Off-Road.gr

Θέματα Forums Αρχεία

  · Κεντρική σελίδα

Επιλογές
· Θέματα
· Κορυφαία άρθρα
· Αγγελίες
· Αναζήτηση

-------------------------
· Συζητήσεις - Forums
· Downloads
· Σύνδεσμοι
· Λέσχες
 


Web Links
  · NoraStudio.gr
· Motobet
· Nora Agapi - Photographer
· TheWorldOffRoad.com
· Νάουσα Ημαθίας
· Qashqai Club
· Η ιστοσελίδα των Μεθάνων
· Σύλλογος Τετρακίνησης Μαγνησίας
· JimnyClub.gr
· MotoRidersClub
 

 
Παγκόσμια Πρωταθλήτρια MX για το 2010 η Steffi LaierΗ Γερμανίδα Steffi Laier η μοναδική γυναίκα εργοστασιακή αναβάτης της Red Bull KTM Τeam την Κυριακή ολοκλήρωσε το “σκούπισμα” των παγκόσμιων τίτλων για την κορυφαία Αυστριακή κατασκευάστρια Off-Road μοτοσυκλετων εταιρία επικυρώνοντας τον δεύτερο συνεχόμενο παγκόσμιο τίτλο στο Φέρμο της Ιταλίας.

Η Steffi ξεδιάλυνε το ερώτημα περί κατάκτησης του τίτλου από το Σάββατο κιόλας μετά την ολοκλήρωση του πρώτου σκέλους, όπου νίκησε με διαφορά πάνω των 11 δευτερολέπτων από την δεύτερη.

Η νίκη αυτή της έδωσε επιπλέον βαθμολογική διαφορά φτάνοντας τους 299 βαθμούς και ένα προβάδισμα 46 βαθμών από την δεύτερη της κατάταξης Livia Lancelot, η οποία αγωνίζεται επίσης με KTM.

Η Lancelot προφανώς θα τερματίσει δεύτερη γενικής κατάταξης στην πρώτη της χρόνια που αγωνίζεται με ΚΤΜ.

Η Γαλλίδα αναβάτης υπήρξε η πρώτη παγκόσμια πρωταθλήτρια το 2008, έτος εκκίνησης του WMX, αλλά ένας σοβαρός τραυματισμός στον ώμο  την κράτησε μακριά από τις πίστες για αρκετό καιρό το 2009.

Το 2010 με το αγωνιστικό ημερολόγιο να εξελίσσετε, ήταν ξεκάθαρο ότι επρόκειτο να είναι η μεγάλη αντίπαλος της Steffi, αλλά η τέταρτη θέση που κατέκτησε στο πρώτο σκέλος στο Φέρμο της Ιταλίας την έθεσε εκτός από την διεκδίκηση του τίτλου αυτής της σαιζόν.

Στο γυναικείο πρωτάθλημα οι αγώνες χωρίστηκαν, τρέχοντας μία φορά το Σάββατο και μία φορά την Κυριακή.


Ακλόνητος Βράχος
H Laier, η οποία κατέκτησε τον πρώτο της παγκόσμιο τίτλο ως επίσημη εργοστασιακή αναβάτης της ΚΤΜ την περασμένη σαιζόν αποδείχθηκε ακλόνητος βράχος από τους πρώτους αγώνες της εκκίνησης του πρωταθλήματος του 2010, όπου αυτή τη χρονιά επεκτάθηκε σε 7 αγώνες εξαιτίας του υψηλού επιπέδου ανταγωνισμού και της σπουδαιότητας του.

Η  Laier, στα  25 της, η οποία πρώτη φορά οδήγησε μοτοσυκλέτα σε ηλικία τεσσάρων χρονών, μπήκε στους αγώνες από το 1990, αλλά αναδείχθηκε σε ένα λαμπρό αστέρι, σε τοπικό, εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο, έχοντας δημιουργήσει μια εντυπωσιακή λίστα επιτυχιών ακομα και στην άλλη πλευρά του ατλαντικού, στους γυναικείους αμερικάνικους αγώνες.

