Off-Road.gr

Θέματα Ευρετήριο Δ. Συζήτησης Αρχεία

Δυστύχημα TR Tαύγετου 07:Μαρτυρία, σκέψεις και ερωτηματικά.

Τα πάντα για τους μηχανοκίνητους Μαραθώνιους, όπου συμμετέχουν μοτοσικλέτες και αυτοκίνητα με βασικό στοιχείο την σβελτάδα και την πλοήγηση

Ισως να ήμουν εγώ στη θέση του Αλέκου

Δημοσίευσηαπό LC8er » 09 Ιαν 2008, 19:05

Καθώς έχω απομακρυνθεί από τους θεσμούς των trail rides και rally raids είχα το ερωτηματικό αν πρέπει να καταθέσω τις σκέψεις μου&...όντας έξω - πλέον - από τον χορό.

Όμως αισθάνομαι ότι έχω να μοιραστώ κάτι μαζί σας...

Η εμπειρία μου στους αγώνες είναι σχετικά μικρή. Παρακολούθησα με επιτυχία το πρωτάθλημα rally raid 2006 και κάποια trail rides 2007. Έτρεξα κάποιους αγώνες enduro και συμμετείχα σε ένα διεθνή «αγώνα» (romaniacs).

Στην αρχή ήταν οι εντουροβόλτες με μεγάλα μηχανάκια... στη συνέχεια η ταρζανιές με μαστόδοντα και κάποια στιγμή με προσέλκυσε ο συνδυασμός πλοήγησης και ταχύτητας στα πλαίσια ενός αγώνα!

Γιατί αγώνας και όχι βόλτα με φίλους? Για νέες διαδρομές, για μέτρηση των ικανοτήτων/δυνατοτήτων, για βελτίωση και γιατί και στους αγώνες με φίλους τρέχουμε!!!

Όμως είδα τον εαυτό μου να ξεφεύγει....Τον είδα να πωρώνεται.... Το είδα να ρισκάρει.... Τον είδα να κινδυνεύει... Τον είδα να οδηγεί ζαλισμένος...για τον τσίνγκο...για ένα αρχείο pdf με το όνομά μου μέσα!

Θα μπορούσα να είμαι εγώ στη θέση του Αλέκου.....σίγουρα....

Τα ερωτηματικά του Φώτη έχουν αφορούν θέματα ετοιμότητας της οργάνωσης για το απρόβλεπτο. Για την περίπτωση που ο κάθε ένας από μας βρεθεί στην ανάγκη άμεσης και άρτιας νοσοκομειακής περίθαλψης.

Μία από της προτάσεις μου θα είναι η θέσπιση ρόλου, υπεύθυνου για την ασφάλεια του αγώνα. Όχι εθελοντής αλλά μέτοχος της οργάνωσης με κατάρτιση και εμπειρία σε δύσκολες καταστάσεις (διασώστης, ιατρός κλπ), αλαφρωμένος από κάθε άλλη οργανωτική αρμοδιότητα. Μέριμνά του θα ήταν η εποπτεία της διαδρομής καθώς και σύνθεση μια ιατρική ομάδας και υλικών που μπορεί να αντιμετωπίσει πολυτραυματίες. Πιστεύω ότι υπάρχει χώρος για την ομάδα του κάθε promoter για ένα τέτοιο ρόλο! Ίσως να ήταν χρήσιμη και η επιβολή/χρηματοδότησή του από την ΕΛΠΑ/ΕΘΕΑΜ.

Αυτό που κυρίως όμως με προβληματίζει είναι οι συνθήκες που οδηγούν σε ένα ατύχημα και αγγίζουν τόσο τους οργανωτές αλλά κυρίως τους αγωνιζόμενους και την ψυχολογία τους:

- Πλαίσιο Αγώνα: Σαν αναβάτης, η αίσθηση που αποκόμιζα από τις οργανώσεις είναι αυτή του «φιλικού» αγώνα. Η τυπικότητα, ο ειδικός κανονισμός του αγώνα, ο τεχνικός έλεγχος και οι ποινές βοηθούν στην αντιμετώπιση μιας οργάνωσης με τον δέος που της αναλογεί.

