Off-Road.gr

Θέματα Forums Αρχεία

  · Κεντρική σελίδα

Επιλογές
· Θέματα
· Κορυφαία άρθρα
· Αγγελίες
· Αναζήτηση

-------------------------
· Συζητήσεις - Forums
· Downloads
· Σύνδεσμοι
· Λέσχες
 


Web Links
  · NoraStudio.gr
· Motobet
· Nora Agapi - Photographer
· TheWorldOffRoad.com
· Νάουσα Ημαθίας
· Qashqai Club
· Η ιστοσελίδα των Μεθάνων
· Σύλλογος Τετρακίνησης Μαγνησίας
· JimnyClub.gr
· MotoRidersClub
 

 
Διάσχιση του Βορειοδυτικού Περάσματος με HumveeΟι εξερευνητές του Άρη θα δοκιμαστούν πρώτα στην Αρκτική!

Μια διεθνής ομάδα επιστημόνων, ετοιμάζεται να διασχίσει αυτή την άνοιξη το Βορειοδυτικό Πέρασμα, το σημείο της θάλασσας που ενώνεται ο Ειρηνικός με τον Ατλαντικό μέσα από την Αρκτική.
Εφόσον το καταφέρουν θα είναι η πρώτη φορά που το Πέρασμα έχει διασχιστεί από αυτοκίνητο.

Η ομάδα, με επικεφαλής το μέλος του Mars Institute Δρ. Πασκάλ Λη, έχει διπλό στόχο: Να μελετήσει τις επιπτώσεις της κλιματική αλλαγής στην γη και να προετοιμαστεί για την εξερεύνηση του φεγγαριού και του Άρη.

Η αποστολή αποτελεί ένα μέρος των γενικότερων πειραμάτων που διεξάγονται από το Haughton-Mars Project (HMP) στο νησί Devon της Αρκτικής.

Τα πειράματα σχετίζονται με την διαστημική τεχνολογία και εξερεύνηση και πραγματοποιούνται από την NASA (National Aeronautics & Space Administration) και την CSA (Canadian Space Agency).

Το ταξίδι των 2000 χιλιόμετρων θα γίνει με το Moon-1 Humvee Rover, ένα όχημα παντός εδάφους, προερχόμενο από το γνωστό στρατιωτικό Humvee.

Η ομάδα θα μετρήσει το πάχος του πάγου σε όλο το Βορειοδυτικό Πέρασμα.

Οι μετρήσεις θα χρησιμοποιηθούν για την κατανόηση της τρέχουσας αλλά και των μελλοντικών κλιματικών αλλαγών και των επιπτώσεων αυτών στην Αρκτική.

«Αν επιτύχουμε αυτό θα είναι το πρώτο και πιθανότατα το τελευταίο ταξίδι με αυτοκίνητο στο Βορειοδυτικό Πέρασμα», αναφέρει ο Λη.

«Οι τρέχουσα κλιματική αλλαγή σε πλανητικό επίπεδο, έχει σαν αποτέλεσμα λεπτότερο και λιγότερο ανθεκτικό πάγο στην Αρκτική, πιθανότατα βάζοντας τέλος στην δυνατότητα να πραγματοποιηθεί ξανά ένα τέτοιο ταξίδι.
Θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε αυτό το χρονικό παράθυρο, για να κατανοήσουμε καλύτερα τις αλλαγές που επηρεάζουν την Αρκτική και τον πλανήτη μας γενικότερα»

Η ομάδα Mars Institute, θα ταξιδέψει από δυτικά προς τα ανατολικά, διασχίζοντας την Αρκτική για διάστημα δύο – τρεις εβδομάδες, καταλήγοντας στην βάση τους στo κέντρο έρευνας HMP στο νησί Devon.Η διάσχιση του βορειοδυτικού περάσματος ήταν για χρόνια ένας στόχος επίδοξων εξερευνητών με ολέθρια αποτελέσματα, μέχρι που το 1906 ο Νορβηγός Ροαλντ Άμμουσδεν κατάφερε να το διασχίσει.

«Θα είναι ένα συναρπαστικό ταξίδι» λεει ο Λη. «Ελπίζουμε ότι το ταξίδι μας θα βοηθήσει όλους να καταλάβουν την Γη μας καλύτερα και ταυτόχρονα να αποκτήσουμε την απαραίτητη τεχνογνωσία ώστε να μπορέσουμε να προετοιμαστούμε καλύτερα για την εξερεύνηση άλλων Κόσμων στο μέλλον.

Αν και βρισκόμαστε σε δύσκολους οικονομικούς καιρούς, η εξερεύνηση παραμένει ένα εργαλείο που θα βοηθήσει να προετοιμάσουμε ένα πιο ισχυρό μέλλον για την ανθρωπότητα και τον πλανήτη μας.»

Κείμενο: [Σπύρος Κατσιμαλής]

http://www.marsinstitute.info/


More articles

 

 


 


 
Επιλέξτε γλώσσα

ΑγγλικήΕλληνική
 


 
Google
 [ Page created in 0.024945 seconds. ]