Off-Road.gr

Θέματα Forums Αρχεία

  · Κεντρική σελίδα

Επιλογές
· Θέματα
· Κορυφαία άρθρα
· Αγγελίες
· Αναζήτηση

-------------------------
· Συζητήσεις - Forums
· Downloads
· Σύνδεσμοι
· Λέσχες
 


Web Links
  · NoraStudio.gr
· Motobet
· Nora Agapi - Photographer
· TheWorldOffRoad.com
· Νάουσα Ημαθίας
· Qashqai Club
· Η ιστοσελίδα των Μεθάνων
· Σύλλογος Τετρακίνησης Μαγνησίας
· JimnyClub.gr
· MotoRidersClub
 

 
Trial 4X4: Ξεκίνημα για το Έπαθλο Κεντρικής Ελλάδος 2009


Καλό ξεκίνημα...

Θα κάψω τα ρημάδια τα λεφτά μου...

...ήταν ένα από τα πρωτότυπα συνθήματα που «έπαιξαν» αυτή την Κυριακή στο αγώνα του Υπάτου. Την παράσταση έκλεψαν οι συμμετοχές της Κ1, μια αρκετοί ήταν αυτοί που αποφάσισαν να κατέβουν στον αγώνα με luxury class αυτοκίνητα, βγάζοντας από τα σαλόνια μάλλον ασυνήθιστα –για αγώνα trial- τετρακίνητα.

Με δυσκολία αλλά σίγουρα, με πολύ κέφι, ξεκίνησε επιτέλους το φετινό έπαθλο Trial 4Χ4 κεντρικής Ελλάδος, στον... τρίτο προγραμματισμένο αγώνα του.
Υπενθυμίζουμε ότι ήδη οι δύο πρώτοι αγώνες του επάθλου, αναβλήθηκαν λόγω ελλείψεως συμμετοχών με στόχο να πραγματοποιηθούν σε μελλοντική ημερομηνία.

Με το ζόρι...
...συγκεντρώθηκαν 18 συμμετοχές, με την πλειονότητα να είναι Κ2, την Κ1 να γεμίσει με την κίνηση κεφιού από τους «παλιούς» που κατέβασαν Cayenne, Land Cruiser, Patrol και Pajero του σαλονιού και την Κ3, με τα περισσότερα αυτοκίνητα των «συνήθη υπόπτων» στον «τάκο», να καταλήγει τελικά με μόλις 1 (!) αυτοκίνητο.

Οικονομική κρίση, πανσπερμία επάθλων και φόβος – άγνοια για τους νέους τεχνικούς κανονισμούς μάλλον πάνε πίσω το θέμα Trial. Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμα και σήμερα, μετά τον αγώνα δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα γενικός κανονισμός.Κάποιοι προσπάθησαν να αλλοιώσουν τα αποτελέσματα...

Lui Buton…
Prado Prasso, Roberto Cabala, Folex και πωλείται όπως είναι επιπλωμένο ήταν οι χορηγοί της κίνησης που στόχο έχει να διακωμωδήσει την τρέχουσα κατάσταση στο χώρο των trial και ταυτόχρονα να αποδείξει ότι αν κάποιος θέλει – μπορεί. Μηδενικές ζημιές στα ευπαθή και σίγουρα ακριβά αυτοκίνητα, παιχνίδι για το κέφι και όχι για τη θέση και ατελείωτα πειράγματα, γέμισαν με γέλιο το χώρο της αρένας του Υπάτου.


Και αγώνας!

Βέβαια όπως αρμόζει σε ένα trial ο αγώνας είχε και θέαμα. Αυτό προσφέρθηκε απλόχερα από τα αυτοκίνητα της Κ2 που στήριξαν τον αγώνα τόσο με παλιά και γνώριμα αυτοκίνητα, όσο και με νέα.

¶ψογος ο Μακρινός πήρε με άνεση την κατηγορία, οδηγώντας το χειροποίητο LR100, μπροστά από το επίσης χειροποίητο Wrangler του Τσουρλάκη. Με μικρή διαφορά ακολούθησε ο Μαλτέζος δηλώνοντας ευτυχής στο τέλος που το Jimny ακολούθησε τα «τέρατα» και θα γυρίσει σπίτι σε ένα κομμάτι.

Με διαφορετικό πρόσωπο, εμφανίστηκε φέτος ο γνωστός Ζανιάς, που οδήγησε πολύ πιο συγκρατημένα το αγαπημένο του Lada και ισοβάθμησε με τον έμπειρο Παπαδομανωλάκη.¶τυχος ο Διακουμάκης που φλερτάρησε δύο φορές με την ανατροπή και τελικά κατέληξε, τραυματίζοντας το Toyota του.

Ο περσινός πρωταγωνιστής της Κ1, Συκαράς, εμφανίστηκε με το νέο του εργαλείο το οποίο έχει ακόμα παιδικές ασθένειες και δεν του επέτρεψε να ολοκληρώσει.

Θεαματικός και ο Παπανικολάου στην πρώτη του εμφάνιση σε αγώνα (και με το πρώτο του αυτοκίνητο!). Και εις ανώτερα!

Νικητής στην Κ1 ο Αγγέλου με το LR90,  με δεύτερο τον "Prado-Praso" Σύρρο (Patrol) και τρίτο τον Κοσμά με το "Lui Buton" LC.

Νωρίς...
Ήταν η πρώτη φορά που ο αγώνας ξεκίνησε ουσιαστικά... πριν την ώρα του προγράμματος. Οι λίγες συμμετοχές και η ουσιαστικά μια κατηγορία λιγότερη (Κ3) οδήγησαν στην ώρα της απονομής του φαγητού και της γιορτής νωρίτερα.

Είναι γεγονός ότι όλα φέτος είναι ρευστά και η κρίση έχει αγγίξει ακόμα και τον μικρό χώρο του Trial.

Ο επόμενος αγώνας για το έπαθλο Κεντρικής Ελλάδος, είναι προγραμματισμένος για τις 17 Μαίου και οργανώνεται και πάλι από τη Λέσχη της Εκάλης.

Κείμενο – Φωτογραφίες: [Σπύρος Κατσιμαλής]

Σχετικά links
Συζήτηση στο forum
Αναλυτικά αποτελέσματα

Υπάρχουν περισσότερες από 800 φωτογραφίες από τον αγώνα!
Παραγγείλετε τις δικές σας κάνοντας click εδώMore articles

 

 


 


 
Επιλέξτε γλώσσα

ΑγγλικήΕλληνική
 


 
Google
 [ Page created in 0.033180 seconds. ]