- Αυτογνωσία ή τουλάχιστον προσπάθεια να απεγκλωβιστούμε από οποιαδήποτε μορφής πώρωση που το/τα φορουμς και οι παρέες καλλιεργούν. Ενθουσιασμός και χαβαλές συμβάλλουν στον αποπροσανατολισμό της ψυχικής κατάστασης ενός αγωνιζόμενου.

- Επίγνωση: Τι σημαίνει αγώνας. Πόσο σοβαρή υπόθεση είναι ένας αγώνας. Ποιοι οι κίνδυνοι? Τι σημαίνει για τον καθένα μας ένας μήνας με σπασμένο άκρο? Μία ζωή παραπληγικός? Μια οικογένεια χωρίς εμάς?

- Ενημέρωση: Στο πρόσφατο παρελθόν έχουν συμβεί ατυχήματα... αρκετά θα έλεγα (κυρίως σπασιματάκια) . Τις περισσότερες φορές αποσιωπούνται ή μειώνεται η σημαντικότητά τους ίσως για να μην αποθαρρυνθούν οι έτεροι αγωνιζόμενοι. Ας είναι τα παθήματα των άλλων μαθήματα δικά μας. Και ας βοηθά και η οργάνωση σ’ αυτό…

- Σχεδιασμός κ’ επιτήρηση αγώνων. Ναι υπάρχει η ΜΩΤ. Είναι η σωστή? Πόσα ΣΕΧ υπάρχουν για να την ελέγχουν? Σίγουρα χρειάζεται περισσότερο κόσμο αλλά θεωρώ ότι είναι απαραίτητος και θα βοηθήσει στον διαχωρισμό των «ειδικών» από τις απλές. Ειδικά τα ασφάλτινα κομμάτια θα έπρεπε να είναι σε νεκρό χρόνο.

- Λεφτά στον χώρο. Από εμάς στην αρχή, για να πειστεί το κράτος και οι χορηγοί ότι ο χώρος έχει μέγεθος, δυναμική και συνοχή.


Για μένα, το ανθρώπινο σφάλμα που ανέφερε ο geco είναι απορία εμμονής του αναβάτη για έναν στόχο. Αν κάποιος ψυχολόγος παρακολουθούσε το φόρουμ, θα μπορούσε να διακρίνει ακούσιες συμπεριφορές που εντείνουν την εμμονή στη διάκριση και την ανταγωνιστικότητα ακόμα και από τους πλέον μετριοπαθείς αναβάτες.

Η ζωή μας, μας ανήκει και δεν αναθέτουμε σε καμία οργάνωση την προστασία της. Μπορεί να μας σώσει αλλά μη μεταθέτουμε τις ευθύνες.

Η οργάνωση θα πρέπει να ασχολείται με την πρόληψη των ατυχημάτων, για την προστασία των αγώνων σαν θεσμό.

Και κάτι τελευταίο προς όσους αναβάτες το αντιλαμβάνονται: δεν υπάρχουν αργοί ή γρήγοροι οδηγοί. Υπάρχουν οδηγοί με μεγαλύτερη ή μικρότερη ανοχή/εξοικείωση στον κίνδυνο...

Θα κλείσω με τις τελευταίες γραμμές του pino και θα προτρέψω τον καθένα σας να συνεισφέρει με τις ιδέες του ή και την συνδρομή του!

Σε αυτούς που λένε ότι κάποιοι «πέθαναν κάνοντας αυτό που αγαπούσαν» ας σκεφτούνε αν πραγματικά αυτό ήταν που αγαπούσαν περισσότερο.

Σωτήρης Κοντολιός
LC8er
xrepia.gr-SCRAT team
_________________
Άβαταρ μέλους
LC8er
125cc Vespa GTR
125cc Vespa GTR
 
Δημοσιεύσεις: 242
Εγγραφή: 29 Δεκ 2004, 14:42
Τοποθεσία: ανατολικά...

