Off-Road.gr

Θέματα Forums Αρχεία

  · Κεντρική σελίδα

Επιλογές
· Θέματα
· Κορυφαία άρθρα
· Αγγελίες
· Αναζήτηση

-------------------------
· Συζητήσεις - Forums
· Downloads
· Σύνδεσμοι
· Λέσχες
 


Web Links
  · NoraStudio.gr
· Motobet
· Nora Agapi - Photographer
· TheWorldOffRoad.com
· Νάουσα Ημαθίας
· Qashqai Club
· Η ιστοσελίδα των Μεθάνων
· Σύλλογος Τετρακίνησης Μαγνησίας
· JimnyClub.gr
· MotoRidersClub
 

 
Στην TATA περνάνε οι Land Rover και JaguarΗ Ford Motor Company ανακοίνωσε την τελική συμφωνία πώλησης της Jaguar Land Rover στην Tata Motors.  Η συναλλαγή αποτελεί το αποκορύφωμα της απόφασης της Ford τον περασμένο Αύγουστο να διερευνήσει τις στρατηγικές της επιλογές για την Jaguar Land Rover, καθώς η εταιρεία εστιάζει πια στον πυρήνα της μάρκας Ford καθώς και στον παγκόσμιο μετασχηματισμό της σε «Μία Ford».

Η πώληση αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του επόμενου τριμήνου και υπόκειται στις συνήθεις διαδικασίες πώλησης, συμπεριλαμβανομένης της λήψης των απαραίτητων εγκρίσεων από τις αρμόδιες αρχές. Το συνολικό ποσό που θα εξοφληθεί τοις μετρητοίς από την Tata Motors για την Jaguar Land Rover με το κλείσιμο θα είναι περίπου US $ 2.3 δισ. Με το κλείσιμο, η Ford θα συμβάλει μέχρι US $600 εκ. περίπου για τα συνταξιοδοτικά προγράμματα της Jaguar Land Rover.

«Η Jaguar και η Land Rover είναι καταπληκτικές μάρκες» δήλωσε ο Alan Mulally, Πρόεδρος και CEO της Ford Motor Company.

«Είμαστε σίγουροι ότι φεύγουν από την οικογένειά μας με τα προϊόντα, τα πλάνα και τις ομάδες για να συνεχίσουν να ευδοκιμούν και υπό τη διαχείριση της Tata. Τώρα είναι καιρός για τη Ford να επικεντρωθεί στη μάρκα Ford σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς εφαρμόζουμε το πλάνο μας να δημιουργήσουμε μία δυνατή Ford Motor Company, με κερδοφόρα ανάπτυξη για όλες τις ενδιαφερόμενες ομάδες».

«Αυτή αποτελεί μία καλή συμφωνία, καθώς δίνει τόσο στην ομάδα διαχείρισης της Jaguar Land Rover όσο και στους υπαλλήλους της τα εχέγγυα ώστε να συνεχίσουν να επικεντρώνονται στα άριστα αποτελέσματα που έδιναν μέχρι τώρα» δήλωσε ο Lewis Booth, εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Ford Motor Company, υπεύθυνος για την Ford, την Volvo και την Jaguar Land Rover στην Ευρώπη.

«Είμαι βέβαιος ότι με το νέο της Πρόεδρο, η Jaguar Land Rover θα συνεχίσει να επενδύει στις σημαντικές βελτιώσεις που κατάφερε και στην επιτυχία των προϊόντων της που σημειώθηκαν τα τελευταία χρόνια».   

Ως μέρος της συναλλαγής, η Ford θα συνεχίσει να προμηθεύει στην Jaguar Land Rover για διάφορες περιόδους με κινητήρες, σασσί και άλλα εξαρτήματα, μαζί με μία ποικιλία τεχνολογιών, π.χ. περιβαλλοντική τεχνολογία. Η Ford, επίσης, έχει δεσμευτεί να προσφέρει μηχανολογική υποστήριξη, περιλαμβανομένης έρευνας και τεχνολογίας, πληροφορικής, λογιστικής καθώς και άλλες υπηρεσίες.  

Επιπλέον, η Ford Motor Credit Company θα χρηματοδοτήσει τους dealer της Jaguar and Land Rover καθώς και τους πελάτες της κατά τη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου, που μπορεί να κυμανθεί για την κάθε αγορά, μέχρι 12 μήνες.   

Τα εμπλεκόμενα μέρη πιστεύουν ότι αυτές οι συμφωνίες θα υποστηρίξουν τα τρέχοντα προϊοντικά πλάνα της Jaguar Land Rover, δίνοντας την ελευθερία στην εταιρεία να αναπτύξει τις δικές της δυνατότητες στο μέλλον που θα εξυπηρετήσουν καλύτερα τις απαιτήσεις ενός  κατασκευαστή premium οχημάτων. Επιπλέον, δεν αναμένεται καμία σημαντική αλλαγή για τους υπαλλήλους της Jaguar Land Rover αναφορικά με τις συμβάσεις τους.

Αναφερόμενος στη σημερινή συμφωνία, ο κος Ratan N. Tata, Πρόεδρος της Tata Sons και της Tata Motors σχολίασε: «Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς με την προοπτική ένταξης της Jaguar Land Rover στις επιχειρήσεις μας. Έχουμε αμέτρητο σεβασμό για τις δύο μάρκες και πρόκειται να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για τη διατήρηση και ενίσχυση της κληρονομιάς και της ανταγωνιστικότητάς τους, διατηρώντας τις ταυτότητες των δύο μαρκών άθικτες. Στοχεύουμε στην υποστήριξη της ανάπτυξής τους, ενώ συγχρόνως καλούμε τη διοίκηση και τους υπαλλήλους να κομίσουν την εμπειρία και την τεχνογνωσία τους στην ανάπτυξη της επιχείρησης».  

Οι υπάλληλοι, οι εμπορικοί σύλλογοι και η κυβέρνηση της Μ. Βρετανίας ήταν σε όλα τα στάδια των συνομιλιών ενήμεροι για τις εξελίξεις, ενώ προχωρούσε η διαδικασία πώλησης, και έχουν ήδη εκδηλώσει την υποστήριξή τους στη συμφωνία.

Μιλώντας εκ μέρους της Jaguar Land Rover, ο Geoff Polites, CEO της εταιρείας, δήλωσε: «Η διοίκηση της Jaguar Land Rover είναι ιδιαιτέρως ευτυχής με τη σημερινή συμφωνία της Ford και της Tata Motors. Η ομάδα μας προσέφερε τις συμβουλές της διεξοδικά σε ό,τι αφορά τη συμφωνία και είμαστε όλοι σίγουροι ότι η συμφωνία μεταξύ των δύο εταιρειών θα προσφέρει τα μέγιστα για την ανάπτυξη της Jaguar Land Rover.

Επιπλέον, είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε τη διοίκηση της Tata Motors και του Tata Group» συνέχισε ο Geoff Polites. «Έχουν εκδηλώσει την εμπιστοσύνη τους στην ομάδα που έφερε σημαντικές βελτιώσεις στην απόδοση της Jaguar Land Rover. Είμαστε βέβαιοι ότι μπορούμε να χτίσουμε μία δυνατή σχέση συνεργασίας με τη νέα μητρική εταιρεία και προσβλέπουμε σε ένα λαμπρό και επιτυχημένο μέλλον για την Jaguar Land Rover».      

[Δελτίο τύπου]

Σχετική συζήτηση στο forum


More articles

 

 


 


 
Επιλέξτε γλώσσα

ΑγγλικήΕλληνική
 


 
Google
 [ Page created in 0.024437 seconds. ]