Off-Road.gr

Θέματα Ευρετήριο Δ. Συζήτησης Αρχεία

Συνταγές για off-road διαδρομες

Μακεδονία, Θράκη, Ήπειρος, Θεσσαλία & νησία Ιονίου

Δημοσίευσηαπό Lakis » 17 Απρ 2006, 22:43

http://www.gma-nitsa.gr/cgi-bin/show_cat.pl?cat=3#Κρεατικά-ΚΡΕΑΤΙΚΑ-κρεατικα
Καλητερα να μασας , παρα να μιλας ...

http://lakisfm1.blogspot.com
Άβαταρ μέλους
Lakis
450cc
450cc
 
Δημοσιεύσεις: 564
Εγγραφή: 27 Νοέμ 2005, 13:32
Τοποθεσία: www.kontosouvli.com

Δημοσίευσηαπό zapmaria » 17 Απρ 2006, 22:43

Τώρα που είπες χαλβά για τον σιμιγδαλένιο ισχύει το γνωστό (1,2,3,4)

1 κούπα λάδι
2 κούπες χοντρό σιμιγδάλι
3 κούπες ζάχαρη
4 κούπες νερό
Κανέλα (1 ξύλο)
10 καρφιά γαρίφαλο
Λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
Κανέλα τριμμένη για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:
1.Βάζουμε το νερό σε ένα σκεύος, διαλύουμε την ζάχαρη, προσθέτουμε τα γαρίφαλα, την κανέλα (ξύλο) και το ξύσμα πορτοκαλιού.
2.Ρίχνουμε το λάδι στην κατσαρόλα και μόλις κάψει προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα.
3.Μόλις το σιμιγδάλι καβουρντιστεί ρίχνουμε το νερό με την ζάχαρη, ανακατεύουμε, αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά περίπου και σβήνουμε την φωτιά.
4.Σκεπάζουμε με χαρτί κουζίνας την κατσαρόλα (χωρίς να την τραβήξουμε από την φωτιά) και αφήνουμε τον χαλβά για άλλα 5 λεπτά.

Οταν πιει όλο το νερό είναι έτοιμος.
Πασπαλίζουμε με κανέλα και σερβίρουμε
Πάμε Νυμφαίο

SUZUKI IGNIS 4x4
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
zapmaria
690cc
690cc
 
Δημοσιεύσεις: 3670
Εγγραφή: 09 Φεβ 2006, 09:05
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

Δημοσίευσηαπό Lakis » 17 Απρ 2006, 22:49

α ναι τη βρηκα :twisted:
Καλητερα να μασας , παρα να μιλας ...

http://lakisfm1.blogspot.com
Άβαταρ μέλους
Lakis
450cc
450cc
 
Δημοσιεύσεις: 564
Εγγραφή: 27 Νοέμ 2005, 13:32
Τοποθεσία: www.kontosouvli.com

Δημοσίευσηαπό zapmaria » 17 Απρ 2006, 22:53

Λάκη σε ποιο super-market πας στην Μαρτίου? Θα έρθω από αύριο με αντίσκοινο και θα την στήσω από έξω
Πάμε Νυμφαίο

SUZUKI IGNIS 4x4
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
zapmaria
690cc
690cc
 
Δημοσιεύσεις: 3670
Εγγραφή: 09 Φεβ 2006, 09:05
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

Δημοσίευσηαπό Lakis » 17 Απρ 2006, 23:02

Καλητερα να μασας , παρα να μιλας ...

http://lakisfm1.blogspot.com
Άβαταρ μέλους
Lakis
450cc
450cc
 
Δημοσιεύσεις: 564
Εγγραφή: 27 Νοέμ 2005, 13:32
Τοποθεσία: www.kontosouvli.com

Δημοσίευσηαπό zapmaria » 17 Απρ 2006, 23:17

Και η τελευταία για σήμερα είναι το μοναδικό "κοκορέτσι"

Υλικά:
2 αρνίσιες με γλυκάδια συκωταριά(ες)
επιπλέον γλυκάδια
2 αρνίσια(ες) σκέπη(ες)
2 κιλά εντεράκια αρνίσια
2 λεμόνια Χυμός λεμονιού
Ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι

Τρόπος παρασκευής
Πλένετε τα έντερα καλά και με βελόνα πλεξίματος ή μολύβι τα γυρίζετε μέσα-έξω και τα ξαναπλένετε.
Τα βάζετε σε λεκανίτσα με το χυμό λεμονιού, να ασπρίσουν και να σφίξουν.
Κόβετε τα εντόσθια σε μέγεθος καρυδιού και τα αφήνετε να στραγγίσουν.
Τα αλατοπιπερώνετε, πασπαλίζετε με τη ρίγανη και αρχίζετε να τα περνάτε στη σούβλα εναλλάξ.
Όταν τελειώσετε, τα πιέζετε να μην αφήσετε κενά.
Τα τυλίγετε γύρω-γύρω με τις σκέπες.
Τυλίγετε μετά σφιχτά τα έντερα.
Αν δεν υπάρχουν κάρβουνα μπορεί να γίνει και στον φούρνο με πατάτες.
Μην προσθέσετε νερό, γιατί "βγάζει" πολλά υγρά.
Αλείφετε συχνά με λάδι ή βούτυρο.
Πάμε Νυμφαίο

SUZUKI IGNIS 4x4
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
zapmaria
690cc
690cc
 
Δημοσιεύσεις: 3670
Εγγραφή: 09 Φεβ 2006, 09:05
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

Δημοσίευσηαπό kyr » 18 Απρ 2006, 11:57

Μπορούμε να συνδυάσουμε το ¨οικογενειακό πικ-νικ ¨ που έγραψε ο ματο με τις συνταγές της ζαπμαρίας :wink: .
Φανταστείτε στην ¨κατσίκα¨ του Χορτιάτη μια μεγάλη παρέα να σουβλίζει αρνί και κοκορέτσι΄ θα μας γράψουν στα περιοδικά του χώρου :lol: :P :D :P 8)
Άβαταρ μέλους
kyr
450cc
450cc
 
Δημοσιεύσεις: 654
Εγγραφή: 25 Νοέμ 2005, 14:34
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

Προηγούμενη

Επιστροφή στο Βόρεια Ελλάδα

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη. Υπάρχουν 5 επισκέπτες