπαν "δεν μπορούμε να εκδώσουμε άδεια, αφού λείπει η κοινή υπουργική απόφαση που προβλέπεται από τον νόμο.
Επίσης σας πληροφορούμε ότι μέχρι την έκδοση τής ως άνω Κ. Υ.Α. ισχύουν οι τελευταίες εκδοθείσες άδειες λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων".
Ξαναπάει στην αστυνομία, τίποτα: "Σύμφωνα με τον αθλητικό νόμο 3207 '99, χρειάζεται άδεια".
Η μόνη απάντηση από την Περιφέρεια ήταν πως η απόφαση παρέμενε "προς ψήφιση".

- Εντάξει όλα αυτά, αλλά το εξώδικο γιατί στάλθηκε;
- Για τις άλλες πίστες καρτ, που έπαιρναν άδεια τέλεσης αγώνων από το ΥΔΤ και την ΕΛΠΑ, χωρίς να έχουν την προβλεπόμενη άδεια καταλληλότητας, αφού και οι Περιφέρειες ή Νομαρχίες δεν έχουν κάνει τίποτα από το '99, ώστε να μπορούν να τις δώσουν... Στην ερώτηση μας λοιπόν, προς τον κ. Δούβρη, γιατί έστειλε το εξώδικο, μας απάντησε "γιατί οι άλλες πίστες, όπως η Καλαμάτα και τα Κιούρκα, έπαιρναν άδεια τέλεσης αγώνων από την ΕΛΠΑ και το ΥΔΤ, ενώ η δική μου όχι, και θίγονται τα συμφέροντα μου". Έστειλε το εξώδικο στην ΕΛΠΑ, το κοινοποίησε και προς τους αναβάτες όπως μας είπε, και ο δικηγόρος του πιέζει την Περιφέρεια Αχαΐας, για να πιέσει εκείνη το Υφυπουργείο, μπας και γίνει τίποτα. Μετά το εξώδικο, στις 23/11, έστειλε και μια επιστολή προς όλους τους εμπλεκόμενους με το χώρο του καρτ, εξηγώντας τους λόγους που τον οδήγησαν να το κάνει.

- Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω, που λέει κι ένας παρουσιαστής. Από τη στιγμή που οι Γ.Γ. των Περιφερειών είναι υπεύθυνοι σύμφωνα με τον νόμο για την έκδοση αδειών όλων των αγωνιστικών χώρων, όλων των αγώνων των αθλημάτων που γίνονται σ' αυτή τη χώρα, και δεν έχουν συστήσει τις επιτροπές που θα εκδίδουν αυτές τις άδειες, θέλεις να μου πεις πως κανείς αγώνας δεν γίνεται νόμιμα στην Ελλάδα; Κανείς αγώνας, όχι μόνο μοτοσυκλέτας ή αυτοκινήτου, αλλά και τοξοβολίας, μπάσκετ και... πο-δο-σφαί-ρου;
-Έτσι φαίνεται! Δεν το έχουμε επιβεβαιώσει ακόμα, to ρεπορτάζ είναι σε εξέλιξη όπως λένε, αλλά μια "πηγή" μας είπε πως μόνο οι εντελώς νέες Ολυμπιακές εγκαταστάσεις και το ΟΑΚΑ έχουν τέτοια άδεια.

- Ε ρε γλέντια! Ήθελα να 'βλεπα τι θα συνέβαινε αν κάποιος έστελνε ανάλογο εξώδικο στην ΕΠΟ, σταματώντας ουσιαστικά την τέλεση των αγώνων ποδοσφαίρου σε όλη τη χώρα! Ή δεν θα ξανακούγαμε ποτέ γι' αυτόν, ή επανάσταση θα γινόταν... Ίσως όμως και να χρειάζεται να κουνηθούν κι άλλοι χώροι, εκτός από του μηχανοκίνητου αθλητισμού, μπας και λυθεί το θέμα αντί να είναι "προς ψήφιση".
- Και καλά με τις πίστες, που ως συγκεκριμένοι χώροι χρειάζονται μια άδεια καταλληλότητας, όχι για το αν είναι ωραίες οι στροφές, αλλά ως χώροι αγωνιστικών εκδηλώσεων που μαζεύεται κόσμος και δεν πρέπει να πέσουν οι κερκίδες για παράδειγμα να τους πλακώσουν, ή να μην υπάρχουν τουαλέτες. Και λογικά, θα αφορά η άδεια και την καταλληλότητα του χώρου για το συγκεκριμένο είδος αγώνα.

