Off-Road.gr

Θέματα Forums Αρχεία

  · Κεντρική σελίδα

Επιλογές
· Θέματα
· Κορυφαία άρθρα
· Αγγελίες
· Αναζήτηση

-------------------------
· Συζητήσεις - Forums
· Downloads
· Σύνδεσμοι
· Λέσχες
 


Web Links
  · NoraStudio.gr
· Motobet
· Nora Agapi - Photographer
· TheWorldOffRoad.com
· Νάουσα Ημαθίας
· Qashqai Club
· Η ιστοσελίδα των Μεθάνων
· Σύλλογος Τετρακίνησης Μαγνησίας
· JimnyClub.gr
· MotoRidersClub
 

 
4ος στον κόσμο ο Σταθακόπουλος!
Την 4η θέση στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Easykart κατέκτησε ο Άγγελος Σταθακόπουλος, στη Siena της Ιταλίας την Κυριακή 18 Οκτωβρίου.
Το εκπληκτικό αυτό αποτέλεσμα για τον Έλληνα οδηγό συνοδεύτηκε από εξαιρετικές εμφανίσεις σε όλη τη διάρκεια των δοκιμών που ξεκίνησαν από την Πέμπτη.
Το γεγονός αυτό κατέστησε τον Άγγελο φαβορί για τη νίκη, κατά γενική ομολογία των αντιπάλων του.

Κάποια προβλήματα της τελευταίας στιγμής και ο πολύ έντονος και σε μερικές περιπτώσεις, εκτός ορίων και αθλητικού πνεύματος ανταγωνισμός, τον περιόρισε τελικά στην 4η θέση. Στην εκπληκτική τοποθεσία του Castelnuovo Berardenga, στα περίχωρα της πανέμορφης Siena, συναντήθηκαν περισσότεροι από 260 οδηγοί από 19 χώρες, 70 δημοσιογράφοι από 11 χώρες και 10 τηλεοπτικά δίκτυα.
Ο Σταθακόπουλος, με κεκτημένη ταχύτητα από την πρόσφατη νίκη του στον τελικό Ιταλίας, ξεχώρισε από τις πρώτες κιόλας δοκιμές.

Αυτή τη φορά εκτός των καλύτερων του Ιταλικού πρωταθλήματος, ο Έλληνας πρωταθλητής είχε να αντιμετωπίσει και πολλούς οδηγούς που δε γνώριζε από το Ιταλικό πρωτάθλημα, προερχόμενους από την Αυστρία, τη Ρωσία, την Πολωνία, την Τσεχία, τη Γερμανία.

Σε ένα «κυνηγητό» ταχύτητας και τακτικής που ξεκίνησε με τα χρονομετρημένα της Παρασκευής και ολοκληρώθηκε την Κυριακή το απόγευμα, πήρε αυτό που ήθελε και βρέθηκε στην πρώτη τριάδα του αγώνα στους πρώτους γύρους.

Ακολούθησαν ανακατατάξεις και χτυπήματα, που κάποια τιμωρήθηκαν από τους αγωνοδίκες και κάποια όχι.
Η καρό σημαία του τερματισμού έπεσε έπειτα από 24 γύρους βρίσκοντας στην 1η θέση τον Τσέχο Krauchuk, στη 2η τον Πολωνό Glowacki, στην 3η τον Ιταλό Laguardia και στην 4η θέση τον Έλληνα Άγγελο Σταθακόπουλο.

"Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος και ικανοποιημένος από την 4η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Easykart. Η φετινή χρονιά ήταν εξαιρετική για μένα αφού κατέκτησα δύο φορές την 3η θέση, ήμουν ο νικητής του Ιταλικού τελικού τερματίζοντας στην 1η θέση και τώρα, στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος τερμάτισα 4ος!

Πριν βρεθώ στη Siena είχα θέσει ως στόχο τον τερματισμό στην πρώτη δεκάδα. Ανάμεσα στους καλύτερους οδηγούς του κόσμου, με κάποιους από αυτούς να έχουν σημαντική εμπειρία από πολλά παγκόσμια πρωταθλήματα kart σε διάφορες κατηγορίες και συμμετοχή σε αγώνες μονοθεσίων, ο τερματισμός στην πρώτη δεκάδα φάνταζε δύσκολος και φυσικά ικανοποιητικός.

Τελικά, η ταχύτητα και η μεθοδικότητα στη διάρκεια των τεσσάρων ημερών του αγώνα, μου επέτρεψαν να διεκδικήσω ακόμα τη νίκη και να τερματίσω τελικά 4ος. Αποδείχθηκε για μια ακόμα φορά ότι στους αγώνες, εκτός από ταχύτητα και αποφασιστικότητα, υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που κρίνουν το αποτέλεσμα.

Ήμουν 3ος, δέχθηκα ένα χτύπημα που με έβγαλε από την πίστα και με έριξε στην 6η θέση και ανέκαμψα για να τερματίσω 4ος. Συνεπώς, μαζί με την ικανοποίηση της 4ης θέσης έχω και μια αίσθηση πικρίας γιατί θα μπορούσα να βρεθώ ακόμα ψηλότερα. Σίγουρα αυτό με πεισμώνει για την επόμενη χρονιά.

Κάνοντας ένα σύντομο απολογισμό του 2009, καταλήγω στο συμπέρασμα ότι συμμετέχοντας για 2η συνεχόμενη χρονιά αποκλειστικά στο Ιταλικό και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Easykart, έχω αποκομίσει εμπειρίες που μου δίνουν τη δυνατότητα να πρωταγωνιστώ και να διεκδικώ νίκες ανάμεσα στους καλύτερους οδηγούς του κόσμου.

Αυτό όμως δε θα ήταν δυνατό αν δεν είχα την καθοριστική υποστήριξη της Superfast Ferries και των ανθρώπων της που εξακολουθούν να με στηρίζουν με κάθε δυνατό τρόπο.

Πολύ σημαντική ήταν η υποστήριξη που είχα φέτος και από την Ιταλική αλυσίδα καταστημάτων εμπορίας ελαστικών Gomme & Service, από τους ανθρώπους της Tekno Kart της πίστας Happy Valley και από τα γυμναστήρια Desport Health Club που με βοήθησαν καθοριστικά ώστε να βρίσκομαι πάντοτε σε ιδανική φυσική κατάσταση προσαρμόζοντας το πρόγραμμα γυμναστικής ανάλογα με τις απαιτήσεις του κάθε αγώνα.

Θέλω να ευχαριστήσω ακόμα όσους με στήριξαν, ο κάθε ένας με τον τρόπο του και στον τομέα του και να υποσχεθώ σε όλους, ακόμα μεγαλύτερες διακρίσεις το 2010!»
 More articles

 

 


 


 
Επιλέξτε γλώσσα

ΑγγλικήΕλληνική
 


 
Google
 [ Page created in 0.017660 seconds. ]