SUVord έγραψε:helias έγραψε:Χριστός Ανέστη και ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ σε όλους !!!!!!
Επέστρεψα χθές και γιαυτό τα καθυστερημένα Χρόνια Πολλά !!
Μπράβο σας !!!!!! SUVord και PANIAIN, μπράβο σας και πάλι για τις αντοχές σας !!!
Γιατί για τις αντοχές του Μάβερικ, αυτές είναι δεδομένες !!! χι χι χι χι!
Ευτυχώς γύρισες Ηλία γιατι η Κορεάτικη μπουγιαμπέσα έχει λουφάξει τώρα τελευταία και πολυ φοβάμαι οτι οπου νάναι θα ξεσπάσει πάλι σε κανα παραλήρημα.
Χριστός Ανέστη σε όσους επέστρεψαν και σε όσους επιστρέφουν.
Και για όσους δεν ξέρουν τι είναι η Μπουγιαμπέσα σας δίνω την συνταγή:
Ψαρικά - Μπουγιαμπέσα
Υλικά(4 άτομα)
.700 γραμ. διάφορα ψάρια για σούπα
.100 γραμ. καθαρισμένες γαρίδες
.50 γραμ. καθαρισμένα μύδια
.4 ψιλοκομμένες ντομάτες, φρέσκες (χωρίς τη φλούδα)
.200 γραμ. πατάτες
.2 ψιλοκομμένα κρεμμύδια
.1½ κουτ. του γλυκού σαφράν
.1 κοφτό κουταλάκι αλάτι
.1 κουτ. του γλυκού άσπρο πιπέρι
.½ ποτήρι ελαιόλαδο
.4 σκελίδες σκόρδο
.λίγο θυμάρι, φύλλα δάφνης
Εκτέλεση
Καθαρίζετε τα ψάρια και τα θαλασσινά. Βάζετε σε μια μεγάλη κατσαρόλα τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τις ντομάτες. Προσθέστε λίγο θυμάρι και μερικά φύλλα δάφνης. Τοποθετήστε μέσα στην κατσαρόλα τα ψάρια, προσθέστε το ελαιόλαδο και καλύψτε τα με βραστό νερό. Ρίξτε και τα καρυκεύματα (αλατοπίπερο, σαφράν). Βράζετε σε δυνατή φωτιά και σβήνετε τη φωτιά 10 λεπτά μετά το βράσιμο.
Τρόπος σερβιρίσματος
Σερβίρετε το πιάτο μαζί με βραστές πατάτες και με σως rouille. Η μπουγιαμπέσα συνήθως σερβίρεται σε 2 διαφορετικά πιάτα, ένα για το ψάρι και ένα για τη σούπα. Ανάλογα με την επιθυμία των καλεσμένων, μπορείτε να ανακατέψετε το ψάρι με τη σούπα. Παρόλαυτά, ένας βασικός κανόνας πρέπει να τηρείται: το ψάρι πρέπει να κοπεί μπροστά στους καλεσμένους.
Προτεινόμενο κρασί:
ΚΤΗΜΑ ΕΥΧΑΡΙΣ ΛΕΥΚΟ
Ελπίζω να έγινα κατατοπιστικός.
Βεβαια η Κορεάτικη Μπουγιαμπέσα φτιάχνεται λίγο μεγαλύτερη και είναι πιό εύγευστη κύρίως λόγω υλικών (έχουν και μεγαλυτερη διάρκεια ζωής λένε...)