- Μάλιστα. Και για ένα enduro, ένα scramble, ένα raid, που δεν γίνονται σε κλειστό χώρο, πάλι θα ζητείται τέτοια άδεια καταλληλότητας αθλητικής εγκατάστασης; Γιατί μάθαμε πως αναβλήθηκε και αγώνας δεξιοτεχνίας αυτοκινήτου που θα γινόταν σε πάρκινγκ σουπερμάρκετ...
- Μακάρι να ξέραμε. Μιλήσαμε όμως με τον υπεύθυνο του Kartodromo, Γιώργο Ηλιόπουλο, και μας είπε πως "...η ιστορία ξεκίνησε από δύο πίστες καρτ στη Σπάρτη, που η μία δεν είχε άδεια και ο ένας έκανε μήνυση στον άλλο. Ο Δούβρης έστειλε εξώδικο σε μας, αλλά για να αφυπνιστεί η ΕΛΠΑ και να πιέσει, θα μπορούσε η ΕΛΠΑ να στείλει εξώδικο στο Υφυπουργείο για τα γήπεδα ποδοσφαίρου που επίσης λειτουργούν χωρίς άδεια, και τότε το θέμα θα λυνόταν την επόμενη μέρα. Εμείς έχουμε άδεια λειτουργίας από τη Νομαρχία,αλλά όχι άδεια αθλητικής εγκατάστασης. Σκοπευουμε να κάνουμε προσφυγή στο Συμβούλιο Επικρατείας για να λυθεί το θέμα".

- Κοίτα 'δώ! Μπήκα στο site του Υφυπουργείου Αθλητισμού για να δω τελικά πόσο αναγνωρισμένη ως άθλημα είναι η μοτοσυκλέτα, κι ενώ το μπριτζ είναι, η μοτοσυκλέτα δεν υπάρχει πουθενά. Το σκάκι είναι, όπως και το κρίκετ και το χόκεϊ, οι παγοδρομίες και το μπόουλινγκ, όλα τους σαφώς πιο σημαντικά αθλήματα για την Ελλάδα, όπως φαίνεται, από τη μοτοσυκλέτα.
- Καταπληκτικό! Εδώ υπάρχει αναγνωρισμένη ομοσπονδία μπέιζμπολ προφανώς ομοσπονδία που έχει συσταθεί από το... πλήθος των σωματείων μπέιζμπολ στην Ελλάδα, ενώ μοτοσυκλέτας δεν έχουμε ακόμα.

- Μα, η ΜΟΤΟΕ δεν είχε βάλει τις λέσχες μέλη της να αλλάξουν το καταστατικό τους
και να γίνουν αθλητικά σωματεία, για να γίνει η ίδια Αθλητική ΜΟΤΟΕ;
- Ε, και; Απ' τη στιγμή που το άρθρο 49 ορίζει πως χρειάζεται η σύμφωνη γνώμη της ΕΛΠΑ για να δώσει το Υπουργείο Δημ. Τάξης άδεια για αγώνα, η ΑΜΟΤΟΕ ή οποιαδήποτε άλλη ομοσπονδία αναγνωριστεί, αν αναγνωριστεί ποτέ καμία, δεν είναι "άρχοντας" του σπορ και δεν καθορίζει τους κανονισμούς και τις τύχες του

- Και δε μου λες, η ΜΟΤΟΕ κάνει αγώνες; Οι λέσχες μέλη της έχουν αθλητές αγωνιζόμενους, που τους προπονούν και τους κατεβάζουν σε αγώνες, όπως ορίζει ο νόμος περί αθλητικών σωματείων; Πώς δείχνει δραστηριότητα και, τελικά, το τί μπορεί να κάνει;
- Τί αγώνες και ποιους αθλητές; Εδώ μας έλεγαν από λέσχη μέλος της ΜΟΤΟΕ πως δεν διοργανώνουν αγώνες, γιατί η ΜΟΤΟΕ τους έχει ζητήσει να "κρατήσουν χαρακτήρα" και να μην κάνουν κανένα αγώνα, για να μη φαίνεται πως κάνει έργο η ΕΛΠΑ! Απίστευτο!
Κι όταν ρωτάς και τους ίδιους του Δ.Σ. της ΜΟΤΟΕ, σου λένε πως το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να "φύγει" η ΕΛΠΑ και μετά βλέπουμε.
Απ' τη μεριά της, η ΕΛΠΑ λέει "πότε μας ζήτησαν αγώνες κι εμείς τους αρνηθήκαμε;", χωρίς Βέβαια να επισημαίνει πως ακόμα έχει τον απαράδεκτο κανονισμό που, ανάμεσα σε άλλα, της δίνει το δικαίωμα να αλλάζει τους νικητές κάθε αγώνα ή πρωταθλήματος σύμφωνα με την κρίση της, χωρίς αιτιολόγηση, με άλλους που μπορεί να μην είχαν συμμετάσχει καθόλου!