Re: Off Road Team - Trail Ride Ταΰγετος 2007

Δημοσίευσηαπό fotisalp » 10 Ιαν 2008, 07:58

doc έγραψε:Σάββατο 8 Δεκεμβρίου.
Κυριακή πρωί, και στις 10:20* λαμβάνω τηλέφωνο από τον αγωνιζόμενο Γιάννη Καλογήρου που με ειδοποιεί για τραυματισμό του Αλέξανδρου Καλαποθάκη στην τουλίπα τάδε. Ρωτώ περίπου τι έγινε, τι έχει πάθει, ποιός είναι μαζί του. Πληροφορούμε ότι έχει χτυπήσει άσχημα στο σαγόνι, ότι γενικώς έχει χτυπήσει στο κεφάλι και δεν αισθάνεται καλά και ότι μαζί του βρίσκεται ο αγωνιζόμενος Γιώργος Κορολής που προηγούταν ελάχιστα από τον τραυματία, ο αγωνιζόμενος Φώτης Δημητακόπουλος που είναι και ιατρός, και ο ομιλών μαζί μου που μετακινήθηκε για να τηλεφωνήσει, καθώς στο σημείο του ατυχήματος δεν έπιανε κανένα δίκτυο κινητής τηλεφωνίας. Είχα την διαβεβαίωση, ότι τουλάχιστον αυτοί, θα παρέμεναν κοντά του.
-------------------------------------------------------------------------------------
Καταφτάνω την ώρα που κατέφθανε και το ασθενοφόρο, όπου αποβιβαζόταν με φορείο ο Αλέκος -με στοματοφαρυγγικό σωλήνα*- προς το τμήμα των επειγόντων.


Δεν καταλαβαίνω πώς στο τηλεφώνημά του ο Καλογήρου σου είπε όλα αυτά αφού όταν σε πήρε εκείνη την ώρα τηλέφωνο δεν τα ήξερε. Με τον Καλογήρου διασταυρώθηκα 2 χιλιόμετρα περίπου πριν το ατύχημα, στη φάση που αυτός απομακρυνόταν για να βρει σήμα κι εγώ πλησίαζα ανυποψίαστος (Ο Καλογήρου δεν ήξερε ποιος είμαι, τι είμαι κλπ...απλά διασταυρωθήκαμε με τις μοτοσυκλέτες).Προφανώς αναφέρεσαι σε πληροφορίες που έλαβες μετά, σε επόμενο τηλεφώνημα.
--------------------------------------------------------------------------------
Όπως έχω ήδη γράψει το ασθενοφόρο ΔΕΝ είχε σετ διασωλήνωσης. Στο αρχικό κείμενό σου κατέθεσες από άγνοια ότι ο Αλέξανδρος έφτασε στο νοσοκομείο διασωληνωμένος και πιθανώς δημιουργήθηκαν λάθος εντυπώσεις. Ο σωλήνας που είδες στο στόμα του Αλέξανδρου ήταν ένας στοματοφαρυγγικός αγωγός από το προσωπικό μου φαρμακείο που του έβαλα εγώ κατά την απόπειρα ανάνηψης.Χρησιμεύει μόνο για κρατάει τη γλώσσα στη θέση της. Ουδεμία σχέση έχει με αγωγό διασωλήνωσης. Η έλλειψη αυτή από τη μεριά του ασθενοφόρου-νοσοκομείου παραμένει κραυγαλέα. Ευχαριστώ για τη διόρθωση.
Τα υπόλοιπα από κοντά.

Φώτης Δημητρακόπουλος
fotisalp
125cc Vespa GTR
125cc Vespa GTR
 
Δημοσιεύσεις: 96
Εγγραφή: 02 Νοέμ 2006, 12:35
Τοποθεσία: Αθήνα

Re: Off Road Team - Trail Ride Ταΰγετος 2007

Δημοσίευσηαπό squirrel » 10 Ιαν 2008, 11:44

Όντως νομίζω κι εγώ πως στο πρώτο τηλ. μου δεν είχα αναφέρει τίποτα για γιατρό γιατί ο μόνος που ήταν με τον Αλέκο όταν έφτασα ήταν ο Γιώργος.στο 2ο τηλ. απο το σπίτι στην επόμενη στροφή απο το δυστύχημα ήταν πιο κατατοπιστικό αφου στο πρώτο ήμουν τόσο πανικοβλημένος που δεν θυμάμαι καθόλου τι είπα.τον Φώτη δεν έχω ιδέα που κ αν τον πέτυχα αφου μόνο μπροστά μου δεν έβλεπα.Όσον αφορά την διασωλήνωση θυμάμαι καλά πως σε ερώτηση του Φώτη στον οδηγό του ασθενοφόρου αν υπάρχει εξοπλισμός διασωλήνωσης η απάντηση ήταν αρνητική.εγώ μέχρι σήμερα νόμιζα πως αυτό που του είχε τοποθετήσει στο στόμα ήταν το μπροστά εξάρτημα του camelbag.
Πάντως θα το ξαναπώ οτι αν δεν είχαμε τον Φώτη μαζί μας θα είχαμε γονατίσει απο τις πρώτες στιγμές.
ΟΤΙ ΚΙ ΑΝ ΓΙΝΕΙ,ΜΗΝ ΠΕΤΑΞΕΙΣ ΠΕΤΣΕΤΑ.
Άβαταρ μέλους
squirrel
125cc Vespa GTR
125cc Vespa GTR
 
