Off-Road.gr

Θέματα Forums Αρχεία

  · Κεντρική σελίδα

Επιλογές
· Θέματα
· Κορυφαία άρθρα
· Αγγελίες
· Αναζήτηση

-------------------------
· Συζητήσεις - Forums
· Downloads
· Σύνδεσμοι
· Λέσχες
 


Web Links
  · NoraStudio.gr
· Motobet
· Nora Agapi - Photographer
· TheWorldOffRoad.com
· Νάουσα Ημαθίας
· Qashqai Club
· Η ιστοσελίδα των Μεθάνων
· Σύλλογος Τετρακίνησης Μαγνησίας
· JimnyClub.gr
· MotoRidersClub
 

 
Supercross 2005: Το μεταίσθημα του υπερθεάματος!

Ενάντια στην ζωή του καναπέ απέναντι από το «κουτί»,οι θεατές τα έχουν δει «όλα» σε υποθετικές διαστάσεις. Τώρα τα είδαν στις πραγματικές, αυτές και μόνο αυτές που τους διέγειραν πλήθος αισθήσεων και συγκινήσεων.

Εκπληκτικό εντυπωσιακό δυναμικό θεαματικότατο μοναδικό μέσα στην επανάληψη του.

Απλά super cross!!!!!!
Όλοι έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους: οργάνωση- αναβάτες- θεατές- χορηγοί- κριτές-τεχνικοί.
*** Και video απο το Back Flip ***


Από την ώρα που κρατάς στο χέρι σου ένα εισιτήριο με μεταλλικό σήμα αυθεντικότητας τυπωμένο επάνω του , μόνο θέαμα υψηλής αξίας μπορείς να περιμένεις . Τόσο νωρίς ξεκινούσε η αξιοπιστία της διοργάνωσης.

Οι πύλες του κλειστού σταδίου στο Ο.Α.Κ.Α. άνοιξαν υποδεχόμενες το διψασμένο για θέαμα κοινό. Τα φωτά χαμηλά και πολύχρωμα. Οι 20.000 θεατές των δύο ημερών, ζέσταναν το κλίμα σφυρίζοντας για άμεση εκκίνηση. Η πίστα μισό-φαίνεται, υποθέσεις και σενάρια δίνουν και παίρνουν.

Η σχεδίαση της πίστας ήταν ιδανική για τον δεδομένο-διαθέσιμο χώρο.
Σφιχτή, τεχνική, στενή, πλήρης αλμάτων, σαμαράκια, συν ένα τραπέζι για τον τερματισμό και τις φιγούρες των αναβατών, χωρίς ευθείες πλην των είκοσι μέτρων για την εκκίνηση. Δίνοντας σαφές πλεονέκτημα στους επαγγελματίες super cross αναβάτες του εξωτερικού.

Η παρουσίαση ξεκινάει με τους έλληνες αναβάτες, συνέχεια με τους αναβάτες από το εξωτερικό συνοδευόμενοι από «ότι πρέπει» θηλυκές υπάρξεις και τέλος με Αλέξη Παπανικολάκη , Λευτέρη Παπανικολάκη , Λευτέρη Καρέτσο.
Δεν έκανα λάθος, τρεις μόνο λέξεις για πλήρες ονοματεπώνυμο τριών αναβατών, αυτό θα πει συνονόματοι , και αδέλφια οι πρώτοι.

Ο θίασος μπαίνει στα καμαρίνια. Ο σκηνοθέτης φωνάζει: Προβολείς, ( το στάδιο έλαμψε), κάμερα, action!!!

Η αυλαία άνοιξε. Οι πρώτες δέκα μοτοσικλέτες με τους αναβάτες τους παίρνουν θέση πίσω από την μπάρα.
Ο αλυτάρχης προστάζει: Gentlemen! Start your engines!

Η πινακίδα ορίζει τον υπολειπόμενο χρόνο εκκίνησης: δεκαπέντε δεύτερα……….πέντε δεύτερα…..Go!!!!!!!!

Η μπάρα έπεσε και το Athens super cross επιτέλους ξεκινάει!

Εκκινήσανε αυτοί καλά και εμείς καλύτερα. Εκκινήσαμε για ένα τρίωρο αλλιώτικο από τα άλλα.


