superspy έγραψε:RAV4_2019 έγραψε:Καλησπέρα και καλώς σας βρήκα,
Σχετικά πρόσφατα, απόκτησα ενα RAV4 AWD Hybrid εκδοσή 2019.
Πρώτη φορά έχω στη κατοχή μου ένα 4χ4 και ειδικά SUV, οπότε έχω και διάφορες οδηγικής φύσεως απορίες, ειδικά σε θέματα ελαστικών και οδήγησης off road. βέβαια με τη καραντίνα δεν μπορέσαμε (οικογενειακά) να το χαρούμε σε εκδρομές ακόμα, αλλά κάτι μικρές εξορμήσεις στην αττική, έδειξε πως τα ελαστικά που φοράει από τη μαμά του (Dunlop Grandtrek PT30 225/60 R18 100H) δεν είναι για off road / Λάσπη και φαντάζομαι για για χιόνι δεν θα κάνουν. Έχει κανείς ανάλογη εμπειρία ?
Καλώς ήρθες RAV4_2019
Σαφώς και δεν κάνουν για Off-Road καταστάσεις και το RAV4 θα ανακαλύψεις ότι έχει πολλές δυνατότητες εκεί (όχι φυσικά σαν ένα με ξεχωριστό πλαίσιο και άξονες).
Πάντως σε πρώτη φάση, ξεκίνησε να κάνεις όσο πιο πολύ μπορείς εξορμήσεις για να αποφασίσεις τα όρια σου (γράψε χιλιόμετρα) και εδώ είμαστε να βοηθήσουμε. Μπορείς να φτάσεις σε εξαιρετικές περιπτώσεις να έχεις δύο σετ ελαστικά ένα για extreme και ένα για ταξίδια.
Υ.Γ. θα σου μεταφέρω την καταχώρηση στο θέμα Toyota καθώς εδώ είναι το θέμα Ford
Καλό Μηνα !!!
Ευχαριστώ για το καλωσόρισμα, ακόμα το ψάχνω το forum για να καταλάβω τη δομή του, οπότε θα σας παρακαλούσα να μου συγχωρέσετε τις όποιες απροσεξίες μου.
"όχι φυσικά σαν ένα με ξεχωριστό πλαίσιο και άξονες", τι εννοείς ξεχωριστούς άξονες ? το υβριδικό είναι AWD, αλλά το πίσω σαζμάν είναι ανεξάρτητο από το μπροστά εντελώς, παίρνει κίνηση μόνο από έναν ηλεκτροκινητήρα που βρίσκεται στον πίσω μέρος.
Αν θέλεις, για να μην χαλάμε το εδώ μέρος, απάντησε μου εκεί που μετέφερες το ποστ μου.
ευχαριστώ
Δημήτρης το όνομα μου