Off-Road.gr

Θέματα Forums Αρχεία

  · Κεντρική σελίδα

Επιλογές
· Θέματα
· Κορυφαία άρθρα
· Αγγελίες
· Αναζήτηση

-------------------------
· Συζητήσεις - Forums
· Downloads
· Σύνδεσμοι
· Λέσχες
 


Web Links
  · NoraStudio.gr
· Motobet
· Nora Agapi - Photographer
· TheWorldOffRoad.com
· Νάουσα Ημαθίας
· Qashqai Club
· Η ιστοσελίδα των Μεθάνων
· Σύλλογος Τετρακίνησης Μαγνησίας
· JimnyClub.gr
· MotoRidersClub
 

 
Ανακατωσάρια...από μηχανής θεσμός!

Ανακατωσάρια 2006Πάμε λίγο πίσω... Ανακατωσάρια 2005.
Απόκριες στα Γρεβενά.

Μόλις έχει αλλάξει από Σάββατο σε Κυριακή, το κρύο είναι τσουχτερό και οι σταγόνες της βροχής απλώς θυμίζουν ότι ο χειμώνας καλά κρατεί.
Ο καιρός δεν μπορεί με τίποτα να στείλει στα σπίτια τους 30.000 κόσμου που παραληρεί, ντυμένος ελαφριά αποκριάτικα, χορεύει και τραγουδά στους δρόμους και στις πλατείες, στα μαγαζιά και στα πεζοδρόμια.
Ούτε να σβήσει τις φωτιές που καίνε στα βαρέλια, τροφοδοτούμενες από σκόρπια ξύλα, τροφοδοτώντας με ζέστη και φως τη νύχτα.Ανακατωσάρια 2006Τριγύρω, πάνω από 20 μπάντες με "χάλκινα" σκορπίζουν ντεσιμπέλ. Ήχος από τρομπέτες και τύμπανα, σαξόφωνα, μπάσα και τούμπες, τρομπόνια, πιατίνια και ταμπούρλα...
Ήχος από Βόρειο Ελλάδα, Σκόπια, από κάθε γωνιά της Γιουγκοσλαβίας και Βουλγαρίας, από Πόντο και νησιώτικα. Ήχος από νέους της τεχνοπόλης, από ατσίγγανους της ξεχασμένης επαρχίας, στα ελληνικά, στα σέρβικα, στα μακεδονίτικα... Οι στίχοι και τα λόγια περιττεύουν, αφού ο λόγος ανήκει στην μουσική και μόνο.

Ήχοι γνωστοί και άγνωστοι που κάνουν Μπρέγκοβιτς, Νταλάρα και Πρωτοψάλτη να μοιάζουν φτωχοί συγγενείς της γνήσιας μουσικής ταυτότητας, και τον Κουστουρίτσα έναν απλό αποτυπωτή μιας κοινής σκηνής που κυριαρχεί στα Βαλκάνια.
Όχι, δεν έχουμε ξεφύγει σε διονυσιακούς "παρακμιακούς" ρυθμούς, ούτε έχουμε αλλοφρονήσει από το αλκοόλ και τις απόκριες. Απλώς έχουμε μείνει με το στόμα ανοιχτό από μια εντυπωσιακή συνένωση ήχου, ρυθμού και "ζωής" που βρίσκεται τόσο κοντά και συνάμα τόσο μακριά...
Ακούς τον θόρυβο της πόλης; Εμείς τον κάνουμε! Νιώθεις τον ρυθμό της; Εμείς τον ζούμε!

Είναι πραγματικά αδιανόητο πόση "φασαρία" μπορεί να χωρέσει σε ένα χώρο σαν γήπεδο χωρίς να ενοχλεί...

Ο Μοτοσυκλετιστικός Όμιλος Γρεβενών είναι ένας σύλλογος που στα 15 χρόνια της ύπαρξής του έχει ασχοληθεί με αγώνες και συναντήσεις μοτοσυκλετιστών και διάφορα δρώμενα όπως συναυλίες, εκθέσεις, σεμινάρια, εκπαιδευτικά προγράμματα κ.α.
Ενεργό μέλος στην ΜΟΤ.Ο.Ε. και ιδρυτικό μέλος της Αθλητικής ΜΟΤ.Ο.Ε. Απογοητευμένος από την μοτοσυκλετιστική αγωνιστική πραγματικότητα και το θεσμικό πλαίσιο της ΕΛΠΑ, αφήνει την πεπατημένη και το ρίχνει στην τρέλα. Την όμορφη όμως τρέλα!

