Off-Road.gr

Θέματα Ευρετήριο Δ. Συζήτησης Αρχεία

Συνταγές για off-road διαδρομες

Μακεδονία, Θράκη, Ήπειρος, Θεσσαλία & νησία Ιονίου

Συνταγές για off-road διαδρομες

Δημοσίευσηαπό zapmaria » 17 Απρ 2006, 16:37

Επειδή το καλύτερο πράγμα για ένα off-roader είναι ο συνδυασμός εκδρομής με φαί, και επειδή σε πολλά μέρη δεν υπάρχουν καλές ταβέρνες ή δεν θέλουμε να πάμε εκεί, γιατί να μην μαγειρέψουμε μόνοι μας το φαγητό μας???
Για τον λόγο αυτό στο συγκεκριμένο θέμα θα αναφέρονται απλές και εύκολες συνταγές που μπορεί να κάνει ο καθένας.
Βεβαια να σημειωθεί ότι το μαγείρεμα στην εξοχή προΰποθέτει τον σεβασμό προς το περιβάλλον. Για τον λόγο αυτό:
1. Δεν ανάβουμε φωτιά σε μη ελεγχόμενο περιβάλλον
2. Δεν αφήνουμε σκουπίδια φεύγωντας
3.Δεν καταστρέφουμε το φυσικό περιβάλλον

Εξοπλισμός: Για την πρώτη απλή συνταγή θα χρειαστούμε:

Μια ψησταριά
Κάρβουνα
Αναπτήρα
Μια σχάρα
Ένα μαχαίρι
Λίγο οινόπνευμα ή πετρέλαιο για να ανάψουμε την φωτιά
Ένα κυλινδρικό μεταλλικό αντικείμενο για να ανάψουν καλά τα κάρβουνα

Υλικά:
πανσέτες
σουβλάκια
άφθονα ποτά ρετσίνα, τσιπουράκι, μπύρες και ότι μας αρέσει
λίγο ροκφόρ για το τσιπουράκι
2-3 μελιτζάνες
1 σκελίδα σκόρδο
Ψωμί
αλατάκι, πιπεράκι, λαδάκι, ξιδάκι, ριγανίτσα και λεμονάκι

Εκτέλεση:
Ανάβουμε την φωτιά και περιμένουμε να γίνουν τα κάρβουνα.
Καλούμε την υπόλοιπη παρέα και ετοιμάζουμε τα κρέατα.
Βάζουμε αλατάκι, πιπεράκι και ρίγανη και τα ψήνουμε καλά και από τις δύο πλευρές.
Στο μεταξύ επειδή αργούν να γίνουν μπορούμε να ανοίξουμε την όρεξη μας πίνοντας ουζάκι ή τσιπουράκι μαζί με λίγο ροκ-φορ και ψωμί.
Επίσης κάνουμε και μια μελιτζανοσαλάτα. ψήνουμε τις μελιτζάνες και από τις δύο πλευρές, τις ξεφλουδίζουμε, ανοίγουμε στην μέση και ψιλοκόβουμε πάνω τους το σκόρδο.Προσθέτουμε αλάτι, λάδι και ξύδι.
Το κρέας πρέπι να τρώγεται κατευθείαν αφού προσθέσουμε λεμόνι γιατί αλλιώς θα κρυώσει και τι να το κάνουμε?
Πάμε Νυμφαίο

SUZUKI IGNIS 4x4
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
zapmaria
690cc
690cc
 
Δημοσιεύσεις: 3670
Εγγραφή: 09 Φεβ 2006, 09:05
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

Δημοσίευσηαπό zapmaria » 17 Απρ 2006, 16:57

Και μια που έρχεται το Πάσχα ευκαιρία και για μια συνταγή για κατσίκι στην Σούβλα:

Πέρνουμε ένα κατσίκι.
Βγάζουμε την συκωταριά τραβώντας την από τον λάρυγγα, αφού κόψουμε κάποια κρεατάκια που τον κρατούν στο σώμα. Κόβουμε κάποιες τριχούλες που έχουν ξεφύγει από τον χασάπη.Το κατσικάκι το πλένουμε για να φύγουν τα αίματα και το κρεμμάμε ανάποδα από ένα μαδέρι. Φυσικά το σκεπάζουμε με ένα σεντόνι για να αναπνέει και για να μην το φτύσουν οι μύγες.

