Off-Road.gr

Θέματα Forums Αρχεία

  · Κεντρική σελίδα

Επιλογές
· Θέματα
· Κορυφαία άρθρα
· Αγγελίες
· Αναζήτηση

-------------------------
· Συζητήσεις - Forums
· Downloads
· Σύνδεσμοι
· Λέσχες
 


Web Links
  · NoraStudio.gr
· Motobet
· Nora Agapi - Photographer
· TheWorldOffRoad.com
· Νάουσα Ημαθίας
· Qashqai Club
· Η ιστοσελίδα των Μεθάνων
· Σύλλογος Τετρακίνησης Μαγνησίας
· JimnyClub.gr
· MotoRidersClub
 

 
Σαββατοκύριακο εκπαίδευσης από την ΕΔΟΚ


Μεταφορά τραυματία


Με την καλοκαιρινή περίοδο να είναι δίπλα μας, η ΕΔΟΚ σε συνεργασία με την ΕΣΕΠΑ πραγματοποίησε ένα τριήμερο εκπαίδευσης των διασωστών όχι μόνο της ομάδας της αλλά και εθελοντικών ομάδων από όλη την Ελλάδα, με την στήριξη του Δήμου Κορυδαλλού.

Εθελοντές διασώστες, συγκεντρώθηκαν από όλη την Ελλάδα στις κατασκηνώσεις του Αλεποχωρίου, με απώτερο στόχο να εκπαιδευτούν και φυσικά να γνωριστούν μεταξύ τους.
Το παρόν έδωσαν άνθρωποι κάθε ηλικίας και φύλου.

Σε φυσικό περιβάλλον οι έμπειροι εκπαιδευτές της ΕΔΟΚ, δημιούργησαν συμβάντα που αφορούσαν από διάσωση ορειβατών ύστερα από πτώση, πρώτες βοήθειες σε ατυχήματα και συμβολή της ομάδας στην κατάσβεση πυρκαγιών.

Η ομάδα διαθέτει τα πάντα: Από πυροσβεστικά τετρακίνητα οχήματα, νοσοκομειακά pintzhauer, μέχρι οχήματα μεταφοράς προσωπικού!PintzHauer Νοσοκομειακό και ... τίποτα δεν μας σταματά!


«Πρωτίστως η αγάπη για το συνάνθρωπο είναι ο λόγος που συμμετέχουμε στις εθελοντικές διασωστικές ομάδας ανά την Ελλάδα», μας είπαν οι εθελοντές και συνέχισαν:

«Από το να βοηθήσουμε ένα παιδάκι που πνίγεται από μια καραμέλα, μέχρι να μπούμε στα χαλάσματα μετά από σεισμό η να συνδράμουμε στην κατάσβεση των πυρκαγιών.

Η εκπαίδευση που παίρνουμε μας είναι χρήσιμη καθημερινά.

Πλέον εκεί που μας έπιανε πανικός ακόμα και σε ένα μικρό τραύμα, τώρα γνωρίζουμε τι πρέπει να κάνουμε και πως να αντιμετωπίσουμε την κάθε κατάσταση.»

«Οι εθελοντικές οργανώσεις έχουν πλέον γίνει ένα ουσιαστικό εργαλείο που βρίσκεται πάντα δίπλα στην πολιτεία και στους τοπικούς φορείς.

Με ανιδιοτέλεια και αυταπάρνηση, όλοι μας θα βρεθούμε όπου χρειαστεί για να δώσουμε λύσεις και να βοηθήσουμε τον συνάνθρωπο» μας λεει ο Παντελής Καστρινάκης εκπαιδευτής της ΕΔΟΚ.Η ψυχή της ΕΔΟΚ, ο Παντελής Καστρινάκης, πρώην αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας, συνταξιούχος πλέον, προσφέρει με κάθε τρόπο την εμπειρία του στους Εθελοντές.


Οι εθελοντικές διασωστικές οργανώσεις συντηρούνται ουσιαστικά από τα χρήματα των ίδιων των εθελοντών, ενώ λαμβάνουν και μια μικρή βοήθεια της τάξης των 3000 ευρώ (σε εξοπλισμό – ρουχισμό κλπ) ανά έτος.

Δυστυχώς ακόμα και εδώ έχουν βρεθεί επιτήδειοι που δημιουργούν διασωστικές ομάδες – σφραγίδες ή χρησιμοποιούν τοπικές λέσχες κάθε είδους ( κυρίως αυτοκινήτου, αλλά πολιτιστικές κλπ) με στόχο να λάβουν την κρατική επιχορήγηση χωρίς ουσιαστικό εθελοντικό έργο.

Είναι κρίμα η πολιτεία να μένει αμέτοχη σε τέτοιες καταστάσεις και να μην υπάρχει ένας ουσιαστικός έλεγχος. Σύμφωνα με τους εθελοντές οι ομάδες – σφραγίδες μετριούνται σε χιλιάδες και απομυζούν χρήματα που θα μπορούσαν ουσιαστικά να συμβάλουν στην Πολιτική Προστασία.

Αν θέλετε να συνδράμετε στο εθελοντικό έργο και ταυτόχρονα να μάθετε πως μπορείτε να βοηθήσετε πραγματικά τον συνάνθρωπο σας ελάτε σε επαφή με κάποια διασωστική ομάδα που βρίσκεται δίπλα σας.

Τα στοιχεία της ΕΔΟΚ είναι:
Πύργος Πειραιά (δίπλα στα γραφεία  Δ.Ε.Π.Ε.Π)
Ακτή Ποσειδώνος 2-4, Τ.Κ. 18536 Πειραιάς
FAX:2104949153
09:00-13:00 6974 648914 (κ. Μπερνιδάκη)
18:00-21:00 6972 204747 (κ. Καστρινάκης)
info@edok.gr www.edok.gr

Κείμενο: [Σπύρος Κατσιμαλής]
Φωτογραφίες [Nora Agapi]


Τετρακίνητο Magirus πυροσβεστικό


Εθελοντές από όλη την Ελλάδα συμμετείχαν στην εκπαιδευτική άσκηση


More articles

 

 


 


 
Επιλέξτε γλώσσα

ΑγγλικήΕλληνική
 


 
Google
 [ Page created in 0.037493 seconds. ]