- Κι ήρθε τώρα και η υπόθεση με τις άδειες των αγωνιστικών χώρων, που προφανώς αφορά και τις πίστες στις Σέρρες και τα Μέγαρα, κι έδεσε το γλυκό....
- Λοιπόν, έχουμε νέα από το Υφυπουργείο Αθλητισμού και τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Μετά από εννέα τηλεφωνήματα, κάποια άκρη βγάλαμε, αν και στο υφυπουργείο και τη ΓΓΑ δεν γνώριζαν ότι και τα μηχανοκίνητα υπάγονται σ' αυτούς... Μας είπαν, λοιπόν, πως δεν δίδεται η άδεια γιατί δεν υπάρχει Κοινή Υπουργική Απόφαση για τη σύσταση των επιτροπών. Ποιων Υπουργείων;

-Έχω μπροστά μου τον 3057/2002. Λοιπόν, έχουμε και λέμε, γράφε: Οικονομίας και Οικονομικών, Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Πολιτισμού. Αυτοί πρέπει να συναποφασίσουν για να βγάλουν την Κ.Υ.Α. για να συσταθούν οι επιτροπές, για να εγκρίνουν τους χώρους για να δοθούν άδειες για να γίνουν αγώνες!
- Επίσης, από την ΓΓΑ μας είπαν πως "οι αθλητικές εγκαταστάσεις που κατασκευάζονται υπό την αιγίδα μας διαθέτουν τέτοια άδεια". Ποιος όμως τη δίνει, αφού δεν έχουν συσταθεί οι επιτροπές που ορίζει ο νόμος;

- Για να δούμε και τον νόμο, μήπως εξαιρεί τις εγκαταστάσεις της ΓΓΑ... Μπα! Άκου τί λέει στην παράγραφο 1 του άρθρου 9:

"Για τη λειτουργία οποιουδήποτε αγωνιστικού χώρου ή χώρου άθλησης όλων των εθνικών, περιφερειακών, δημοτικών, κοινοτικών ή σωματειακών γυμναστηρίων, όλων των κέντρων άθλησης ή χώρων αθλοπαιδιών και εν γένει των αθλητικών εγκαταστάσεων πλην των υπαγομένων στις διατάξεις του άρθρου 32 του παρόντος νόμου

[Σ.τ.Σ.: το άρθρο 32 αφορά ιδιωτικά γυμναστήρια και ιδιωτικές σχολές, όχι αγωνιστικούς χώρους]
απαιτείται άδεια περί της συνδρομής των αναγκαίων προϋποθέσεων ασφαλείας για αθλούμένους και θεατές. [...]

Η άδεια χορηγείται στη διοίκηση της αθλητικής εγκατάστασης ή τον φορέα στον οποίο αυτή ανήκει από τον Γενικό Γραμματέα της οικείας Περιφέρειας [...].

Ουδεμία αθλητική συνάντηση ή αγώνισμα διεξάγεται σε αθλητική εγκατάσταση που στερείται άδεια Λειτουργίας.
Η άδεια ισχύει για ένα έτος από τη χορήγησή της.
Σε αυτήν ορίζονται τα αθλήματα που μπορεί να φιλοξενηθούν στην εγκατάσταση, το είδος των δραστηριοτήτων που θα ασκηθούν κατά άθλημα (αγώνες ή προπονήσεις), καθώς επίσης και ο ανώτατος επιτρεπόμενος αριθμός θεατών [...]".


Και παρακάτω, στην παράγραφο 6: "Εάν διαπιστωθεί ότι η αθλητική εγκατάσταση Λειτουργεί χωρίς άδεια, ο Γ.Γ. της Περιφέρειας διατάζει με απόφασή του τη σφράγισή της [...]".

Και στην 8: "Ουδεμία αθλητική συνάντηση διεξάγεται χωρίς η διοργανώτρια αρχή ή η γηπεδούχος ομάδα να έχει εξασφαλίσει άδεια διεξαγωγής της συνάντησης. Την άδεια χορηγεί ο προϊστάμενος του κατά τόπο Γραφείου Φυσικής Αγωγής, εφόσον η αθλητική εγκατάσταση διαθέτει την άδεια λειτουργίας της παραγράφου 1 και η συνάντηση διεξάγεται με την έγκριση αναγνωρισμένης αθλητικής ομοσπονδίας".