Πλένουμε την σούβλα και την καθαρίζουμε με λεμονόκουπες.

Θα μας χρειαστεί και αρκετό σύρμα. Ξαπλώνουμε το σφάγιο πάνω σε ένα τραπέζι ανάσκελα. Κρατάμε το κατσίκι και ο βοηθός περνάει την σούβλα από πίσω, πάνω ακριβώς από την ουρά. Προωθώ την σούβλα προς τα εμπρός και την περνάω πάνω από τον λαιμό. Στο σημείο αυτό ή θα πιέσουμε την σούβλα να τρυπήσει το κρανίο ή θα πρέπει να ανοίξουμε το στόμα έτσι ώστε να περάσει από μέσα.

Τραβάμε το κατσίκι από τα πίσω πόδια για να περάσουν τα δύο σουβλία, που υπάρχουν πίσω στην σούβλα, στα πίσω μπούτια. Με το σύρμα δένω τα δύο πίσω πόδια πάνω στην σούβλα, καθώς την σπονδυλική στήλη σε τρία σημεία και τον λαιμό. Κουνάμε το σφάγιο για να δούμε εάν είναι σταθερό. Εάν όχι κάνουμε και άλλα περισσότερο σφιχτά δεσίματα.

Τώρα ήρθε η στιγμή για το αλατοπίπερο. Σε ένα πιάτο βάζω αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Αλατοπιπερώνω μέσα όλη την κοιλιά καλά. Με ένα μαχαίρι κάνω τέσσερες σχισμές ανάμεσα από στα πόδια και το σώμα. Με το δάκτυλο τοποθετούμε πολύ αλατοπίπερο μέσα σε όλες τις σχισμές. Αλατοπιπερώνω επίσης τον λαιμό, το κεφάλι και τα αμελέτητα που εντέχνως τα αφήνουμε να κρέμμονται.

Στο σημείο αυτό ράβουμε την κοιλιά έτσι ώστε στο ψήσιμο να μην φύγουν τα υγρά που θα δημιουργηθούν.

Έτοιμοι για το ψήσιμο.

Από το πρωί έχουμε ανάψει σε ένα σημείο , μια καλή φωτιά. Μόλις η φωτιά κάψει τον σωρό από τα λεπτά ξύλα ρίχνουμε αρκετά κάρβουνα, κατά προτίμηση από πουρνάρι. Μόλις και τα κάρβουνα «χωνέψουν» βάζουμε το κατσίκι σε απόσταση από την φωτιά και ο φίλος που έχει αναλάβει το γύρισμα ξεκινάει το αρχικό ψήσιμο.

Εδώ πρέπει να γυρίζει το σφαχτό γρήγορα διότι δεν πρέπει να αρπάξει. Το στάδιο αυτό κρατάει περίπου μισή ωρίτσα. Μετά το κατεβάζουμε παρακάτω και το περιστρέφουμε πλέον αργά, αργά. Η διάρκεια εξαρτάται από το βάρος του κατσικιού. Περίπου τρείς ώρες.

Ένα τεταρτάκι πρίν το τέλος φτιάχνουμε λαδολέμονο και το απλώνουμε σε όλο το σώμα του σφαγίου με ένα πηρούνι.

Μόλις η πέτσα του κατσικιού αρχίζει και σκάει, είναι η ώρα να βγάλουμε το κατσικάκι από την σούβλα και να το σερβίρουμε.

Συμβουλές.

Κατά την διάρκεια του ψησίματος καλόν θα είναι να ακούμε κλαρίνα.

Θα πρέπει δε να πίνουμε τσίπουρο ή γνήσιο κρασί.

Όλα αυτά συνοδεύονται από μεζεδάκι. Αυγό, ντομάτα και κουλουράκι.

Τα αμελέτητα που ψήνονται πρώτα είναι και το μεζεδάκι λίγο πρίν βγει το ψητό.

