Επειδή το καλύτερο πράγμα για ένα off-roader είναι ο συνδυασμός εκδρομής με φαί, και επειδή σε πολλά μέρη δεν υπάρχουν καλές ταβέρνες ή δεν θέλουμε να πάμε εκεί, γιατί να μην μαγειρέψουμε μόνοι μας το φαγητό μας???
Για τον λόγο αυτό στο συγκεκριμένο θέμα θα αναφέρονται απλές και εύκολες συνταγές που μπορεί να κάνει ο καθένας.
Βεβαια να σημειωθεί ότι το μαγείρεμα στην εξοχή προΰποθέτει τον σεβασμό προς το περιβάλλον. Για τον λόγο αυτό:
1. Δεν ανάβουμε φωτιά σε μη ελεγχόμενο περιβάλλον
2. Δεν αφήνουμε σκουπίδια φεύγωντας
3.Δεν καταστρέφουμε το φυσικό περιβάλλον
Εξοπλισμός: Για την πρώτη απλή συνταγή θα χρειαστούμε:
Μια ψησταριά
Κάρβουνα
Αναπτήρα
Μια σχάρα
Ένα μαχαίρι
Λίγο οινόπνευμα ή πετρέλαιο για να ανάψουμε την φωτιά
Ένα κυλινδρικό μεταλλικό αντικείμενο για να ανάψουν καλά τα κάρβουνα
Υλικά:
πανσέτες
σουβλάκια
άφθονα ποτά ρετσίνα, τσιπουράκι, μπύρες και ότι μας αρέσει
λίγο ροκφόρ για το τσιπουράκι
2-3 μελιτζάνες
1 σκελίδα σκόρδο
Ψωμί
αλατάκι, πιπεράκι, λαδάκι, ξιδάκι, ριγανίτσα και λεμονάκι
Εκτέλεση:
Ανάβουμε την φωτιά και περιμένουμε να γίνουν τα κάρβουνα.
Καλούμε την υπόλοιπη παρέα και ετοιμάζουμε τα κρέατα.
Βάζουμε αλατάκι, πιπεράκι και ρίγανη και τα ψήνουμε καλά και από τις δύο πλευρές.
Στο μεταξύ επειδή αργούν να γίνουν μπορούμε να ανοίξουμε την όρεξη μας πίνοντας ουζάκι ή τσιπουράκι μαζί με λίγο ροκ-φορ και ψωμί.
Επίσης κάνουμε και μια μελιτζανοσαλάτα. ψήνουμε τις μελιτζάνες και από τις δύο πλευρές, τις ξεφλουδίζουμε, ανοίγουμε στην μέση και ψιλοκόβουμε πάνω τους το σκόρδο.Προσθέτουμε αλάτι, λάδι και ξύδι.
Το κρέας πρέπι να τρώγεται κατευθείαν αφού προσθέσουμε λεμόνι γιατί αλλιώς θα κρυώσει και τι να το κάνουμε?