Off-Road.gr

Θέματα Forums Αρχεία

  · Κεντρική σελίδα

Επιλογές
· Θέματα
· Κορυφαία άρθρα
· Αγγελίες
· Αναζήτηση

-------------------------
· Συζητήσεις - Forums
· Downloads
· Σύνδεσμοι
· Λέσχες
 


Web Links
  · NoraStudio.gr
· Motobet
· Nora Agapi - Photographer
· TheWorldOffRoad.com
· Νάουσα Ημαθίας
· Qashqai Club
· Η ιστοσελίδα των Μεθάνων
· Σύλλογος Τετρακίνησης Μαγνησίας
· JimnyClub.gr
· MotoRidersClub
 

 
Running with the Moon - Jonny Bealby

Προτάσεις για βιβλία που σας πάνε μακριά.....

Διασχίζοντας την Αφρική με TENERE

Running with the Moon
Jonny BealbyΒιβλίο

«Για πολλοστή φορά σήμερα, έφτασα σε ένα λασπωμένο κομμάτι δρόμου με νερό. Εξαντλημένος πια, προσπάθησα να ακολουθήσω τη δεξιά ροδιά, προσευχόμενος να μην είναι πολύ βαθιά. Πίδακες νερού πετάχτηκαν από κάθε πλευρά της μηχανής, μεγαλώνοντας όσο προχωρούσα. Η ισορροπία μου ήταν καλή, είχα πρόσφυση και έβλεπα το τέλος του νερού μέσα στο μισοσκόταδο. Ξαφνικά το μπροστινό βυθίστηκε σε μια ύπουλη λακκούβα σκεπάζοντας τον τροχό με νερό. Έστυψα το γκάζι, σε μια κίνηση απελπισίας. Η μηχανή μούγκρισε πηδώντας μπροστά σαν ελατήριο. Οι στροφές πέφτανε όλο και περισσότερο. Χοροπήδησα πάνω στα μαρσπιέ, σε μια μάταιη προσπάθεια, να βρω την χαμένη πρόσφυση.

Συνέχισε γαμώτο...Προχώρα!

Πάνω που νόμιζα ότι θα τα καταφέρω, βυθίζεται πάλι το μπροστινό, αυτή τη φορά κολλώντας για τα καλά στη λάσπη και ακούω την μηχανή να σβήνει, κλακ… κλακ… κλακ…
Ένα σύννεφο από μικροσκοπικές μύγες, γυροφέρνουν το κεφάλι μου τσιμπώντας το λαιμό μου, καθώς προσπαθώ με λύσσα να σπρώξω την μηχανή απέναντι. Μια μεγάλη αράχνη σκαρφαλώνει στο παντελόνι μου. Δύο ακόμα, καφέ με μακριά, τριχωτά πόδια, είναι ήδη στα μπούτια μου. Αδιαφορώντας τις πέταξα κάτω με μια κίνηση. Η μηχανή δεν παίρνει, δε μπορώ καν να την φέρω στα ίσα.

Ω, θεέ μου, ΒΟΗΘΕΙΑ!

Κατάφερα να στήσω την μηχανή πάνω στην μασσέτα μου και βγήκα από το καταραμένο νερό. Κοιτώντας τα πόδια μου να κινούνται, άρχισα να περπατώ. Πόσο μακριά ήταν το επόμενο χωρίο; Τέσσερα χιλιόμετρα; Οκτώ ίσως; Για πρώτη φορά νομίζω ότι το ταξίδι μου έφτασε στο τέλος του.
Μετά από λίγο έπεσα στα γόνατα. Πιάνοντας το κεφάλι μου στα χέρια μου άρχισα να κλαίω…»
Running with the Moon

Η περιπέτεια είναι στο αίμα κάθε πραγματικού μοτοσικλετιστή. Το Running with the Moon είναι η ιστορία του Jonny Bealby, που η Οδύσσεια του, τον πηγαίνει από την Τυνησία στην Νότιο Αφρική και μετά πίσω στην Αίγυπτο από Αιθιοπία μέσω Σουδάν (!!!).

Με αφορμή την απελπισία του, για το θάνατο της αγαπημένης του και συνταξιδιώτισσας του Melanie, ξεκινά την περιπέτεια του, μαζί με το φίλο του Neil, για την διάσχιση της Αφρικής, με δύο ΧΤ600 Tenere, ελπίζοντας στην ανανέωση της ζωής του.

Ο Neil, τραυματίζεται πολύ νωρίς, στην Τυνησία, αφήνοντας τον Jonny, αποφασισμένο να συνεχίσει μόνος του. Το ταξίδι του περνάει από έρημο σε πυκνή ζούγκλα και ποτάμια. Συναντάει πολιτικές και στρατιωτικές συγκρούσεις και βέβαια αρκετές φορές γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης στα σύνορα. Γνωρίζει τις αρχές, στις πόλεις που περνάει (από τον καλή και από την ανάποδη) και φυσικά είναι σε διαρκή άσκηση του σώματος, προκειμένου να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις του ταξιδιού. Σε κάθε κεφάλαιο υπάρχουν κομμάτια με διαφορετική γραφή, που αναφέρονται στην ζωή του με την Melanie. (περάστε τα γρήγορα).

Μη σας ξενίζει το ότι είναι γραμμένο στα αγγλικά και διστάσετε στην αγορά του. Σαν συγγραφέας δεν λέει και πολλά και το γράψιμο του είναι απλό, σχεδόν παιδικό, χωρίς πολλές-πολλές συγγραφικές καρικατούρες. Έτσι παρόλο που είναι στα αγγλικά, διαβάζεται εύκολα και σε απορροφά στις περιπέτειες του ταξιδιού.
Απαραίτητο για τις διακοπές σας και για την αναζωπύρωση του ονείρου για το δικό σας ταξίδι.


234 σελίδες, βιβλιοδέτηση «τσέπης», 0 φωτογραφίες, Αγγλικά

Running with the Moon
Jonny Bealby
Arrow Books LTD
ISBN 0-7493-2098-2
Τιμή: 12€

Διαβάστε το προηγούμενο "Βιβλίο του μήνα"
http://www.off-road.gr/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=12&mode=thread&order=0&thold=0

More articles

 

 


 


 
Επιλέξτε γλώσσα

ΑγγλικήΕλληνική
 


 
Google
 [ Page created in 0.020426 seconds. ]