Η Laier κατέκτησε την δεύτερη θέση όταν για πρώτη φορά δημιουργήθηκε το παγκόσμιο πρωτάθλημα των γυναικών το 2008, πίσω από την Lancelot λόγω του ότι ταλαιπωρούταν από τραυματισμούς, όμως επανήλθε δυνατά το 2009 κατακτώντας τον τίτλο.

Η απόδοσή της στην φετινή σαιζόν, όταν εισήχθη πλήρως στην εργοστασιακή ομάδα της ΚΤΜ (Red Bull KTM Factory Team) υπό την εποπτεία του 10 φορές παγκόσμιου πρωταθλητή Stefan Everts ήταν εξαιρετική.

Η Steffi κέρδισε τους τέσσερις πρώτους αγώνες, ακολούθησε μια τέταρτη και μια τρίτη θέση στους επόμενους δυο στην Γερμανία και στην Δημοκρατία της Τσεχίας, κυριαρχώντας απόλυτα και κερδίζοντας το πρώτο σκέλος το Σάββατο στο Φέρμο.     

Πάντα ανάμεσα στους καλύτερους
Από τα 14 ξεχωριστά σκέλη αυτής της σαιζόν, η Steffi κέρδισε έως τώρα τα 7 εξασφαλίζοντας τον τίτλο (με ένα ακόμα να υπολείπετε την Κυριακή).

Βρέθηκε δεύτερη με το πέσιμο της σημαίας τέσσερις φορές και στην τρίτη θέση μια φορά. Η μόνη φορά που δεν τερμάτισε στην πρώτη τριάδα ήταν στην γενέτειρα χώρα της, την Γερμανία, όπου μετά από δύο πτώσεις κατά την διάρκεια της προπόνησης υπέστη μια ελαφρά διάσειση.

Η Steffi κατόρθωσε να επιβληθεί στο δεύτερο σκέλος όμως κλείστηκε και έπεσε χάνοντας την θέση της. Παρόλο την άτυχη αυτή στιγμή η Steffi μπήκε δυναμικά στον αγώνα και κατάφερε να τερματίσει στην 5η θέση, αποδεικνύοντας την κλάση της και την εμμονή για νίκη και μόνο νίκη.

Από την απόδοση της στην πίστα κατάφερε να κερδίσει το σεβασμό των αντιπάλων της, των υπόλοιπων εργοστασιακών αναβατών καθώς και τεχνικών της ομάδας καθώς και τον θαυμασμό της παγκόσμιας ΚΤΜ κοινωνίας.

Ολόκληρη η πορτοκαλί οικογένεια την συγχαίρει για την κατάκτηση του δεύτερου WMX παγκόσμιου πρωταθλήματος και της απονέμει ακόμα ένα τίτλο. Η Steffi Laier ανακηρύσσεται σε επίσημη ηρωίδα της ΚΤΜ!

Full των τίτλων για την ΚΤΜ
Κατά την διάρκεια των δύο τελευταίων γύρων, οι εργοστασιακοί συναθλητές της Steffi, Tony Cairoli και Marvin Musquin είχαν κερδίσει τους δύο παγκόσμιους τίτλους στην MX1 και MX2 και η ΚΤΜ υπερηφανεύεται καθώς οι τίτλοι αυτοί ενσωματώνονται αυτόματα και στους τίτλους των κατασκευαστών του εργοστασίου δίνοντας ένα ηχηρό μήνυμα όσο αφορά την Πορτοκαλί Μάρκα και την πλήρη κυριαρχία  της σε σχέση με τον ανταγωνισμό για το 2010.


Φωτογραφίες: [Archer R]

More articles

 

 


 


 
Επιλέξτε γλώσσα

ΑγγλικήΕλληνική
 


 
Google
 [ Page created in 0.042529 seconds. ]