Off-Road.gr

Θέματα Forums Αρχεία

  · Κεντρική σελίδα

Επιλογές
· Θέματα
· Κορυφαία άρθρα
· Αγγελίες
· Αναζήτηση

-------------------------
· Συζητήσεις - Forums
· Downloads
· Σύνδεσμοι
· Λέσχες
 


Web Links
  · NoraStudio.gr
· Motobet
· Nora Agapi - Photographer
· TheWorldOffRoad.com
· Νάουσα Ημαθίας
· Qashqai Club
· Η ιστοσελίδα των Μεθάνων
· Σύλλογος Τετρακίνησης Μαγνησίας
· JimnyClub.gr
· MotoRidersClub
 

 
ATV Challenge Cup 2008 - ΒουλγαρίαΠλούσιος ήλιος, πολλές συγκινήσεις, εκατοντάδες θεατές και μεγάλος συναγωνισμός ήταν τα χαρακτηριστικά του τελικού ATV Challenge Cup 2008 που πραγματοποιήθηκε στην Βουλγαρία το Σαββατοκύριακο 11-12 Οκτωβρίου.

Πρώτοι ξεκίνησαν οι μικρότεροι αντιπρόσωποι της τάξης Mini Junior και Junior με 5 γύρους πάνω σε προετοιμασμένη ειδικά για αυτούς διαδρομή.


Στην κατηγορία Mini Junior πρώτος τερμάτισε ο Ιβάν Γκέντσεβ με Yamaha Raptor ολοκληρώνοντας 5 γύρους σε 10’18’’.
Τον ακολούθησε ο Ραντοστίν Τόντοροβ από το Γκάμπροβο με ATV 250 και τέσσερις γύρους.

Την τρίτη θέση πήρε ο Τεοντόρ Τόντοροβ.
Ο νεότερος αγωνιζόμενος ήταν ο πεντάχρονος Ιβάιλο Ιλίεβ που τερμάτισε και 4ος καταφέρνοντας να ολοκληρώσει 2 γύρους!

Τα πολλά βραβεία χαροποίησαν τους πιτσιρίκους της τάξης Mini Junior: πλακέτες, μετάλλια, χρηματικές αμοιβές για τις πρώτες τρεις θέσεις και για τον πρώτο – παιδικό ATV από το Vromos.com και κράνος από τη Σκούτερ ΕΠΕ.

Τα βραβεία απένειμε η Αικατερίνη Λεσίδου από την Cypros, μέλος της Επιτροπής Enduro της Παγκόσμιας ομοσπονδίας μοτοσυκλέτας.

Στην τάξη Junior νικητές ήταν ο Μαργκαρίτ Τιουρκετζίεβ με Kawasaki 450 που ολοκλήρωσε τους 5 γύρους σε 9’30’’, με δεύτερο τον Στογιάν Ιβανόβ και χρόνο 10’42’’ με Can Am DS 250. Τρίτος ο Τόντορ Καμπακτσίεβ με 3 γύρους σε 11’04’’.

Και στην κατηγορία Junior τα βραβεία συμπεριλαμβάνονταν πλακέτες, μετάλλια, χρηματικές αμοιβές και κράνη.

Στον τελικό των γυναικών πήραν μέρος 8 καλλίγραμμες κυρίες. Η ειδικά σχεδιασμένη διαδρομή για το γυναικείο φύλλο είχε μήκος 2,5 χλμ.

Η καλύτερη επίδοση ήρθε από την Ζορνίτσα Τοντορόβα με μικτό χρόνο 40’44’’ από τις δύο ημέρες και συνολικά 14 γύρους με Κawasaki KTF 700.

Οι διαγωνιζόμενες από δύο λέσχες της πρωτεύουσας ήρθαν στην δεύτερη και στην τρίτη θέση. Μόνο 4 δευτερόλεπτα μετά από την πρώτη τερμάτισε η Βιολέτα Πέντσεβα με την ίδια μηχανή. 

Συνολικός χρόνος 41’26’’ και τρίτη θέση  για τη Ντομπρίνκα Ντούργκοβα με Renegade 800 X.

Τα βραβεία στην κατηγορία Γυναικών απένειμε ο Δήμαρχος του Troyan, κ. Μίνκο Ακιμοβ.

Λίγο πριν από την εκκίνηση των μεγάλων κατηγοριών την ατμόσφαιρα άναψε το πρόγραμμα του συγκροτήματος μαζορέτων και της ορχήστρας του Troyan. Με ανεβασμένη διάθεση ξεκίνησαν οι μεγάλες κατηγορίες.

Στην πολυπληθέστερη κατηγορία των 2WD από τους 44 που ξεκίνησαν την πρώτη μέρα 30 συνέχισαν στον τελικό.