- Τί καταλαβαίνουμε από όλα αυτά;
Ότι, σύμφωνα με τον νόμο, και τουλάχιστον από το 2002, κάθε αγώνας κάθε αθλήματος στην Ελλάδα έχει γίνει σε αθλητικές εγκαταστάσεις που δεν έχουν άδεια!
Ο νόμος δεν εξαιρεί τις εγκαταστάσεις της ΓΓΑ. Μόνο τα αγωνίσματα που δεν απαιτούν αθλητικές εγκαταστάσεις, όπως το enduro, το scramble ή το trial, φαίνεται να τη γλυτώνουν.
Όλοι οι άλλοι αγώνες που απαιτούν εγκαταστάσεις, και όχι μόνο της μοτοσυκλέτας, όπου κι αν διεξάγονται, διεξάγονται παράνομα, αν η αθλητική εγκατάσταση δεν έχει άδεια. Και πώς να έχει άδεια, αφού δεν υπάρχουν επιτροπές;

Από τη ΓΓΑ μάς είπαν πως ο κάθε ενδιαφερόμενος που θέλει άδεια, θα πρέπει να κάνει αίτηση στη ΓΓΑ, να πάρει την αίτηση ανά χείρας και να γυρίσει όλα τα υπουργεία που προαναφέραμε, για να λειτουργήσει το σύστημα και να εκδοθεί η απόφαση!
Α, τόσο απλό ήταν; Πόσες αθλητικές εγκαταστάσεις είπατε υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα, για όλα τα αθλήματα;

Ευχαριστούμε το περιοδικό ΜΟΤΟ για την ευγενική παραχώρηση της άδειας αναδημοσίευσης.

Επιστολή Φώτη Δούβρη - Πάτρα 23/11/04
Κύριοι, συνεργάτες - συναθλητές και λοιποί εμπλεκόμενοι με τον χώρο του καρτ.
Αποφασίσαμε να συντάξουμε αυτή την επιστολή, διότι μετά τα πρόσφατα γεγονότα της ακύρωσης του αγώνα στην Αθήνα , πρέπει πια να ενημερωθούν , όλοι οι εμπλεκόμενοι με τον χώρο του Κάρτ.
Πρώτα απ' όλα θέλουμε να ζητήσουμε ένα συγνώμη από τους οδηγούς η όποιους άλλους δεν γνώριζαν, οι οποίοι (δυστυχώς) είναι και οι αποδέκτες των αποτελεσμάτων της κατάστασης στην οποία έχει εγκλωβιστεί το κάρτ από διαφόρους « υπεύθυνους » & «επαγγελματίες».

Εμείς είμαστε τρεις μέτοχοι - ιδιοκτήτες οι οποίοι επενδύσαμε στον χώρο του κάρτ , όχι διότι είδαμε την τρομερή επιχειρηματική ευκαιρία, αλλά διότι αγαπήσαμε το κάρτ.
Μπορεί να μην είμαστε οι «παλιοί» στον χώρο , αλλά μετά από επτά χρόνια εμπλοκής μας σαν επαγγελματίες και εννέα ως αγωνιζόμενοι , αποκτήσαμε μια εμπειρία η οποία μας επιτρέπει να μπορούμε να εκφράζουμε την άποψή μας.
Η φυσική μας υπόσταση και ακόμα περισσότερο η επιχειρηματική μας , δεν μας επιτρέπει να «καταπίνουμε» την αδικία και ακόμα περισσότερο την ψευτιά και την κουτοπονηριά.

Ας αρχίσουμε από τον αγώνα στην πίστα μας στην Πάτρα, που τελικά δίκαια ακυρώθηκε. Στερούμαστε αδείας λειτουργίας αθλητικού χώρου για την τέλεση αγώνων.
Δυστυχώς , αν και δεν δικαιολογείται η άγνοια νόμου, εμείς δεν το γνωρίζαμε.

Η Περιφέρεια δε , μας διαβεβαίωνε (έχουμε το σχετικό έγγραφο )ότι με την άδεια λειτουργίας πίστας κάρτ που κατείχαμε και με την οποία τα τέσσερα τελευταία χρόνια πραγματοποιήθηκαν περισσότεροι από δέκα αγώνες κάρτ και πέντε motard, μας κατοχύρωνε και δεν ήμασταν παράνομοι.

Ενώ μέχρι την ημέρα Τρίτη της εβδομάδας του αγώνα όλα ήταν εντάξει και η άδειά μας θεωρούνταν κατάλληλη, ξαφνικά την Τετάρτη το πρωί μας ζητήθηκε η προαναφερόμενη άδεια από την αστυνομία ,βάση νόμου που ψηφίστηκε το 1999!

Η εντολή αυτή είχε δοθεί αιφνίδια από το υπουργείο δημοσίας τάξης, το οποίο ξαφνικά θυμήθηκε την επαρχία και ειδικά την Πάτρα (πριν από 2 μήνες έγινε ο ίδιος αγώνας στην Καλαμάτα ) στην μέση της σεζόν, για έναν νόμο που ψηφίσθηκε το 1 9 9 9 ! ! !