Το 2001 διοργάνωσε για πρώτη φορά αποκριάτικες εκδηλώσεις, τα «Ανακατωσάρια». Μέσα σε 5 χρόνια, ξέφυγαν από τα σύνορα της πόλης και σήμερα αποτελούν μια από τις πιο αναγνωρίσιμες αποκριάτικες εκδηλώσεις Πανελλαδικά. Τα Ανακατωσάρια 2005 σημείωσαν την μεγαλύτερη επιτυχία από τη γέννηση τους, αφού τις πέντε ημέρες των εκδηλώσεων παρακολούθησαν συνολικά πάνω από 50.000 επισκέπτες.

Από νωρίς οι πλατείες γέμισαν με χάλκινους ήχους, με ρυθμούς των σχημάτων κρουστών δρόμου «ΗΧΟΔΡΑΣΗ» (Αθήνα), «PARANAUE» (Θεσσαλονίκη) και «COMPAGNIE CHAMELEON» (Γαλλία), ενώ οι παραβρισκόμενοι απολάμβαναν εκπληκτικές μανιταρογεύσεις και άφθονο κρασί από τους Μανιταρόφιλους Δυτικής Μακεδονίας.

Βράδυ Παρασκευής πάνω από 7.000 άνθρωποι απόλαυσαν τις εκατό γκάιντες από το Σμόλιαν της Βουλγαρίας, ένα από τα μεγαλύτερα μουσικά σύνολα της Ευρώπης, δέκα ακόμη μπάντες χάλκινων και τρεις μπάντες κρουστών δρόμου, σε μια εκρηκτική ατμόσφαιρα που κράτησε μέχρι το πρωί. Σάββατο και οι πολιτικοί φορείς δίνουν με τη σειρά τους τον χαιρετισμό τους.

Η εκρηκτική rock μουσική "κονσέρβας", έδωσε την θέση της στο ζωντανό ήχο που καραδοκούσε... Το διάλειμμα του πρωινού, ήταν ήδη αρκετό.

Το βράδυ η πλατεία των Γρεβενών και οι γύρω πεζόδρομοι σε μήκος ενός χιλιομέτρου είναι ασφυκτικά γεμάτοι από 30.000 κόσμο. Πάνω στην τεράστια εξέδρα οι βαλκανικές μελωδίες από τις 100 γκάιντες συνευρίσκονταν με τους ρυθμούς της «ΗΧΟΔΡΑΣΗΣ» και το σαξόφωνο του David Lynch, σκορπίζοντας ενθουσιασμό στο πλήθος.
Κατόπιν, μια άλλη πιο ρυθμική συνεύρεση από 150 μαθητές των Λυκείων της πόλης με τύμπανα από την έναρξη της Ολυμπιάδας, υπό την καθοδήγηση του Νίκου Τουλιάτου, άρχιζαν να ανεβάζουν τους ρυθμούς, ενώ δεκάδες πυροτεχνήματα δημιουργούσαν μια φαντασμαγορική και εκρηκτική ατμόσφαιρα.

Στη συνέχεια, σε μια τεράστια οθόνη, γρεβενιώτες από 6 πόλεις της υφηλίου και από άλλες 6 της Ελλάδας έστελναν χαιρετισμό με τύμπανα και ένας "ντόπιος" πρωτοστάτης, ο Βαγγέλης Νικόπουλος, τους απαντούσε με το τύμπανό του. Από ‘κει και πέρα ένα ξέφρενο πανηγύρι στήθηκε στην πλατεία και στους δρόμους της πόλης που κράτησε μέχρι το πρωί της Κυριακής.

25 μπάντες χάλκινων και κρουστών δρόμου, έπαιζαν συγχρόνως δημιουργώντας μια εκρηκτική ατμόσφαιρα που δύσκολα αντιλαμβάνεται όποιος δεν την βιώνει. Κύκλοι χορευτών, χέρια δεμένα στους ώμους, χοροπηδητά, φωνές, τραγούδι...

