Off-Road.gr

Θέματα Forums Αρχεία

  · Κεντρική σελίδα

Επιλογές
· Θέματα
· Κορυφαία άρθρα
· Αγγελίες
· Αναζήτηση

-------------------------
· Συζητήσεις - Forums
· Downloads
· Σύνδεσμοι
· Λέσχες
 


Web Links
  · NoraStudio.gr
· Motobet
· Nora Agapi - Photographer
· TheWorldOffRoad.com
· Νάουσα Ημαθίας
· Qashqai Club
· Η ιστοσελίδα των Μεθάνων
· Σύλλογος Τετρακίνησης Μαγνησίας
· JimnyClub.gr
· MotoRidersClub
 

 
Συμβουλές στους οδηγούς για τις διακοπές

Με τις διακοπές στην ελληνική επαρχία να κορυφώνονται στις ερχόμενες εβδομάδες, το Τμήμα Οδικής Βοήθεια της ΕΛΠΑ-ΟΒΕΛΠΑ βρίσκεται σε διαρκή κινητοποίηση για την εξυπηρέτηση των οδηγών.

Με δεδομένη την καταγραφή των προβλημάτων που παρουσιάζονται σε σημαντικό αριθμό οδηγών στη διάρκεια των θερινών διακοπών, οι τεχνικοί της ΟΒΕΛΠΑ υπενθυμίζουν στους οδηγούς τις συνηθέστερες βλάβες και τα…απρόοπτα, προκειμένου οι οδηγοί να αποφύγουν την ταλαιπωρία «εν μέσω θέρους»…

-Κλειδιά / κοντρόλ συναγερμών: Συνηθισμένο φαινόμενο για αρκετούς οδηγούς, που χάνουν τα κλειδιά τους/κοντρόλ συναγερμού στην… αμμουδιά κάποιας παραλίας, ή μπαίνουν στη θάλασσα… μαζί με αυτά !
Αποτέλεσμα: Μεγάλη ταλαιπωρία μέχρι να βρεθεί το εφεδρικό σέτ !!!

-Κλατάρισμα ελαστικού / ελαστικών: Οι υψηλές θερμοκρασίες της ελληνικής ασφάλτου, επιταχύνουν σημαντικά τις φθορές των ελαστικών, με αποτέλεσμα την καταστροφή τους. Ειδικά για τα φθαρμένα  και υπο-φουσκωμένα λάστιχα, τα οποία αποδεικνύονται αδύναμα να ανταποκριθούν στις θερινές κακουχίες.
Αποτέλεσμα: Κλαταρίσματα και ολική καταστροφή ενός ή περισσότερων ελαστικών, αν αυτά είναι φθαρμένα ή δεν έχουν τις σωστές πιέσεις που συνιστά ο κατασκευαστής.

-Υπερθέρμανση κινητήρα: Οι υψηλές θερμοκρασίες σε συνδυασμό με την έλλειψη συντήρησης του συστήματος ψύξης ( απώλεια υγρού, φθαρμένες, σωληνώσεις, φραγμένο-βρόμικο ψυγείο, βλάβη θερμοστάτη-ανεμιστήρα ψύξης κα) προκαλούν την υπερθέρμανση του κινητήρα.
Αποτέλεσμα: Ταλαιπωρία και σημαντική ζημιά αν το σύστημα ψύξης δεν λειτουργεί σωστά, χωρίς πρόβλημα.

-Έλεγχοι πριν το ταξίδι για αποφυγή  απρόπτης βλάβης: Ο έλεγχος στα φρένα, στα υγρά του τιμονιού, λαδιού κινητήρα, υγρών καθαριστήρων και ψυκτικού υγρού, είναι απαραίτητος! Μη λησμονείτε ότι πέρα από την ταλαιπωρία, οι επισκευές «εκτός έδρας» θα σας κοστίσουν ακριβότερα !

-Ξεκινείστε ξεκούραστοι το ταξίδι: Περισσότερα από τα 4 στα 10 ατυχήματα στη διάρκεια των διακοπών, οφείλονται στην κούραση του οδηγού! Μοιράστε την απόσταση του ταξιδιού με διαλλείματα για ξεκούραση κάθε 2-3 ώρες, αποφεύγοντας βαριά γεύματα ή αλκοόλ. Προτιμάτε κρύο νερό, φυσικούς χυμούς, καφέ.

-Πονοκέφαλος – κακή διάθεση στη διάρκεια του ταξιδιού: Αφήστε να οδηγήσει  άλλος αν αισθανθείτε αδιαθεσία ή πονοκέφαλο. Μη λησμονούμε ότι τέτοια περιστατικά μειώνουν σημαντικά την αντίδραση του οδηγού, που σημαίνει ότι υπάρχει αυξημένος κίνδυνος ατυχήματος !

-Προσπεράσματα: Δεν επιχειρούμε ΠΟΤΕ «τυφλό προσπέρασμα», καθώς οι δρόμοι –κυρίως οι επαρχιακοί κρύβουν διαρκείς παγίδες!!! Προσπερνάμε πάντα με ασφάλεια και μόνο όταν είμαστε σίγουροι ότι «βγαίνουμε» από το προσπέρασμα!

-Λωρίδες Έκτακτης Ανάγκης-ΛΕΑ: Δεν επιτρέπεται να οδηγούμε στις ΛΕΑ που υπάρχουν στην Αττική Οδό και στους Εθνικού δρόμους. Στις ΛΕΑ επιτρέπεται στάθμευση σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης (βλάβη κα).

-Προσοχή στη φύση: Πολλές πυρκαγιές οφείλονται στα αναμμένα τσιγάρα ή άλλα αντικείμενα που πετάμε από το αυτοκίνητο…

-Τρακτέρ στην επαρχία: Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, διότι πολλά ατυχήματα οφείλονται από την κίνηση των τρακτέρ στους εθνικούς και επαρχιακού δρόμους!!!

-Δυνατός ήλιος: Είναι αλήθεια ότι ο δυνατός ήλιος κουράζει όλους στην οδήγηση. Γι αυτό έχετε καθαρά τα τζάμια του αυτοκινήτου –μέσα-έξω και φορέσετε τα κατάλληλα γυαλιά για την οδήγηση. Αποφεύγετε να φοράτε φωτο-χρωμικά που σκουραίνουν στο δυνατό ήλιο ή και σκούρα γυαλιά.

[Δελτίο τύπου]


More articles

 

 


 


 
Επιλέξτε γλώσσα

ΑγγλικήΕλληνική
 


 
Google
 [ Page created in 0.022434 seconds. ]