Δεν έχουμε μάθει στην παρανομία και έτσι δεν δεχθήκαμε να γίνει ο αγώνας , παρ' ότι με πλάγιους τρόπους είχαμε την δυνατότητα .
Είχαμε δε και την στοιχειώδη ευαισθησία να αναλογισθούμε πρώτα απ' όλα τις συνέπειες, για οδηγούς και άλλους, στην περίπτωση ατυχήματος σε χώρο που τελικά δεν είχε τις νόμιμες προϋποθέσεις για την τέλεση του αγώνα.

Από την ίδια κιόλας μέρα ( Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου ) άρχισε ένας Γολγοθάς από συνεχείς τηλεφωνικές επικοινωνίες με τα αρμόδια όργανα, με άλλους ιδιοκτήτες πιστών και της αρχής του αθλήματος (ΕΛΠΑ).

Όλοι ενημερώθηκαν για το πρόβλημα ότι δηλαδή είναι υποχρεωτική η κατοχή αδείας λειτουργίας αθλητικού χώρου για την τέλεση αγώνων , άρα και πως όλοι οι αγώνες , από το 1999 , ήταν και θα είναι παράνομοι μέχρι την έκδοση των κατάλληλων αδειών.

Ανακαλύψαμε δε, ότι καμία πίστα δεν διαθέτει αυτή την άδεια και ότι η άδεια αυτή δεν μπορεί να εκδοθεί και ούτε πρόκειται μέχρι την έκδοση μιας κοινής υπουργικής απόφασης που εκκρεμεί!

Αυτό αυτόματα σημαίνει, ότι καμιά πίστα στην Ελλάδα δεν μπορεί να έχει αυτή την άδεια (ούτε αυτοκινητοδρόμια, ούτε κανένας χώρος άθλησης μηχανοκίνητου η μη αθλητισμού ) !

Και αυτό το κάναμε γνωστό σε όλους . Πίστες και αρμόδιους !

Τέλος ανακαλύψαμε ότι άλλες πίστες , με ίδιες με εμάς άδειες ή και διαφορετικού τύπου , οι οποίες όμως , πάλι δεν καλύπτουν την τέλεση αγώνων στον χώρο τους , είχαν πάρει ή επρόκειτο να πάρουν άδεια για να πραγματοποιήσουν τους αγώνες που είχαν προγραμματιστεί για την πίστα μας από τους ίδιους ανθρώπους που απέρριψαν την δική μας άδεια !!!

Και αυτό τους το γνωστοποιήσαμε ! ( Αυτά που γράφουμε μπορούν να σας τα επιβεβαιώσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι).

Μετά από συνεννόηση μαζί με τις πίστες , τους αρμόδιους και τους οργανωτές , δεν κινηθήκαμε για να γίνουν , ο πρωταθληματικός στην Αθήνα και ο άλλος αγώνας μας ROTAX , στην Καλαμάτα .
Μας είπαν πως έτσι , θα κερδιθεί λίγος χρόνος και να βρεθεί λύση στο κοινό μας πια πρόβλημα. Το θέμα όμως, όπως τελικά φάνηκε , δεν απασχόλησε και πολύ τις αρχές και ο μόνος σκοπός ήταν να κερδιθεί χρόνος για να γίνουν οι αγώνες και να φανεί έτσι , πως το πρόβλημα ήταν μεμονωμένο και ήταν της ΚΑΡΤΜΑΝΙΑ .

Η απάντηση που πήραμε, όταν θελήσαμε να πιέσουμε χρονικά για να έχουμε μια επίσημη απάντηση σύντομα ήταν "δεν θα κάτσω εγώ να ασχοληθώ για το πώς ερμηνεύει ο κάθε αστυνομικός το νόμο..."
Οι ντόπιοι αστυνομικοί δεν είχαν κανένα λόγο να μην μας εξυπηρετήσουν , δεδομένου πως είναι όλοι γνωστοί μας , γι αυτό και επικοινώνησαν μπροστά μου με το υπουργείο , το οποίο απάντησε ρητά: "Πες του πως αν δεν έχει άδεια βάση του νέου νόμου δεν κάνει αγώνες".

Μια άδεια που δεν μπορεί να εκδοθεί για τους λόγους που προαναφέραμε. Και αυτό το γνωστοποιήσαμε στους ενδιαφερόμενους. Οι «αρμόδιοι» όμως όλοι "έκαναν την πάπια" και επειδή μπροστά στο πρόσκαιρο κέρδος δεν υπολογίζουν τον χώρο, τους αγώνες κλπ., αποφασίσαμε να προχωρήσουμε μέχρι τέλους για να καταλάβουν όλοι το μέγεθος του προβλήματος , που επαναλαμβάνω προσπαθούσαν να το ορίσουν σαν μεμονωμένο δικό μας.