Ο καλύτερος τρόπος σερβιρίσματος είναι ακέριο το κατσίκι πάνω στο τραπέζι και να τρώνε όλοι ότι θέλουν!
Πάμε Νυμφαίο

SUZUKI IGNIS 4x4
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
zapmaria
690cc
690cc
 
Δημοσιεύσεις: 3670
Εγγραφή: 09 Φεβ 2006, 09:05
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

Δημοσίευσηαπό Lakis » 17 Απρ 2006, 17:25

http://www.jimnyclub.com/forum/index.ph ... 355.0.html

νομιζω θελει login , αλλα αξιζει...
Καλητερα να μασας , παρα να μιλας ...

http://lakisfm1.blogspot.com
Άβαταρ μέλους
Lakis
450cc
450cc
 
Δημοσιεύσεις: 564
Εγγραφή: 27 Νοέμ 2005, 13:32
Τοποθεσία: www.kontosouvli.com

Δημοσίευσηαπό zapmaria » 17 Απρ 2006, 22:03

Λάκη ειδικά για σένα τις καλύτερες συνταγές θα βρώ
Πάμε Νυμφαίο

SUZUKI IGNIS 4x4
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
zapmaria
690cc
690cc
 
Δημοσιεύσεις: 3670
Εγγραφή: 09 Φεβ 2006, 09:05
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

Δημοσίευσηαπό Lakis » 17 Απρ 2006, 22:19

δεν θελω συνταγες...














































τα τελικα φαγητα θελω ...
Καλητερα να μασας , παρα να μιλας ...

http://lakisfm1.blogspot.com
Άβαταρ μέλους
Lakis
450cc
450cc
 
Δημοσιεύσεις: 564
Εγγραφή: 27 Νοέμ 2005, 13:32
Τοποθεσία: www.kontosouvli.com

Δημοσίευσηαπό zapmaria » 17 Απρ 2006, 22:20

Βασικά έχω μια καλή για σουτζουκάκια, αλλά δεν μπορώ να στην πώ.
Πάμε Νυμφαίο

SUZUKI IGNIS 4x4
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
zapmaria
690cc
690cc
 
Δημοσιεύσεις: 3670
Εγγραφή: 09 Φεβ 2006, 09:05
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

Δημοσίευσηαπό Lonely_Wolf » 17 Απρ 2006, 22:22

εεεεεεεεε θέλω και εγώ!!!!! Τι μυστικά λέτε εκεί!!!!!
Άβαταρ μέλους
Lonely_Wolf
450cc
450cc
 
Δημοσιεύσεις: 937
Εγγραφή: 01 Ιουν 2005, 10:34
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

Δημοσίευσηαπό Lakis » 17 Απρ 2006, 22:27

Καλητερα να μασας , παρα να μιλας ...

http://lakisfm1.blogspot.com
Άβαταρ μέλους
Lakis
450cc
450cc
 
Δημοσιεύσεις: 564
Εγγραφή: 27 Νοέμ 2005, 13:32
Τοποθεσία: www.kontosouvli.com

Δημοσίευσηαπό zapmaria » 17 Απρ 2006, 22:30

Ντοματοσαλάτα:
Πέρνουμε 5 ντομάτες. Τις πλένουμε στην βρύση που έχει δίπλα από το μέρος που κάναμε στάση. Τις κόβουμε στην μέση, αλατίζουμε και τις τρώμε.
Μπορούμε επίσης να κάνουμε το ίδιο και με κρεμμύδι, με μη ελεγχόμενα όμως αποτελέσματα, όσων αφορά την αναπνοή μας.
Πάμε Νυμφαίο

SUZUKI IGNIS 4x4
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
zapmaria
690cc
690cc
 
Δημοσιεύσεις: 3670
Εγγραφή: 09 Φεβ 2006, 09:05
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

Δημοσίευσηαπό Lakis » 17 Απρ 2006, 22:30

εεεεεεεεε θέλω και εγώ!!!!! Τι μυστικά λέτε εκεί!!!!!


Aαααντε ρε απο κει...με αφησες σημερα με το 'Γευμα Μεσογειου' και το 'μεσογειακο σαντουιτς' ....