Δημοσιεύσεις: 184
Εγγραφή: 13 Απρ 2007, 13:42
Τοποθεσία: Περιστέρι,Αθήνα

Re: Off Road Team - Trail Ride Ταΰγετος 2007

Δημοσίευσηαπό almak » 13 Ιαν 2008, 00:12

doc έγραψε:....Και εδώ τελειώνουν τα γεγονότα.
Και αρχίζουν οι σκέψεις... και οι μέλλουσες ενέργειες - πλην αυτών που αφορούν τον Αλέκο...
Τα δελτία τύπου... οι απονομές... το μέλλον των αγώνων... οι αποφάσεις... οι ευθύνες... η αστυνομία, και το χειρότερο: Η παραφιλολογία, οι μαϊντανοί, οι κριτικοί...

Πολλά ειπώθηκαν, πολλά ακούστηκαν: Λυγμοί, κλάματα, εικασίες, ερωτηματικά, σκέψεις, υποθέσεις, κρίσεις, επικρίσεις, κατακρίσεις... Από γνωστούς και φίλους, από αρμόδιους και αναρμόδιους, από οργανωτές και ανοργάνωτους, από υπεύθυνους κι ανεύθυνους, από λακωνικούς λυπημένους, μέχρι λαλίστατους τσαντισμένους μαϊντανούς των διαδικτυακών συζητήσεων (forum) των ιστοσελίδων. Από το πουθενά εμφανίστηκε μια τάση προαγωγής ασχέτων σε ειδικούς δικαστές, που ξαφνικά θυμήθηκαν όλα τα κακώς κείμενα των αγώνων του είδους. Και θεωρώντας εαυτούς αδικημένους (ή μη; ), έψαξαν για εξιλαστήρια θύματα, με ψευδή και συκοφαντικά μάλιστα κριτήρια - πειστήρια, ζητώντας την κεφαλή τους επί πίνακι.
Κι όλα αυτά με σημαία την «ασφάλεια» των αγώνων, που είτε συμμετέχουν, είτε απλώς κρίνουν επειδή ψάχνουν να σκοτώσουν την ώρα τους στο internet.

Υπήρξαν και σαφώς ουσιώδεις κριτικές, με κατανόηση, προτάσεις, ιδέες, οργή, άποψη... Αλλά οι παντογνώστες κέρδισαν τις εντυπώσεις! Πατώντας στην κυριολεξία σε πτώματα και χορεύοντας σε τάφους, έστρεψαν 180 μοίρες την πορεία τους, τις «απόψεις» και τις «ιδέες» τους! Από φίλοι έγιναν κέρβεροι - λαοπλάνοι, ζητώντας στην «πυρά» κάποιους, που τους «αδίκησαν»... Έτρεξαν και οι αυλικοί από πίσω τους...
Και δεν λέω! Καλά κάνανε! Από την -όποια- πλευρά τους, καλά κάνανε!
Αλλά δυστυχώς, σε λάθος χρόνο, σε λάθος τόπο, και με λάθος τρόπο! Όσο κι αν οι άνθρωποι της παθούσης οικογένειας τους ζήτησαν να μετριάσουν το ύφος τους, αυτοί επέμειναν, κατηγορώντας τους για οικονομικά συμφέροντα και για «συγκάλυψη των ενόχων»! .............


Aυτό το κομμάτι δεν χρειαζόταν να το γράψεις..........υποτιμάς την νοημοσύνη μας , τώρα αν πράγματι τα πιστεύεις κιόλας το καλύτερο που έχω να πω είναι πως μένω άφωνος.