Θα θέλαμε ακόμα να εξηγήσουμε γιατί η κίνηση μας έγινε σε αυτόν τον αγώνα:

α) διότι τώρα έχουμε όλα τα στοιχεία που χρειαζόμαστε (έγγραφα - νόμους κ.λ.π.)

β) διότι σταματώντας τον αγώνα και σε άλλη πίστα , αναγνωρισμένη σε όλους , αποδεικνύουμε σε όλους την αλήθεια των λεγόμενων μας , για την ύπαρξη του κοινού πια προβλήματος αδειών και ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΑΓΩΝΩΝ, χωρίς να μειώνουμε τον αριθμό των αγώνων που είχαν προγραμματιστεί να γίνουν στην συγκεκριμένη πίστα (μίας και αυτός ήταν ουσιαστικά ο εκ μεταφοράς δικός μας αγώνας).

γ) διότι έτσι δείχνουμε ότι δεν μεροληπτούμε απέναντι στους ανθρώπους του χώρου.Είναι γνωστές οι επαγγελματικές και όχι μόνο σχέσεις με τους ιδιοκτήτες του καρτόδρομου και με την οικογένειά τους και τον σεβασμό που τρέφουμε προς αυτούς και πιστεύουμε ότι έπεσαν θύματα από του επιτήδειους όπως και εμείς.

δ) διότι δώσαμε μια μεγάλη πίστωση χρόνου σ' αυτούς που μας διαβεβαίωσαν ότι θα έβρισκαν νόμιμη λύση στο πρόβλημα, μιας και είχαν όλοι ενημερωθεί από εμάς τον Οκτώβριο και χρονοτριβούσαν, χωρίς να κάνουν καμία ενέργεια (εσκεμμένα κατ' εμάς) , ενώ ο νόμος τους έχει κοινοποιηθεί από το 1999!

ε) διότι όταν το πρόβλημα το έχουν όλοι , τότε και μόνον τότε , θα ενεργοποιηθούν οι αρμόδιοι για να βρουν την λύση.

ζ) διότι σκεφθείτε ποιο θα ήταν το κόστος αν γινόταν μία τέτοια ενέργεια από κάποιον κακοπροαίρετο κατά την διάρκεια της νέας σεζόν ;;; ενώ τώρα έχουμε τον απαιτούμενο χρόνο για την εύρεση μιας νόμιμης λύσης.

Στην προσπάθεια μας δε να αποκαλυφθεί το πρόβλημα, διαπιστώσαμε ότι κάποιοι στενόμυαλοι υπάλληλοι προσπάθησαν με έμμεσο τρόπο να μας καθυστερήσουν ή και να μας απειλήσουν ακόμα, φοβούμενοι μήπως και τους εκθέσουμε διότι , οι αφελείς, νόμιζαν ότι εφ' όσον μέχρι τώρα δεν «φωνάξαμε» ήμασταν και χαζοί .

Είναι σαφές λοιπόν γιατί κινηθήκαμε με αυτόν τον τρόπο. Ακόμα συνδυάζοντας τα γεγονότα και διάφορα άλλα , κατανοήσαμε ότι κάποιοι κοίταξαν να εκμεταλλευτούν το πρόβλημα των αδειών για προσωπικό τους όφελος και αυτοί δεν ήταν οι Κοι Μιχαλόπουλος - Καμιτσάκης όπως αρχικά φαίνεται , αφού το θέμα σε αυτούς ήταν γνωστό από το 1999 , αλλά το ανακινούσαν μόνο όταν έβλεπαν ότι θα έχαναν χρήματα (οι αφελείς)

Τέλος , παρόλο που το εξώδικο μας , το οποίο ρώταγε αν το Καρτοδρομο έχει την άδεια που ζητήθηκε και σε μας , παρελήφθη από όλους τους εμπλεκόμενους την Τρίτη και Τετάρτη της εβδομάδας του αγώνα (υπάρχουν αριθμοί πρωτοκόλλου) , καθένας , για τους δικούς του λόγους , ήθελε να πραγματοποιήσει ένα ΠΑΡΑΝΟΜΟ αγώνα .

Αυτό γινόταν , παρ' ότι είχαν όλοι την διαβεβαίωση μας , πως η απόφαση να μην επιτρέψουμε να γίνει αυτός ο αγώνας χωρίς την απαιτούμενη νόμιμη άδεια , η οποία ζητήθηκε και σε μας , ήταν από την αρχή αμετάκλητη (ανεξαρτήτου κόστος) .