ειπα μπας και τρωγαμε κανα καλαμαρακι κανα χταποδακι...
Καλητερα να μασας , παρα να μιλας ...

http://lakisfm1.blogspot.com
Άβαταρ μέλους
Lakis
450cc
450cc
 
Δημοσιεύσεις: 564
Εγγραφή: 27 Νοέμ 2005, 13:32
Τοποθεσία: www.kontosouvli.com

Δημοσίευσηαπό Lonely_Wolf » 17 Απρ 2006, 22:34

Lakis έγραψε:
εεεεεεεεε θέλω και εγώ!!!!! Τι μυστικά λέτε εκεί!!!!!


Aαααντε ρε απο κει...με αφησες σημερα με το 'Γευμα Μεσογειου' και το 'μεσογειακο σαντουιτς' ....

ειπα μπας και τρωγαμε κανα καλαμαρακι κανα χταποδακι...


ας πρόσεχες :P αφού σου είπα να πάρεις ψαρονέφρι :P και αυτό νηστίσιμο είναι........ τι τα θες τα καλαμαράκια και τα χταποδάκια :P :P ::lol:

Άβαταρ μέλους
Lonely_Wolf
450cc
450cc
 
Δημοσιεύσεις: 937
Εγγραφή: 01 Ιουν 2005, 10:34
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

Δημοσίευσηαπό Lakis » 17 Απρ 2006, 22:35

Μακεδονικος Χαλβας:
Ντυνομαστε (οχι απαραιτητα) , πηγαινουμε στο διπλανο supermarket , αγοραζουμε 1 κιλο χαλβα (χυμα η συσκευασμενο) , τον πληρωνουμε στο ταμειο (προαιρετικα κι αυτο) , γυριζουμε σπιτι, ανοιγουμε τη συσκευασια και απολαμβανουμε....ΧΑΛΒΑ
Καλητερα να μασας , παρα να μιλας ...

http://lakisfm1.blogspot.com
Άβαταρ μέλους
Lakis
450cc
450cc
 
Δημοσιεύσεις: 564
Εγγραφή: 27 Νοέμ 2005, 13:32
Τοποθεσία: www.kontosouvli.com

Δημοσίευσηαπό Lonely_Wolf » 17 Απρ 2006, 22:38

Lakis έγραψε:Μακεδονικος Χαλβας:
Ντυνομαστε (οχι απαραιτητα) , πηγαινουμε στο διπλανο supermarket , αγοραζουμε 1 κιλο χαλβα (χυμα η συσκευασμενο) , τον πληρωνουμε στο ταμειο (προαιρετικα κι αυτο) , γυριζουμε σπιτι, ανοιγουμε τη συσκευασια και απολαμβανουμε....ΧΑΛΒΑ

Εύγε αγόρι μου ::!: Αυτό θα πει πρακτικό μυαλό και πρακτική λύση!!! Εσύ χαραμίζεσε.... :P :P :P ::lol: ::lol: ::lol:
Άβαταρ μέλους
Lonely_Wolf
450cc
450cc
 
Δημοσιεύσεις: 937
Εγγραφή: 01 Ιουν 2005, 10:34
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

Δημοσίευσηαπό zapmaria » 17 Απρ 2006, 22:38

Lakis έγραψε:Μακεδονικος Χαλβας:
Ντυνομαστε (οχι απαραιτητα)


Πότε θα ξαναπάς να αγοράσεις χαλβά, Λάκη είπαμε??
Πάμε Νυμφαίο

SUZUKI IGNIS 4x4
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
zapmaria
690cc
690cc
 
Δημοσιεύσεις: 3670
Εγγραφή: 09 Φεβ 2006, 09:05
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

Δημοσίευσηαπό Lakis » 17 Απρ 2006, 22:41

κατσε καπου εχω την ταμπελα εξω απο το σπιτι μου..
Καλητερα να μασας , παρα να μιλας ...

http://lakisfm1.blogspot.com
Άβαταρ μέλους
Lakis
450cc
450cc
 
Δημοσιεύσεις: 564
Εγγραφή: 27 Νοέμ 2005, 13:32
Τοποθεσία: www.kontosouvli.com

Επόμενο

Επιστροφή στο Βόρεια Ελλάδα

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη. Υπάρχουν 43 επισκέπτες