Off-Road.gr

Θέματα Forums Αρχεία

  · Κεντρική σελίδα

Επιλογές
· Θέματα
· Κορυφαία άρθρα
· Αγγελίες
· Αναζήτηση

-------------------------
· Συζητήσεις - Forums
· Downloads
· Σύνδεσμοι
· Λέσχες
 


Web Links
  · NoraStudio.gr
· Motobet
· Nora Agapi - Photographer
· TheWorldOffRoad.com
· Νάουσα Ημαθίας
· Qashqai Club
· Η ιστοσελίδα των Μεθάνων
· Σύλλογος Τετρακίνησης Μαγνησίας
· JimnyClub.gr
· MotoRidersClub
 

 
Διπλή διάκριση για την VW: Tiguan και TSI στην κορυφή!Το Volkswagen Tiguan, ψηφίστηκε σαν το SUV της χρονιάς και οι κινητήρες TSI, κατακτούν ακόμη μία τιμητική διάκριση!


Διπλή διάκριση για την VW που βλέπει το Tiguan να ανεβαίνει στην κορυφή των προτιμήσεων και να αναδεικνύεται σαν SUV της χρονιάς, ενώ ταυτόχρονα κατέκτησε το βραβείο καλύτερης τεχνολογίας για τον κινητήρα TSI χάρη στο συνδυασμό μηχανικού συμπιεστή και συμπιεστή καυσαερίων.

Tiiguan
Οι αναγνώστες του Γερμανικού περιοδικού Off-Road,  απένειμαν στο Tiguan τον τίτλο του SUV της χρονιάς.

Το Tiguan συγκέντρωσε το 17,4% των ψήφων των αναγνωστών του περιοδικού, καταλαμβάνοντας την 1η θέση μεταξύ 20 υποψηφίων μοντέλων και αφήνοντας στην 2η και 3η θέση, την BMW X3 και το Land Rover Freelander αντίστοιχα.

Στην διαρκώς αναπτυσσόμενη κατηγορία των οχημάτων εκτός δρόμου, οι αναγνώστες του περιοδικού, κλήθηκαν να επιλέξουν μεταξύ 87 μοντέλων, από 38 κατασκευαστές, για 8 συνολικά κατηγορίες βραβείων.


Tiguan video

Εκτός από τις ιδιαίτερα ανταγωνιστικές κατηγορίες των οχημάτων εκτός δρόμου και των πολυτελών εκτός δρόμου, υπήρχαν και κατηγορίες όπως των SUVs και των πολυτελών SUV, κατηγορίες για μοντέλα Cross-Over, κλασσικά, Pick-Ups, καθώς και ειδικών οχημάτων. Κριτήριο για την ένταξη ενός οχήματος στην κατηγορία των «πολυτελών», αποτέλεσε η βασική του τιμή, που έπρεπε να υπερβαίνει το όριο των 40.000€.

Πάνω από 58.000 αναγνώστες έλαβαν μέρος στην φετινή ψηφοφορία. Τα βραβεία απονεμήθηκαν στον Μόναχο στις 19 Φεβρουαρίου.


TSI
Το βραβείο καλύτερης τεχνολογίας στον κινητήρα TSI, για το συνδυασμό μηχανικού συμπιεστή και συμπιεστή καυσαερίων, απένειμε η επιτροπή 15 εκπροσώπων Ευρωπαϊκών χωρών, στην Κωνσταντινούπολη.  

Σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη, η Volkswagen παρέλαβε το φημισμένο βραβείο τεχνολογίας «TechnoBest» για τους κινητήρες TSI.

Την επιτροπή αξιολόγησης αποτελούσαν άνθρωποι του χώρου του αυτοκινήτου, από αγορές της Ανατολικής και της Κεντρικής Ευρώπης.
Η ετυμηγορία της επιτροπής βασίστηκε στο γεγονός ότι ο κινητήρας TSI της Volkswagen αποτελεί μία πραγματική καινοτομία στον τομέα της τεχνολογίας των κινητήρων βενζίνης.

Οι κινητήρες twincharger συνδυάζουν των υπερσυμπιεστών (μηχανικοί συμπιεστές – Compressor) και τον στροβιλοσυμπιεστών (συμπιεστές καυσαερίων - turbo) και αποδίδουν ισχύ από 103 kW / 140 PS έως 125 kW / 170 PS.
Αυτοί οι κινητήρες τοποθετούνται ήδη στα μοντέλα Volkswagen Golf, Golf Plus,  Golf Variant, Jetta, Touran και Tiguan. Το μεγάλο πλεονέκτημα του κινητήρα TSI, είναι η επίτευξη κορυφαίων επιδόσεων, με τη διατήρηση της κατανάλωσης σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα.

127.000 οδηγοί σε όλο τον κόσμο, απολαμβάνουν έως τώρα τα πλεονεκτήματα της συγκεκριμένης τεχνολογίας, έχοντας ένα κινητήρα TSI κάτω από το καπώ του Volkswagen τους.                                                                                                                                                   


Golf TSI and TSI engine animation


Η Volkswagen είναι ο μοναδικός μέχρι σήμερα κατασκευαστής αυτοκινήτων, που χρησιμοποιεί αυτήν την τεχνολογία σε κινητήρες μαζικής παραγωγής. 

Ο μηχανικός συμπιεστής αποδίδει υψηλή πίεση σε μεγάλη κλίμακα στροφών, και χαρίζει στο αυτοκίνητο εκπληκτικές επιταχύνσεις.

Δεδομένου ότι η τεχνολογία TSI συνδυάζεται με κινητήρες σχετικά χαμηλού κυβισμού, επιτυγχάνονται εξαιρετικά επίπεδα κατανάλωσης καυσίμου αλλά και πολύ μειωμένες εκπομπές CO2 .

Από την ημέρα που παρουσιάστηκαν οι κινητήρες τεχνολογίας  TSI, έτυχαν μίας ιδιαίτερα μεγάλης αποδοχής κερδίζοντας παράλληλα και αρκετές από τις πλέον φημισμένες παγκόσμιες διακρίσεις  – όπως για παράδειγμα τον τίτλο του «Κινητήρα της χρονιάς» για το 2006 και 2007. 

Η τελευταία διάκριση, που είναι το βραβείο τεχνολογίας «TechnoBest», απονεμήθηκε από την επιτροπή «AutoBest», μία ανεξάρτητη επιτροπή αυτοκινήτου που απαρτίζεται από κορυφαίους δημοσιογράφους αναπτυσσόμενων Ευρωπαϊκών αγορών αυτοκινήτου όπως η Βουλγαρία, η Κύπρος, η η Κροατία, η FYROM, η Σερβία, το Μαυροβούνιο, η Ρουμανία, η Σλοβακία, η Τουρκία, η Ουγγαρία, η Πολωνία, η Ουκρανία, η Δημοκρατία της Τσεχίας, η Ρωσία και η Ελλάδα.


Επιμέλεια κειμένου: [Σπύρος Κατσιμαλής]
Φωτογραφίες: [VW]


More articles

 

 


 


 
Επιλέξτε γλώσσα

ΑγγλικήΕλληνική
 


 
Google
 [ Page created in 0.017684 seconds. ]