Κύριοι αρμόδιοι , ντροπή λοιπόν που δεν φροντίσατε να ενημερώσετε εγκαίρως τους αγωνιζόμενους και εμπλεκόμενους . Ακόμα περισσότερο ντροπή , που ενώ ενημερωθήκατε από τις αρχές του Οκτώβρη (λόγο της δικής μας ακύρωσης )και μετά από συνεχείς τηλεφωνικές επικοινωνίες , θελήσατε να συμμετάσχετε - οργανώσετε ΠΑΡΑΝΟΜΟ αγώνα εν γνώση σας , προκειμένου να εξυπηρετήσετε το προσωπικό σας όφελος αδιαφορώντας αν οι πίστες παίζουν το κεφάλι τους κορόνα γράμματα στην περίπτωση ατυχήματος .

Έτσι δεν γίνεστε καλύτεροι από αυτούς που κατηγορείται σαν εχθρούς του χώρου . Τόσο καιρό σαν μέλη του συνδέσμου αλλά και σαν αγωνιζόμενοι , ακούγαμε ότι ο χώρος έχει γίνει μπ------ο και πως όλοι θέλουν να τον εξυγιάνουν .
Δεν μπορούμε να καταλάβουμε λοιπόν γιατί δυσανασχετούν κάποιοι που δεν τους επιτράπηκε να πραγματοποιήσουν - συμμετάσχουν σε έναν ΠΑΡΑΝΟΜΟ αγώνα . Αναμένουμε δε με μεγάλο ενδιαφέρον την τεκμηρίωση , για την τέλεση ενός ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΑΓΩΝΑ εν γνώση τους.

Εμείς σαν πίστα , αλλά και σαν αγωνιζόμενοι , δεν πρόκειται να επιτρέψουμε κανέναν ΠΑΡΑΝΟΜΟ αγώνα πουθενά στην Ελλάδα , αλλά ούτε πρόκειται και να συμμετάσχουμε , παρ' ότι θα μας κοστίσει επαγγελματικά και προσωπικά .

Επειδή όμως κάνουμε αυτό που είναι δίκαιο και δεν το κάνουμε ούτε «μουλωχτά» ούτε άνανδρα, σας ενημερώνουμε ότι δεν πρόκειται να δεχθούμε άνιση μεταχείριση ούτε υπέρ, αλλά ούτε κατά μας (επαγγελματική και αγωνιστική).

Δεν είχαμε καμία διάθεση να έρθουμε σε σύγκρουση με ανθρώπους που σεβόμαστε και εκτιμούμε (από τον χώρο του κάρτ) , όμως πιστεύουμε ότι έπεσαν και αυτοί θύματα αυτών που τους ξεγέλασαν και τους εκμεταλλεύτηκαν πιέζοντάς τους με έμμεσους ή άμεσους τρόπους ή ακόμα και με ψευδείς πληροφορίες.

Περιμένουμε λοιπόν την βοήθεια από αυτούς που βλέπουν μπροστά και αγαπούν το κάρτ πραγματικά , αφήνοντας στην άκρη προσωπικά οφέλη.

Για να γίνει κατανοητό το μέγεθος του προβλήματος , αρκεί να σας ενημερώσουμε πως βάση αυτού του νόμου , ούτε προπόνηση δεν επιτρέπεται να γίνεται σε χώρους χωρίς αυτή την άδεια και πως μπορεί να εφαρμοστεί σε όλες οι πίστες που ο καθένας μας χρησιμοποιεί !

Φαντάζεστε το μέλλον χωρίς πίστες για προπόνηση , άρα και χωρίς αγωνιζόμενους ,άρα και χωρίς μηχανικούς άρα και χωρίς εμπόρους κάρτ: Ας καταλάβουμε λοιπόν, πως συμφέρει όλους μας να υπάρχουν όλοι οι κρίκοι στην αλυσίδα πού λέγεται χώρος του κάρτ και πως αυτό το πρόβλημα μας έκανε όλους να χάσουμε χρήματα !!!

Τώρα πλέον που έχετε ενημερωθεί όλοι , βοηθήστε να λυθεί το κοινό μας πια πρόβλημα και μην δεχθούμε από κανέναν να το «παίζει» άσχετος και να καλύπτει καταστάσεις , μιας και όλοι είμαστε συνυπεύθυνοι. Μην κρύβεστε λοιπόν κάποιοι πίσω από το δάχτυλό σας και μην κατηγορήσετε άλλους , για ότι και αν συμβεί από εδώ καις τι εξής , είμαστε και θα είμαστε ένοχοι αν προκειμένου να εξυπηρετήσουμε μικροοφέλη και πρόσκαιρα κέρδη δεν βοηθήσουμε τον χώρο για να ανακάμψει ουσιαστικά.