Πρώτος προκριματικός για τους αναβάτες, για μας προσαρμογή στην διαδρομή της πίστας ,στο πως κινούνται αναβάτες και μοτοσικλέτες στο συγκεκριμένο τερεν, στην δυσκολία των αλμάτων , στην αναγνώριση των αναβατών (ποιος αριθμός αντιστοιχεί σε ποιον) στον ήχο των κινητήρων, στα δυνατά τετράχρονα ενάντια στα εκρηκτικά δίχρονα.

Ακολουθούν ο δεύτερος και ο τρίτος προκριματικός. Παρακολουθούμε μαθαίνοντας και υποστηρίζοντας τους αναβάτες για πρόκριση στους ημιτελικούς.

Το κοινό αναζητάει ανακούφιση από την ένταση. Το αγχολυτικά ξεχύνονται στην πίστα: Eίναι το baby cross!!!
Λιλιπούτειοι αναβάτες(το μέλλον του motocross) που προσφέρουν χαρά γέλιο ενθουσιασμό με αντάλλαγμα το ένθερμο χειροκρότημα. Το στάδιο όρθιο , οι γονείς καμαρώνουν.
Τα παιδιά, όπως πάντα, έκλεψαν την παράσταση. Οι επαγγελματίες ηθοποιοί το ξέρουν καλά με συνέπεια να αποφεύγουν να έχουν δίπλα τους παιδιά ή και σκυλιά.

Τελευταία ευκαιρία για πρόκριση στους ημιτελικούς. οι αναβάτες που δεν προκρίθηκαν έχουν τώρα την δυνατότητα να περάσουν στους ημιτελικούς παίρνοντας την πρώτη θέση σε αυτόν τον αγώνα.

Tελικός. Η ώρα της αναμέτρησης για τους καλλίτερους της βραδιάς. Τα δίνουν όλα για την πρώτη θέση στο βάθρο και το μυαλό μας!

Oι Γάλλοι Vanni Julien, Jerome Hemerey και ο Αμερικάνος Damien Plotts έδωσαν μία συγκλονιστική μάχη για την πρώτη θέση στον τελικό και των 2 ημερών. Πρώτος Έλληνας αναδείχθηκε ο Αλέξης Παπανικολάκης, καταλαμβάνοντας την 6η θέση στον Τελικό του Σαββάτου και την 7η στον Τελικό της Κυριακής.


ATV race of champions μόνο το Σάββατο. Οκτώ knock out αναμετρήσεις από πρωταθλητές των αγώνων μοτοσικλέτας. Η πίστα καθώς ήταν σχεδιασμένη για super cross δεν άφησε περιθώρια για θέαμα που να είναι ανταγωνιστικό σε σχέση με τις μοτοσικλέτες. Πέρα από αυτό όμως, για όσους ξέρουν, κατάλαβαν την προσπάθεια των συμπαθών γουρουνιών μας και των αναβατών για το καλύτερο δυνατό θέαμα.
O δικός μας Αλέξανδρος Ψωφακης έδειξε το επίπεδο του οδηγώντας δυναμικότερα ,ταχύτερα ,ψηλότερα από τους συναθλητές του. Προσέξατε τον τρόπο που έκανε όπισθεν; Η εμμονή του στο fair play στοίχισε την μη συμμετοχή του στον τελικό.

Έχοντας συνηθίσει ήδη την συγκεκριμένη δόση αδρεναλίνης χρειαζόμαστε και είναι η ώρα να έρθει η μέγιστη δόση. Ο οργανωτής έχει φροντίσει και για αυτό!


Freestyle jump show:
Δυο αναβάτες από το εξωτερικό μπαίνουν να σπάσουν τα όρια .
H ενέργεια στο στάδιο παίρνει την ανιούσα, οι θεατές όρθιοι αποθεώνουν, αν δεν έχεις χάσει το φως σου από το θέαμα το χάνεις από την απέναντι κερκίδα με τα χιλιάδες φλας να ανάβουν ταυτόχρονα, η ανάσα κόβετε και επανέρχεται με φωνές!
Πρωταγωνιστές ο σουηδός Fredrik Johansson και ο αμερικανός Jeff Tilton.
H πρεμιέρα που περιμέναμε, έγινε το βράδυ της Κυριακής: back flip για πρώτη φορά στην Ελλάδα, όχι μια αλλά τρεις φορές (το κοινό ήταν ακόρεστο) από τον μόλις 19 ετών Σουηδό freestyler Fredrik Johansson έκλεψε την παράσταση παρουσιάζοντας για πρώτη φορά στην Ελλάδα την φιγούρα!

