Off-Road.gr

Θέματα Ευρετήριο Δ. Συζήτησης Αρχεία

Utv 1000-Hummer---ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!!!!!!!!!!!!!

Η μαμά τους ήταν μοτοσικλέτα, ο μπαμπάς τους αυτοκίνητο και τα βάφτισε τρελός παπάς !!!!

Utv 1000-Hummer---ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!!!!!!!!!!!!!

Δημοσίευσηαπό pufferhal » 14 Φεβ 2012, 09:45

:evil: :evil: :evil: :evil:
Ιστορικο

Αρχές νοεμβρίου τηλεφώνησα στην Εταιρεία ΟΤΟ ΠΡΟΦΙΤ που την είχα βρεί μέσω ιντερνετ να ρωτήσω κάποιες πληροφορίες για το μοντελο 1000-Α HUMMER,Μάρκα TIGER,ΤΥΠΟΣ UTV.Στην διαφήμιση έλεγε ότι είναι 2011 μοντελο,48,28 hp,τελική ταχύτητα 90 χιλ την ώρα,ανατρεπόμενη καρότσα,κουβαλάει 600 κιλά και κατάλληλο για σκληρή δουλειά.Μίλησα στο τηλέφωνο με τον κο Λουκά,οποίος μου είπε ότι είναι ο υπέυθυνος για το συγκεκριμένο αμάξι.Τον ρώτησα αν ισχύουν όλα τα παραπάνω της διαφήμισης κι αν είναι κατάλληλο για αγροτικές εργασίες,να τραβάω ξύλα,να κουβαλάω χώμα κ.α.Είπε να μην ανησυχώ γιατί στον καναδά το χρησιμοποιούν σαν πυροσβεστικό όχημα,ότι έχουν πουλήσει πάρα πολλά στην Ελλάδα χωρίς κανένα πρόβλημα.
Αφού μας έπεισε ότι αν το αγοράσουμε το 2011 γιατί ήταν το τελευταίο μοντέλο και μετά το 2012 θα ήταν πιο ακριβό κατα 2.000ε κι αν πληρώσω 800ε παραπάνω για την μισή καμπίνα που είναι extra την άλλη μισή θα μου την δώσουν δωρεάν συμφωνήσαμε για την αγορά και ζήτησε να του στείλω 3.500ε προκαταβολή για να γίνει ο εκτελωνισμός στο ονομά μου αφου είναι υποχρεωτικό να γίνεται κατευθείαν στο όνομα του ιδιοκτήτη κι όχι της εταιρείας.Κάναμε την παραγγελία στις 11/11/2011 και στείλαμε τα χρήματα.
Στις 17/11/2011 πήγα στην εταιρεία,συγγρού 294 να το παραλάβω,αφού μου είχε πει ότι μπορώ να το φέρω στην ζάκυνθο οδικώς.Γύρω στις 10 το πρωί πήγα με 2 φίλους στο μαγαζί και ζήτησα να το δώ πριν δώσω τα υπόλοιπα χρήματα,2.500ε .Μου έιπαν ότι το αυτοκίνητο είναι για τελευταίο έλεγχο στο συνεργείο Suzuki αφου έχει κινητήρα Suzuki.Η γυναίκα του ιδιοκτήτη μου είπε να φτιάξουμε τα χαρτιά μέχρι να έρθει το όχημα.Δηλαδή να δώσω άλλα 2.500 και μέχρι τις 20/12/2011 να ξεχρεώσω το υπόλοιπο ποσό των 1.790ε και μέχρι τότε θα μου έστελναν την υπόλοιπη καμπίνα.Πλήρωσα με πιστωτική 2.500ε και υπόγραψα χαρτία ότι συνολικά έχω δώσει 6.990ε.
Πέρασαν 5 ώρες και τους ρώτησα ξανά γιατί καθυστερούν να μου το φέρουν,μήπως υπάρχει κάποιο πρόβλημα απα΄ντησαν ότι το τσεκάρουν ξανά κι ότι η λογίστρια θέλει να το βγάλει φωτογραφίες για τη διαφήμιση του καινούργιου web site της εταιρείας.πήγα με μια υπάλληλο στο συνεργείο στην καλλιθέα και μου το παράδωσε ο κος λουκάς.Μου έδειξε κάποιες λεπτομέρειες και έιπε να προσέχω με τα φρένα γιατί είναι καινούργιο.τον ρώτησα γιατί γράφει το κοντέρ ότι έχει κάνει ήδη 100χιλ κι έιπε ότι έκανε τεστ ντραιβ και το πήγαν οδικώς για εκτελωνισμό.Αρα αφού είχε κάνει τόσα χιλ γιατί είπε να προσέχω?
