Off-Road.gr

Θέματα Forums Αρχεία

  · Κεντρική σελίδα

Επιλογές
· Θέματα
· Κορυφαία άρθρα
· Αγγελίες
· Αναζήτηση

-------------------------
· Συζητήσεις - Forums
· Downloads
· Σύνδεσμοι
· Λέσχες
 


Web Links
  · NoraStudio.gr
· Motobet
· Nora Agapi - Photographer
· TheWorldOffRoad.com
· Νάουσα Ημαθίας
· Qashqai Club
· Η ιστοσελίδα των Μεθάνων
· Σύλλογος Τετρακίνησης Μαγνησίας
· JimnyClub.gr
· MotoRidersClub
 

 
Κύπελλο Enduro 4X4 2008 - Αχαιός: 17-18 Μαϊου - Πάτρα


Φίλης / Γιαννάκος: Πετάνε φέτος με το Normal Cherokee!

Δώστε σκόνη στο λαό!


Μετά την Λιβαδειά και το Άργος, το κύπελλο Enduro 4Χ4 μεταφέρθηκε στην Πάτρα.
Η λέσχη του ΑΟΠ οργάνωσε έναν σχεδόν άρτιο αγώνα. Μικρή παραφωνία ο παράξενος τρόπος χρονομέτρησης που ... έφερε τα πάνω κάτω και μπέρδεψε ακόμα και έμπειρους αγωνιζόμενους.

Αξιοσημείωτη η πατρινή υποστήριξη που με 22 πληρώματα, ανέβασε τις συμμετοχές στις 42!

Το πανηγύρι ξεκίνησε από την πλατεία «Ψηλά Αλώνια» στην Πάτρα.
Δυο ειδικές, επαναλαμβανόμενες είχαν στόχο να αναδείξουν τα καλύτερα πληρώματα του θεσμού. Αν και εξαιρετικά γρήγορες για Enduro (ιδιαίτερα αυτή της Χαλανδρίτσας), τα πληρώματα έμειναν ευχαριστημένα.

Η πρώτη διεξαγόταν μέσα στην κοίτη ποταμιού. Το νερό λίγο και έτσι η σκόνη κυριάρχησε. Οδηγώντας το Open LR 90 με το γκάζι στο πάτωμα, οι Μακρογκίκας / Κωνστανάκος έδειξαν τις προθέσεις τους από την αρχή. Εκπληκτικοί οι Δημητριάδης / Κάλφας!
Το ξεζούμισαν το Jimnακι!
Πολύ καλοί και οι τοπικοί Σπυρόπουλος / Μπισκίνης και Σκούρας / Βρής.

Η ειδική της Χαλανδρίτσας θύμιζε χωμάτινη πίστα καρτ ευνοώντας τα δυνατά αυτοκίνητα.
Εντωμεταξύ η σκόνη και η ζέστη έκανε το παιχνίδι δυσκολότερο.
Ο ιδιόμορφος τρόπος χρονομέτρησης άρχισε να φορτώνει τα πληρώματα με ποινές.Μακρογκίκας / Κωνσταντάκος μάλλον έχουν το κύπελλο στο τσεπάκι τους


Η οργάνωση, θέλοντας πιθανόν να εξοικονομήσει άτομα από τα ΣΕΧ για να τα χρησιμοποιήσει στο βουνό, τα συνέπτυξε χρησιμοποιώντας σαν χρόνο εκκίνησης της απλής τον χρόνο τερματισμού της προηγούμενης, στρογγυλοποιημένο.

Παρόλο που αυτό ειπώθηκε στην ενημέρωση, αυτός ο τρόπος είχε σαν αποτέλεσμα αρκετά πληρώματα να εφαρμόσουν τον γενικό κανονισμό και να υπολογίζουν τον ιδανικό χρόνο από την αρχή της ειδικής, που ήταν αργότερα από τον τερματισμό της προηγούμενης απλής.
Αρκετό το μπέρδεμα, μια και άρχισαν να πέφτουν καπέλα προπορείας.

Στη Χαλανδρίτσα Ι, κυριάρχησαν οι Εγγλεζόπουλος / Εγγλεζοπούλου στην Open και οι τοπικοί rallymen Αυγερόπουλος / Αυγερόπουλος.