Συνοψίζοντας έχουμε ότι: - Ο αγώνας στη πίστα καρτόδρομο , δε έγινε διότι στερείται αδείας λειτουργίας αθλητικού χώρου για την τέλεση αγώνων και όχι διότι υπήρξε καταγγελία. Αν η καταγγελία ήταν ψευδής τότε ο αγώνας θα λάμβανε χώρο. - Όλοι οι αρμόδιοι φορείς ψεύδονται αν πουν ότι ενημερώθηκαν τελευταία στιγμή.

Οι πρώτες ενημερώσεις έγιναν τον Οκτώβριο αλλά και αν ακόμα δεχόμασταν ότι είχαν δίκιο , το εξώδικο το παρέλαβαν τη Τετάρτη (με αριθμό πρωτοκόλλου) αλλά δεν φρόντισαν να προφυλάξουν τους αγωνιζόμενους, την πίστα και τους επαγγελματίες.

Θέλουμε δε να θέσουμε και ορισμένους προβληματισμούς μας:

- γιατί κανείς από τους γνώστες - αρχές δεν μας ενημέρωσε και δεν προσπάθησε να βοηθήσουν για νόμιμη λύση από το 1999;

- ποιους εξυπηρετεί το «σκοτάδι»; - πόσο «τυχαία» ανακαλύφθηκε το πρόβλημα και , ποιοι ήταν οι καλοθελητές , που ανακίνησαν το θέμα της άδειας για κάποιες πίστες που προφανώς δεν τους εξυπηρετούσαν οικονομικά;

- άραγε οι υπόλοιπες πίστες που φιλοξενούν αγώνες μηχανοκίνητων αθλημάτων π.χ. Μέγαρα , Σέρρες κ.α. , διαθέτουν αδεία λειτουργίας αθλητικού χώρου για την τέλεση αγώνων;

- γιατί μας απείλησαν ότι το μόνο που θα επιτύχουμε με την αποκάλυψη του κοινού προβλήματος είναι το «κλείσιμο» της πίστας μας;

- γιατί το Υπουργείο Δημοσίας τάξης σε άλλες πίστες ζητούσε απλά άδεια , ενώ σε άλλες ζητούσε αδείας λειτουργίας αθλητικού χώρου για την τέλεση αγώνων ;

- ποιοι προσπάθησαν και ποιοι συναίνεσαν στη προσπάθεια να καθυστερήσουν οι αρχές το εξώδικο για μετά τον αγώνα, με ποιο όφελος και γιατί;

- γιατί δεν ενημέρωσαν τους αγωνιζόμενους έγκαιρα; - ποιος είναι ο κοινός παρανομαστής (σύνδεση) μεταξύ των αγώνων που δεν έγιναν και ποιος για τους αγώνες που έγιναν;

- θα συνεχίσουν κάποιοι να λυμαίνονται και να ταλαιπωρούν το χώρο με δική μας ανοχή;

- ποιοι προσπαθούν να «βοηθήσουν» τον χώρο ενώ ταυτόχρονα στηρίζουν ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ αγώνες και με ποια επιχειρήματα;

- αν ξεκινήσουμε με χώρους χωρίς άδεια τέλεσης αγώνα άρα ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ τότε γιατί να βγάζουμε License; Γιατί να ζητάμε άδεια; Τι το χρειαζόμαστε το Yearbook σε έναν ΠΑΡΑΝΟΜΟ αγώνα;

- γνωρίζετε κύριοι ότι μετά την ημερομηνία του ακυρωθέντα αγώνα της Πάτρας και αφού εξετάσαμε προσεκτικά την άδειά μας , η οποία είναι άδεια λειτουργίας πίστας KART, εμείς σταματήσαμε να δεχόμαστε μηχανές MOTARD για προπόνηση στην πίστα μας μη υπολογίζοντας τα χρήματα που χάνονται μπροστά στον κίνδυνο της παράνομης προπόνησης.

Τέλος σας υπενθυμίζουμε την πραγματική ανάγκη ουσιαστικής συνεργασίας μεταξύ αγωνιζομένων - λεσχών - πιστών - επαγγελματιών - ΕΛΠΑ, διότι χωρίς τον έναν, δεν υπάρχει ο άλλος και το πρόβλημα του ενός πλήττει και τους άλλους .

Συγνώμη για άλλη μία φορά από τους μη γνώστες του θέματος (αγωνιζόμενους η μη) οι οποίοι όμως υπέστησαν τις συνέπειες όλων των πιο πάνω καταστάσεων.

ΜΕ ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΑΧΑΙΚΗ ΠΙΣΤΑ ΚΑΡΤ Α.Ε

ΦΩΤΗΣ ΔΟΥΒΡΗΣ

More articles

 

 


 


 
Επιλέξτε γλώσσα

ΑγγλικήΕλληνική
 


 
Google
 [ Page created in 0.040886 seconds. ]