Καθώς επέστρεφα στην ζάκυνθο και ακολουθούσα τον κο Λουκά για 5 περίπου χιλ να μου δείξει την έξοδο για εθνική οδό . Χωριστήκαμε και στην επόμενη ανηφόρα κατάλαβα ότι δεν τραβάει καλά,σταμάτησα να βάλω βενζίνη και κοίταξα μήπως κάνω κάποιο λάθος με τις ταχύτητες . Κατέβηκα απο το όχημα,έβαλα χειρόφρενο και πήγα μέσα στο μαγαζί να ρωτήσω αν έιμαι στον σωστό δρόμο . Τότε άρχισαν να μου φωνάζουν κάποιοι απ’εξω και να τρέχουν ότι το όχημα έιχε φύγει και πήγε να τρακάρει ένα σταθμευμένο όχημα,ευτυχώς το προλάβαμε .
Κατευθείαν τηλεφώνησα στην εταιρεία ότι θα το πάω πίσω γιατί δεν δουλεύει σωστά . Με βοήθησαν από το βενζινάδικο να το πάω πίσω γιατί φοβόμουν μην τρακάρω ή σκοτωθώ . Ημουν πολύ ταραγμένος ότι πήρα κάτι καινούργιο και για λίγα δευτερόλεπτα αν δεν το προλάβαινα θα έπρεπε να πληρώνω και το άλλο όχημα στο βενζινάδικο . Οταν έφτασα στην εταιρεία με περίμενε εκει κάποιος κος γιώργος κι έιπε ότι αθτός είναι ο υπέυθυνος και το όχημα δεν έχει πρόβλημα.του έιπα ότι έχουν πρόβλημα τα φρένα,δεν τραβάει ο κινητήρας, άνοιξαν οι πόρτες καθώς οδηγούσα και έπεσε ο γυαλοκαθαριστήρας μέσα στην μέση του παρμπριζ.όλα αυτά μέσα σε 10 λεπτά και τι έλεγχο του έκαναν ? Ημουν αναστατωμένος και στενοχωρημένος,ο κος γιώργος χαμογελούσε κι επέμενε ότι δεν έχει πρόβλημα . Ε΄βαλα χειρόφρενο και με το 1 χέρι έσπρωξα το αυτοκίνητο κι αυτό κύλησε , του έδειξα όλα τα προβλήματα μπροστά του , η μόνωση από το παρμπριζ έιχε φύγει από την θέση της . Του έιπα να το πάρει πίσω και να μου δώσει τα χρηματάμου , απάντησε οτι αυτό δεν γίνεται γιατί έγινε ο εκτελωνισμός στο όνομά μου . Τον ρώτησα πως μπορω να δουλέψω με αυτό το όχημα κι απάντησε με ειρωνεία ότι στην ελλάδα έτσι πάνε τα πράγματα κι οτι εγώ αυτό αγόρασα κι αυτό θα πάρω κι ακ’ομα ενα παιδικό καρότσι να αγοράσω και φύγει η ρόδα μέσα σε 5 λεπτά δεν θα στο αλλάξει κανείς .
Πήγαμε μαζί μια βόλτα κι οδήγησε ο κος Υιώργος , δεν έβαλε 4η και 5η ταχύτητα και δεν πέρασε τα 54χιλ αφού του ζήτησα να αναπτύξει ταχύτητα ώστε να του αποδέιξω οτι δεν τραβάει μου έιπε οτι ειναι κρυομένος,έχει πυρετό και δεν θέλει να τον φυσήξει αέρας !!
Υυρίσαμε πίσω και τους είπα οτι αν δεν κάνουν κάτι θα φέρω δικηγόρο , τότε ήρθε η γύναίκα του ιδιοκτήτη και ζήτησε 1000 συγνώμη μου είπε να γράψω σε ένα χαρτί τα προβλήματα που θέλω να μου ξαναφτιάξουν και θα το στείλουν στην Ζάκυνθο με μεταφορική με δικά τους έξοδα , κι ότι δεν μπορεί να πάει οδικώς τόσα χιλ ενώ ο κος λουκάς είχε πέι ότι μπορώ να οδηγήσω μέχρι την ζάκυνθο και θα μου έδινε ακόμα , μια προσωρινή πινακίδα να μην έχω πρόβλημα στο ταξίδι και μετά τα γύρισαν ότι δεν είχε καταλάβει που θα το πήγαινα .