Αυτά από έναν
αρμόδιους και αναρμόδιους, από οργανωτές και ανοργάνωτους, από υπεύθυνους κι ανεύθυνους, από λακωνικούς λυπημένους, μέχρι λαλίστατους τσαντισμένους μαϊντανούς των διαδικτυακών συζητήσεων (forum) των ιστοσελίδων.Δεν υπάρχει λάθος χρόνος , τόπος , τρόπος , διότι τον υπόλοιπο καιρό απλά δεν ακούτε.
Ακούτε μόνο τους κόλακες.
Ο λάθος τρόπος τόπος ή ώρα δεν θα αλλάξει την ατυχή κατάληξη τουAxel , μπορεί όμως να σας ταρακουνήσει λίγο.
Να σας κάνει να παραδεχτείτε κάποια πράγματα , σαν και αυτά που παραδεχτήκατε παραπάνω....κάτι είναι και αυτό.

Ευκαιρία δόθηκε με τον θάνατο του Αλέκου να τα ακούσετε ξανά , κι όποιος κατάλαβε κατάλαβε.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΠΑΡΑΚΑΛΑ ΝΑ ΧΑΝΕΤΕ ΕΝΑΣ ΑΛΕΚΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΛΕΜΕ.
Αλέξανδρος Μακρής / Santa Fe 2.7 V6
Πρόεδρος B.R.A.T. (τομέας Ψυχραιμίας)
www.braters.gr
Άβαταρ μέλους
almak
250cc
250cc
 
Δημοσιεύσεις: 342
Εγγραφή: 18 Μάιος 2005, 15:12
Τοποθεσία: Aχαρναί

Δημοσίευσηαπό jdelis » 13 Ιαν 2008, 11:49

Δυστυχώς αναγκάστηκα να φύγω στο δίωρο, πριν τελειώσει η συζήτηση. Χωρίς να έχω λοιπόν συνολική άποψη θα παραθέσω μερικές απόψεις.

Το πραγματικά χρήσιμο θέμα είχε να κάνει με την ασφάλεια. Εκεί οποιαδήποτε βελτίωση είναι ευπρόσδεκτη αν όχι και αναγκαία. Θα σταθώ σε ένα πράγμα : αν το ασθενοφόρο είχε φτάσει σε εύλογο χρονικό διάστημα (να πω μισή ώρα περίπου...) θα είχε γίνει ο ίδιος ντόρος; Προσωπικά πιστεύω πως όχι. Και έχει δηλωθεί επανειλλημένα πως το πρόβλημα είχε να κάνει καθαρά με τη συμπεριφορά του οδηγού. Άρα πού αρχίζει και πού τελειώνει η ευθύνη του οργανωτή; Αν έχει φροντίσει για τα (λογικώς) απαραίτητα, αλλά αυτό δε λειτουργήσουν για ανεξάρτητους προς αυτόν λόγους, πού και πόση ακριβώς είναι η ευθύνη του; Για μένα ελάχιστη, αλλά σίγουρα κάποιοι έχουν αντίθετη άποψη. Θα παρακαλέσω μόνο να την τεκμηριώσουν.

Το βασικό είναι να τεθούν τα ελάχιστα και στο μέτρο του εφικτού στάνταρ ασφάλειας. Να τα μάθουμε από την αρχή και να ελέγχονται σε κάθε αγώνα. Αν δεν τα τηρήσει ένας οργανωτής να είναι (πρακτικά και ηθικά) υπόλογος. Αλλά μέχρι κεί.
Να είμαστε λογικοί : μπορούμε να προσφέρουμε συγκεκριμένα πράγματα, άρα μπορούμε να ζητήσουμε και συγκεκριμένα. Όχι τον ουρανό με τα άστρα.

Ας τεθούν λοιπόν οι προδιαγραφές στο τραπέζι, πριν την έναρξη των αγώνων. Ας δοθούν και εναλλακτικές επιλογές με το επιπλέον κόστος προς εμάς που θα δημιουργήσουν. Και ας πάρουμε ένας προς ένας θέση πάνω σε αυτά τα συγκεκριμένα ζητήματα. Να δηλώσουμε αν μας ικανοποιούν ή όχι (και γιατί). Μόνο έτσι έχει νόημα και αποτέλεσμα ένας διάλογος.