Το "παρόν" έδωσε και ο Αμερικάνος Jeff Tilton που με τις δικές του εντυπωσιακές εναέριες φιγούρες …Indian Air, Superman, Lazy Boy… απογείωσε την αδρεναλίνη των θεατών!!!


- Μια μεγάλη διοργάνωση ενίοτε έχει ένα μεγάλο άτυχο. Στη θέση αυτή βρέθηκε ο έλληνας πρωταθλητής Λευτέρης καρετσος από την πρώτη μέρα λόγω τραυματισμού, στον πρώτο προκριματικό του Σαββάτου. Μεγάλη απώλεια για τα ελληνικά χρώματα και για εμάς που αναμέναμε να δούμε τον αγώνα του για την καλύτερη δυνατή εμφάνιση. Λευτέρη μας έλειψες-το έδειξε το έντονο χειροκρότημα που εισέπραξες την Κυριακή όντας θεατής του αγώνα.

- Οι φωτογράφοι έβαλαν τα δυνατά τους για το καλύτερο αποτέλεσμα, «τρώγοντας» πολύ χώμα είναι η αλήθεια. Αξίζουν ένα μπράβο όλοι, ξεχωριστά στους δικούς μας (!!!)

-Απορίας άξιο ήταν η ύπαρξη κενών θέσεων στις κερκίδες του σταδίου. Είναι κάτι που δεν αξίζει στο συγκεκριμένο θεσμό όταν το συγκρίνουμε με ακόμα και με ανόμοιες βραδινές εξόδους.

-Συγχαρητήρια αξίζουν στο μαέστρο του event. Η οργάνωση ήταν άψογη σε όλα τα επίπεδα ,ορίζοντας τον πήχη πολύ ψηλά για τα ελληνικά δεδομένα. Είχε στην κατοχή της την πρώτη θέση, την διατήρησε και δείχνει το δρόμο.-Σε αυτό το σημείο θέλω να αναφερθώ στο παρελθόν. Όταν την άνοιξη του 1993 ο Κώστας Λαμάρης πήρε την πρωτοβουλία, το θάρρος ,και την μεγάλη ευθύνη να ζητήσει το κλειστό στάδιο «ειρήνης και φιλίας» στο Φάληρο, για να φιλοξενήσει το πρώτο Athens super cross, από τον τότε διευθυντή του σταδίου. Ο οποίος σε πρώτη απάντηση σχολίασε «το δίνω για αγώνες μπάσκετ και μου το παραδίνουν πίσω διαλυμένο, σπασμένα καθίσματα, βοηθητικοί χώροι κατεστραμμένοι, κ.τ.λ. πώς να το δώσω σε «μηχανόβιους»; Και μάλιστα με τόνους χώμα πάνω στο παρκέ».

Ο Κώστας Λαμάρης με πίστη στο όραμα του έδωσε τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις και ανέλαβε την ευθύνη. Το στάδιο δόθηκε , το πρώτο super cross πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, ο δρόμος άνοιξε. Η δικαίωση ήρθε, όταν παρέδωσε το στάδιο σε άριστη κατάσταση(ούτε γρατσουνιά) και ο διευθυντής έκπληκτος του έδωσε συγχαρητήρια για την διοργάνωση του, την συνέπεια του και ακόμα περισσότερα για την άριστη συμπεριφορά –υπόδειγμα- των «μηχανόβιων».


Μεταίσθημα που θα διαρκέσει μέχρι το επόμενο SuperCross!
Πότε είναι; Δεν σας έφτασε ε;

[Θεόδωρος Ζήσης]


Back Flip Video 1

Back Flip Video 2Φωτογραφίες-Video: [Cuspid - Off-Road.gr] - Lamarco


More articles

 

 


 


 
Επιλέξτε γλώσσα

ΑγγλικήΕλληνική
 


 
Google
 [ Page created in 0.028473 seconds. ]