Η ταυτόχρονη εκκίνηση των 30 δυνατών Quad έγινε με τους 30 μανιώδεις αγωνιζόμενους γεμάτους αδρεναλίνη με την μάχη να κρατά για 8 γύρους.

Στα πρώτα μέτρα μετά την αφετηρία έπεσε ένας από τους Έλληνες διαγωνιζόμενους ευτυχώς όμως χωρίς τραυματισμούς ή ζημιές στο quad και λίγα λεπτά αργότερα συνέχισε το διαγωνισμό.
Η χάραξη γι’ αυτή την κατηγορία είχε μήκος 3,5 χιλιόμετρα και περιελάμβανε αρνητικές κλίσεις, λάσπη και γλιστερές - υγρές περιοχές γεμάτες με θεατές.
 
Μετά από έντονο και πολύ σκληρό αγώνα, την τρίτη θέση κατέκτησε ο Έλληνας Θεόδωρος Καζαναφερίδης με Yamaha YFZ459 και συνολικό χρόνο από το σύνολο των 16 γύρων 1Ω04’46’’.
Με διαφορά ένα λεπτό περίπου στη δεύτερη θέση κατατάχθηκε ο Ντενισλάβ Τσέκοβ με Kawasaki KTF 700.

Πρώτος με 36’’ προβάδισμα ο Νικολέν Κούσεβ με Kawasaki KTF 500 και χρόνο 1Ω03’02’’ για τα συνολικά 56 χιλιόμετρα!

Στην κατηγορία 4WD/ATV ξεκίνησαν 13 διαγωνιζόμενοι. Με πολύ σκληρό αγώνα αγώνα, εξαιρετικά περάσματα εμποδίων και όμορφα άλματα στο τερματισμό έφτασαν τελικά 11.

Τους 16 γύρους ολοκλήρωσε με την καλλίτερη επίδοση 1ω12’22’’, ο Σάσο Κράνοβ με Kawasaki 650.  Περίπου 2’ περισσότερα χρειάστηκε  ο δεύτερος Μπορίς Τσερβένκοβ με Can-Αm 800 με τρίτο τον Γιάβορ Ατανάσοβ που τερμάτισε 2’ αργότερα.


Επενδύσεις πάνω από 70.000 λέβα  (περίπου 35.000 ευρώ) έγιναν για την κατασκευή εμποδίων και πρόσθετου βοηθητικού εξοπλισμού στην πίστα Off-Road στο του χωριό Νταλμοκ Ντολ.

Αυτή είναι η πρώτη στο είδος της πίστα στη Βουλγαρία. Ο αγώνας ATV Challenge Cup 2008 παρακολουθήθηκε από τη Αικατερίνη Λεσίδου, μέλος της Επιροπής Enduro της Παγκόσμιας ομοσπονδίας μοτοσυκλέτας.

Ο αγώνας αυτός έγινε σαν πρόταση των Βουλγάρων οργανωτών για τη διεξαγωγή αγώνα του Ευρωπαϊκού αλλά και του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Quad Cross το 2009 και το 2010.

Οι αγώνες της 12 Οκτωβρίου 2008 μεταδόθηκαν απ’ ευθείας από τρία Βουλγαρικά  κανάλια.Επίσημα συνεργαζόμενα ΜΜΕ (Official media partners) του διαγωνισμού ATV Challenge Cup 2008 ήταν οι: Nova TV, BBT, Ring TV, Eurocom, Bulsatcom, Optisprint, Motor Show, OffRoad-Bulgaria.com

Χορηγοί του αγώνα ήταν: η «Οσλαρ» - υλοτομία, ξυλουργική και κτηματομεσιτεία, η «Μπαλκάν Σταρ» - επίσημος εισαγωγέας της Mercedes για τη Βουλγαρία και το ξενοδοχείο «Τρογιάν Πλάζα» με την υποστήριξη της «Μέμπελιξ» - κατασκευές τραπεζιών και καρεκλών, «Τζένιμεξ Ινβέστ» - αλυσίδα πρατηρίων βενζίνης, «Vromos» - διανομή ATV και εξαρτημάτων, «Βίνπρομ Πέστερα» - παραγωγή αλκοολούχων ποτών, «Κάλινελ» - εργοστάσιο ραπτικής, «Τ&A International» - εισαγωγείς καρεκλών μασάζ, Enduro Club «Ρισκ» Γκάμπροβο, τοπικό καλωδιακό κανάλι Optisprint.

Κείμενο – Φωτογραφίες: [Todor Hristov]
Επιμέλεια: [Σπύρος Κατσιμαλής]

Σχετικά links
Συζήτηση στο forum


More articles

 

 


 


 
Επιλέξτε γλώσσα

ΑγγλικήΕλληνική
 


 
Google
 [ Page created in 0.040474 seconds. ]