Από την άλλη θεωρώ λίγο άσκοπη τη συζήτηση πάνω στο ύφος των αγώνων. Έχει τεθεί πολλές φορές και πάντα οι απόψεις θα διίστανται. Οι αγώνες αυτοί κατέληξαν κάπου μετά από αρκετές δοκιμές. Οι ιδέες που έπεσαν (μικρή ειδική, χαμηλή ΜΩΤ) τους ξαναβάζουν στα ίδια πειράματα, ενώ ο κόσμος που συμμετέχει δείχνει να έχει καταλήξει κάπου (αλλιώς δεν θα συμμετείχε). Θα το δεχόμουν, αν αποδεδειγμένα τεκμηριώσει κάποιος ότι με κάποια τέτοια αλλαγή θα γίνουν ασφαλέστεροι οι αγώνες. Πάντως η ιστορία έχει δείξει πως ο συνδυασμός χαμηλής ΜΩΤ και κρυφών (και ειδικότερα ενδιάμεσων) μετρήσεων είναι αποτυχία. Αν ξαναγυρίζαμε εκεί, θα το σεβόμουν σαν απόφαση αλλά προσωπικά δεν θα συμμετείχα.

Μικροαλλαγές μπορούν να γίνουν. Όπως να μην υπάρχουν με τίποτα γκρεμοί στις ειδικές, να περιοριστεί η κατηφορική κυρίως άσφαλτος (πιο πολλές φορές έχω πάει να το χάσω σε άσφαλτο παρά σε χώμα), σκληρότερα και πιο αργά κομμάτια. Αλλά πάντα στη γενικότερη φιλοσοφία που υπάρχει.
Άβαταρ μέλους
jdelis
450cc
450cc
 
Δημοσιεύσεις: 594
Εγγραφή: 03 Μάιος 2003, 14:33
Τοποθεσία: Ν. Φιλ/φεια, Αθήνα

Re: Δυστύχημα TR Tαύγετου 07:Μαρτυρία, σκέψεις και ερωτηματι

Δημοσίευσηαπό superspy » 09 Δεκ 2016, 11:34

9 χρόνια πίσω....


Σήμερα...