Στη μέση ένα βαρέλι φωτιάς, και δίπλα μια μπάντα... Ήχος δυνατός!
Λίγο πιο δίπλα, σε απόσταση λιγότερο από 15-20 μέτρα, άλλη μπάντα παίζει με την ίδια ένταση και "μανία", έχοντας δημιουργήσει ένα άλλο πυρήνα χορού - φωτιάς – κεφιού. Ως δια μαγείας, με το που φεύγεις από την ακτίνα του ενός "πυρήνα" και μπαίνεις στον άλλο, η μουσική του ενός παύει, υποκλίνεται στην επόμενη και τα αυτιά πλέον ακούν επιλεκτικά!
Η "προηγούμενη" δεν ενοχλεί την "επόμενη" και η "παρακάτω", ούτε που ακούγεται μπροστά στην "δίπλα"... Ένα μαγικό μονωτικό υλικό διαχωρίζει τους ήχους σαν κυψέλες, που θα ζήλευε και το καλύτερο στούντιο ηχογράφησης. Άνθρωποι – μουσικοί γεμάτοι ενέργεια, ζεσταίνονται παίζοντας, χορεύοντας, τραγουδώντας...

Στα σύνορα της πόλης έχει παραμείνει ένα βουητό, ένας χαλαρός ήχος που γαργαλάει τα αυτιά και δεν σ' αφήνει να πάς για ύπνο. Ένα άρωμα καμένου ξύλου από τα βαρέλια, και το χρυσομπρούτζινο χρώμα από τα χάλκινα να συνοδεύει τα όνειρά σου...

Καθαρά Δευτέρα, η πλατεία ολοκάθαρη, κι ένα τεράστιο σαρακοστιανό τραπέζι έχει στηθεί για όλους. Τα γυάλινα πιάτα και ποτήρια, τα μπουκάλια με το κρασί, τα μεταλλικά πιρούνια, τα ξύλινα τραπέζια και τα κεντητά τραπεζομάντιλα άφησαν μια ξεχωριστή αίσθηση, που δεν είχε καμία σχέση με το κυρίαρχο πλαστικό της καθημερινής μας ζωής...

[Doc]Και φέτος: Από το 5... στο 6, ΑΝΑΚΑΤΩΣΑΡΙΑ 2006
Υπάρχουν κάποιες Αυγουστιάτικες μέρες και νύχτες που πάντα κάτι γράφουμε. Τότε είναι που αυτή η φωνή μας κάνει αισθητή την παρουσίας της, αυτό το «από κάτω» που πάντα βράζει, μας κρατάει ξύπνιους και μας βάζει να γράψουμε κάτι που μας είναι χρήσιμο, κάτι που αναδύεται στην επιφάνεθι ως κάτι πολύ γερό.

Είναι που ο «απο μηχανής θεσμός» πάιρνει μπροστά! Είναι αυτές οι μέρες που πέφτουν τα πρώτα τηλέφωνα. Οι πρώτες σκέψεις. Τότε που ο φακός της φωτογραφικής μηχανής καταγράφει τη σκηνοθετική ματιά απο στιγμές που ούτε εμείς ξέρουμε πόσο καιρό τις κουβαλάμε μέσα μας. Τότε που ο φακός αποτυπώνει το χιούμορ, την αυστηρότητα, το χαβαλέ, το βλέμμα, την παιδικότητα, τη νεότητά μας, το ντοκουμμέντο.
Τότε που πολλές νύχτες πλαισιωμένες με μουσικές και φίλους, παρέα με το ολόγιομο φεγγάρι στις παρυφές της πόλης, πέφτουν προτάσεις, σκέψεις και ανησυχίες και γίνεται η απαρχή μιας κουβέντας για τα επόμενα Ανακατωσάρια.
Αυτά τα Ανακατωσάρια που είναι έτοιμα για όλους εσάς.

Ανακατωσάρια 2006 λοιπόν! Κοπιάστε....

Όλο το Off-Road.gr θα είναι εκεί! Ελάτε να διασκεδάσουμε!
Ερωτήσεις και ... ραντεβού στο Forum!

Κατεβάστε το φυλλάδιο για τα ΑΝΑΚΑΤΩΣΑΡΙΑ 2006 σε μορφή PDF (~2.6ΜΒ).