Τους είπα τα 6 προβλήματα . 1 φρένα,2 κινητήρας,3 γυαλοκαθαριστήρα,4 είχε σκουριές πάνω,5 πόρτες,6 δεν ήταν καλά βαμένο σε κάποια σημεία..αφού ξαναζήτησαν συγνώμη και ορκίστηκε ο κος λουκάς οτι αυτός θα είναι υπευθυνος να έρθει στα χέρια μου χωρίς προβλήματα.
Ε’φυγα για ζάκυνθο και όταν πέρασαν οι 4 ημέρες που μου είχαν πει ότι θα το έστελναν πίσω , άρχισα να τηλεφωνώ και μιλούσα μόνο με την γραμματέα . Μετά απο 2 εβδομάδες μίλησα με τον κο Λουκά κι έιπε ότι όλα ειναι εντάξει και τους καθυστερέι η μεταφορική να το πάρει γιατί δεν έχει χώρο(μεταφορική Μουζάκης ) . Τηλεφώνησα στην μεταφορική και μου έιπαν ότι καμιά εταιρεία δεν τους έχει πει τίποτα για κανένα όχημα..τότε άρχισα να υποψιάζομαι ότι με κοροιδέυουν κι έγινα πιο επίμονος.
Τελικά στις 8/12/2011 μου το έστειλαν αφου τους έιπα οτι με κοροιδευουν και δεν τους καθυστερέι η μεταφορική.το πήρα και το κοντερ έγραφε 206 χιλ , πήγα να το δοκιμάσω στο χωράφι που δούλευα και πάλι κάτι δεν πήγαινε καλά , ζήτησα να το κοιτάξει ενας μηχανικός εδω γιατί ο κινητήρας δεν τραβούσε και το τιμόνι είναι στραβό.καθώς οδηγούσα έσπασε στην τελευταία στροφή το δεξί ακρόμπαρο κι έπεσα με έναν φίλο μου μου μέσα σε ένα χαντάκι . Αν είχε γίνει 10 λεπτά νωρίτερα θα τραυματιζόταν η έγκυος γυναίκα μου.αμέσως τηλεφώνησε ο μηχανικός στην εταιρέια να τους πεί τα προβλήματα αλλά κανέις δεν μας μιλούσε μόνο η γραμματέας έλεγε οτι οι υπέυθυνοι έιναι απασχολοιμένοι .
Της είπα να ενημερώσει οτι θα περιμένω μέχρι τις 17/12/2011 να με πάρουν τηλ αλλιώς θα αναγκαστώ να πάω σε δικηγόρο...κανείς δεν με πήρε τηλ.όλο αυτο το διάστημα μιλούσα με διάφορους μήπως και βρω κάποια άκρη...μίλησα με τον εκτελωνιστή που υπέγραψε τον κο σταύρο κρομμύδα και μου έιπε ότι ο εκτελωνισμός έγινε στο όνομα της εταιρείας και ποτέ δεν γίνεται στο όνομα του ιδιωκτήτη , ότι μας είπε ψέματα η εταιρεία ότι χρειάστηκαν 3.500ε οι εκτελωνιστές .
Μίλησα με το εργοστάσιο στην κίνα που το έφτιαξαν και είπαν οτι το συγκεκριμένο όχημα δεν είναι μοντέλο 2011 αλλά 2010 κι ότι χάθηκε η εργοστασιακή εγκύηση . Επίσης είπαν ότι το όχημα με αυτό τον αριθμό πλαισίου έχει μόνο 4 ταχύτητες κι ότι μάλλον οι εταιρέια οτο προφιτ άλλαξε κάποια βασικά μέρη . Τέλος στο υπουργείο μεταφορών μου είπαν οτι η έκγριση τύπου δεν ταιριάζει με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του οχήματος , είναι διαφορετικά.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΨΙΑΣ
ΔΙΑΞΟΝΙΚΟΥ ΤΕΤΡΑΤΡΟΧΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΟΧΗΜΑΤΟΣ

