Σχετικά με το θέμα που έθεσα και μετα από πολυ διάβασμα που έριξα εδώ σ αυτά που γράψατε κατα καιρούς και από δοκιμές που έκανα ο ίδιος διαπίστωσα τα εξής:
προφανώς δεν μπορώ να χρησιμοποιώτο low στην άσφαλτο για να ανεβοκατέβω ολόκληρο βουνό εκτός αν ο δρόμος είναι αρκετά χιονισμένος. άρα πρέπει να αφεθώ στο ΤΟD.
Φίλε παναγιώτη, μπορει όντως να άφησα το γκάζι στην κατηφορική στροφή και γι αυτό κινδύνευσα, αλλα όταν εισαι στην ευθεία με κάποια ταχύτητα δεν μπορεις να μπεις και στη στροφή έτσι χωρίς να κόψεις. Μήπως πρέπει λοιπόν κανείς να κόβει στην ευθεία πριν τη στροφή και να γκαζώνει στη στροφή για να έχει ροπή και στον μπροστινό άξονα όταν χρειαστεί. Δεν είμαι όμως ο Σουμάχερ, αλλά ένας συνηθισμένος οδηγός και άν πρέπει να είμαι σε ετοιμότητα να κάνω κάτι εγώ σε μια light διαδρομή τοτε το σύστημα δεν είναι αυτόματο αλλά ημιαυτόματο, ημιαυτόματη τετρακίνηση ας τη πούμε.
Διάβασα τα άρθρα που έγραψες για TOD και ABS, σε συγχαίρω αρχικά, έχω κάποιες απορίες, ομολογώ όμως ότι δεν θα χρησιμοποιούσα κάποια μέθοδο που δεν συμφωνεί η αντιπροσωπεία μ αυτή. Εκτός αυτού αν κατάλαβα καλά αναφέρονται σε εξαιρετικές περιπτώσεις δύσκολων καταστάσεων ενώ αυτο που ζητάω εγώ είναι ασφαλή οδήγηση σε μέτριες καταστάσεις.
Αναρωτιέμαι μήπως θα έπρεπε να πάρω το απλό μοντέλο με την κατ επιλογήν τατρακίνηση. θα έμπαινα στο βουνό και θα έβαζα μόνιμο το 4χ4 και δεν θα είχα αγωνία. θα είχε πρόβλημα το αυτοκίνητο; ας μου απαντήσει κάποιος που έχει το απλό. κι αν είχε κάποιο μικρό πρόβλημα καλύτερα να τόχει αυτό παρά εγώ. Πάντως με άλλο τετρακίνητο που διαθέτω (daihatsu rocky) οδηγω στο βουνό σε άσφαλτο μονίμως με επιλογή 4χ4 χωρίς κανένα πρόβλημα παρά μόνο το ότι δεν κόβει πολύ το τιμόνι στις στροφές.[/list]