https://www.facebook.com/vasilis.arvani ... 3933564618

9/12/07
No 19 AΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΛΑΠΟΘΑΚΗΣ ..ΑΠΩΝ.....ΔΕΝ ΣΕ ΞΕΧΝΑΜΕ ΠΟΤΕ...και ας περασαν 9 Χρονια απο εκεινη την Τραγικη μερα...
Εκκινηση 09.07.50..απο τον Ναυτικο Ομιλο τις Καλαματας...
Παταω την μιζα στο DRZμου και το μοτερ περνει μπροστα...γεματος Χαρα που θα ξεκινησω τον αγωναμου αν και λιγο αγχωμενος γιατι εβρεχε παρα πολυ ολη την νυχτα..ξεκιναω..και διαβαζω στο Road Book στα πρωτα 50μ δεξια και μπαινω στην Παραλια τις Καλαματας..βαζω 3η ανοιγω γκαζι στο χαλικι και ανεβαζω μεχρι 5η καθομαι πισω στο φτερο και ανοιγω τερμα το γκαζι..στο πρωτο ποταμι συναντω Κοσμο..που σημαινει ΠΑΓΙΔΑ για Τουμπα..(συνηθως) κατεβαζω 3η τραβαω το τιμονι μαζι με τον συμπλεκτη..και το περναω με σουζα..ο Κοσμος απιθανος..παλαμακια σφυριγματα φωνες..νιωθω απιστευτα..τα ιδια αλλα με δυσκολια και γλιστρημα και παραλιγο τουμπα και στο 2ο Ποταμι..ενσυνεχεια στο Φιλοξενεια ανεβαινω στην Ασφαλτο και στην διασταυρωση κανω αριστερα και στα 50μ δεξια και αρχιζω να περνω τα τελευταια σπιτια και ανεβαινω στον Ταυγετο..
συναντω και αλλους 10 Αναβατες φιλους και γνωστους απο την Αρχ Ολυμπια....
και ανεβαινουμε μια τεραστια ανηφορα με 5η σκασμενη..και τρομαζω γιατι κοιτω το κοντερ στο SUZUKIμου και γραφει 145κμ..που παω λεω..?
και κλεινω σιγα σιγα το γκαζι.....ηδη εχω φτασει στο τερμα τις ανηφορας και εχει ενα υψωμα που ειναι τυφλο..
αμεσως τελειωνει το χωμα και ξεκινα ασφαλτος και μια μικρη ευθεια 100μ το πολυ....ηδη εχουμε κανει τα πρωτα 6.500κμ του Αγωνα..
Ξαφνικα στο τελος του δρομου βλεπω Βραχια..και κανα 5 μηχανακια σταματημενα και με μουρη προς τα εμας..πρωτη σκεψη εχουν κανει λαθος και ερχονται πανωςμας ηδη ειμαι 2ος απο την παρεα..και κοβω..
καθως πλησιαζω το σκηνικο αλλαζει..
βλεπω καποιον στο εδαφος....πλησιαζω και παγωσα...
βλεπω τον Αλεξανδρο με το κρανος χωρις αισθησεις..με ενα περιεργο...χρωμα στο προσωποτου...
και απο πανωτου ενας αγωνιζομενος..(εμαθα μετα οτι ηταν γιατρος).
να προσπαθει να βρει σφυγμο..η αγωνια στην εκφρασητου.τα ελεγε ολα..ηταν ηδη ΝΕΚΡΟΣ? ..σταματαω αμεσως..τι εγινε ρωταω μπορω να βοηθησω..? ενας αλλος αγωνιζομενος με δακρυα στα ματια μου λεει φυγε και πηγαινε φερε βοηθεια και ασθενοφορο .εσκασε πανω στα βραχια με ολα..ηταν η απαντησητου....μην σταματας..και μου κουναγε το κεφαλι....ξεκινω αμεσως αλλα η εικονα αυτη με ειχε σοκαρει..ηξερα οτι κατι ασχημο ειχε συβμει αλλα δεν ηξερα ποσο σοβαρο ηταν..μετα απο 10ΚΜ εφτασα στο πρωτο ΣΕΧ..(Σταθμος Ελεγχου Χρονου) και βγαζοντας την Καρταμου για να την Τσεκαρει λεω στην Κοπελα πισω στο 7 κμ χρειαζονται ασθενοφορο κατι κακο εχει συμβει..Αγχωμενη και πολυ ανησυχη...ναι μου λεει το γνωριζω.ξεκιναει το ασθενοφορο τωρα μου λεει..τις λεω αναποδα στον Αγωνα μουτρα με εμας.?δεν υπαρχει Εναλλακτικη μου λεει..φυγε φυγε..ξανα το αιμαμου παγωσε..ξεκινησα και συνεχισα τον Αγωνα..αλλα στο πισω μερος του μυαλουμου..ειχα την ασχημη εικονα...μετα απο 40 κμ στον Ανεφοδιασμο.στις Παιδικες Κατασκηνωσεις..φτανοντας μου λεει ο βοηθος απο την ΛΕΣΧΗ φιλε φυγε απο Ασφαλτο και Πηγαινε Καλαματα.. ο Αγωνας Διακοπηκε.....του λεω πεθανε..?
οχι μου λεει...αλλα ηδη το ηξερα.( Γιατι για να γινει Διακοπη η θανατος η κατι παρα παρα πολυ σοβαρο εχει συμβει)....το ειχα νιωσει..τα πρωτα Ζουμια μεσα στο κρανος μου φυγανε και θαμπωσανε τα γυαλιαμου.τα εβγαλα και τα πηρα στο χερι και παρολο την απιστευτη βροχη που εριχνε δακρυα και σταγονες ειχαν γινει ενα..αλλα δεν με ενοιαζε....φτανοντας..στην Καλαματα στον Ναυτικο Ομιλο οι μισοι εκλαιγαν οι αλλοι μισοι δακρυσμενοι και οι υπολοιποι αμιλητοι..ο φιλος μου ο Νικος που ηταν αυτος που μου εχει πει να τρεξουμε μαζι στην Καλαματα με αγκαλιασε κλαιγοντας και μου λεει παει το Παιδι Βασιλη το χασαμε......
ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕ ΘΑ ΣΕ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ...:(
Εικόνα
Grand Erg Oriental...


Στάσου.... Μύγδαλα!
Άβαταρ μέλους
superspy
690cc
690cc
 
Δημοσιεύσεις: 6821
Εγγραφή: 29 Ιούλ 2002, 07:57
Τοποθεσία: Όπου πατάνε οι τροχοί μου!

Προηγούμενη

Επιστροφή στο Trail Ride, Rally Raid & Cross Country Rally

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη. Υπάρχουν 0 επισκέπτες