από michailbm » 28 Μαρ 2007, 21:08
Παίρνουμε τα σαλιγκάρια όπως είναι κλειστά στο καβούκι τους (σε νάρκη ζωντανά) και τα πλένουμε σε ένα τρυπητό καλά καλά , τα αφήνουμε στο τρυπητό μέχρι να βγουν από το καβούκι τους (να περπατήσουν) έχουμε εντωμεταξύ ετοιμάσει ένα πιάτο με αλάτι και έχουμε βάλει ένα τηγάνι με αρκετό λαδί στην φωτιά , όταν "περπατήσουν τα σαλιγκάρια τα πιάνουμε από το καβούκι και ακουμπάμε το σώμα τους στο αλάτι και γρήγορα τα ρίχνουμε στο τηγάνι με το καυτό λαδί , με γρήγορες κινήσεις γεμίζουμε το τηγάνι και αφού τα αφήσουμε 1 με 2 λεπτά να τηγανιστούν σβήνουμε με ξίδι και αν μας αρέσει ρίχνουμε μαζί με το ξίδι και λίγο δεντρολίβανο (ροσμαρί) τα σερβίρουμε και τα απολαμβάνουμε με κρασάκι παλιό κόκκινο!!!!!!