1. ΕΡΓΟΣΤ. ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ : SHANDONGLIANZIPOW
2. ΕΡΓΟΣΤ. ΤΥΠΟΣ ΟΧΗΜΑΤΟΣ : U.T.V. 1000 4X4
3. ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΛΑΙΣΙΟΥ : L6FAXIA81A0000136
4. ΤΥΠΟΣ ΚΙΝΗΤΗΡΑ : CF465QE1
5. ΕΝΔΕΙΞΗ ΜΕΤΡΗΤΟΥ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ : 260 Χλμ


Μετά από λεπτομερή μηχανική εξέταση διαπίστωσα τα κατωτέρω προβλήματα.

1. Από κακή συναρμολόγηση του τιμονιού ξεβιδώθηκε η βίδα συγκράτησης της κολόνας με συνέπεια να μην στρίβει το τιμόνι.

2. Το συγκεκριμένο όχημα έχει κιβώτιο ταχυτήτων με 5 ταχύτητες εμπρός και 1 όπισθεν, αλλά στο βιβλίο οδηγιών χρήσεως αναφέρεται ότι έχει 4 ταχύτητες εμπρός και 1 όπισθεν. Οι 3 πρώτες ταχύτητες (1η-2η-3η) λειτουργούν με υψηλές στροφές με αποτέλεσμα να καταναλώνει πολύ καύσιμο (18λίτρα/100 Χλμ) και η 4η & 5η δεν αναπτύσσουν μεγαλύτερη ταχύτητα από 50 Χλμ/ώρα . Στο βιβλίο οδηγιών χρήσεως αναφέρεται ότι με 4η ταχύτητα το όχημα φτάνει τα 80 Χλμ/ώρα.
3. Το υδραυλικό έμβολο της ανατροπής λειτούργησε μόνο 2 φορές αφού μετά έσπασαν οι βίδες συγκράτησης και το έμβολο δεν λειτουργεί πλέον.

4. Η αριστερή ζώνη ασφαλείας δεν λειτουργεί.

5. Το δεξιό ακρόμπαρο του τιμονιού έσπασε και ο δεξιός τροχός δεν υπακούει στο τιμ
6. Το παρμπρίζ δεν είναι τοποθετημένο σωστά και μόλις βρέξει μπαίνουν νερά στον χώρο των επιβατών.

Από όλα τα ανωτέρω αλλά και από την γενική εικόνα του οχήματος, συνάγεται ότι δεν έχει συναρμολογηθεί όπως απαιτούν οι κανόνες της τέχνης και τεχνικής και δεν είναι κατάλληλο για την χρήση που κατασκευάσθηκε και για την κυκλοφορία στους δημόσιου δρόμους.


Ayto eive
Άβαταρ μέλους
pufferhal
bicycle training wheels
 
Δημοσιεύσεις: 1
Εγγραφή: 14 Φεβ 2012, 09:37

Utv 1000-Hummer---ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!!!!!!!!!!!!!

Δημοσίευσηαπό yannis24 » 14 Φεβ 2012, 12:27

φοβερη ταλαιπωρια !!
και να σκεφτεις οτι τα εβλεπα και εγω μιας και απεναντι ειναι το γραφειο μου και το σκεφτομουνα !!!
αστο καλυτερα !!!
Άβαταρ μέλους
yannis24
450cc
450cc
 
Δημοσιεύσεις: 550
Εγγραφή: 13 Ιαν 2006, 12:02
Τοποθεσία: athens

Utv 1000-Hummer---ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!!!!!!!!!!!!!

Δημοσίευσηαπό H1N1 » 14 Φεβ 2012, 13:50

Το δίδυμο που σκοτώνει (κυριολεκτικά & μεταφορικά):

"φτηνιάρικη κατασκευή που την προωθεί/πουλάει φτηνιάρικη εταιρεία".

Καλά ξεμπερδέματα φίλε :evil: :evil:
Άβαταρ μέλους
H1N1
250cc
250cc
 
Δημοσιεύσεις: 330
Εγγραφή: 18 Σεπ 2009, 09:06
Τοποθεσία: Αλσούπολη, Αθήνα

Utv 1000-Hummer---ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!!!!!!!!!!!!!

Δημοσίευσηαπό ManosS40 » 14 Φεβ 2012, 18:10

Άλλος ένας ελληνάρας "επαγγελματίας"... της αρπαχτής! Κουράγιο φίλε και καλά ξεμπερδέματα.
Άβαταρ μέλους
ManosS40
125cc Vespa GTR
125cc Vespa GTR
 
Δημοσιεύσεις: 249
Εγγραφή: 04 Ιουν 2010, 22:47
Τοποθεσία: Νέο Ηράκλειο, Αθήνα

Δημοσίευσηαπό player » 23 Φεβ 2012, 23:41

Μην τους αφήσεις έτσι, να τους τρέξεις στα δικαστήρια να πάρεις πίσω τα λεφτά σου και να ζητήσεις και αποζημίωση.... και μην αργείς καθόλου
Άβαταρ μέλους
player
80cc big bore scooter
80cc big bore scooter
 
Δημοσιεύσεις: 60
Εγγραφή: 24 Ιουν 2011, 17:19
Τοποθεσία: κερκυρα


Επιστροφή στο Quads

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη. Υπάρχουν 2 επισκέπτες