Οι Εγγλεζόπουλοι όμως λίγο αργότερα εγκατέλειψαν στην απλή από σπασμένη μπάρα τιμονιού, γλιτώνοντας την τελευταία στιγμή το «έβγα» στην πλαγιά.

Η απλή έκανε ένα μεγάλο γύρω τα πληρώματα και τους έφερνε ξανά για την Χαλανδρίτσα II, αυτή τη φορά με αντίθετη φορά. Ρεκόρ εγκαταλείψεων στην Open όπου οι Μακρογκίκας / Κωνσταντάκος περνούν μπροστά, με τους Φίλη / Γιαννάκο να καθαρίζουν την Normal. Κοντά στην κορυφή κινήθηκαν και οι τοπικοί Ιωαννίδης / Παλούμπης.

Η απλές πέρναγαν τα πληρώματα από σημείο εξαιρετικής ομορφιάς και έδιναν μια ανάσα από την ζέστη και τη σκόνη των ειδικών.Είναι απίστευτo τι κάνει το Jimny στα χέρια των Δημητριάδη / Καλφά!Με τον ήλιο να καιει επέστρεψαν όλοι στο ποτάμι για να γίνει ξανά η πρωινή ειδική, με αντίθετη φορά. Οι Μακρογκίκας / Κωνσταντάκος επανέλαβαν την πρωινή επιτυχία τους στην Open με τους Φιλή / Γιαννάκο να λιώνουν το Cherokee και να κερδίζουν την Normal.

Τα αποτελέσματα βγήκαν ταχύτητα, αλλά με τα πρώτα προσωρινά άρχισαν τα παράπονα, μια και οι ποινές από τις απλές έφεραν τα πάνω / κάτω στους υπολογισμούς των πληρωμάτων που δήλωναν μεν ευχαριστημένοι από την παρουσία της οργάνωσης, των όμορφων απλών και των καλοσχεδιασμένων ειδικών αλλά απ’ την άλλη εξέφραζαν τη δυσαρέσκεια τους για το –ομολογουμένως πρωτότυπο- σύστημα χρονομέτρησης.

Το σίγουρο είναι ότι η λέσχη του ΑΟΠ προσπάθησε και πέτυχε να παρουσιάσει έναν καλοστημένο αγώνα με πληθώρα κόσμου στο βουνό.
Επίσης προσπάθησε και έδωσε ταχύτητα εξηγήσεις για τον τρόπο χρονομέτρησης, αλλά η διαφοροποίηση από τον γενικό κανονισμό δεν βοήθησε.

Στη μέση της αγωνιστικής χρονιάς, στην Normal προηγείται ο Κουτσουμπός, με τον Δημητριάδη να ακολουθεί και τον Φίλη να κλείνει την τριάδα.
Την Open οδηγεί ο Μακρογκίκας με τον Ελεφαντή και τον Καλτσά να ακολουθούν.

Ο επόμενος αγώνας του θεσμού είναι προγραμματισμένος για τις 28 Σεπτέμβρη και πιθανότατα θα διεξαχθεί στην περιοχή της Λαμίας.


Κείμενο - Φωτογραφίες: [Σπύρος Κατσιμαλής]

Σχετική συζήτηση στο forum

Περισσότερες φωτογραφίες
Αποτελέσματα


Οι περσινοί κυπελλούχοι Χρηστακέας / Ρούσσης
Ραυτόπουλος – Σινόπουλος τερμάτισαν δεύτεροι στην Normal με το αμπαλαρισμένο PajeroΦλερτάρουν το κύπελλο οι Ελεφαντής – ΓαλάνηςΟι τοπικοί Ιωαννίδης – Παλούμπης κρατήθηκαν κοντά στην κορυφήΟ Μανώλης Νταής, φέτος εκτός από τα trial παίζει με το τέρας και στα EnduroH τούμπα δεν πτόησε τους τοπικούς Σκούρα – Βρή
Η λέσχη Καρπενησίου ακολουθεί δυνατά τα Enduro φέτος. Εδώ οι Καραγιάννης – Τσιγαρίδας


More articles

 

 


 


 
Επιλέξτε γλώσσα

ΑγγλικήΕλληνική
 


 
Google
 [ Page created in 0.038200 seconds. ]