Μοτοσυκλετιστικός Όμιλος Γρεβενών www.mog.grANAKATOSARIA 2006Πρόγραμμα Εκδηλώσεων
 
Σάββατο 18 Φεβρουαρίου, 12:30
Οδός Ερμού, Αθήνα. Ο Μοτοσυκλετιστικός Όμιλος Γρεβενών μεταφέρει το κλίμα της Γρεβενιώτικης αποκριάς στην καρδιά της Αθήνας.
 
Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου (Τσικνοπέμπτη) 20:30
Ξεκινάνε οι εκδηλώσεις των απόκρεων με έκθεση αρχειακού αποκριάτικου φωτογραφικού υλικού. Έκθεση φωτογραφικού υλικού αποτελούμενο από τις αφίσες του 2006 καθώς και τα αποκαλυπτήρια της φωτογραφικής απεικόνισης του ξενοδοχείου “Λονδίνο” συνοδευόμενα με ντόπιες ορχήστρες και κεράσματα.
 
Σάββατο 25 Φεβρουαρίου, 12:30
Τα Ανακατωσάρια 2006 στην καρδιά της πόλης της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στην Πλατεία Άθωνος με ορχήστρες, τσιπουρομεζέδες, ζεστές καρδιές και χάλκινους ήχους.
 
Πέμπτη 2 Μαρτίου, 21:00
Ετοιμαστείτε, ξεκινάμε! Κάντε αντάρτικο στο ευτελές, καταθέστε ψυχή, ερωτευθείτε και ελάτε να σας πάμε παντού... Με τους Compagnie Cameleon, Paranaue, Ηχόδραση, και πέντε μπάντες με χάλκινα έτσι για αρχή!
 
Παρασκευή 3 Μαρτίου, 12:30
Μαζί με τους μανιταρόφιλους ξεκινάμε το μανιταρογλέντι πλαισιωμένο από μια εικαστική παιδική ματιά για τα “Ανακατωσάρια” από το εργαστήριο ζωγραφικής του Πάνου Μιτσέλη.
 
Παρασκευή 3 Μαρτίου, 21:00
Ο Πέτρος Κούρτης και τα κρόταλα γνωστοί από την Ολυμπιάδα της Αθήνας, στα Ανακατωσάρια, σε μια φαντασμαγορική έναρξη με την συμμετοχή 300 μουσικών.
 
Σάββατο 4 Μαρτίου, 17:00
Οι ομάδες κρουστών δρόμου, οι 22 ορχήστρες και πολίτες της πόλης συγκεντρώνονται στην πλατεία Αιμιλιανού όπου ο φωτογραφικός φακός καταγράφει την έναρξη των εκδηλώσεων που κορυφώνονται στις 21:30 μ. μ. στο κέντρο της πόλης. Αν πράγματι θέλετε να σας πάμε “παντού” και να είστε “αλλού” τότε ζήστε την άλλη πρόταση- φιλοσοφίας ζωής στις 7 το πρωϊ.
 
Κυριακή 5 Μαρτίου, 21:00
Η νύχτα επιβάλλει το έθιμο της “χάσκας” για να δούμ ε τους τυχερούς της βραδιάς. Στη συνέχεια, 17 φωτογραφικά “κλικ” από την ιστορία της πόλης, δίνουν τη θέση τους στον Γιάννη Αγγελάκα και τους Αλτσχαϊμερ Μπιτ σε ένα πάρτυ στο δρόμο με πολλά εφέ, πολλά βατ σ ' ένα μοναδικό πάντρεμα με χάλκινους μακεδονικούς ήχους. Η βραδιά κλείνει με 30 εικόνες που αποτυπώνουν τη δεκάμηνη προετοιμασία των φετινών εκδηλώσεων.
 
Δευτέρα 6 Μαρτίου, 13:00
Ένα μεγάλο Σαρακοστιανό τραπέζι σας περιμένει να συμμετέχετε στο γλέντι με λαούτα, ντέφια, κλαρίνα και βιολιά, κλείνοντας τις εκδηλώσεις Ανακατωσάρια. Καλή Σαρακοστή!

More articles

 

 


 


 
Επιλέξτε γλώσσα

ΑγγλικήΕλληνική
 


 
Google
 [ Page created in 0.040908 seconds. ]